Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Hadassa »

Malinko... niewyspana.. ;)
jedna noc zawrana, wczoraj nie odpoczęłam..
a jeszcze nogi po górach czuję..
moze na weekend odsapne...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Cześć dziewczynki i chłopcy :)
Martuś, redorange ma rację, kot zmienił miejsce i to jest dla niego stresujące, poczekaj jeszcze trochę, może faktycznie go wykastruj. Pomyśl że jak go oddasz to on przezyje jeszcze większy stres bo teraz chociaż ma przy sobie ludzi których zna, chociaż miejsce obce. I pomyśl co wtedy tym innym ludziom będzie robił, a może oni wyrzucą go na ulicę i co wtedy z Twoim ukochanym kotem? Jak on skończy? Na śmietniku?

Zana, teściowa jak na razie w miarę ok, w niedzielę byli na mszy za dziadka a potem u brata na obiedzie i oczywiście wróciła narąbana jak dzwonek, wczoraj wstała i poszła do swoich kur a potem narzekała że ona wszystko musi sama robić. A jak jechaliśmy na trening to ona miala uszykowaną wodę do mycia podłogi tak jak ja bym wczoraj nie myła... a przecież nie myjemy jej codziennie. I nawet brudna nie była... Po prostu uznała że ja jej nie umyłam... a pół niedzieli sprzątałam.

Kris, no super by było jakbyś sobie kupił to mieszkanie, samodzielny facet to dobra wizytówka dla dziewczyn :) Taki co i sam coś ugotuje, sprzątnie to skarb....

No też własnie chciałam pytać co z Kasią, wczoraj tak mało napisała... muszę do niej skrobnąć sms...

Halinko, jak nie lubisz w góry to dawaj nad morze :) Jak w zeszłym roku :)

Kay, zakwasy masz? Oj widzisz, jakie mięśnie nieprzyzwyczajone do ruchu..
G****

Post autor: G**** »

malinko właśnie wizyta nie umówiona bo powiedział mi żeby jeszcze odczekać i jak będzie dalej jajnik bołał to przyjechać ale patrząc po moich ostatnich wynikach to chyba się zapiszę.

Culagula a moja coś się nie odzywa :) ma jakiegoś focha i w sumie to i lepiej ;) Może też za niedzielę ale jak tam sobie chce ;)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hej Cula.. zakwasy nie... bo po steperku się kondycji nałapie :)
ale czuję kolana...
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Kay, bo na steperku inny wysiłek i w górach też inny i inne mięśnie może się dołączyły :)
Mówiłaś ostatnio o kurczaku na butelce, Kris też mówił że super i tak patrzę w necie na przepisy to tam piszą że butelka ma być z piwem a Ty jak robisz? Kris mówił że może być woda. Bo ja piwa nie lubię a dwa że dziecku mam dać z piwem? Tak nie bardzo :) Tylko że to piwo miał kipieć na kurczaka a woda też będzie?
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Musi byc piwo.. poza tym alkohol wyparuje więc dziecku nie zaszkodzi w żadnym stopniu i to właśnie piwo powoduje ten niewiarygodny smak tego kurczaka.
Tak samo jak wino dodane do sosu lub mięsa nadaje mu charakterystyczny smak.
Poza tym nie przesadzajmy ja od małego dziecka dostawałem od ojca piwo do obiadu i jakoś nie jestem alkoholikiem i nigdy mnie nie ciągnęło do alko... bo nie był to owoc zakazany.
więc może trochę więcej luzu w tym temacie??
Zresztą moja córka również dostaje piwo... i żyje. :) 1/4 szklanki a dziecko jest dumne jak paw że traktuje ja jak dorosłą. :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Cula.. no dokładnie inny wysiłek ;) a km trochę zrobiliśmy ;)

co do kurczaka.. ostatnio dowaliśmy wody i też dobry ;)
a propo piwa to tak jak mówi Red, ono i tak nadaje tylko posmak...
i żę mieso nie jest takie suche..
a alkohol i tak wyparuje...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Oj Kay , bardzo ci tego bólu współczuję , ja to odczułam tez na sobie jak bolały mnie kolana bo miałam zapalenie kaletki stawowej , po schodach wejść się nie dało ,myślę że ścięgna są nadwyrężone , trzeba odczekać , smaruj sobie czymś jest taki balsam fajny ,

Agnieszko , ja nad morze to i zaraz bym jechała , to jest teren dla mnie , jak na razie walka trwa bo chcą jechać i w góry a później nad morze ale dla mnie to wyrzucenie pieniędzy na wypoczynek w górach , młodzi mają już załatwiona rezerwację w Szczawnicy bo tam gdzie oni jeżdżą to trzeba wcześniej zaklepać sobie pokoje a nad morze to zawsze idzie coś znaleźć już w okresie letnim , :D

Zana , idź do lekarza , bo może zrobić stan zapalny jajników ,a wtedy to ból okropny :( lepiej zapobiegać wcześniej .

Redo , to ty musisz dobrze gotować , może i to racja że to ma być piwo i to chyba jasne ,

Ja przed chwilką wypiłam sobie piwko babskie bo ciemne , ale mi smakowało :D :D zaraz zabieram się za obiad , teraz piecze mi się piernik będzie do kawki , zrobiłam również galaretkę owocową bo robiłam porządek w szafce i było dużo tego i tylko zajmują mi miejsce więc i z przyjemnością sobie zjemy po południu , :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Jakoś sobie radze z tym gotowaniem :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Malinko,.. ale już jest lepiej... ogólnie wszystko ok.
jedynie po schodach trochę wolniej schodzę....
i tyle.. kilka dni i będzie ok :)

własnie musiała bym po moje piwko do Was, jechać :D

Cula, właśnie ;)
wkleiłam przepis :P
babskiesprawy.pl/ksiazka-kucharska-t8034-30.html" class="postlink" rel="dofollow">http://www.babskiesprawy.pl/ksiazka-kuc ... 34-30.html
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

Hej malinko pewnie że na swoim lepiej. Ja to uważam że jacy by rodzice nie byli najlepsi na świecie to i tak chcąc czy nie chcąc będą się wpieprzali w życie dziecka. A to jest wkurzające. Ja niestety dopiero teraz powoli mogę myśleć nad własnymi ścianami bo wcześniej nie miałem takiej moźliwości.
No ale teraz może to się zmieni :)

Tak wiem że żona jest na całe życie i nie zamierzam się spieszyć z wyborem chociaż nigdy nie można być wszystkiego pewnym jak to się wszystko ułoży :p

Cula jak któraś poleci na moje mieszkanie to ją w D... kopne ona ma lecieć na mnie a nie na moje mieszkanie hehe :p
Z tym gotowaniem to muszę się jeszce podszkolić, fakt zawszze coś ukręce ale muszę się nauczyć zupy robić. Chociaż z tym pewnie nie będzie większego problemu bo Wy dziewczyny pewnie mi pomożecie.
Z resztą będe miał już swoje mieszkanie więc każdą z was będe mógł zaprosić do siebie i razem coś ukręcimy hehe
Dobrze że Wasi mężowie i faceci tego nie czytają bo zaraz by sie któryś do mnie odezwał :p
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Ale sobie pojadłam :P :P zrobiłam placki ziemniaczane , takie chrupiące , a do tego Activie :P :P piernik już wyciągnęłam i pachnie w całym mieszkanku , :D :D

Redo , mówią że mężczyźni są lepsi w gotowaniu , jak się patrzy to w restauracjach królują w kuchniach właśnie mężczyźni , maja lepsze kubki smakowe . :P :P

Kay a po jakie to piwko do nas jeździsz ??? jakieś specjalne ??? w tym kwartale u nas maja otworzyć dyskont ,: Czerwona torebka; i tam mają mieć różny asortyment a w tym alkohole i to dużo taniej :D no i również duże centrum pod nazwą :; Pogodne centrum ;bardzo mnie ciekawi jakie tam będą ceny :o Zaraz popatrzę sobie na tego kuraka na butelce :D
Agnieszko więc bierzemy się za pieczenie dobroci drobiowych :D

Krzysio , masz racje zawsze to u siebie jest inaczej , różnica poglądów młodszego pokolenia i starszego , gotować nauczysz się tyle tutaj kobiet a i jeden mężczyzna który poprowadzi ciebie krok po kroku w gotowaniu , będziesz mistrzem i masz całkowicie rację , dziewczyna która poleci na mieszkanie a nie na ciebie to nic dobrego , musisz być ostrożny . :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Malinko.. ja nie pamiętam jak się tamta ulica nazywa, ale mają czeskie piwo..
jak się wjeżdza od mojej strony do oleśnicy, to na pierwszym rondzie prosto i zaraz po lewej stronie jest sklep :D
i mają dobre czeskie, ciemne piwo :D

ja zakupy i tak u siebie lub we wrocku robię ;0
ale fajnie że się tak rozwija...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , no to już wiem to chyba na ul Krzywoustego , zobacz dzisiaj jak pojedziesz :D ja też lubię ciemne bo jasne jest dla mnie za gorzkie , kiedyś piłam je ze sokiem ale teraz wolę już ciemne :D a w lecie popijałam sobie smakowe , grejpfrutowe :D , również dobre dla mnie to malinowe w czerwonej puszce ale to na upały :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

możliwe.. a looknę z ciekawości, a jak nie to przy najbliższej okazji jak pojade po ;)
heheh.. ja ogólnie nie lubię smakowych..
potem psozukam zdjęcia i wkleję :D
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Zadzwoniła do mnie moja córka że okradli jej sąsiadkę starszą osobę ,samotną , ledwo chodzącą , przyszedł mężczyzna przedstawił się jako pracownik gazowni , ta go wpuściła do mieszkania i zanim zdążyła się obrócić to ten obrabował ją a na naszej lokalnie gazecie kiedyś było ostrzeżenie , że chodzą i podszywają się za pracowników administracji , gazowni , lub policjantów , trzeba uważać bo nigdy nie wiadomo do kogo jeszcze wejdą

Kay a jak mama czy się już zaklimatyzowała po tak długim czasie ???

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

jeszcze nie..
ale to zawsze trwa..
oki ja się wbieram ;)
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Red, no spokojnie, mi chodziło bardziej o to, czy kurczak nie ma tego posmaku piwa bo ja własnie tego nie lubię a mój mały wiele razy chciał posmakować i sam zapach go odrzucał więc nie wiem jakby kurczak zajeżdżał piwem to czy on by go jadł. Wina teściowa daje do sosu z kaczki i mi też to nie odpowiada, może zależy jakie wino...
A zresztą na alkohol ma czas i wcale nie ukrywam że się cieszę że się do tego nie garnie. Jest za mały na to. Jak Ty chcesz swojej córce dawać to dawaj, wiesz, można inaczej też dziecku pokazać że traktuje się je jak dorosłe...
Ale ja zrobię na butelce z wodą...

Halinko, jak nie lubisz gór to nie ma co się zmuszać, tam jest zupełnie inny klimat, nie kazdemu służy. A może lubisz po prostu spacerki na plaży i ten szum morza.... i patrzeć jak morze "żyje", jak fale przypływają i odpływają.... tak jak ja :)
Chociaż ja w góry bym chciała pojechać bo jeszcze nigdy nie byłam...

Kris, źle się wyraziłam, nie o to chodzi że dziewczyny by leciały na Twoje mieszkanie a nie na Ciebie, raczej mi chodziło o to, że będziesz miał miejsce na randki.
Ja przyjadę do Ciebie to mnie nauczysz robić tego kurczaka na butelce a ja w zamian czegoś innego Cię nauczę :)

Halinko, no to, co teraz się dzieje to woła o pomstę do nieba... Coraz więcej starszych ludzi jest oszukiwanych, okradanych.... i jak już na jednym się ludzie poznają to oni coś innego wymyślą...
A co do piwa to ja w ogóle nie lubię piwa, ani jasnego ani ciemnego, tylko jak mówisz ten grejfrutowy Reds.... ten jest pyszny ale musi być zimny... Właśnie w piatek męża chrześniak mi kupić za to że po niego jechałam :)
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Jeszcze zacznie ciągnąć... i nie wiem co gorsze.
Nie wiem jak można uważać że piwo śmierdzi... i potrawa podlana piwem będzie śmierdzieć tak samo jak wino.
To obraza dla kucharzy, browarników i... do mięs dolewa się czerwone wina stołowe wytrawne lub półwytrawne. Do mięsa białego białe wytrawne również stołowe (bo są tanie).
Piwo... najlepiej w małej butelce (mały kurak mała butelka) doskonała jest Perła bo ma typowo piwny smak i genialny piwny aromat.

Taka ciekawostka... dusicie mięso lub smażycie i jest twarde... nerwy... a ono nadal twarde??
Wódka kieliszek lub dwa.. momentalnie mięso mięknie. Tajemnice zdradził mi kucharz...włoch.

Cal... na wodzie to ja nie chciałbym tego próbować...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agnieszko , ta kobiecinka sama mieszka , ktoś musiał dobrze obserwować , ale jest pod opieka sąsiadów , klatka zamykana , jest domofon , w całej klatce mieszka tylko 5 rodzin ale łatwowierna jak się podał za pracownika gazowego to ona go wpuściła , zięć zadzwonił zaraz na policję ale upłynęło już dużo czasu i nikt się nie pokazał , będę dzwonić do córki to się dowiem jak to dalej wygląda , szkoda mi kobiecinki ona ledwo chodzi , sąsiad nią się opiekuje , robi zakupy , no w sumie wszyscy się niby pilnują a tutaj taki gwoźdź w serce :(
Agnieszko coś ty , nie byłaś jeszcze w górach??? dla mnie to krajobraz martwych skał , niby widoki ładne ale cóż wieje dla mnie grozą , zimnem , dla innych to cud natury , :(

Redo , no to nas trochę podszkol , ciekawe rzeczy piszesz , nawet ja tego nie wiedziałam że kielonek wódeczki może zmiękczyć mięsko , dobrze wiedzieć :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Malinko, to nie wiesz że np jak się mieso zaprawia na grilla, to własnie dobrze z wódka :D
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Lo jeżu...
nie nadgonie.:(

Ech, probowalam pisac ale mam problem bo pisze malym palcem :/ reszte mam zdarta od strzal.Zapomnialam zabrac dzis karwasza i skorek na palce :( i ciezko widze sie jutro.

Malinko.Ale ze jak? tak w bialy dzien wchodzą? :/
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Red, no mi niestety piwo śmierdzi, nie lubię tego zapachu i nie polubię czy kucharze go używają czy nie. A niech go używają, ja im nie zabronię. A jak mi mąż postawi pusty kufel pod nosem to go zawsze odstawiam. A moje dziecko jeszcze za małe na pociąganie piwa, jak chcesz swojej córce dawać to wyłącznie Twoja i tylko Twoja sprawa.

Car, a widzisz co się dzieje jak się nas zaniedbuje? A Ciebie dawno nie było ;)

Halinko, no na pewno musieli tą panią obserwować, czy mieszka sama itd. Ach, nawet jak w domofonie powie że z gazowni to każdy wpuści. Kurcze, weź teraz zaufaj człowiekowi... jak ma sprawdzić czy on naprawdę z gazowni, administracji czy czegoś takiego? Przecież identyfikator można podrobić a my i tak nie wiemy jak wyglądają oryginalne. I za każdym razem dzwonić czy faktycznie kogoś wysłali?
Ano kochana, w górach jeszcze nie byłam, tak się złożyło... owszem, byłam jak miałam 2 lata no ale to tak jakbym nie była wcale bo i tak nic nie pamiętam.
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

I to jest najgorsze w tym wszystkim.Bo czlowiek nie jest w stanie wylegitymowac kazdego i stwierdzic jednoznacznie czy to pqawdziwy dokument :/
A nie wiadomo tez co taki zrobi jak zauwazy ze wiemy ze jest oszustem :/

Wiem wiem Cula.Ale staram sie byc jak tylko sie da.
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Pierwsze piwo pociągnąłem mając 6 miesięcy... dali mi tylko powąchać a ja dzioba zanurzyłem - wiedziałem co dobre hehehehe Ach to nasze niemieckie wychowania wurszt i piwo. :D
Piwo pachnie, pięknie pachnie i nadaje się do każdego rodzaju jedzenia (jest około 400 gatunków piwa i jego odmian). Piwo jest napojem Bogów (ambrozja to nic innego jak piwo musujące z pianka i bombelkami doskonale gaszące uczucie pragnienia).
Dla mnie oprócz whisky to najlepszy trunek i mogę go pić o każdej porze dnia i nocy.
Poza tym alkoholu się nie wącha oprócz wina i koniaku.

Co do kruczków w gotowaniu... jest tego ogrom...
np makaron zwany z włoska pastą... jak już go ugotujemy al dente to odcedzamy wrzucamy do garnka zapalamy gaz i dodajemy odrobinę samego sosu. W ciągu 20s makaron nabierze sprężystości sos wsiąknie i makaron nabiera genialnego smaku. Uwaga makaronu nie gotuje się z oliwą, olejem lub innymi tłuszczami to profanacja. Tylko osolona woda.
Zablokowany