Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Culagula »

Dziękuję Tamirko :)
Wiadomo, synuś mądry po mamusi ;)
To Ty jutro też balujesz :) Ach, wszystkie na jakieś urodziny gdzieś chodzimy :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Agnieszko , no ja mogę tylko wspominać co i jak u wnuków teraz jest , bo swoich nie pamiętam , zawsze dobrze się uczyli ,ale to tak dawno było . Idę spać bo już mnie mąż ponagla , Do jutra :D

Małgosiu ja to dziwny stwór , ale chyba poprzestanę , szkoda że nie mam jak wkleić zdjęcia z jasnymi włosami , bo ja za bardzo się nie znam na tym wklejaniu zdjęć , na poprzednim forum mam tam zdjęcia , ale jak przekopiować ?????
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Dzień dobry:-)
Sobota wstała puchata i biała, gdyby tak jeszcze słońce obudziło się na chwilę i podniosło ciśnienie z podłogi!
W planach mam całe mnóstwo rzeczy do zrobienia i muszę ostro zewrzeć poślady żeby "niechciej" nie wygrał rywalizacji.. ;-)
Na szczęście ból głowy trochę zelżał, więc zabieram się do roboty. Najpierw obiadek i inne konieczności, a później same przyjemności!

Życie jest jak zupa, pierwsze łyżki są za gorące, ostatnie za zimne.

(Jeanne Moreau)

Rozkosznej soboty życzę! :kwiatek
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

O mamusiu, znów naskrobane!!!:)

Halinko - fajnie, że włoski naprawione ;) No i ze pojadłaś samych dobrych rzeczy, sama bym zjadła coś takiego innego, :)
Fajny zwyczaj z tymi urodzinami, my świetujemy też z koleżankami, w zeszłym roku kupowałyśmy sobie książki, a że w tym wszystkie zapisałysmy się do biblioteki to mamy co czytać ;) to wymyśliłysmy - że mamy sobie wybrać co chcemy dostac, bo to zawsze jest tak, ze o czymś marzymy, cos nam się podoba, a szkoda nam kasy z domowego budżetu.
Jedna O. wybrała sobie bieliznę wypasioną, na która będziemy się składac, ja marzyłam o zestawie : bransoletka i łańcuszek ze znakiem nieskończoności ... Ania to jeszcze nie wie co chce, a druga O coś tam wspominała o czymś, ale ja juz nie pamietam co ona chciała :D

Agnieszko - u nas też nie ma czegoś takiego jak list gratulacyjny po półroczu,
normalnie się to u nas odbywa, wywiadówka, ocena roczna, która mogłam sobie przeczytać i musiałam oddać i tyle ....

Życzę Wam wszystkim kochane dziewczynki miłej soboty.

Zaraz Majcię po chlebek wyślę do sklepu i musze się za sprzątanie ciut wziąć.
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Obrazek

O coś takiego Tamirko
Witajcie babiszonki
cdn
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

O KAsia, ale fajne to coś !!!!! :kwiatek
tamira
Super Gaduła

Kasiu! Ja pierdaczę! ALLLEEE PIĘĘĘĘKNA!
Też chcę taką!!! muszę Misiowi pokazać, może znajdzie w sieci:-)
Gosiu! dobry pomysł z tymi prezentami. też wolałabym dostać jeden porządny i trafiony niż kilka takich "niewiadomoco". Nie tak dawno dostałam na urodziny urządzenie do rozbijania mięsa, do którego nie wiem jak podejść i zestaw cieni do malowania oczu, a ja w ogóle takich rzeczy nie używam.. :)
Moje ciśnienie zwariowało ze szczętem! W związku z tym strzeliłam eksra focha i udaję, że go nie ma! :P
Mięcho w piekarniku pachnie upojnie, chałupka ogarnięta i teraz siedzę nad listą zakupów. Oj, nazbierało się tego.. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :D Dopiero zjadłam śniadanko , bo dłużej sobie pospałam , teraz będzie kawka bo już słyszę szum ekspresu :) U nas pochmurnie , ciut poruszyło śnieżkiem ale tylko widać na dachach , ziemia czarna :( przyzwyczajam się do moich włosów i już myślę że jak się tylko zmyją to jeszcze zrobię sobie coś pod blond :) O kawka już stoi więc zapraszam .

Małgosiu , to urządzenie do mięsa to takie szpikulce ?? bo takie cosik mam do rozbijania :) mało to używam bo trzeba mieć dużo siły w rękach a u mnie to problem :( ciśnienie i u mnie złe , chyba coś jest w powietrzu :(

Kasiu , piękna ta misa , udało ci się fajną rzecz kupić , wysyłam ci wiadomość na PW.

Gosiu , ta sałatka nie dość że dobra to jeszcze efektownie wygląda na stole , sama byłam zaskoczona widokiem a co do prezentów to jest jeden kwiatek i koperta z pewną kwotą na zakup prezentu . :)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Halinko - bierz przepis i się dziel nimi :)
Koperta też fajny prezent, choć ja wolę jakaś rzecz dostać, bo pieniądze .... jak pieniądza, i tak potem wejdą mi w życie ...

Małgosiu - nie fochaj, nie fochaj :P

My własnie z zakupów wróciłyśmy.
Maja poszła po chlebuś sama, ale wróciła z niczym, bo pani nie zostawiła nam krojonego, jak prosiłam.
To się ubrałam i poszłyśmy ciut dalej.

Teraz chwilka oddechu i sprzątanko.

Ale mam fajna liczbę postów : 1234 :D :happy
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Gosiu , te pieniądze które dostaje to musi kupić prezent i pokazać , właśnie po to żeby to nie poszło na życie . Wezmę przepis od niej i podam ale ona gdzieś znalazła go w internecie . My chleb kupujemy a piekarni i tam na życzenie od razu kroją bo mają maszynę , ja mam maszynkę w domu, to zawsze kupujemy niekrojony , bo taki wolimy . :)

Obrazek
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

Post autor: MałyTygrysek »

Witam Kobitki !
Podczytywałam Was z telefonu bo niestety mój Mąż okupuje komputer :D zresztą niewiele miałam czasu na siedzenie, trzeba było ogarnąć dom po tylu dniach się nazbierało. Odpoczęłam i dziś pełna sił wróciłam na swoje krzesełko a, że koniec miesiąca to pracy też dużo. Ale już prawie wszystko zrobiłam, jeszcze tylko kilka drobnych rzeczy. Przepraszam, że nie poodpisuje ale za dużo tego ;-) więc życzę miłego dniaa :*
You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Halinko u mnie i tak by poszło na życie, zawsze tak jest. Że brakuje do wypłaty i ....
A tak jak dostanę co chcę to mam ;)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Sałatka " Grzybowa polana" łączy w sobie wiele zalet.Prosta sałatka ,a przy tym elegancka i wytworna. Wspaniały smak i niesamowity wygląd.
Składniki
1 duży słoik pieczarek marynowanych

2 średnie marchewki

3 ziemniaki

300g piersi z kurczaka

3 jajka

3 ogórki marynowane

100g sera żółtego

majonez

śmietana

szczypiorek

koperek

sól,pieprz,przyprawa do drobiu
Sposób przygotowania
1. Sałatka "Grzybowa polana" - krok 1
Marchewkę,ziemniaki,jajka ugotować. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę,posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć.Marchewkę, jajka pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ogórki , ser żółty,zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę.Koperek i szczypiorek posiekać. Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić.
2. Sałatka "Grzybowa polana" - krok 2
Dno i boki tortownicy (o średnicy 20 cm ) wyłożyć folią spożywczą. Układać kolejno warstwami: 1 warstwa pieczarki główkami do dołu, 2 warstwa koperek i szczypiorek, 3warstwa marchewka,sól,pieprz, docisnąć,posmarować cienko majonezem, 4 warstwa ziemniaki,sól,pieprz,docisnąć,posmarować cienko majonezem, 5 warstwa mięso,docisnąć, posmarować cienko majonezem, 6 warstwa ogórki,docisnąć, posmarować cienko majonezem, 7 warstwa jajka, sól, pieprz,docisnąć, posmarować cienko majonezem, 8 warstwa ser żółty,docisnąć, posmarować cienko majonezem. Całość przykryć folią i włożyć do lodówki na całą noc. Na drugi dzień sałatkę wyłożyć na talerz odwracając formę do góry dnem, (Pieczarki na górze) ściągnąć obręcz tortownicy, ściągnąć delikatnie folię, udekorować i smacznego.
Gosiu , ja znalazłam taki przepis i ona tak wyglądała , ale jeszcze sie od niej dowiem dokładnie.

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

O, bardzo Ci dziękuję, muszę sobie ją zapisać zaraz w przepisniku, i wypróbuję. My bardzo pieczarkowi jesteśmy, to pewnie zasmakuje ;)
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Ta sałatka wyglada zajefajnie.
Kurcze Tamirko jak chcesz ja ci linka dam do tego czegoś tylko nie wiem czy cię cena nie powali,bo na alegro ok 500zł :?
Moja w innym kolorze kształ taki sam.
Halinko odpisałam
Jakaś zła wróćiłam z pracy normalnie gryź i drapać na spuszczenie pary umyłam dwa okna,posprzątałam resztę ozdób świątecznych,robię pranie i umyłam dwa okna
Fakt Małgosiu kasy zawsze brak i zawsze wejdzie w życie
U nas urodziny z moimi przyjaciółkami to też albo jakieś przyjemności rok temu spa takie wiecie jednodniowe,albo cos totalnie "bezużytecznego"a które każda kobieta mieć musi ale kasy zawsze brak.
A myślę że w tym roku znów to będzie wspólny wyjazd na weekend
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Zrobiłam sobie koktajl z selera , pietruszki , kiwi , miodu , jest bardzo dobre , robiłyście ?? w poniedziałek znowu muszę jechać po składniki bo się mi skończyły :( u nas zaświeciło słoneczko :)

Kasiu a kto tobie wlazł za kołnierz ??? ja tez jak się zdenerwuje to praca mi dwukrotnie szybciej idzie :D My mieliśmy rozbierać choinkę ale jakoś zleciało więc dopiero w poniedziałek będzie praca . :)

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Oj u mnie juz dawno po choince :)

Zaraz idę do książki ...

Miłego wieczoru!!!!!

:fallinlove
tamira
Super Gaduła

dzień dobry:-)
Niedziela skrzy białym puchem, na "fykadelku" milutkie -2 i słonko panoszy się na niebie.. :)
Wczorajsza impreza u teścia jak zwykle pod znakiem obżarstwa, na szczęście dałam odpór pokusom i nawet tortu nie skosztowałam.
Za to Misiek zjadł wiaderko mniej od krowy i dzisiaj stęka z przejedzenia.. ;-)
Kasiu! a któż to śmiał wkurzyć Cię tak straszliwie?!
Halinko! oba przepisy wyglądają nad wyraz smakowicie, trzeba będzie spróbować!
Ciekawe, jak tam impreza Agi? :)
Może przy niedzieli pojawi się reszta dziewczyn? :)
Pięknego dnia Wam życzę! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Witam się niedzielnie,
piękne niebo błekitne i słoneczko u mnie.
Koło 11-11:30 idziemy z pociechą moją na sanki, tymczasem własnie wstawiłam obiadek i kawusię sobie zrobiłam.

Przeczytałam kolejną ksiązkę,
jeśli nadal tak dobrze pójdzie to uda mi się zrealizowac plan 52 książek w ciągu roku :)

Miłego dnia Wam zyczę !!!!

I idę coś zjeść na śniadanko.
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Cześć :)

niestety u mnie brak internetu i temu nie zaglądam....a po drugie dostałam leki i tak się po nich czuję, a raczej nie czuję.... Umieram normalnie :(

Opowiem Wam trochę. bo teraz nie wiem kiedy zajrzę... Wieści za dobrych nie mam, dostałam leki oczywiście, zlecił mi badania na tarczycę i kilka innych hormonów. Zrobiłam ale wyników jeszcze nie mam. No i z mężem będziemy jeszcze raz jechać do kliniki niepłodności, musi zrobić badania, bo tamte miał nie za dobre i jak teraz też takie będą, to musi pójść do urologa po konsultację, o żylakach powrózka nasiennego. Troszkę o tym poczytałam i porozmawiałam z mężem i powiedział, że na jednym jądrze czuje taką grudkę, czyli to mogłoby to być ale na razie się nie denerwuję. Okaże się wszystko... Gdzieś tak za ponad miesiąc z tymi badaniami mam się zgłosić znowu i wtedy dowiem się czegoś więcej. Szanse na ciązę są małe, a jak odczekamy jeszcze trochę to w ogóle może być kicha :cry:
Także ja teraz się martwię i n a zmianę wymiotuję od leków...

Przyszła dziś teściowa i pyta się mnie jak się czuję, odpowiedziałam jej, że źle, zresztą chyba widać. A ona do mojego męża mówi, a Ty możesz tak patrzeć jak się Agatka męczy? Weź kołka i dobij...
I takie właśnie jest podejście mojej teściowej.
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Gusiu! Trzymam kciuki za Ciebie! Będzie dobrze, zobaczysz! :)
Widzę, że Twoja teściowa osiągnęła Himalaje subtelności... trzeba było powiedzieć: najpierw kochanie wypróbuj ten kołek na mamusi, co byś nie trudził się na darmo.. ;-)
Gosiu! a co czytasz? też podjęłaś wyzwanie 52 książek w ciągu roku? :)
Właśnie kończę 10.. :D tak na marginesie - polecam "Saszeńkę"!
Zapiekanka w piecu nabiera rumieńców, pogoda kusi spacerem i aż żal, że jutro już poniedziałek...
Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Małgosiu , ja dopiero 5 przeczytałam, ale może mi się uda :)
W sumie to by wychodziło jedna książka tygodniowo.
Tak podjełam wyzwanie, nie wiem czy mi się uda je zrealizować. W zeszłym roku książek było 31 plus 15 książek dla dzieci ;)

W tym roku Majcia sobie już sama czyta więc....

A co czytam teraz ?
To : http://lubimyczytac.pl/ksiazka/99062/chata
Dopiero zaczynam, więc nie mogę za dużo opowiedzieć o niej ....
trzeba było powiedzieć: najpierw kochanie wypróbuj ten kołek na mamusi, co byś nie trudził się na darmo.. ;-)
MAłgosia dobrze pisze, polać jej ! :drinkwine :drinkwine :drinkwine :drinkwine :drinkwine

My własnie po górce, po spacerze, po kolejnej górce ... aż się ruszyć nie mogę z fotela. Obiadek wstawiony, czekam na Osobistego i będziemy się niedzielnie lenić popołudniu!
I Wam róznież takiego lenistwa życzę! :kwiatek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka babiszonki
Męczy mnie ta sałatka leśna,zrobie na pewno na swoje imieniny,tylko tak sobie myślę czy jak ją wyjme z tej tortownicy to się chyba nie rozpadnie?????
No ja też podjęłam wyzwanie 52 książek czy dam radę nie wiem ale się zobaczy.
Jak możecie piszcie ksiązki ,które przeczytałyście i warto po nie sięgnąć
U mnie dzis pogoda jak w marcu tzn słonecznie,jak tam na dworze nie wiem bo nawet nosa nie wyściubiłam.
Moze się tak ociepli,że bdę do pracy mogła rowerem jedzić,ach pomarzyłam.
A nerw mój to chyba hormonalny,@ się zbliża i mnie nosi,ale to i dobrze bo dom dokładnie ogarnę a przy mojej alergii kurz nie wsakazeny więc trzeba sprzątać.
Zima jakby bya to bym trochę oddychła a tak grzyby i roztocza szalej :D
Mam dylemat finansowy jakby finansowy,wiecie,e młody został ojcem,pępkowe było,no i zebraliśmy trochę kasy,no ładne trochę bo szefostwo groszem sypło :D
Zostałam oddelegowana do zakupienia czegoś dla małej ,no i tak myślę kupić za całość?????kupić symbolicznie plus okolicznościowa kartka i włożyć kasę???poradźcie bo moi faceci mówią zrób jak uważasz,szefowa mówi to samo i zgłupłam.
Gosiu sanki???na czym,ze tak spytam u mnie nie ma kawałka śniegu,ale widziałam zdjęcia na fb,poszalałyscie.
Zana no nic tylko teściową dobic tym kołkiem co za baba :roll:
Ważne,że mąż się chce badac i leczyć ,bo z facetami różnie bywa.
Na razie uszy do góry i pozytywne myślenie.
Kurcze pewnie ci jakieś hormony zapisał,że się tak źle czujesz.
No i żal,ze neta nie masz.
Tamirko brawa za silną wolę nawet torta nie ruszyłas????a jaką zapiekanke robisz?????
Halinko tak robiłam ten sok pyszny
Wiecie musze się rozejrzec za książka Gacy(taki od odchudzania) Kuchnia Fit podobno szybkie i fajne przepisy
Miłej niedzieli
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . U nas słonecznie , radość zaraz w duszy , a niedziela u mnie zwariowana , do południa zadzwonił syn że przyjechał i zaraz do nas przyjedzie ze synową i Ania i to na dzień babci i dziadka , ale się ucieszyliśmy , nie byłam przygotowana bo chcieli zrobić nam niespodziankę , Radość wielka , dobrze że chociaż miała w lodówce ciasto od Uli więc do kawki było , Ania wręczyła nam kwiatuszki dla mnie z laurką w kształcie rączki z wierszykiem ;Niechaj dziadzio z babunią tak nam długo żyją , póki komar i mucha wody nie wypiją , a ty mucho , ty komarze pijcie wodę powoli aż się dziadziuś z babunią nażyją do woli 100 lat życzy wnuczka Ania :D jak poszli to zaraz dopiero robiłam obiad, bo oni zawsze jedzą u synowej rodziców , a tutaj dzwonek do drzwi i przyjechała nasza Ula , :D i ona zrobiła nam niespodziankę, bo sama odważyła się przejechać trasę , czyli pierwsze kroki samodzielne zrobione :D

Małgosiu , sprawdź pocztę :D a co to masz za zapiekankę , ?? podziel się przepisem :D jak spacerek ???

Agatko , no zgięło mnie w pół, co ty masz za teściową :evil: :evil: to nie do pomyślenia żeby takie słowa wypowiedzieć , ona powinna być ci podporą , jak można być takim złym człowiekiem , co na to twój mąż , oj współczuję ci :(

Kasiu , rób tą sałatkę bo bardzo dobra , mój mąż w pierwszy dzień nie jadł ale na drugi dzień mlaskał , tak mu smakowało :) a co do prezentu to musisz się zorientować co potrzebują ,ale myślę że kasa by była dobra i oni sami sobie zdecydują co mogą kupić dla dziecka , chyba że ci sami powiedzą :)

Gosiu czytelniczko wielka , to duże wyzwanie tyle książek przeczytać, ja czytam tak można powiedzieć średnio , za długo jak czytam to mnie oczy mgłą zachodzą właśnie kupiłam sobie już krople do oczu bo chyba mam nadwyrężone , najgorzej jak wyjdę na powietrze to ciurkiem łzy lecą . :( Od Małgosi mam już dwie przeczytane :D :D :D

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Kasiu! czystym przypadkiem kupiłam "sos beszamelowy do zapiekanek" Winiar i zrobiłam zapiekankę według przepisu zamieszczonego na odwrocie. Wyszła przepyszna:-)
Właśnie skończyłam czytać "Saszeńkę"http://lubimyczytac.pl/ksiazka/6000/saszenka polecam, chociaż momentami trochę mnie irytowała.. ;-)
Też myślę, że najlepiej dać młodym rodzicom kasę i niech sami zdecydują na co ją przeznaczą.
Halinko! toż z Ciebie prawdziwa lady!!! super włosy masz na tych zdjęciach!Obrazek
Fajne masz wnuczęta! :)
mam dla Ciebie kolejna książkę przygotowaną do wysyłki:-)
Gosiu! masz konto na Lubimy Czytać?
zrobiłam sobie ciepły kompres z rycyny na moje włosięta, a niech się wzmacniają.. :P
Obrazek
Zablokowany