Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
tamira
Super Gaduła

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: tamira »

cześć Dziewuszki..
Pogoda pod zdechłym Azorkiem i nic mi się nie chce...
Musiałam dzisiaj w trybie pilnym upolować swojego dr. G, bo leki bólowe "wzieli mi i wyszli", a przy takiej aurze bez tego nie funkcjonuję.
Poczytałam was i chylę czoła, że macie takie zacięcie do sprzątania, gotowania, pieczenia.
Dogadzacie swoim mężom na każdym kroku, a mój "biedny" Misio z odkurzaczem musi zasuwać, okna i podłogi myć, prasować, zakupy robić, kąpiel mi szykować, masować i jeszcze zachcianki spełniać... :P
Ale wiecie co? Wcale mi go nie żal.. ;-)
Sasza pisze: Tamira mnie taka pogoda pasuje:)
mnie dobija, a polimialgia szaleje...
Smużka 24 pisze: ja pytałam o zatoki to takie małe dzieci nie mają zatok.
Może ta lekarka i fajna, ale chyba na studiach trochę wagarowała i głupoty teraz gada.
A to ci ciekawostka,no, no...
http://www.sluzbazdrowia.com.pl/artykul ... 2998&art=1
http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/ ... zatok.html
http://pediatria.mp.pl/choroby/laryngol ... h-u-dzieci

Aga! na takie historie z pęcherzem bardzo dobrze robi żurawina w dowolnej postaci.
U mnie leje non-stop od rana, wiatrzysko szaleje i ogólnie pogodowa kiszka z grochem...

Gosiu! a kiedy Majka wraca?

Halinko! stopa trochę odpuszcza?
Podziwiam, że chce Ci się bawić w jakieś zaprawy z mięsem...
Ja na to za leniwa jestem i zbyt wygodna żeby jeszcze w słoiki mięcho wkładać... 8-)

Kasiu! wołam Cię, słyszysz?

Gusia! a Ty gdzie się schowałaś??

Envelo! Jak tam Igorek?
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka
Ja jak Sasza uwielbiam taką pogodę ,powiem więcej kocham co prawda nie leje ciurkiem jak u was,ale się ochlodziło,o najwyższy dzieki
Chociaż podobno po niedzieli upały,matko i córko.
Wczoraj wracalam z pracy i na około były jedne błyskawice trochę popadalo w oddali zagrzmiało i tyle.
Młoda jest mega zadowolona z pół koloni a ja dumna bo jako jedyna z grupy przeszla park linowy.
Jak to powiedziala moja teściowa pomylili się to powinien być chłopak :)
Co do babć u mnie też jakoś mało wyrywne do zajmowania się wnukami,jak słyszę,że babcie zabierają na weekend,żeby mlodzi odpoczeli itp itd nie znam takiego czegoś
Chociaż młody rok w rok jeździł z moimi rodzicami na wakacje
Smużka jak mała???a to ciekawa teoria,że dzieci nie mają zatok aż nie wierzyłam własnym oczom
Zdrówka życzę i poprawnej diagnozy
Sasza podziwiam,piecze sprząta działka mężowi osobny obiad kobieto oskara ci
Halinko jak brat i ta Twoja pięta???no naprawdę już by odpuściła
U nas nie sprawdzają danych ale słyszałam,że nfz dolnośląski ma taki zwyczaj
Tamirko nawet nie żartuj z tym wyjazdem,źle ci???masz własnego wroga na drugiej stronie to po co nowego po świecie szukać??/
Blagam nie pisz już o Miśku ;) (żartuję) bo mojego osobistego zwolnię
Aga super,że Marcel zadowolony
Borówki powiadasz zawsze coś,a nie szukasz nic na stałe??
Chanelka najlepsze jest godzenie ;)
Gosiu brakowało brakowało tylko nie chciałam Ci odpoczynku zakłócać :)
Korzystaj z wolności
Ma twoje dziecię tak szybko niszczy obuwie???
Jejku jak widzę Ronaldo to mnie mdli,te pozy miny wrrr
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

Post autor: Smużka 24 »

Dzień Dobry.
Sama nie wiem,może lekarce chodziło że u tak małych dzieci, nie rozwinęły się do końca zatoki tego nie wiem, ale ważne wiem co już jest grana.
Ja to bym wolała odrazu usunąć i będzie po problemie. No ale lekarka chce syropami zmniejszyć.
Mała już nie gorączkuje, to antybiotyk działa.
Odlicza dni do wakacji u Babci.
Ja zaplanował dużo pracy na ten czas, musze basen zlikwidować, okna pomyć, w szafach posprzątać i leniuchować.
Sasza ja mężów nie gotuje osobno :)
tamira
Super Gaduła

dzień dobry...
Co za pogoda! Fuj..!
Od wczoraj ciurem leje, wiatr hula w kominach i zimno straszliwie!!!
Najchętniej nosa spod kołdry bym nie wyściubiła, ale do roboty iść trzeba, więc zwieram poślady, odpalam miotłę i lecę... :witch

Lepiej dzień pomyśleć, niż cały tydzień bezcelowo pracować.
Przysłowie fińskie

Obrazek

Ciepłego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Post autor: kokoszanel »

witajcie.

a ja ciesze się że trochę skwar daje nam oddechu. jeszcze tak może ze dwa trzy dni ... czemu nie, nie mam nic przeciw. a potem znowu pewnie przyjdzie skwar i znowu susza, ale póki co niech u mnie pada by ziemia się odżywiła wodą :)
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"

~ Coco Chanel
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka

Tamirka, dzięki za przypomnienie, mamy żurawiny w słoiczkach, ale teściowa miała tak schowane w piwnicy że za Chiny ludowe bym ich nie znalazła gdybym jej nie spytała. A teraz już pijemy oboje z Marcelem, niech on też witaminki naturalne spożywa :)

Kasia, ja tam bym nie miała wątpliwości, że Twoja Julka park linowy przejdzie :)
No, ale że jako jedyna to musiał być trudny....
Zdolna dziewczynka :) Fajnie, że mają takie półkolonie.

Chanelka, no fakt, deszcz potrzebny ale nie w takiej ilości jak był wczoraj.... normalnie ktoś kurek odkręcił i zapomniał zakręcić.... masakra jakaś, żeby calutki boży dzień lało?
Ja hoduję sobie poziomki z ziarenek, a że jeszcze małe byly to wsadziłam je do skrzynki żeby tam urosły. I ta skrzynka nie ma żadnej dziurki od spodu no i pod wieczór wyszłam je schować bo inaczej w nocy by je deszcz całkiem zalał. No i musiałam wylewać z nich wodę, tyle co mogło to wsiąkło w ziemię i już stała nad ziemią......

Smużka, no jak antybiotyk działa to już idzie ku lepszemu.
Mówisz likwidujesz basen? A lekarka mówiła, że może się kapać.... no szkoda, bo basen w upały to super sprawa na ochłodzenie.

Ja na dziś mam jeszcze kilka pierogów (Marcel wczoraj jadł je 3 razy dziennie, na obiad, podwieczorek i kolację) ;) a teściowa niech się martwi sama o resztę. Jak ona gotuje to się nie martwi czy my to lubimy czy nie, to ja też się nie martwię o nich.
Najgorsze to przeżyć sobotę jak tu się ludzie zjadą.... najchętniej to bym się zmyła.
Znów szwagierka się napije, że będą ją musieli prowadzić do auta.
Oby tylko była ładna pogoda i żeby siedzieli na dworze bo ma być grill.
Posiedzę z nimi a potem się ulotnię do siebie.....
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

Aga musze basen zlikwidować, bo prze pęcherz i te ucho, tak mi szkoda bo mała tak lubi basen, może za rok.

U mnie fajnie chłodno, ale wieje wiatr.
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Culagula - spokojnie zobaczysz, za kilka dni pogoda się zmieni i znów będą wszyscy narzekać. bo tak źle i tak niedobrze. spokojnie popada i se pójdzie :)

~ Coco Chanel
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

nie nadrobię was za duzo czytania a mam tylko telefon klawiature mala zalala.
kupilam sobie spodnie w lidlu, a teraz dalej dawaj na miasto.mala. dziadkami,maz sobie niech kupi na obiad cos...drugi dzien " mam wszystko gdzies" niech trwa.o.
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Tamirko uśmiałam się z Twojego"uśmiechu"
A możesz kogoś polecić kto zajmuje się leczeniem boreliozy??moja znajoma szuka szuka i trafia na samych laików
Saszka tak trzymaj
Smużka najważniejsze,że leki działaja,będziae dobrze
Aga ja kocham deszcz,może lać jak dla mnie.
Niby fajne te pół kolonie ale na całą gminę 24 miejsca ,czyli fuks jak się uda dostać.
Ja,że wejdzie byłam pewna ale,że da radę już nie,nawet chłopcy spadali
Wiecie chyba coś mnie ugryzło w stopę na wierzchu i tak mi spuchła,że szok.
Obrazek

tamira
Super Gaduła

cześć Dziewuszki:-)
W końcu zaczyna się rozpogadzać.
I nawet słońce od czasu do czasu zaświeci:-)
Jak dla mnie to te 28 stopni mogłoby być na okrągło... :)
Kasiu! borelioza, to wyjątkowe cholerstwo i dobrze by było "upolować" dobrego specjalistę chorób zakaźnych, może tutaj jej coś podpowiedzą:
http://www.borelioza.org/
Najlepiej informacji zasięgnąć u źródła..
A Julka zuch dziewczynka! :D
Da sobie radę w życiu:-)
Saszka! I bardzo dobrze! Odrobinka odstępstwa od codziennej rutyny tylko na zdrowie wyjdzie... ;-)
A propos zdrowia, jak tam nasze chorowitki??
Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Jak dla mnie idealnie by było gdyby w nocy padało a w dzień tak z 25 stopni :)
No ale wiadomo..... nie ma ideałów :)
Dziś już nie pada, nawet słoneczko czasem wychodzi ale zimno.
Marcel jakiś taki osowiały, mówi że mu słabo to mówię: wyjdź na chwilę na dwór, przewietrz się. Ubrał bluzę, poszedł do piesków ale był może z 5 minut i mówi że zimno. No to jak ma zmarznąć to lepiej niech w domu siedzi.

Kasia, czyli miałyście szczęście że Julka się dostała :)
A powiedz coś więcej o tych koloniach w siodle.....

Aga, świat się nie zawali jak zrobisz sobie "nic nierobienie" :)

Smużka, no zrobisz jak chcesz, ale w basenie jak jest mało wody a upały to woda jest cieplutka.... No ale nic nie mówię, rób jak uważasz :)

Ja miałam dziś dziwny sen.....
Brałam ślub..... ale ze swoim mężem....
Normalnie białą suknię ślubną miałam i w kościele goście czekali.....
A ja jeszcze jakoś przed samą mszą odkryłam, że zapomniałam się ogolić ;) Nogi to pół biedy bo długa suknia ale pod pachami to krzaczory miałam!!!! Szybko w kiosku kupiłam maszynkę i (niby w kościele) w wc się goliłam ;)
Śmieszny sen.....

Dziewczyny, pomóżcie.....
chcę sobie kupić nową pościel a tu znalazłam w przystępnej cenie i wszystkie ładne..... no właśnie ale którą wybrać.....
http://allegro.pl/3d-posciel-160x200-ba ... 43823.html
które powiedzmy dwie byście Wy wybrały?
Pomóżcie mi wybrać (nie patrząc która pasuje do pokoju)...... które będą się u Was powtarzały to rozpatrzę :) Bo ja mam 4 typy :) ale nie powiem które :)
Sasza
Super Gaduła

chochlik a no oskar nie dla mnie bo ja wczoraj zrobilam opierdaling i dzis wiec wiesz...
czysty egoizm.

Tamirka ze niby jak u nas?
Juz sie tak oswoilam ze pewnymi dolegliwosciami ze sa jak moje...za miesiac mam renozans...hym....

Agus mnie sie podoba 2, 8 ,9 ale 9 czyli maki...cudna:)

No to ja dzis Zjadlam na miescie, nie ugotowalam, nie sprzatalam za to sobie dogodzilam w zakupach. Spodnie w lidlu, dwa topy w lidlu, jakies fajne mydelka lidliowe glicerynka z makiem?
pozniej na miescie butki ( ale jutro musze je wymienic bo za male, takie za 20 zl tenisowki ale sliczne ) , top za 11 zl :) tusz do rzes, i super wdzianko z dzinsu ? takei na zamek , za 70 zl juz ale swietne jest.Mezowi tez i malej. Obkupilam sie .Stroje kapielowe za to stanowia problem...
na targu wybor duzy ale ....po 90 zl ......

Za to samopoczucie kiepskie, cos mnie rozklada, meza tez...i nie daj boze mala bo fa ta lni e dzis je.
I tak mysle co tu sobie zrobic z domowych rzeczy na przeziebienie by sie ratowac.
Malina z lipa ?
eh
jeszcze mi tego trzeba
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam . :) Dzień piękny , słoneczny , a ja jak wariat zapracowana , Jest takie powiedzenie robota lubi głupiego więc ja do nich się dzisiaj zaliczam ;-) , rano po śniadaniu , wypiciu kawki,zrobieniu sobie dwóch zabiegów , pojechaliśmy na zakupy ;-) później po jajeczka na wieś , szybko obiad, i zabrałam się do szykowania mięska do słoików , chociaż nie wiem po co ???? ale tak mi się zachciało spróbować ,odnowić smak z dzieciństwa , :) mięsko już w słoikach ale za to spaliłam na węgiel słoninkę , smród jak diabli , bo weszłam do pokoju żeby odsapnąć ale nie wyłączyłam palnika , chciałam żeby mi skwareczki się bardziej zarumieniły , no i owszem zarumieniły mi się na węgiel , :cry: w kuchni aż szaro od dymu , dobrze ze się nie zapaliło , ot i moja mądrość w całości :oops: Dzisiaj zadzwonił brat męża że w sobotę do nas przyjedzie, więc znowu szykowanie , :) Kabina nadal jeszcze nie zrobiona bo czekamy na rolkę chyba jutro będzie , ale mąż pięknie odnowił brodzik , czyli dał takie obramowanie taką specjalną taśmą , ale mi się podoba , a myślałam że na drugi rok ją wywalę i zamienię na nową a tutaj to nas ominie :) teraz obżeram się żelkami :D znowu będę większa :D

Kasiu brawa dla sprytnej Julci , oglądnęłam zdjęcia na FB , super maja na tych półkoloniach ,

Agnieszko , jak tam dalej Marcel , oby się ci nie rozłożył , panuje wirus , anginy , czyli w sobotę macie tez gości , a co dobrego będziesz robiła???

Sasza , to ty odpuściłaś sobie robotę a ja ja sobie nałożyłam , duże zakupy sobie zrobiłaś chyba zaraz i humor ci wrócił , :)

Smużko , jak córcia , już jest poprawa ???

MA , deszczu nie lubię ale i upałów również , dzisiaj u nas jest taka pogoda jaka ja lubię , bo słoneczko świeci , nie wieje , i jest umiarkowanie ciepło :)

Małgosiu , a ty piszesz że czeka ciebie operacja na nadgarstek , a rehabilitacja nie pomaga ??? zbieraj się bo u nas zawsze jest ładna pogoda , wypoczniesz , wygrzejesz się , :)

Gosiu a ty gdzie dzisiaj ??
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Halinko, to impreza teściów więc ja tam nie mam nic do gadania w kwestii menu.....
Będzie chyba grill więc zapewne trzeba bedzie zrobić taką sałatkę typu jak grecką ale pewnie bez fety, sałata lodowa, ogórek, pomidor, papryka....
A reszta to nic nie wiem, nawet nie wiem czy jakieś ciasto będę miała robić, jest tort, może starczy.....
Marcel przewietrzył się chwilę i poleżał i teraz chyba lepiej się czuje bo tak lepiej wygląda ;) Taki "żywszy" jest.
Ale jak koledzy przyszli po niego na dwór to nie poszedł.

Aga, w swoich typach na pościel trafiłaś w moje jedno :)
Dla mnie dwie są cudne ale później powiem które...
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Culagula - mi się podoba 373-3 oraz 373-10 :)

~ Coco Chanel
tamira
Super Gaduła

Aga! obejrzała starannie i szczerze powiem, że jak dla mnie to ta pościel za pstra!
Ostre kolory, duże wzory... nieeeee.... żadna mi nie podchodzi, ale dzięki za linka, bo znalazłam na tej stronie taką, która jest, co prawda droższa, ale akurat w moich klimatach.. :)

Halinko! rehabilitacja w moim przypadku nic nie da, bo staw mam tak zrypany, że tylko operacja. A dokucza mi to coraz bardziej, niestety...
Zobaczymy co powie drugi ortopeda, bo jeden już mnie oglądał i nosem kręcił.. ;-)

Kasiu! ciągle zapominam o tym napisać, bo skleroza ponoć nie boli,hi,hi
Chodzi mi o biedronkowe pierożki tortellini z fetą i szpinakiem! Zarąbiście dobre!!
Teraz przymierzam się do tych drugich z serem i czymś tam, jadłaś może?

Saszka! czosnek!!! naturalny antybiotyk!
Herbata z miodem, cytryną, imbirem i kurkumą
albo święty napój Indian - umarłego postawi na nogi.

Smużka! jak Mała?? Lepiej??

Misiek nalewkę malinową szykuje, a ja mu te maliny sukcesywnie podjadam.. :)
Dostałam dzisiaj pół wiaderka pięknych malin, a jakie słodziuśkie!!! Miodzio!
Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Tamirka daj linka do swoich klimatow co do poscieli:)
swiety napoj indian??;)

czosnek kocham tylko ten zapach po :P

Aga tak najbardziej to mi sie podoba posciel na glownym zdjeciu:) ta zielen:P bo taka stonowana
a tak to chyba mam zdanie do Tamiry podobne za duzo sie dzieje choc maki ladniuskie :)

Natarlam chlebus nam czosnkiem, do tego lipa
miodu cytryny imbiru kurkumy brak :? jak nigdy
nawet cynamonu nie mam , szok:P
tamira
Super Gaduła

Saszka! a proszę bardzo, to ta sama firma:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5832208457

a tutaj przepis na święty napój Indian:
1 kopiasta łyżeczka kakao
1/4 łyżeczki pieprzu Cayene
laska wanilii przekrojona wzdłuż
szklanka wody
Wodę zagotować, dodać kakao, wanilię i pieprz. Gotować ok. 3-4 minut.
Pić gorące.
Ciężkie do wypicia i dzieciom raczej nie polecam, ale rozgrzewa do imentu i na drugi dzień człek zdrowy, jak byk:-)
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Zrobiłam nalewkę z orzechów w trzech wariantach , czyli jedną samą z cukrem dla dzieci , druga zwykłą na spirytusie , trzecia z dodatkiem cynamonu , laski wanilii ,teraz muszą stać dwa miesiące później dodam cukier :)

Agnieszko , no zawsze to ty im pieczesz , szykujesz więc myślałam że i tym razem będziesz kucharzyć , mnie też jutro czeka pieczenie ciast .Co do pościeli to wole drobniejsze wzorki , ale to rzecz gustu ,

Małgosiu , malinki ??? kupiłam sobie takie jedno pudełeczko i sama też zjadłam , były też słodziutkie , dobrze sobie pojedz bo takie świeże to maja najwięcej witamin , coś drogie są 250 g to 4 zł ;-)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Sorki Aga ale żadna z tych pościeli mi nie podchodzi,może dwa trzy lata temu tak ale teraz mi się gusta zmieniły.
No w siodle to w siodle,czyli stajnia,nauka jazdy konnej i takie tam cuda wianki
Jutro jadą z półkoloni do zoo do Wrocławia
Hurrrra Niemcy przegrywają
Halinko kobieto usiądź na życi i siedź :)biegasz jak 18 latka a masz się oszczędzać
Tamirko no z tą boreliozą jest okropnie wyobraź sobie,że trafiła do lekarzy,którzy twierdzą,że nie ma takiej choroby,że symuluje,że zmyśla normalnie ręce opadają
A już piszę o co mi chodzi z tym leczeniem koło Ciebie,mojego męża wujek od 20 lat choruje na cukrzycę,jego córka mieszkająca w Londynie miała raka bardzo wkręciła się w zdrowe żywienie itp,będąc w Polsce wykupiła wujostwo właśnie pobyt w tym zapomniałam nazwy
wujek schudł 16 kg przez 3 miesiące ,je inaczej zupełnie i co najważniejsze cukry w normie bez leków diabetolożka zaniemówiła.
A napój indian polecam skuteczny
Tamirko tortellini jadłam i te i inne i każde mi smakują,ja zresztą uwielbiam kluchy i makarony wszelakie,no klucha ze mną
A i tak was czytam i u mnie warzywa i owoce najdroższe
Obrazek

tamira
Super Gaduła

Kasiu! słyszałam, że "U Zbója" prowadzą takie wczasy dla cukrzyków, dużo naszych ON tam jeździ.
Ponoć dieta dr.Dąbrowskiej sprawdza się bardzo:-) Zresztą sama po sobie widzę, że zmiana nawyków jedzeniowych bardzo wpływa nie tylko na zdrowie, ale przede wszystkim na samopoczucie:-)
Halinko! Kasia ma rację, usiądź i przestań szaleć kuchennie.. ;-)

Idę namówic sie na spanie..

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

Dzień Dobry :)
Mała lepiej już, tylko mi się buntuje by ucha zasłaniać, nie przyzwyczajona, nawet jak wiatr był a jak ciepło to bez opaski a teraz musi mieć, a jak dam watę to zaraz wyciąga.
Sama już nie wiem, czy wiatr jest taki niebezpieczny dla ucha? Ma na myśli o teraz kiedy ciepło.
Aga ja basen ma duży i tam woda się nie nagrzeje tak jak w takim mały. Przykro.mi ale nie mamy wyjścia, jak ma.znowu być chora albo gorzej być, a do pracy muszę za niedługo.
Od poniedziałku upały po 33-34 stopnie.
tamira
Super Gaduła

dzien dobry:-)

Obrazek

i tyle w tym temacie.. :D

Fajnego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika