Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Hadassa »

hej Halinko ;)
no zmą w góry ciężko ;)
my planujemy na wiosne ;) zobaczymy jak się uda :D
ech i trzeba wrócić do normalności po świętach ...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Oj ciężko po dłuższym czasie wrócić na normalne tory , ja się zaczęłam gubić bo to niedziela później wtorek wigilia , środa ,czwartek święta , sobotę był wyjazd , i następny tydzień rozpoczęty , znowu jutro Sylwester , Nowy Rok , i tydzień znowu taki poszatkowany :( My byliśmy z wizytą u teściowej stąd był ten wyjazd , ona już swój wiek ma (93l) a czas ucieka , coś nam się wydawało jak rozmawialiśmy przez telefon że coś niedomaga więc postanowiliśmy ją zobaczyć
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Oj ja sama sie musiałam zastanawiać jaki dzień tygodnia... ;/
uu a jak z nią ?? wszystko ok ??
chooć wiek i tak pewnie swoje robi...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , no tak to wszystko niby dobrze tyle że już pamięć nie ta, dużo wspomina lata dzieciństwa , kiedyś dużo czytała a teraz brak jakikolwiek zainteresowań , no bardzo przykre :(
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

może już po prostu nie może czytać...
a zdrowie ??
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , zdrowie jak w tym wieku ale nie można narzekać , bolą nogi , trochę problemów ma z sercem , no i wszystkiego po trochu ale nic poważnego , biegi ma lepsze ode mnie , potrafi iść do ogródka i jeszcze sobie po plewić , chociaż w głowie jej się trochę kręci ale to zrozumiałe ale z tą pamięcią to dopiero od roku zaczęło się :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

To o tyle dobrze, że zdrowie jako tako dopisuje i w okół siebie zrobi..
co do pamięcie... ech... szkoda człowieka...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , właśnie , to jest dobre że koło siebie wszystko zrobi , ja długi czas miałam u siebie moja mamcię , leżała bez kontaktu 5 lat ,w ubiegłym roku zmarła , więc wiem co to znaczy jak taki starszy człowiek może koło siebie wszystko zrobić

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Moja babcia po śmierci ojca sie, że tak powiem położyła....
i niestety wszystko trzeba koło niej robić...
Tylko że nie mieszka z nami... człowiek czasem by nawet chciał podejśc a nie ma kiedy..
zostają weekendy...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , dla takiego człowieka leżącego taka nawet bardzo krótka wizyta jest bardzo ważna , później jak go zabraknie to się bardzo żałuje , dlatego my do teściowej często jeździmy bo chociaż ją zobaczyć , usłyszeć jej głos to dużo , jak żyła moja mamcia to mąż sam musiał jeździć bo ja nie miałam możliwości , tylko dwa razy w roku wołałam synową do pomocy po to żeby ją chociaż uściskać , pomimo że dużo złego od niej doświadczyłam ale ....... więc wpadnij do babci chociaż na chwilkę o ile mieszka niedaleko , zrobisz dla niej wielką radość

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

staram sie ile mogę.. szczególnie na weekendy.. kiedy tego czasu trochę więcej....
wkurzające jest tylko, że kiedy ona mogła, pomagała wszystkim..
a teraz biedna zostaje sama..
ale to już dłuższa historia, do której nie chce nawiązywać...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , oj znam to bardzo dobrze , to tak jest że ten który dostaje dużo to nie potrafi tego oddać , też to poznałam :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Niestety, tacy już są ludzie, oby więcej dla nich....
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Witajcie :)
Widzę temat babć to ja Wam powiem że dzwoniłam dziś do mojej a ona jest w tej chwili pod Łodzią u swojego syna i myślałam że ją przywiozą 5-6 do domu i wtedy zrobimy jej tą 80-tkę a ona mówi że ma umówionego ortopedę na 8-go!!!! No i może wrócą dopiero 11-12. Czyli niespodziankę trzeba przełożyć a jak przyjadą to nie posiedzą tylko jeszcze w niedzielę będą wracać do domu. Teraz by mogli posiedzieć bo poniedziałek wolny a tak będzie wszystko na wariata.
Oby w ogóle to wypaliło. Już powiedziałam babci że ja muszę się spotkać z wujkiem bo oni dluugie lata mają sklep to chcemy z nimi pogadać, może jakieś rady nam dadzą odnośnie naszego warzywniaka.
Aha, a jak już mowa o warzywniaku to chcemy ruszyć w kwietniu, akurat na Święta, na lato.. to najlepszy okres na warzywa i owoce.

Piszcie duzo bo może jak się uda to powitamy Nowy Rok 200-tną stroną :)
Mogłoby się to udać....

Myszka się nie odzywa, pewnie wróciła do Polski tak jak pisała kiedyś...
Krzysiu po komplementach też zniknął....

Kurcze, wiecie co, przedłużyłam dziś umowę teściowi, on ma tak jak ja w Play i ja na firmę mam abonament 95zł a on dokładnie taki sam ma teraz za 36zł!!!! No toż to jakaś porażka. I ja zmniejszyć nie mogę. Już nigdy nie będę mogła zmniejszyć więc nawet gdybym chciała zostać w Play to za 1,5 roku wypowiem umowę i najwyzej podpiszę nową z mniejszym abonamentem. Bo to się w głowie nie mieści że teść za 3 miesiace zapłaci tyle co ja za miesiąc i to na firmę!!!!! Płacę i płaczę...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Zabrałam się za gotowanie obiadu bo niedługo muszę iść a nasze brzuszki głodne :( dzisiaj schabowy , surówka z kiszonej kapusty , ziemniaczki :D

Agnieszko , no i jak tam przygotowania do Sylwestra ?? jedziecie ??/ Kay a ty gdzie spędzasz ten zwariowany dzień ??? Kasia już chyba nogi moczy przed tańcami :D :D
Carinko , Elu , Gosiu , jak tam wasze przygotowania , ??? Myszka zaginęła , przecież wróciła do Polski a nic nam nie pisze .

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hej babiszonki ]:-)
Gosia jest u mamy,to korzysta i pewnie nie ma czasu
Myszka milczy :(
Krzyska żeście wystraszyły :P :D mówiłam nie tak na hurra
Kay no widzisz my tu forumowe dziewczyny jakoś tak rodzinnie spędzamy święta ale jak już kobitki pisały coraz popularniejsze są wyjazdy,cateringi czyli zachód a właściwie zachodnie spędzanie czasu
Jak to mówi mój brat tam nie liczy się rodzina :( :(
Kay a Ty w pracy????
Halinko twoja teściowa ma piękny wiek i zdrowie też nie najgorsze jak piszesz.
Ale te roczniki przedwojenne tak mają,moja ciocia ma mamę która teraz skończyła 95 lat,nie choruje na nic,czyta na potęgę,rozwiązuje krzyżówki a jak się zna na polityce szok,zagnie wszystkich.
Masz rację a właściwie razem z Kay macie zawsze spada na jednego ta opieka i to nie na tego chołubinego.
Cóż takie życie.
kay korzystaj z każdej chwili z babcią bo one już nie wróćą.
Aga nie nadążam,albo nie doczytałam jaki warzywniak??????miałaś iść do pracy????
Umowę wypowiesz i podpiszesz nową fakt wkurzające jest to,że jak już złapią klienta to mają go w nosie wszędzie tak jest.
Czy to z telefonami czy z kablówką,internetem no wszędzie.
Martwiłaś się co ja będę robić na wolnym a ja się zastanawiam kiedy odpocznę
Dziś jadę z dziewczynami do bajkolandu i mac donalda czekają dwie michy prania do prasowania
Jutro przegląd auta, fryzjer,sylwester później NR w pt teściowa ma imieniny i stale coś a w sb albo pn nie pamietam idziemy na roczek no nic odpocznę jak :D :D :D :D
Halinko śniło mi się,że byłyśmy na źródłach termalnych i moczyłyśmy razem nogi w takim siarkowym basenie,strasznie narzekałaś na kolano :D :D :D
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hej Chochliku ;)
u nas to jeszcze cały spór o dom, a raczej oczywiście o kasę.. ale to jest aż przykre....

niestety w pracy... co do samych świąt ;) nie ukrywajmy... sama bym z moim gdzieś wyjechała...
ale samych zwierzaków nie zostawimy ;)
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Ja może bym i wyjechała ale nie w wigilię tak między świetami
Ja zawsze mówię że kasa najbardziej zgodną rodzinę podzieli nie ma siły ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Kasia, no o warzywniaku to pisałam Ci już dawno, że kuzyn dał w rozliczeniu boks i chcemy otworzyć warzywniak.
Co do pracy to bez sensu żebym szla gdzie indziej a T zatrudnił kobietę do pracy i płacił jej 1000 zusu i jeszcze wypłatę. Skoro utargujemy na to, to lepiej samemu robić i mieć to dla siebie. Tym bardziej że mi zostało jeszcze 9 miesięcy malego zusu to zawsze jest trochę kasy w kieszeni.
A z pracą to ani widu ani słychu, oni mają miejsca obsadzone więc raczej nikogo nie zwolnią żeby mnie przyjąć.
To ja już wolę się tym warzywniakiem zająć... no choć nie jestem tym zachwycona bo już znam co to znaczy mieć swoją działalność.
No wiem że to będzie co innego bo warzywa raczej bardziej chodliwy towar niż kwiaty, no i w mieście to też mnóstwo ludzi ale i tak mam stracha.
No i razem z mężem będziemy tam oboje to też nie będę sama.
Tu na pracę nie ma co liczyć, jak nie otworzymy tego to będę dalej siedzieć w domu.
Facet co wynajmował ten boks chciał na dwa lata ale teść mówi nie po to on kupował ten boks (nie będzie mu tłumaczył że dostał go w rozliczeniu zamiast kasy) żeby teraz ktoś na nim sobie zarabiał. Skoro on płaci opłaty, ma ekspedientkę i żonę za ladą i na tym zarabia to my sami nie zarobimy? Czynsz nam odpada, męża zus też bo on płaci krus to wychodzi dużo taniej. Ja jeszcze 9 miesiecy mały zus no to chyba coś utargujemy?

Kasiu zazdroszczę Ci tego balu.... ja namawiam męża na ten koncert, nawet ten znajomy do niego dziś dzwonił ale na razie nic nie wiem. On mi powie jutro o 18: ubierajcie się.
Z jednej strony chcę tam jechać bo ta atmosfera na żywo, te fajerwerki, ale z drugiej czy my coś tam zobaczymy? Będziemy na pewno bardzo daleko od sceny i może na jakimś telebimie coś zobaczymy... Auto to nie wiadomo gdzie zostawić żeby czasem ktoś czegoś nam nie zbił. Autobusy niby będą ale weź się do niego dopchaj. Zresztą koncert ma się skończyć o 2 a my po fajerwerkach byśmy jechali a czy wtedy już będą autobusy?
Ach nie wiem....
Od mojej babci z okna byłoby cudownie widać fajerwerki bo babcia mieszka na górze i zawsze ogląda z Gdyni pokaz. Muzyki już by nie było słychać bo za daleko ale fajerwerki widać super.
Nie pamietam kiedy ja byłam na balu sylwestrowym.... jedyny który pamiętam to ten, na którym mój mąż umówił się ze mną... i od tamtej pory jesteśmy razem.... czyli jakieś 11 lat temu. Potem najwyżej byliśmy na zabawie karnawalowej ale to nie to samo.

Co do Waszej rozmowy o wieku to dziadek męża zmarł mając 93 (chyba) lata i to przez to że się przewrócił i zlamał biodro, w szpitalu nie chciał leżeć bo w zyciu w nim nie leżał i coś było że dostał zator i od tego zmarł. A normalnie funkcjonował, nic mu nie było. Jego brat jeszcze żyje ale nie wiem ile ma lat, niedawno miał 90-tkę, może w tym roku, może w zeszłym...
Moja prababcia zmarła 8 lat temu a 2 tygodnie brakowały jej do 101 lat. Ale ona już rozum miala jak niemowlę. Siedziała na łóżku i drapała w prześcieradło tak długo aż wydrapala dziurę. Ale i tak bardzo dlugo mieszkała sama. Potem taka babka wzięła ją do siebie bo kiedyś prababcia bardzo jej pomagała. Ona mieszkała pod Kaliszem więc nikt z nas nie mógł jej wziąć, zresztą dziadek był chory (zmarł 2 tygodnie przed nią). Ze swoją córką która tam mieszkała blisko to jakoś nie mialy kontaktu. Wiem że mój tata odziedziczył mieszkanie po tej swojej babci i zrzekł się go na rzecz tej babki co wzięła prababcię do siebie. Zresztą to mieszkanie to było w takim bardzo starym bloku gdzie lazienki nie było w ogóle, kibelek na klatce schodowej.

Halinko, Ty to w ogóle jesteś złoty czlowiek... mówisz że od teściowej doznałaś wiele złego a jednak chętnie jeździsz do niej żeby ją odwiedzić... Takiej kobiecie jak Ty to powinno się pomniki stawiać. Chcialabym mieć Ciebie za teściową....

Ja zaraz idę do moich sąsiadek na kawkę, ostatni raz w tym roku. Muszę wyściskać małą Zosię bo ona za szybko rośnie ;) Już za tydzień skończy 5 miesięcy.... a dopiero co się urodziła....

Wiecie o której dziś się obudziłam? O 10.30!!!!! tak długo to jeszcze nie spałam. Ale wczoraj oglądaliśmy film na TVN7, tytuł chyba P2 o jakimś psychopacie co zakochal się w kobiecie i ją w Wigilię uwięził na parkingu, żeby spedzila z nim Święta a ona uciekala i nie mogla.... Ogólnie film taki sobie ale trzymał w napieciu, aż mi serce szybciej biło. Skończył się o 1 a ja zasnąć nie mogłam.... a potem spałam do poludnia ;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Wróciłam od lekarza , po drodze oczywiście zahaczyłam się u Uli , wypiliśmy kawkę , później do Biedronki po masło , winko , i drugiego szampana bo mężowi zachciało się różowego i już siedzimy w domku :D
Agnieszko , moja teściowa to już starszy człowiek , oj przeszłam wiele bo tam mieszkałam jak mąż studiował w Warszawie i pomimo że miałam swoje mieszkanie to mnie tam zawiózł żeby mi było lepiej a wyszło inaczej , no ale ja już o tym zapomniałam , czas leczy rany a teraz jest taka bezradna pomimo że jeszcze koło siebie zrobi , JA też nic nie wiedziałam o waszym warzywniaku , kiedyś pisałaś że nie chcesz nic pisać żeby nie zapeszać , może o to chodziło , no próbujcie bo coś trzeba robić , może akurat wam to wyjdzie , czego wam życzę z całego serca ,

Kasiu , super miałaś sen , kurcze może to kiedyś się sprawdzi , oj do takich wód termalnych bym z chęcią pojechała , już teraz mamy w Polsce ,szykuj się na ten bal bo my chociaż z twojej opowieści będziemy sobie marzyć jak to by było uczestniczyć w tych szaleństwach sylwestrowych , ja często myślami wracam do tamtych chwil , :D

Kay , pieniądze zawsze dzielą rodziny , mój mąż zrzekł się kilkanaście lat temu na rzecz jego brata który tam mieszka , a dom jest piękny ale nie tylko pieniądze się liczą

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

No tak Halinko, po tylu latach nie pamięta się tego co złe...
Ja Wam nie mówilam o warzywniaku? No kurcze, byłam pewna że jak już dostaliśmy boks że mówiłam.... Ale Kasi na pw to raczej na pewno pisałam...

Zrobiłam przed chwilą sernik na zimno, chciałam wcześniej ale u teściowej była koleżanka i siedziały w kuchni to nie mogłam tam iść i robić. A siedziały i siedziały i końca nie było widać. A z tym sernikiem jest roboty bo najpierw trzeba mleko zagotować i dodać żelatynę a potem czekać aż ostygnie. Zrobiłam z kawałkami galaretki w środku, je na szczęście zrobiłam w porze obiadowej więc już były twarde i mogłam je pokroić na blachę.
I koło 20 wstawiłam już gotowy do lodówki. Jutro będzie pyszny deser.
Szykuje nam się chyba Sylwester w domu.... tak coś czuję.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agnieszko a dlaczego w domu a nie jak planowałaś w Gdyni ??? JA miałam robić miodownik ale teściowa przywiozła do Uli właśnie to ciasto więc zrobię tiramisu :D sernik na zimno super deser , dawno o nie robiłam . Chyba do 200 strony nie dobijemy , trzeba by było krótsze pisać posty a częściej :D

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Oj tam oj tam starać się to i dobijemy
matko ale dziś wyżyłam z tymi dziewczynami,pojechałam do dużego bajkolandu zamknięty zrobiona w jego miejscu siłownia
Został nam duży mniejszy wszystko było ok,ale przyszedł tata z dwoma chłopcami takimi jeden z 9 lat drugi 8
matko jak te dzieci się zachowywały,nie dosyć że wyły darły się nie nie krzyczały tylko się darły :> to jeszcze tymi kulkami z całych sił zaczęli rzucać w inne dzieci,reakcja tatuśka zerowa :>
Później się wybitnie uparli na moje dziewczyny,noż kurna jedna przyszła z guzem druga ze śladem na policzku
Mojej interwencji też tatus nie widział a chłopcy olali
No to się wkurzyłam i poszłam do obsługi tak wredna jestem
Panie raz dwa zaprowadziły porządek,mało tego nagle się znaleźli rodzice którzy mnie poparli,ciekawe czemu prędzej nie reagowali a tatulek poczuł się urażony zabrał dzieci i poszedł do domu z parskaniem i mruczeniem pod nosem coś o idiotkach :D
Potraktowałam to jako komplement :D
Dzwoniła teściowa kawa imieninowa jednak w NR
Potem pojechałam do mac donalda wiecie co zaparkować nie było jak w środku ciemno kolejka w okienku dla aut 40 minut czekania ale czego się nie robi dla dzieci
Ale pyszne deserki robicie
Aga już wiem o co chodzi z tym warzywniakiem
Halinko a wiesz jakie miałaś chude nogi w tym moim snie :D
Piłam mega likier daję przepis bo wy likierowe
250ml brązowego rumu
2 łyżki nutelli lub innego kremu czeko-orzechowego
0,5 litra śmietany 36% słodkiej
3łyżeczki przyprawy do piernika
10dag cukru pudru

nutelle do miski i wlewać pomału rum stale mieszając aż krem się dobrze połączy z alkoholem
Następniepomalutku śmietanę mieszać aż powstanie jednolita masa bez grudek
Nakońcu cukier przyprawa i mieszamy przecedzamy przez gazę do butelki po 12 godzinach można pić,najlepsza bardzo zimna jako likierek i jako polewa do lodów
Obrazek

elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

witajcie .....
szczęśliwego nowego roku .
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hej Wam ;)

Cula... to tylko życzyć by interes z warzywniakiem wypalił.. :)

jak Wam mija ostatni dzień w roku ?
Zablokowany