My nadrabiamy zaległości szkolne.
Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek
Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek
Co słychac ?
A ja siedzę na fb
i na forum zaglądam też 
- malinka 61
- Kobietka Expert
Ja już po obiadku , była pomidorówka i naleśniki z nutellą tak sobie Adaś zażyczył , myślałam że nic nie zje bo w przedszkolu upadł na krzesło i wrócił skancerowany , policzek zadrapany i w buzi lekko przecięte ale jakoś zjadł nawet ładnie .
Kay , ja w domu sobie robię zabiegi Vitafonem , jak dla mnie to jest bardzo dobre , możesz sobie na goglach poczytać o nim , kupiłam go dwa lata temu , leczy się różne schorzenia , a u mnie przy tych oskrzelach to widzę nawet dużą poprawę
No fajnie się okupiłaś , a gdzie ten lumpeks u was jest , gdzieś w Ryku??/
Agnieszko jak tam kluseczki , smakowały , czy sąsiadka się również załapała ???pamiętaj głodnego nakarmić
Gosiu , jak tam nauka idzie , już nadrobiłyście zaległości ???
Kay , ja w domu sobie robię zabiegi Vitafonem , jak dla mnie to jest bardzo dobre , możesz sobie na goglach poczytać o nim , kupiłam go dwa lata temu , leczy się różne schorzenia , a u mnie przy tych oskrzelach to widzę nawet dużą poprawę
Agnieszko jak tam kluseczki , smakowały , czy sąsiadka się również załapała ???pamiętaj głodnego nakarmić
Gosiu , jak tam nauka idzie , już nadrobiłyście zaległości ???
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Halinko, to nie tak że głodnego nakarmić tylko to jest taki pasożyt co jej się nie chce obiadu gotować i przyłazi do nas się nażreć.... dosłownie nażreć bo je za dwóch, jakby chciała się najeść jeszcze na jutro. I zawsze przychodzi o 11 jak wie że u nas o tej porze szykuje się obiad.
Ja już z kościoła wróciłam, moje nowe włoski posypałam popiołem.
Mąż dopiero wrócił z Gdyni, kupił od rybaków dorsze i fladry, najadłam się jak bąk.... pyszne takie świeżutkie rybki
Ja już z kościoła wróciłam, moje nowe włoski posypałam popiołem.
Mąż dopiero wrócił z Gdyni, kupił od rybaków dorsze i fladry, najadłam się jak bąk.... pyszne takie świeżutkie rybki
- malinka 61
- Kobietka Expert
Pojadłam sobie owsianki , dawno jej nie gotowałam więc mi bardzo smakowała ,
Agnieszko , świeże rybki , ojej ślinka mi poleciała , a po ile u was świeże dorsze ??? bo u nas w rybnym filety po 36 zł
Agnieszko , świeże rybki , ojej ślinka mi poleciała , a po ile u was świeże dorsze ??? bo u nas w rybnym filety po 36 zł
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Halinko, u rybaków kilo dorsza kosztuje 10zł a flądry 5zł. Latem jak dużo ludzi kupuje to mają dorsze po 12zł.
W sklepie już ten dorsz jest po 22zł a nie wiem po ile filety no ale i tak na pewno sporo tańsze niż u Was bo dojazd też muszą liczyć. No ale takiej świeżej to nigdy nie będziecie mieli jak my gdy kupujemy od rybaków.... zresztą nawet i my w sklepie możemy kupić starsze..
W sklepie już ten dorsz jest po 22zł a nie wiem po ile filety no ale i tak na pewno sporo tańsze niż u Was bo dojazd też muszą liczyć. No ale takiej świeżej to nigdy nie będziecie mieli jak my gdy kupujemy od rybaków.... zresztą nawet i my w sklepie możemy kupić starsze..
Malinko, u nas na targ co środa przyjezdzają babeczki i mają bardzo fajny towar 
mykam spać
dobranoc :*
mykam spać
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
- malinka 61
- Kobietka Expert
Witam .
Ja już wstałam , zjadłam śniadanie i zaraz będę piła kawusię więc was zapraszam
Pogoda nie ciekawa , jest pochmurnie , może później zrobi się weselej zaświeci nam słoneczko .
Kay , a ja myślałam że ten lumpeks to w jakimś lokalu a to tylko w dni targowe i to dlatego piszesz że idziesz rano na poszukiwania , jak dzisiaj zdrówko????
Agnieszko , no wiadomo że transport ryb kosztuje ale aż taak dużo ? u nas ktoś otworzył sklep z rybami gdzie są mrożone , wędzone i świeże i to przeróżne gatunki ale wszystko ma bardzo drogie , ludzie kupują bo to jedyny tak dobrze zaopatrzony sklep . Kiedyś ryby , sery , były tańsze a mięso było luksusem a teraz jest na odwrót obiad z rybą to spory wydatek a szkoda .
Kay , a ja myślałam że ten lumpeks to w jakimś lokalu a to tylko w dni targowe i to dlatego piszesz że idziesz rano na poszukiwania , jak dzisiaj zdrówko????
Agnieszko , no wiadomo że transport ryb kosztuje ale aż taak dużo ? u nas ktoś otworzył sklep z rybami gdzie są mrożone , wędzone i świeże i to przeróżne gatunki ale wszystko ma bardzo drogie , ludzie kupują bo to jedyny tak dobrze zaopatrzony sklep . Kiedyś ryby , sery , były tańsze a mięso było luksusem a teraz jest na odwrót obiad z rybą to spory wydatek a szkoda .

hej Malinko 
u nas zwsze w środę jest większy targ
i główna atrakcja sa właśnie te lumpy
lepiej się czuje.. co prawda tyłek boli od zastrzyków.. ale choć plecy mniej bola..
a jak się Ty czujesz??
u nas zwsze w środę jest większy targ
i główna atrakcja sa właśnie te lumpy
lepiej się czuje.. co prawda tyłek boli od zastrzyków.. ale choć plecy mniej bola..
a jak się Ty czujesz??
- malinka 61
- Kobietka Expert
Kay , znacznie lepiej ,dużo mniej już kaszlę chociaż jeszcze trochę mi w piersiach zalega , na noc mąż mnie wysmarował amolem i to fajnie mi robiło . idzie ku dobrego
Oj współczuje ci tego kłucia w tyłeczek i to na zastrzyki do przychodni biegasz ???

no to najważniejsze że jest poprawa 
ano amol dobry prawie na wszystko
tak, do przychodni
więc póki co rano i wieczorem mam mały spacerek 
ano amol dobry prawie na wszystko
tak, do przychodni
- malinka 61
- Kobietka Expert
Ojej , to dwa razy ciebie kłują , ??? niby to tylko ukłucie ale zawsze to uczucie niezbyt przyjemne , ale zastrzyki szybciej działają i żołądka nie obciążają .a do przychodni masz daleko ???

jakies 10 minut do 15 
no jeszcze dziś i jutro... potem już tylko raz dziennie
z resztą na korzonki, to tylko zastrzyki...
no jeszcze dziś i jutro... potem już tylko raz dziennie
z resztą na korzonki, to tylko zastrzyki...
Hejka dziewczynki,
teściowie dziś jechali to ja miałam okazję obiadek ugotować
Miała być jakaś zupa to zrobiłam ogórkową.
Marcel zaraz przyjdzie to zupka już gotowa, on lubi ogórkową to będzie wcinał
Ale się naszukałam dziś bluzki na bierzmowanie...
teściowie dziś jechali to ja miałam okazję obiadek ugotować
Marcel zaraz przyjdzie to zupka już gotowa, on lubi ogórkową to będzie wcinał
Ale się naszukałam dziś bluzki na bierzmowanie...
Musiałam skończyć pisać bo akurat Marcel wrócił więc jako dobra mama szłam dać mu obiad 
Teraz już lekcje zrobiliśmy i jestem wolna.
No więc naszukałam się bluzki jak głupia....
Bo swoje ciuchy mam w garderobie u teściowej, ale głównie w workach rzucone jeden na drugim na końcu pomieszczenia bo tylko bieżące ciuchy mam w pokoju w komodzie ale ile ja ich zmieszczę.... więc np teraz letnie mam spakowane i wyniesione tam. No i zawsze jak coś się szuka to się przełoży gdzie indziej a potem jest szukanie... Wkurza mnie to bo teściowa ma i garderobę i szafę w przedpokoju a ja najwyżej do koszul czy sukienek to mogę powiesić. Chociaż tą szafę mogłaby nam dać, ale nie,po co... Ona ma ciuchów tyle że spory lumpeks można by otworzyć, w 3/4 nie chodzi ale trzyma... A ja ciuchy muszę mieć w workach:(
Teraz już lekcje zrobiliśmy i jestem wolna.
No więc naszukałam się bluzki jak głupia....
Bo swoje ciuchy mam w garderobie u teściowej, ale głównie w workach rzucone jeden na drugim na końcu pomieszczenia bo tylko bieżące ciuchy mam w pokoju w komodzie ale ile ja ich zmieszczę.... więc np teraz letnie mam spakowane i wyniesione tam. No i zawsze jak coś się szuka to się przełoży gdzie indziej a potem jest szukanie... Wkurza mnie to bo teściowa ma i garderobę i szafę w przedpokoju a ja najwyżej do koszul czy sukienek to mogę powiesić. Chociaż tą szafę mogłaby nam dać, ale nie,po co... Ona ma ciuchów tyle że spory lumpeks można by otworzyć, w 3/4 nie chodzi ale trzyma... A ja ciuchy muszę mieć w workach:(
- malinka 61
- Kobietka Expert
Ja już po obiedzie , teraz juz piję poobiednią kawkę ,
Agnieszko , no to masz wielka niewygodę z tym sortowaniem rzeczy , kurcze zawsze czegoś musisz szukać i te worki przerzucać . i do kiedy to tak będzie ? ??????nie masz gdzie tam postawić szafę a nawet takie tylko drążki garderobiane do powieszenia rzeczy .
A co z naszą Kasią , już jej nie ma od pary dni , masz z nią kontakt ???
Kay , ja zawsze po zastrzykach miałam siniaki , i wtedy musiałam robić okłady
no ale najważniejsze żeby pomogło .
Agnieszko , no to masz wielka niewygodę z tym sortowaniem rzeczy , kurcze zawsze czegoś musisz szukać i te worki przerzucać . i do kiedy to tak będzie ? ??????nie masz gdzie tam postawić szafę a nawet takie tylko drążki garderobiane do powieszenia rzeczy .
A co z naszą Kasią , już jej nie ma od pary dni , masz z nią kontakt ???
Kay , ja zawsze po zastrzykach miałam siniaki , i wtedy musiałam robić okłady

Halinko, no niestety tak będzie tak długo jak tu będę mieszkać 
W korytarzu stoi duża szafa, ma ogromne półki więc spokojnie bym się tam pomieściła ale teściowa mi jej nie da bo po co... ma swoją garderobę i jeszcze tą szafę ale tylko drążek jest nasz gdzie wiszą koszule, garnitury, kurtki i wszystko tak napchane że koszule prasuję dopiero przed wyjściem...
Innej szafy już nie mam gdzie wstawić, i tak dobrze że mam tą komodę w pokoju to chociaż bieliznę mamy w szufladach a w szafkach ciuchy takie bieżące....
Ach, bo wiesz, my to tutaj takie piąte koło u wozu...
W korytarzu stoi duża szafa, ma ogromne półki więc spokojnie bym się tam pomieściła ale teściowa mi jej nie da bo po co... ma swoją garderobę i jeszcze tą szafę ale tylko drążek jest nasz gdzie wiszą koszule, garnitury, kurtki i wszystko tak napchane że koszule prasuję dopiero przed wyjściem...
Innej szafy już nie mam gdzie wstawić, i tak dobrze że mam tą komodę w pokoju to chociaż bieliznę mamy w szufladach a w szafkach ciuchy takie bieżące....
Ach, bo wiesz, my to tutaj takie piąte koło u wozu...
- malinka 61
- Kobietka Expert
Agnieszko , nie mów tak że jesteście jak piąte koło u wozu , może teściowa tego nie zauważa że potrzebujecie szafy , myśli że wam tak jest wygodnie , przecież na dłuższą metę to dla was jest uciążliwe tak mieszkać , a ile oni maja pokoi , ??? czy to duży dom , porozmawiajcie , bo was jest troje i Marcel rośnie więc potrzebuje coraz to więcej .

- chochlik70
- Super Gaduła
Hej
Wszystko ok,tylko czasu mało.
Jak się wyrobię napiszę więcej.
Pozdrowionka.
Wszystko ok,tylko czasu mało.
Jak się wyrobię napiszę więcej.
Pozdrowionka.
Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
hej hej hej!!!!
Pisałam juz na fb, ale napisze i tutaj:)
Dzień minął nam nadzwyczaj spokojnie, jeśli w ogóle o takim dniu można tak powiedzieć...Pogrzeb był piękny....dziadek ślicznie wyglądał, ludzi cały kościół, pogoda też ładna, chociaż potem zaczęło wiać i zmarzłam w Kościele, no i oczywiście mam już katar... Przyjechał mój były mąż z siostrą i przyszłą bratowa...Po pogrzebie dopiero do nas podeszli, rozpłakaliśmy się i do domku wróciłam już z nimi autkiem...Mała była u tej mojej koleżanki i podobno była bardzo grzeczna. Potem bawiła się z ojcem i chrzestną, bo nie widziała jej od chrzcin (1,5 roku) a i z ojcem tez nie za często się widuje. W sumie to zakopaliśmy topór wojenny i nawet miło było. Ta siostra mojego męża tez się rozwodzi, wczoraj pozew pisała, no i pocieszyła mnie mówiąc, ze mój były tylko mnie tak chce straszyć, ale szarpał się nie będzie przy rozwodzie. Poza tym mamy gości z Gdańska, także głowa i ręce zajęte, to się tak bardzo nie rozpacza....No jakoś to wszystko musi być...Pozdrawiam was wszystkie cieplutko, paaaa
Pisałam juz na fb, ale napisze i tutaj:)
Dzień minął nam nadzwyczaj spokojnie, jeśli w ogóle o takim dniu można tak powiedzieć...Pogrzeb był piękny....dziadek ślicznie wyglądał, ludzi cały kościół, pogoda też ładna, chociaż potem zaczęło wiać i zmarzłam w Kościele, no i oczywiście mam już katar... Przyjechał mój były mąż z siostrą i przyszłą bratowa...Po pogrzebie dopiero do nas podeszli, rozpłakaliśmy się i do domku wróciłam już z nimi autkiem...Mała była u tej mojej koleżanki i podobno była bardzo grzeczna. Potem bawiła się z ojcem i chrzestną, bo nie widziała jej od chrzcin (1,5 roku) a i z ojcem tez nie za często się widuje. W sumie to zakopaliśmy topór wojenny i nawet miło było. Ta siostra mojego męża tez się rozwodzi, wczoraj pozew pisała, no i pocieszyła mnie mówiąc, ze mój były tylko mnie tak chce straszyć, ale szarpał się nie będzie przy rozwodzie. Poza tym mamy gości z Gdańska, także głowa i ręce zajęte, to się tak bardzo nie rozpacza....No jakoś to wszystko musi być...Pozdrawiam was wszystkie cieplutko, paaaa
- malinka 61
- Kobietka Expert
Kasiu , wreszcie !!!!!!!!! bo ja tak tutaj zaglądam a ciebie nie ma i już myślałam że coś złego się stało
czekamy na ciebie i jak czas ci pozwoli na napisanie do nas więcej 
Martusiu , czas leczy rany a to trzeba długiego czasu , ja do tej pory dojęć nie mogę chociaż już jest półtora roku od śmierci mamci , bardzo często mi się śni , nawet dzisiaj w nocy mi się śniła że dalej koło niej chodzę , ale nic mi nigdy nie mówi .
Martusiu , czas leczy rany a to trzeba długiego czasu , ja do tej pory dojęć nie mogę chociaż już jest półtora roku od śmierci mamci , bardzo często mi się śni , nawet dzisiaj w nocy mi się śniła że dalej koło niej chodzę , ale nic mi nigdy nie mówi .

Masz rację, Kochana, ale my już tak doszliśmy do wniosku, ze chyba lepiej się stało i w takim stanie, jak już pod koniec był, to nie chciałby z pewnością żyć a tak już się uspokoił i nie cierpi...ma tam po drugiej stronie rodzinę, znajomych mnóstwo.... śmiejemy się, że pannę tam taka ma, co się z nią długo spotykał....no jakoś trzeba to ogarnąć i żyć dalej...
- malinka 61
- Kobietka Expert
Dla leżącego to lepiej a dla nas tutaj to ciężko do pogodzenia się z tym , moja mamcia 5 lat leżała bez kontaktu , bardzo cierpiała , och lepiej już tych jej cierpień nie pamiętać ,
chociaż nadal stoją w pamięci ,
człowiek musi sobie wszystko wytłumaczyć i dalej trzeba żyć 

No trzeba, trzeba....A mama Twoja na co chorowała???? Mojemu dziadkowi już ostatnio się odleżyny zaczęły robić i niby był sadzany do jedzenia i przewracany a i tak się porobiło badziewie....ehhh, męczył się już strasznie...
- malinka 61
- Kobietka Expert
Martusiu , moja mamcia miała zanik płatów czołowych i skroniowych , odleżyn nie miała , bo ja kupiłam jej specjalny materac przeciwodleżynowy taki komorowy , plus materac gorczycowy i to bardzo ja chroniło , miała również łóżko rehabilitacyjne ,