Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Avis »

Hej hej :)

Faktycznie, żeście dużo napisały :) aż nie wiadomo, co odpisywać :D

Aga ja nie wiem jak tak można... Może faktycznie powiedz jej, żeby Tobie oddawała te rysunki bo Ty zbierasz... Szkoda tylko Marcela bo to jednak duża przykrość dla niego :(

Halinko fajnie tak sobie poplotkować, a zwłaszcza przy czymś słodkim ;) Chyba naprawdę muszą być dobre te koktajle skoro tak zachwalasz :)

Tamirko jednak nie wyszedł mój placek, nie miałam kiedy zrobić, ale nie długo to nadrobię :) I trzymam kciuki, żeby obyło się bez skalpela... Ja to straszny tchórz jestem, co do takich spraw :)

Moniko to ja trzymam kciuki, żeby jednak nic się nie zmieniło i obyś miała to wolne ;) Kobieto Ty też musisz odpocząć ;)

Dziś rano przyszedł przelew, tak więc ja od razu złapałam za telefon i zadzwoniłam do ginekologa i jutro wieczorem mam wizytę. Powiem szczerze, że tak się boję znowu tego wszystkiego usłyszeć, że znowu szanse są nikłe... :( Wiem, że nie tylko ja jedna mam z tym problem ale moja psychika coś ostatnio się buntuje i coraz gorzej to znosi. Zwłaszcza, że teraz moja sąsiadka urodziła kilka dni temu maleństwo...

Zaszłam do teściowej dziś i mówię, że jutro będę jechać do miasta i żebyśmy zrobiły listę zakupów co nam trzeba, to że przy okazji jutro zrobię. A ona mi odpowiedziała, nam to trzeba kawę i wodę. A mi aż szczęka opadła :shock: Chodź bierz zrób zakupy i wszystko schowaj skoro babie do przeżycia potrzebna tylko kawa i woda... Dziewczyny, a może to ja jestem jakaś nienormalna?? Może powinnam sama myśleć, o tym co by moja teściowa zjadła, albo co jej trzeba kupić...Może takie rzeczy naprawdę należą tylko i wyłącznie do obowiązków synowej. Proszę, powiedzcie mi bo ja już nie wiem co mam o tym myśleć...

Miłego dnia :kwiatek
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

Post autor: MałyTygrysek »

Avis, kobieto z Tobą jest jak najbardziej w porządeczku, teściową masz totalnie bezczelną! Zrób zakupy zapłać, przytargaj a ja będę sobie z nich korzystać, bo przecież mogę, no istny obłęd.
Tak by pasowało zamknąć szafki na kłódkę i tyle, bo to już przechodzi ludzkie pojęcie, żeby mieszkając wspólnie tylko jedna strona wszystko fundowała. Ech aż mi ciśnienie skoczyło, no jak tak można robić. Ja co miesiąc toczę walkę z moją Mamą (bo mieszkamy z nią) żeby chciała wziąć ode mnie pieniądze na rachunki, jedzenie itp, a jej ciągle jest tak głupio brać ode mnie pieniądze. Zawsze mówi, ze ona by chciała wszystko sponsorować żebyśmy mogli się spokojnie dorabiać bez zbędnych wydatków, wie, że myślimy o budowie domu. Zresztą mój dziadek dopóki żył opłacał wszystkie rachunki, kupował opał itp chociaż też moi rodzice z nami - dwójką małych dzieci mieszkali z nim. I teraz moja mam chciałaby powielić ten wzorzec, ale niestety z taką emeryturą nie poszaleje. Teściowa tak samo sama by nie zjadła a nam by dała, ja nie wiem skąd się biorą tacy ludzie jak twoja teściowa Avis, zazwyczaj matki nieba by dzieciom przychyliły...
You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Moja teściowa, potrafi od nas pożyczyć pieniądze, po to, żeby dla drugiego syna dać. Tamten syn z żoną jest kochany i w ogóle najlepszy. My z mężem mamy gospodarkę i teściowa potrafi przyjść i powiedzieć do mojego S. że trzeba coś tam kupić albo jej pieniędzy pożyczyć i jak powie, że nie ma teraz pieniędzy albo coś w tym stylu to potrafi nam tak wyliczyć, że tego i tego dnia sprzedaliśmy cielaki i za tyle i tyle pieniędzy powinniśmy mieć... Masakra. Moja mama sama nie ma pieniędzy, ma dużo długów ale to drzewa nam da na opał, to świnię nam da na mięso. A ta jakby mogła to by ostatnią złotówkę wydarła, a tym bardziej jeśli w grę wchodzi drugi syn...

Tak z drugiej strony, to chyba nie tylko we mnie jest wina, że nie możemy się dogadać skoro ona tak robi.
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

Dobrze, że masz miejsce gdzie możesz się chociaż z tego wygadać, a nie kisisz tego w sobie :*
Na prawdę brak mi słów na jej zachowanie, i na pewno tu nie ma żadnej Twojej winy, szkoda, ze nie macie się gdzie wyprowadzić...
You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Liczę na to, że niedługo uda mi się z tą swoją kuchnią, to chociaż troszkę się oddzielę.
Co do wyprowadzki, chciałabym ale tu jest wszystko na męża i więc mając dom, to nie bardzo się myśli o przeprowadzce, zwłaszcza, że dużo pieniędzy tu we wszystko włożyliśmy. Czy nawet głupie opłaty, rachunki... wszystko płacimy sami. Do niczego się nie dokładają.

Obrazek
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

A jeśli macie dom wyremontowany za Wasze pieniądze, to faktycznie ciężko myśleć o wyprowadzce. No myślę, że problem na pewno częściowo zniknie jak już będziesz miała swoją kuchnie, wtedy będzie musiała kupować coś więcej niż kawę i wodę :?

Mam jutro i pojutrze wolne!!! Huraa :D ]:-)
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka :)
No w końcu doczłapałam się do Was :)
Monia, ale super odpoczniesz!!! Dwa dni wolne!!!!! Wyśpij się porządnie :)

Agatko, ja na Twoim miejscu kupiłabym teściowej wodę w butelce i kawę i gdybym wyjmowała z siatek zakupy to bym tak niby głośno myślała: to nasze, to nasze, to też nasze.... o, dla mamy kupiłam wodę i kawę.... to też nasze.....
Ale miałaby minę ]:-) ]:-) ]:-)
Wiem, fajnie się mówi ale ja bym też tak nie zrobiła.

Ja za to dziś pobiłam teściową jej własną bronią.
Po pierwsze, już wczoraj zaczęła wkładać naczynia do zlewu nie myjąc ich, bo dobrze wiedziała że rano już jedzie więc po co ma sobie ręce moczyć skoro Agnieszka jutro pozmywa.
Rano zjadła i tak jak siedziała przy stole to wstała i poszła. A na stole zostało jakby miała zaraz przyjść i jeść dalej.
Na szafce też wszystko zostawione, maselniczka otwarta, deska, wędlina, okruchów pełno, noże.... niczego chociaż do zlewu nie wstawiła. A ja oczywiście na tym stole zostawiłam jej kawę itd, niczego nie ruszyłam. Garnek po mleku od wczoraj postawiłam na oknie (zaraz koło zlewu) a resztę sprzątnęłam.
Na obiad robiłam spaghetti, sos który został przelałam do mniejszego garnka i wyniosłam na taras (tam zimą chowamy garnki np z zupą czy sosem bo jest zimno), makaron schowałam do lodówki i będziemy mieli obiad na jutro. Gdy skończyłam zmywać moje naczynia i garnki teście wrócili a tu obiadu nie ma?
A co, ona sobie sama schab wyjmuje, sobie robi zupę, celowo taką którą wie że my nie lubimy to ja nie mogę tylko nam obiadu zrobić? Niech zobaczy jak to jest..... A zresztą zawsze mogę powiedzieć, że nie wiedziałam czy oni będą chcieli spaghetti jeść.
Ona usmazyła im takie, zapomniałam jak się nazywa, jak się patroszy śledzie to takie coś z ikrą chyba one mają, a teście to lubią. Mąż kupił dziś śledzie od rybaka, usmażyłam je i w occie będą. A oni sobie zjedli to coś z chlebem. No i musiała wtedy pozmywać po swoim obiedzie i swoim nieszczęsnym śniadaniu. I jak szłam do kuchni to akurat rozmawiała z teściem, on coś tam mówił że ona sprząta a ona usłyszałam jak mówiła "jak tak można?"
Ciekawe czy to było o mnie, że po niej nie pozmywałam? Niech się nauczy w końcu sprzątać po sobie. Nie jestem jej tanią siłą roboczą.

A wiecie co za chwile grozy w nocy przeżyłam.....
Oglądałam film dokumentalny na dwójce o obozach koncentracyjnych, straszny jak nie wiem co.... a tu coś bulgocze w rurach czy kaloryferze, grzejnik zimny a coś bulgocze jakby się woda gotowała.
I za 5 północ prąd wyłączyli, myślałam że tak na chwilę a tu nie ma i nie ma a tam bulgocze dalej.
Włączyłam latarkę i poszłam zobaczyć (a trzeba wyjść na dwór) a tam syczy z pieca i para leci, dymu pełne pomieszczenie. Poleciałam po teścia, on coś tam ponaciskał ale nic nie przestało bulgotać. Za kilka minut teść wziął garnek z wodą i normalnie zaczął lać do pieca żeby ogien ugasić.
Po jakimś czasie ucichło.... Wiecie jak się bałam?
A co by było gdybym ja poszła wcześniej spać? Teść ma piec za ścianą a nie słyszał.
Okazało się że pompa była wyłączona. A prądu nie było bo korek wywaliło w głównej skrzynce na dworze.
Co się strachu najadłam to moje...
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

God kveld jenter:-)
Środa dała mi popalić, oj! dała! do spółki z panem Kier, epilepsją i Taką Jedną, która znowu zatęskniła za nami...bleee...
Na komisji jedna z klientek dostała ataku epilepsji, wyjątkowo silnego i trzeba było wzywać pogotowie, ledwo się uspokoiło, to starszy pan zasłabł i znowu pogotowie miało co robić, bo jak nic na ostrą niewydolność krążeniowo-oddechową człowiek wyglądał. No i Taka Jedna akurat przypomniała sobie, że dawno nas nie nawiedzała i telefonicznie zapowiedziała się na jutro. Mam tylko nadzieję, że dopadnie ją skleroza i nie przyjdzie:-)
Pan Kier miał wyjątkowo duże muchy w nosie, a może zespół ostrego niedopchnięcia go dopadł, bo czepiał się każdego, dosłownie!!
W moim pokoju tabuny ludzi, telefony dzwonią jak wściekłe, a ten przychodzi i pyta się czy napisałam już decyzję na wszystkie aktualizacje?! Porąbało faceta dokumentnie, niby kiedy miałam napisać ponad 60 decyzji??!! a wnioski to same się "obrobią"?! Najlepszy numer wywinął sekretarce. Otóż odbywało się spotkanie w sali konferencyjnej, która znajduje się obok firmy ale w innym budynku i pan Kier przyszedł na własnych nogach do naszej sekretarki żeby powiedzieć jej, że ma donieść cukier, bo zabrakło. Po czym wrócił na spotkanie.To nie mógł zabrać tego cukru??!!! Dziewczyna musiała wszystko rzucić ,zamknąć sekretariat i specjalnie lecieć z torebką cukru. I któż zrozumie kretyna???!!!
Dzisiaj padł chyba rekord w ilości osób, które przewinęły się przez moje biurko.. :P że o telefonach nie wspomnę:-) mogłaby któraś z Was zadzwonić, to przynajmniej porozmawiałabym z kimś normalnym.. :)
Gusiu! Agusiu! chyba zacznę zbierać te wasze historie o teściowych i na ich podstawie napiszę książkę!! :)
Monia! cieszę się, że będziesz miała trochę wolnego. ]:-) po takim maratonie musisz rzetelnie odpocząć:-)
A gdzie reszta?
Kasiu, Halinko, Gosiu! gdzieście się schowały???
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

Dziewczyny nawet nie wiecie jak ja się cieszę z wolnego :) ]:-) :ok:

Aga ale miałaś noc, ja się boję ciemności i duchów więc podziwiam, że wyszłaś sama w nocy na zewnątrz :D
Teraz i tak jest już lepiej ale kiedyś miałam na prawdę lęki, może dlatego, ze swego czasu było w mojej rodzinie bardzo dużo śmierci, pogrzebów w tym mojego kochanego Tatusia :( W roku 2000 zmarło 11 osób z Rodziny :(
Uraz został, naczytałam się opowieści o duchach i po prostu się boję i to nawet nie tego, że coś mi zrobią ale boję się zobaczyć taką zjawę, chyba bym umarła na miejscu.

Tamirko ach ta środa, a pan Kier to już nawet kilograma cukru nie uniesie tylko sekretarkę woła :D to jest aż śmieszne :roll:

Avis, Kasia, Marta, Gosia, miłego wieczoru i meldować się tu ;-)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

WITAM!!!!!!!!. Już wreszcie dotarłam do domu , :D oj powłóczyłam się po świecie :) Rano zadzwoniła do mnie moja Ula że jedziemy do Selgrosu , skończyły nam się tabletki do zmywarki a w tam była promocja, wobec czego trzeba było tyłeczek ruszyć z fotela i w drogę ,kierowcą było moje dziecko , jeszcze sama boi się jeździć i potrzebuje asekuracji ,więc tata jej się przydał ,jak dojechała do selgrosu to miała tak ogromny ból głowy chyba to ze stresu , no ale ładnie jechała :) Musze sie pochwalić a jakże :D kupiłam sobie telefon komórkowy , ten klapkowy szybko się mi zepsuł i jak się dzisiaj dowiedzieliśmy od sprzedawców to te klapkowe były bardzo awaryjne i zaczęli je wycofywać , kupiłam prosty klawiszowy , samsunga z aparatem , teraz musiałam wprowadzić swoje kontakty , i ciekawa jestem jak długo ten posłuży , bo to mój już trzeci ,ten stary z Nokii był świetny ale już baterie były mało pojemne i co dzień musiałam ładować :( ledwo naładowałam i za chwilkę znowu sygnalizowało że czas podładować , cierpliwość mi się skończyła . Dostałam również nalewkę 999 litewską ,tą oryginalną , były trzy rodzaje , wzięliśmy dwa , ten lekarz z Ukrainy kazał brać tylko po jednym kielonku dla zdrowotności ,bo u nas w świecie alkoholi były ale nie te , ;-)

Agatko ta twoja teściowa może jest na diecie i dlatego kazała kupić tylko wodę i kawkę , a ty się dziwisz że tak mało kazała ci kupić , ja na takiej głodowej była już dwa razy i nie jadłam 20 dni nic tylko piłam wodę , :D :D i organizm się pięknie oczyścił ze złogów . :)możesz poczytać sobie wystukując stronę Ośrodek leczniczy :D Disscimus :

Małgosiu , jak tam dzień minął romansując z kierownikiem ??? powiadomiony o twojej nieobecności w najbliższych dniach ??/ a tego masażystę domowego to masz świetnego , gdzie on zdobył te zdolności , może i ja swojego bym wysłała na jakiś kurs ?? :) :)

Agnieszko czytając twoje pierwsze słowa o teściowej że ją pobiłaś ..... to mi aż spadły okulary z nosa , a to ty w ten sposób zadałaś jej cios :( wczoraj również oglądałam ten nocny film" Ciemności zakryją ziemię " wstrząsający , :( :( :cry: :cry: ciarki człowiekowi leciały , :cry: oby nigdy to się nigdzie nie powtórzyło , :cry: :cry:

Maniczko , no należyci się wypoczynek po tym maratonie , :) :)

Gosiu , to nic trudnego żeby wiedzieć co która pisała , klikasz w okienko Pełny edytor i po kłopocie , pod spodem możesz śledzić i odpisywać :)

Małgosiu , to ja klepałam w klawisze prawie równo z tobą , i czekałam w kolejce żeby mnie puściło na forum , no to ten kierownik również wykańcza petentów , :(

Już miałam kliknąć żeby post zaakceptować a tutaj zadzwoniła moja szwagierka i znowu było w zawieszeniu moje klikanie, ale pogadałyśmy sobie bo 7 lutego jedziemy do niej na urodziny (60 l)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Halinko! odnośnie telefonów komórkowych od lat jestem wierna Nokii, jak dla mnie nie ma lepszego telefonu! :)
Niestety, nie mam szans na jakiekolwiek wolne przez najbliższe dwa tygodnie. Młody na urlopie, bo zalicza sesję, a początek roku u nas zawsze taki pokręcony, od kwietnia powinno być trochę lżej. A przynajmniej taką mam nadzieję...
malinka 61 pisze:a tego masażystę domowego to masz świetnego , gdzie on zdobył te zdolności , może i ja swojego bym wysłała na jakiś kurs ?? :) :)
Dokładnie tak zrobiłam.. :D kilka lat temu namówiłam Misia na kurs masażu, a że knyp ma zdolności manualne, więc szybko okazało się, że niespotykanie zdolny w tym kierunku i tym sposobem mam osobistego masażystę na każde zawołanie.. :)
Napiłabym się takiej nalewki, ale przez ten antybiotyk na razie mogę tylko pomarzyć.. :slini_sie:
Aha! i mam następna książkę dla Ciebie:-)
Dopiero teraz doczytałam, że Aga miała nocne przygody z piecem. Oj, dobrze, że byłaś czujna, bo kto wie jakby to się skończyło! Tfu, tfu na psa urok!
Teściowa normalnie nie do podrobienia!!
Właśnie uświadomiłam sobie, że ze mnie świnia nie synowa!!! cztery dni u Babusi nie byłam! ale dzwoniłam, to chyba się liczy? :oops:
Dotarły wreszcie moje zamówione książki i będę miała prawdziwą ucztę dla ducha.. ]:-)
Poza tym dowiedziałam się, że firma zwróci mi połowę kosztów za okulary, więc nie jest źle.. ]:-) będzie dla Misia na patent strzelecki!!!
Jutro jadę do specjalisty od kręgosłupa i mam wielką nadzieję, że ulży mi trochę, bo ciężko ten ból wytrzymać. Koleżance z pracy rękę postawił na nogi ledwo w tydzień, więc pokładam w nim wielkie nadzieje. To lekarz i fizjoterapeuta jednocześnie, podobno rewelacyjny, ano zobaczymy co powie jak mój kręgosłup zobaczy.. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Małgosiu ja też jestem tego samego zdania co ty jeżeli chodzi o telefon komórkowy z Noki , mój własnie pierwszy był z Noki ,ale do mojego modelu już nie produkują baterii a te nowe które dzisiaj widziałam tam gdzie byłam to miały aparaty do zdjęć po 0,5 mpix a ten ma 5 mpix więc są lepsze zdjęcia , a już dłużej mi nie chciało się czekać i gonić po sklepach , więc teraz tego będę testować , teraz tych klawiszowych jest coraz mniej , weszła nowoczesność i są dotykowe co mnie denerwują , bo to nie dla mnie . :D A z tym masażystą to masz się super , :) ciekawa jestem jak to jutro będziesz się czuła jak wrócisz od specjalisty od kręgosłupa , :) a to będziesz do niego jeździć kilka razy czy jeden raz , ??? i będzie dobrze .
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka
Melduję sie ale mam jakiś spadek formy,bez powodu,żeby nie było.
Wczoraj obejrzeliśmy transmisję z obchodów 70 rocznicy wyzwolenia obozów,potem ten film dokumentalny.
Moja mama nie mogła po nim spać mówi ja tylko obejrzałam a jak ktoś to musiał przechodzć.
Powiem wam,że w Oświęcimiu byłam parokrotnie i są tam dla mnie miejsca,które do teraz mają bardz negatywną energię,aż promieniuje bólem,cierpieniem,przerażeniem np blok 11 to tam zginął ojciec Maksymilian Kolbe.
Nie odczuwam tego np w Sutthofie,a też obóz.
Gosiu ja mam taki wpis w starym pamiętniku od babci
"Nie ten kto się z Tobą śmieje,lecz ten kto z Tobą płacze jest Twoim przyjacielem"
Nic dodać nic ująć do sytuacji Twojej przyjaciółki
Tamirko miejmy nadzieję,że zabieg cię minie.A sekretarka nie mogła panu Kier dać cukru w ręke i niech spada,co za typ matko
Miśka Ci zazdroszczę,chociaż mój też mnie ostatnio masował.
Ja już parę stron prędzej polecałam Adze napisanie książki.
Zana życzę jak najszybciej swojej kuchni ,kasy nie pożyczajcie bo mniemam,że mają swoją kasę
Opłaty robicie,żywicie więc sory albo im pasuje albo się dostosowują.
Moniko to sobie odpoczniesz super
Halinko i nie bałaś się jechać z nowym kierowcą???,moja mama by nie wsiadła
I jak Ty bidulko wytrzymałaś na głodówce???ja bym nie dała rady
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , na tej głodówce da się wytrzymać bo jesteś w grupie i pod opieką lekarza , medycyna wschodnia , :) dzięki temu leczeniu mogę mówić bo miałam bezgłos ,cierpiałam na zanik śluzówki głosowej :( http://www.discimus.pl/Poczytaj . ja byłam dwukrotnie , w lutym kąpałam się w strumyku górskim :D z tego wyjazdu mam gdzieś zdjęcia :) wtedy było to w Karpaczu a teraz jest w Ustce gdzie pięć lat temu również i mojego męża tam zawlekłam :D och dużo by na ten temat mówić . :) Ja jechałam z sercem na ramieniu ale Adaś mnie na duchu podtrzymywał , mówił babcia nie bój się , to taka przyjemność jechać , połóż sobie rękę na półeczkę na drzwiach , no i jak jego nie słuchać ??? :D Ja też oglądałam te uroczystości , to było okrutne , nieludzkie traktowanie tak ludzi :( :cry:

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Poczytam,ale to nie dla mnie ja musze chociażby owoc
Tamirko pomysł kapeluszowy świetny ale żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Halinko, Ty pomyślałaś, że pobiłam teściową? :P :P :P Oj aż taka zła to nie jestem :)
I znów zakupy :) Kaska wydana :)
Ja nie wiem czy bym miała odwagę wsiąść do auta ze świezym kierowcą.... Ja nawet jak do tej pory jadę z tą moją kumpelą z Gdyni to mam stracha a ona już hmmmm 3 lata ma prawko? Zresztą ja mam 11 lat a jeszcze sama sobie nie ufam.
Głodówki takiej długiej chyba też bym nie wytrzymała.... podziwiam Cię :)

Ach,to ciśnienie mnie dziś dobije... głowa boli pół dnia, zaraz idę spać
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry o poranku:-)
Niechciejstwo Kasi przeszło na mnie i długo musiałam namawiać się żeby wstać z łóżka. Czwartek zapowiada się nad wyraz pracowicie, a na koniec dnia wyjazd do specjalisty. Mam nadzieję, że wrócę w jednym kawałku, o ile wcześniej nie pogryzę sie z panem Kier.. ;-)

Życie kobiety usłane jest różami, co krok kolec, i tylko z rzadka kwiat.
(Andrzej Majewski)

Życzę czwartku usłanego radością! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Gosiu ja mam taki wpis w starym pamiętniku od babci
"Nie ten kto się z Tobą śmieje,lecz ten kto z Tobą płacze jest Twoim przyjacielem"
Nic dodać nic ująć do sytuacji Twojej przyjaciółki
Kasiu - Ale to piękne, a jakie prawdziwe!!!!!
Gosiu , to nic trudnego żeby wiedzieć co która pisała , klikasz w okienko Pełny edytor i po kłopocie , pod spodem możesz śledzić i odpisywać :)
Halinko --- Hahaha a widzisz, ja nigdy tak nie robiłam,
ja zawsze co najwazniejsze rzeczy zapamietuje, noc hyba, że piszecie dużo to wtedy jest problem :)

Małgosiu - dzień dobry i Tobie, i miłego czwartku !!!!

Ja się zbieram,
do szkoły z Majusią :)

Wczoraj byłam na wywiadówce, ocena opisowa - której niecierpię z resztą !!!! - bardzo dobra :)
Jestem rzedumna z mojej córci !!!!
Dzisiaj ost. dzień, jutro bal - na który Majcik nie chce iść, więc jutro juz siedzimy w domku. :)

Ooooo Magda Witkiewicz, ta pisarka w DDTVN :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :D U nas jest piękna pogoda , słoneczko nam świeci , zaraz dzień jest radośniejszy , ja dzisiaj siedzę piękna nie do podrobienia :D :D nałożyłam sobie hennę na włosy :D brąz , a co wyjdzie to zobaczę za dwie godziny , Mąż mi pomagał ją nałożyć, bo z tyłu głowy bym sobie nie poradziła , trochę marudził że po co to ja robię i dla kogo , a ja dla siebie , :D żebym się lepiej czuła ,bo już okropnie wyglądałam , za tydzień fryzjer dokończy moją fryzurkę i będę mogła się do ludzi pokazać o ile teraz sobie tym kolorem nie nagrzebię ;-)Ale co mi tam , co będzie to będzie ;-) Piję kawusię ale na smutno bo nic nie mam słodkiego :( kurcze a ja jadę do tych co pilnują figury, a ja taki wielki okaz się tam pokażę :D :D no ale ktoś musi w rodzinie być tą okrasą :D :D :D

Agnieszko , no kasa wydana ale radość duża , bo ten aparacik okazuje się fajny , i nie za bardzo drogi , a likierek to poezja , wczoraj wieczorkiem spróbowaliśmy na zdrowotność :D

Kasiu jak ktoś chory to wszystko zniesie nawet tą głodówkę :D

Małgosiu , wracaj w całości , kręglarz ma wprawę to ciebie nie uszkodzi :) Kierownika nie pogryź,
bo byś się znalazła na pierwszych stronach gazet :)

Gosiu , no pięknie już dzisiaj do nas więcej napisałaś , czyli teraz dopiero będziecie mieć ferie ?? a co w planach , wyjazd czy siedzenie na miejscu :)

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Tak Halinko - my dopiero zaczynamy ferie.
W zasadzie od poniedziałku ;)
W planach mamy wyjazd, tzn. Maja ma :P
Chce jechać do babci i dziadka na kilka dni no i do chrzestnej na weekend.

Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Podziel się troszkę tym słonkiem, bo u mnie dawno go nie było, ciagle tylko chmury, deszcz lub snieg.
Teraz snieg sypie, ale na plusie jest to plucha się robi.

Ja jutro się do kosmetyczki wybieram, na depilację brwi, i tez się od razu lepiej poczuję, więc wiem jak to jest.
Moje włoski też już niestety wołają o pomoc, kolor się spiera, ale nie chcę jeszcze z tej czerwieni rezygnować.
Dobrze się póki co w nich czuję.
18 lutego mam fryzjera, podetniemy ciut, bo już mi góra urosła i nie mogę ich tak fajnie postawić jakbym chciała :)

Też dopijam kawusię, zrobiłam sobie jak wróciłam ze szkoły.

:kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

:cry: :cry: :cry: :cry: No zachciało mi się zmieniać kolorek , nałożyłam tą hennę brązową i wyszłam trójkolorowa :o :cry: teraz to dopiero będę straszyć, już SOS wysłałam do mojej synowej , do mojej córki , muszą mnie doprowadzić do jakiegoś normalnego wyglądu :( :( mąż ma ubaw a ja rozpacz ;-) to kara za moje nieposłuszeństwo , :( mam jeszcze w domu inny kolor henny ale ona jest jaśniejsza , czekam na werdykt dziewczyn, co ze mną będą robić , oby mnie dzisiaj nikt nie zechciał odwiedzić :oops: :oops:

Gosiu u nas pełne słońce , może podmucham i coś doleci :) :) Jak chodziłam do fryzjera na farbowanie to nie było kłopotu ale od roku fryzjerka nie radziła mi żeby farbować bo zostanę goluśka :( więc ja uparciuch zrobiłam sobie henną bo ona odżywia , ale że mam dużo siwizny to teraz tyle odcieni mi się zrobiło :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Halinko, aż oczy szeroko otworzyłam jak przeczytałam o Twojej trójkolorowej czuprynce :o
O matko, dobrze że to nie farba była bo teraz farbować jeszcze raz to by dopiero zniszczyło włosy...
Ale do tej pory też farbowałaś henną i wychodziły dobre???
Właśnie przez siwe włosy tak wyszło, bo wiadomo że dla siwych są specjalne farby bo nie wszystkie kryją siwiznę.
Daj znać co dziewczyny postanowią.
Ja też sobie sama farbuję ale farbą, henną a raczej kiedyś chną to farbowała moja mama i moja pierwsza farba to też ta chna ale kiedyś ona była tylko rudo-kasztanowa, w zależnosci jak długo się trzymało. Im dłuzej tym ciemniejszy kolor był. A teraz to już henna różne kolory ma. Patrzyłam na allegro na te henne no ale ok 25zł kosztuje plus wysyłka a ja kupiłam u nas farbę za 11zł - jak najtańszym kosztem bo wiadomo że ja bez kasy.

Gosiu, Maja nie chce iść na bal????? Aż dziwne bo dziewczynki lubią zabawy, przebierania....
Marcel miał dzisiaj dyskotekę, bo maluchy mają z rana a starsi mają po lekcjach, po maluchach. Co prawda mieli dziś tylko 4 skrócone lekcje to już o 10.30 był w domu.
Jutro jeszcze kartkówka z angielskiego, apel na zakończenie semestru i rozdanie listów gratulacyjnych dla najlepszych i FERIE!!!!! :happy :happy :happy

Tamirka dziś zajęta.... daj znać jak wrócisz, czy cała jesteś :)

Monia ma wolne to zajęta też, Kasia ma zapiernicz w pracy a Agatka?
Agatka, masz wieczorem lekarza to daj znać co powiedział...
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka babiszonki
Ja tak w skrócie napiszę co u mnie.
Nasz młody zonkoś został ojcem dorodnej dziewczyni całe 62 cm i 4550 kg szczęścia :D
Oczywiście tatuś cały w skowronkach,był przy porodzie,który nam z detalami zrelacjonował.Dzis przytargał do pracy ciasta i sałatki oraz szampana była imprezka.
I jak na złośc tabunu ludzi jakby czuli pismo nosem :D :D :D
Wróciłam do domu szybko się przebrałam i pojechaliśmy na urodziny do męża chrześniaka.
A tam znów zastawiony stół,o matko ledwo się kulam
Jeszcze wam powiem,że mój mąż szykował się na to wyjście jak sójka za morze,a co mam założyć a to a siamto,gorzej niż baba
Na urodziny dałam kasę,bo mały jest namietnym zbieraczem lego a wiadomo jakie są ceny tych klocków.
To sobie poskłada i znów kupi mega zestaw.
Już chyba wiem co z urodzinami małej jak dogram sprawę to wam powiem co i jak
Widzę,że wiosna idzie bo się robicie piękne brwi,włoski no no
Halinko daj znać co z tym Twoim kolorem a właściwie kolorami :D jednak my kobiety jesteśmy próżne ]:-) ]:-)
Gosiu ja też nie znoszę ocen opisowych a jak przychodzą od 4 klasy oceny ważone to też zaczyna się cyrk.
Marcina kolega nie przyszedł na maturę próbną z języka polskiego i pytam co na to nauczycielka no dostał dwie jedynki wagi 7-proszę was o rozszyfrowanie ;-) :D
No dziwne,że nie chce iśc na bal ale ja np wolalam czytać w tym czasie,więc pewnie ma "mój "charakter
Aga Ty też piękna mini,brwi farby no no wiosna na całego
Brawa dlaMarcela za wyniki w nauce
Tamirko jakie wieści z pola bitwy???
jesteś zaszczepiona na wściekliznę????to tak na wszelki wypadek jakbyś pana kier pogryzła
Zana jak tam wieści?????
Lobelka znów znikła
A wiecie o,której dziś wstałam o 5,bo mąż mi zawracał gitarę,żebym z nim pojechała na taki targ rupieci no pojechałam i kupiłam sobie taką cudną misę na owoce i wazon,ale powiem wam misa jest boooosssska
Obrazek

Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Czemu dziwne,
ja tam wcale nie uważam, ze to dziwne.

Majka nie lubi za bardzo sie przebierać i tańczyć na rozkaz,
a u nas w szkole jeszcze to tak dziwnie zorganizowane, bo poczęstunek i picie u niej w klasie w jednej czesci szkoły, a saa zabawa w drugiej więc to takie bieganie po szkole jest. Zupełnie bezsensu.
Maja woli zostać w domku, a za pieniążki, które miałaby stracic na przebranie - kupiła sobie lego.
A jutro ma w planach skończyć Padingtona, i chce iść do Biblioteki :)

Nie mam pojęcia co to znaczy :
no dostał dwie jedynki wagi 7-proszę was o rozszyfrowanie ;-) :D
może że każda jedynka to 7 jedynek?
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Siedzę i na te troski i smutki popijam sobie kielonek likierku :D , Moja Monisia kupiła ciemniejszą hennę ale dopiero jutro będę działać bo mnie już skóra ciut piecze :( , obym tylko nie wyłysiała , ale mam gdzieś perukę więc sobie założę :D :D :D taka przygoda to już kiedyś mnie spotkała ale wtedy włosy jeszcze u mnie były bujne , ot i jest problemik :D Miałam jutro jechać na targ do pani jajkowej i szlaban , pojadę dopiero we wtorek :)

Agnieszko , ja już robiłam henną włosy , już wam kiedyś pisałam ale teraz to kupiłam w proszku i to kolor brąz a czemu to takie diabelstwo się zrobiło to nie wiem , :( teraz mam znowu w kremie , jutro ciąg dalszy moich przebojów . :D :D

Kasiu świat należy do kobiet :D i trzeba wojować nawet z włosami , :D myślę że źle nie będzie , ale ty miałaś dużo dobroci ,szkoda że mnie tam w pobliżu nie było , :( Ale ja jutro idę do Uli na ciasto , jakieś dobre zrobiła ale to tajemnica , jutro się dowiem :) a to dzieciątko wielkie się urodziło , i to naturalnie ??/ to kolosek a tą zagadkę też nie rozwiążę, bo nie wiem co to dwie jedynki wagi 7 :o a ta misa to ceramiczna ??

Obrazek
Zablokowany