Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Sasza
Super Gaduła

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Sasza »

Tygrysku 7000tys

Avis pytanie jak to zrobic ??( chodzi mi o mala ) . Pomyslu nie mam :) jak mowie ze mama chce sie napic herbatki i chwilke posiedziec przy komp. ( chwile mam na mysli 15 minut ) to wrzask. Jedna to przetrzyma druga nie. Ja tego krzyku i histerii przetrzymac nie umiem, czuje sie jak wyrodna matka
Tez nie lubie zakupow :) ale musze kupic buty i plaszczyk
Tak mysle ze moze na alegro....ten plaszcz. Tylko boje sie ze nie bedzie pasowac

chochlik dzwonilam za takimi zajeciami ale nie ma. Za to jest Klub mam, troche kurde daleko, ale jak bedzie widniej to bede chyba jezdzic.
Jutro z nia chce isc na teatrzyk:) Zdrowka slonce

Ja po zakupach. Kupilam torebke ( uwielbiammmmmmmmmmm ) . I za stare zloto ktore mialam ( wymiana) wzielam pierscionek zloty i malutki niebieskim oczkiem. :)))))))
No i cyconosz rzecz jasna co by meza kusic jeszcze bardziej :P
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Wiecie co od wczoraj mam humor jak ta lala,normalnie geba mi sie smieje,już piszę dlaczego.
Bo rozliczałam nasz pit i mam taki zwrot,ze sama nie wierzę no nic na razie pit" wisi " na kompie i musze go jeszcze raz sprawdzić.
Żeby się tylko nie okazało,że coś pomyliłam.
Męża rozkłada choróbsko,nie wytrzymam z nim w domu ;-) już marudzi.
Monia Castel Gandolfo bo mąż twierdzi,że papież szybciej odbierze niż ja :D :D :D
Sasza nie daj się bo jak wymusza wrzaskiem i to skutkuje będzie coraz gorzej,trzeba być twardym a nie miętkim jak mówi klasyk
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

Post autor: MałyTygrysek »

Mnie wyszło 508 zł zwrotu. Tez się tym ciesze :-)
You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Chyba muszę ostrożniej wypowiadać życzenia.. ;-) w poniedziałek przy obiedzie opowiadałam Miśkowi o panu Kier i rzuciłam luźną uwagę, że chyba powinnam zacząć go nagrywać, bo wszystkiego opowiedzieć się nie da. No i dzisiaj przyszła paczuszka z dyktafonem plus specjalne wyposażenie, bo Misio oczywiście natychmiast zamówił.. Wariat, czystej wody wariat!! :D
Kasiu! z naszego rozliczenia PIT-u też wychodzi, że mamy do zwrotu całkiem sympatyczną sumkę, ale na wszelki wypadek sprawdzimy jeszcze raz żeby uniknąć rozczarowania. Jednakowoż gdyby okazało się, że pomyłki nie ma, to o kasę na urlop nie muszę się już martwić:-) A jak się czujesz? Grypa odpuszcza? I zdrowia dla męża! a Castel Gondolfo kupuje w całości!
Gusiu! nieustająco trzymam kciuki za pomyślne wyniki, ale i tak wiem, że wszystko będzie dobrze tylko czasu trzeba.. :)
Też kiedyś robiłyśmy sobie z przyjaciółkami "sucze bale" bez facetów i było zarąbiście. Teraz już niestety spotykamy się rzadziej, bo to i wiek swoje robi i potrzeba ciszy oraz spokoju jakby większa.. ;-) a może to tylko SL? :P
Saszka! po mojemu, to na dziecko najskuteczniej działa konsekwencja. Być konsekwentnym bez względu na płacz, krzyk czy łzy! Nie jest to łatwe ale skuteczne i działa szybciej niż się zdaje, bo dzieci wbrew pozorom szybko załapują, o co biega. To przecież normalne, że krzykiem próbują wymuszać różne rzeczy, a tym samym sprawdzają na ile mogą sobie pozwolić i jeżeli ustępuje się im za każdym razem, to poszerzają granicę wymuszeń i zaczyna się horror... Spróbuj zacisnąć zęby i bądź łagodna ale stanowcza, a przede wszystkim konsekwentna.. :)
Monia! po tych antybiotykach tak mnie mdli jakbym sama w ciąży była.. :) masakra normalnie! herbatkę imbirową tez piję, ale jakoś słabo na mnie działa..
Aga! u Ciebie też taka mgła była?
Halinko! gdzie jesteś??
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Ja nie wiem jak to Tamirko jest jak ja się pojawiam to Aga znika a dziś Halinka,wystraszyłam ją czy jak :D
Masz rację konsekwencja to jedyna skuteczna metoda niby prosta a tak szalenie trudna.
Odpuszcza mi grypa chociaż słabam jak dziecko,pojechałam dziś do tego klubiku gdzie mała ma urodziny przyjechałam mokra no cóż.
Pomysł z nagrywaniem super,z Twoich opisów wynika,że jest nieźle szurnięty.
Tak czytam sobie ostatnio o Durczoku i się zastanawiam ile w tym prawdy a ile zemsty ludzi,którym się naraził,nie nie bronię go jeżeli winny jak najbardziej skazać,ale medialnie już go załatwiono.
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam . :D Wreszcie mogę już do was zaglądnąć , tak jak pisałam od wczoraj miałam kuzynkę , więc nie wypadało mi siedzieć przy komputerze , wspólnie zrobiłyśmy pierogi ruskie , wczoraj farsz a dzisiaj ciasto i lepienie od samego rana , zrobiłyśmy 195 pierogów i już ich nie mam bo rozdałam :D :D wielkie wydarzenie u mnie bo ja do tego się nie nadaję , nie znoszę lepienia :( mąż pojechał do syna z samochodem więc dałam 40 szt , później do Uli poszło 60 , synowej 50 szt , na jutro mam 14 , i na dzisiejszy obiad zjedliśmy 31 szt na trzy osoby , po pracy wpadła Monisia po Natalkę, wypiłyśmy sobie herbatkę :D zapakowałam pierożki ,więc na jutro będą mieli na obiadek a teraz siedzę samotnie , ;-) a jutro odwiedzi mnie druga synowa z Anią ,bo przyjechała na ferie , więc ruch u mnie jak w Rzymie , :D myślę że wieczorem już mąż zjedzie do domu , wreszcie samochód będzie sprawny , :)

Małgosiu , no masz przeboje z ta piersią, tyle cierpienia , i co teraz po tym następnym antybiotyku jest ciut lepiej ??? wypoczywaj i zdrowiej , może rozgoni ci ten czyrak , super ten twój Misio , dobrze że ci kupił dyktafon, bo ile można znosić kierownika humory , dokuczanie ludziom ,

Monisiu , mój rower został wczoraj wyniesiony do piwnicy , czeka na moje natchnienie , na dobrą pogodę , :D muszę kupić sobie krótszą kurtkę , bo tą mam za długą i powoli ruszę z rowerem :D a ty dbaj o siebie bo to bardzo ważne . :)

No Kasiu , wreszcie się nam pokazałaś i dużo nam napisałaś , bo już się martwiłam że nas opuściłaś :( , a co to że ta choroba tak ciebie przydusiła , ??? jest już dobrze???? mąż się od ciebie zaraził , tak to jest, że wężykiem idzie po domownikach :( czekam na ten wyjazd do Sarbinowa , może jakieś młode ręce mnie tam wyleczą :D bo chyba zalecą mi masaż :D Pierogi z truskawkami są super , :) No ja zwrotu z skarbowego też mam dużo :D :D :D bo aż......... 5 zł :D :D

Agatko , jeszcze mi paczka z Bonprixu nie doszła , już jest ponad tydzień , i z niecierpliwością czekam bo nie wiem czy będą te rzeczy dobre , ale tak zawsze się czeka . :)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry:-)
Znowu mgła zawładnęła światem i nie powiem, co widać z okna... :P
Nie wiem jaki jest skład tego mojego antybiotyku, ale mdli mnie pokazowo!
Po wczorajszym "nicnierobieniu" plan na dzisiaj, co prawda oszczędny, ale kilka punktów ma i zaraz zwieram poślady i doro...doro.. :D
Życie jest jak lustro, najlepiej w nim wypadamy, kiedy się do niego uśmiechamy.
(...)

Radosnego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

A ja mam doła zmarła znajoma.
Obrazek

tamira
Super Gaduła

Kasiu! :kiss2
To była bliska znajoma?
Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka :)
No proszę, ale niespodzianka.... Kasiunia wróciła :happy :happy :happy :happy :happy :happy :happy
Czyli jesteś na zwolnieniu? Jak długo? No w końcu, bo to zwolnienie było Ci potrzebne kilka dni wcześniej kiedy to najbardziej choroba atakowała.
A ja własnie miałam pytać gdzie robisz te urodziny córci?
A co do kreacji na moją imprezę to aż się boję co teściowa wymyśli ]:-) ]:-) ]:-) wiesz czemu :) dla niewtajemniczonych to powiem, że jak raz teściowa ubrała się na imprezę w kostium (bluzka plus spodnie) to nasz cały stół po prostu rżał z niej.... i aż się boję co ona ubierze. Już dziś pytała czy sobie szyję sukienkę, żeby lepiej kupić....
Ale ja raz chcę sobie uszyć....

Co do zwrotu za pita to niestety ja się w tym roku nie rozliczam ale mąż też dostanie ładną sumkę :)
Tamirko, znów mgła? U nas dziś to zachmurzenie ale mgły nie ma.
A co do życzeń to musisz uważać co mówisz :) Bo Misiek spełnia życzenia jak złota rybka :)

Sasza, ja też chcę torebkę!!!!!! Ach, mam taką od szwagierki bo ona kupiła sobie nową i tą chciała wyrzucić i mi dała, ale ile bym dała za nową....
Co do córci to tak jak mówią dziewczynki.... konsekwencja i stanowczość. Nie jesteś wyrodną matką dlatego że ona wrzeszczy, ale potem, za kilka lat to będziesz sobie dziękowała że nie dałaś sobie wejść na głowę.

Monia, no centymetry ubyły, co widzę zwłaszcza z brzucha. A kilometry? Nie wiem bo nie ma licznika ale 20 minut pedałuję i to szybko.... nie jakaś wolna jazda tylko szybko.
Sasza
Super Gaduła

Tamirka dzieki za rady co do malej. Dostosuje sie. A przynajmniej sprobuje :P
Szalony ten twoj pan maz :)
Ale fajnie tak :)

chochlik uuu chory maz to maz kiepska sprawa. ktos mi kiedys powiedzial ze chory maz to maz ktory walczy o zycie :P
moj jak ma katar to umiera:P
ba, pare dni temu zrobilam mu sie ranka na palcu. I przezywa to strasznie. Pare razy juz mi pokazywal jaka to on ma wielka rane :P
Facet by porodu nie przezyl, szans nie ma
Przykro mi z powodu znajomej....

Agus a to co ta tesciowa miala na sobie ???:P ze taki polew byl??:P

Co do PITA. Jak go rozliczacie? przez ten program sami??

W nocy snil mi sie tesc. Ze mnie straszyl. Zwialam do sasiadki , do niej tez poszedl i wchodzila jego dusza w inne osoby. Normalnie zlana potem sie obudzilem i z krzykiem. Serio. Musze isc na grob i za msze dac. To moze da mi spokoj bo za czesto sie sni;/ i co wyda sie wam glupie czuje jego obecnosc.

Bylam z mala na teatrzyku, bylo fajnie, ale na scene wszedl klaun i mala sie rozplakala :) i chciala juz do domku
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Ja pita rozliczam przez e deklaracje.
Ale mam pytanie do Tamirki może ona mi cos podpowie ale to później.
Aga się chyba nieprecyzyjnie wyraziła jej teściowa lat 60+,założyła tak modny kombinezon.
No a wiadomo do kombinezonu trzeba mieć nienaganną figurę itp resztę niech wam Aga wyjasnia.
Czy bliska znajoma ,na pewno nie przyjaciółka ale ktoś komu sekudowałam z całego serca.
78 rocznik zachorowała na raka piersi,agresywny,zimą miała operację stawu barkowego bo zaatakowął kości,wyglądała super czuła się super i jakies 3 tygodnie temu przychodzi wiadomość że sa przerzuty do wątroby i płuc.
Zero bóli samopoczucie świetne,nie chce się leczyć,lekarz rodzina jakoś ją namówili że warto że młoda,że niezbadane itp
W pewnym momencie choroby zawierzyła swoje zdrowie życie Bogu,jeździła na msze uzdrawiające,wierzyła prawdziwie.
Teraz poszła tylko na transfuzję przed chemią i zmarła.
Ale niech mi kto mówi co chce może sobie wymodliła lekk smierć bez bólu i tyle.
Obrazek

Sasza
Super Gaduła

chochlik mlodziutko....straszne to jest. Miala rodzine, dzieci? wspolczuje jej bliskim.
Sasza
Super Gaduła

Agus z jakiej strony wypelniasz PIT? dasz namiar?i co wypelniasz i wysylasz ? Ja zawsze wypelniam normalnie, zanosze
Ale moze tak szybciej bedzie.
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Jakim cudem ja przeoczyłam tą stronę?
Przeczytałam poprzednią, odpisałam, wysłałam, upewniłam się że wysłalo i tyle. A teraz wchodzę, czytam coś, czego nie czytałam a jeszcze pod tymi postami jest mój???
Kurka, jakieś cuda, dziwy?

Kasiunia, kurcze, rok starsza ode mnie dziewczyna.... szok... ale dla niej o tyle jedno pocieszenie że nie cierpiała....

Saszka, to Kasia wypełnia pity :)
Ja mam ściągnięty taki program do pitów e-pity i tam wypełniałam rok temu i albo możesz wysłać (ale musisz mieć przy sobie pit z zeszłego roku bo Cię poproszą o jakąś kwotę z niego dla udokumentowania że Ty to Ty), albo możesz wydrukować i wysłać pocztą lub zawieźć.
Ja w tym roku wypełniałam mężowi pierwszy raz (bo jest na krusie i gdy pracował to jedynie na czarno), a że drukarki nie mam to po prostu przepisałam dane z programu na zwykły papierowy pit wcześniej wzięty z US.

Halinko, o matko, jakbym wiedziała że robisz ruskie pierogi to bym zaraz wsiadła w cokolwiek i przyjechała do Ciebie. Nie wiem czemu ale jak pisałaś o farszu to ja sobie ubzdurałam że robisz z mięsem...
To jutro masz znów gości :) I to jakich :) Pewnie Ania znów urosła :)

A ja własnie wróciłam od sąsiadek, byłam u tej mojej małej Zosi, uśmiałyśmy się z niej bo dorwała się do kremu i zaczęła się kremować, a wszystko to w drugim pokoju i przyszła do nas cała biała od kremu :) A jaka uradowana :)

Co do kombinezonu teściowej to był to taki jak już to Kasia napisała modny kombinezon spodnie+ bluzka, no ale nie na tą figurę.
Ona ma typową figurę jabłka, czyli cycki i brzuch a tyłka prawie nic i nogi chude. No i ten kombinezon taki srebrny świecący i jak siedziała za stołem to ładnie ale jak wstała i wszyscy ją zobaczyli to normalnie śmiech na sali był. Jeszcze w pasie przepasała się paskiem zupełnie nie pasującym do całości, takie są paski niby warkocz, bez dziurek. I jeszcze pół biedy gdyby ten pasek był równo z szyciem ale szycie na brzuchu a pasek poszedł jej w górę i wyglądała po prostu komicznie.
Bo ona wszystkie ciuchy ma od swojej przyjaciółki bo ta non stop lata po lumpeksach. I co ona wmówi teściowej że to modne to teściowa wszystko łyka. No owszem, kombinezony modne ale trzeba mieć do tego odpowiedni wiek i figurę a nie robić z siebie pajaca. I tylko jedno co żaluję, że nie zrobiłam jej wtedy zdjęcia....
A ona już zamówiła sobie coś u tej koleżanki na komunię na maj.... Tyle co ona ma ciuchów to spokojnie mogłaby swój lumpeks otworzyć, chyba jeszcze nie była na dwóch imprezach w tej samej kreacji, a imprez u nas multum.
I dlatego aż się boję co ubierze na tą naszą rocznicę... żeby mi wstydu nie zrobiła.
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

O kurcze, otworzyłam 700 stronę :)
Ładnie nam idzie :)
Chciałam tylko powiedzieć że jutro może mnie nie być bo z rana to sprzątanie i chcę dwa chleby upiec (takie z gotowej mieszanki z Lidla) a wtedy jedziemy do Gdyni i wrócimy pewnie późno.... więc się nie martwcie nieobecnością :)
I już z góry życzę udanego weekendu
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :D Dzień mi minął wspaniale , rano odwiedziła mnie synowa Iwonka z wnusią Anią , wczoraj się zapowiedziała więc rano szybko upiekłam chałkę drożdżową ,żeby było do kawki , rośnie mi ta wnusia i to z daleka ode mnie :( bo tylko raz w miesiącu przyjeżdżają ,teraz czekam na męża bo już wraca z naprawionym samochodem więc człowiek już będzie mógł sobie zaplanować grubsze zakupy , dzisiaj nadeszła paczka z Bonprixu , i bluza polarowa za duża , więc muszę ja odesłać ale już zamówiłam mniejszą , biustonosze dobrałam dobre :D i po raz pierwszy zamówiłam sobie kolorowe , czyli czerwony , granatowy , i morski , bo zawsze kupowałam białe albo kremowe , teraz nastąpiła zmiana , idę z postępem , a co nie mogę ???? trochę mam takie mieszane uczucia ale to przełknę :) będę kolorowa , :)

Kasiu , oj młoda ta kobieta , tyle dobrze że nie cierpiała ale wiek nie ma tutaj nic do mówienia bo i małe dzieci tez umierają i każdego szkoda , :(

Agnieszko , twoja teściowa widocznie uznała że fajnie w tym ubiorze wyglądała i to się jej liczy , a na wasze przyjęcie to jej doradź jak ma się ubrać , dużo osób nie patrzy czy jej to pasuje tylko idzie za modą , no jest to komiczne ale tak jest , chciała być młodzieżówką , z tyłu liceum a z przodu muzeum , :( na pierogi ruskie zapraszam bo już mam zapowiedziane ze pod koniec marca znowu będą robione , :) a co do gości to dzisiaj miałam synową , a goszczę się już od środy :)

Sasza , mówią że jak się śni zmarły to potrzebuje pomocy przez modlitwę , bo przecież nic mu za żywota złego nie zrobiłaś żeby ciebie straszył .

Małgosiu , miło mi się z tobą rozmawiało , :D :kiss2 ten antybiotyk ścina ciebie z nóg ,ale może pomoże , i oby przestało ciebie boleć ,
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Dobry wieczór...
Bardzo śpiący ten piątek i jakiś taki rozlazły..
Rano drobne porządki, potem zakupy, obiad, pogadałam z Halinką i....padłam! Misiek poszedł na strzelnicę, a ja zasnęłam i przespałam całe popołudnie! Zgroza! ;-) Teraz też oczy mam na zapałkach, a muszę czekać do północy żeby antybiotyk spożyć...
Saszka! trzymam kciuki za konsekwencję:-) ale i tak wiem, że dasz radę.. :) Fakt, męża mam szalonego,wariat jakich mało, ale kochany.. :)
Aga! teściowa przynajmniej nieliche atrakcje zapewnia.. :D na ostatniej imprezie rodzinnej jedna z kuzynek Miśka wystąpiła w mini i z dekoltem do pasa oraz pół metrowym kokiem na głowie przybranym sztucznym słonecznikiem! Widok był niezapomniany! Kobieta starsza ode mnie o dobrą dychę i tyleż grubsza, a bez żadnych kompleksów.. :)
chochlik70 pisze: Ale mam pytanie do Tamirki może ona mi cos podpowie ale to później.
Zawsze do usług! :)
Obrazek
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry:-)
Znowu mgła, jak mleko ale mam nadzieję, że później będzie słonecznie. Misiek szykuje się do wyjazdu, a ja popijam kawę i zastanawiam się, co począć z tak pięknie rozpoczętym dniem.. :) Wygląda na to, że sobota upłynie mi pod znakiem lenia-monstre! :D
Lenistwo to nic więcej jak zwyczaj odpoczywania, zanim się zmęczysz.
(Jules Renard)

Rozkosznego dnia! :kwiatek
Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Witam :)

Tamarka wczoraj pierwszy raz postawilam na swoim przetrzymujac krzyk. Udalo sie :P

Malinka nic zlego nie zrobilam ale nasze relacje byly trudne. ( zreszta malo to go lubil jak kiedys powiedziala tesciowa, byl ciezki w charakterze)
Pierwszy rok malzenstwa przeplakalam przez niego.
Nie bylam odpowiednia dziewczyna dla jego syna. Nie bogata. Do tego z problemami zdrowotnymi. Odradzal synowi zwiazek ze mna
Dlugo by pisac. A ze o zmarlych sie nie mowi wole juz nic nie pisac.

Dzis w planach obiad u tesciowej, pozniej leniuchowanie

Agus o rany, juz sobie wyobrazilam ten kombinezon. Sa osoby co nie maja smaku, gustu.
Np. nie lubie gdy kobieta ma powiedzmy 60-70 wlosy rozpuszone, dlugie, nie zadbane do tego, oko na niebiesko niestarannie wymalowane, usta do tego na czerwono i szminka odbija sie na zebach plus bluzka z dekoltem tak wielkim ze cyc sie wylewa
Lubie jak kobieta w odp. wieku ubrana jest gustownie. Gustownie, kobieco, elegenacko, sportowo jak tam chce byle to mialo smak
Pamietam moja babcie. Lat 85. Usta wymalowane lekko. Kok. Spodniczka lekko za kolanko i obcasik. Klasyka. Elegancja.
Zadne chusty na glowie :P ale tez nie robila z siebie na sile 20 stki.
:)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :D Ale mamy dzisiaj dzień senny , rano musiałam wcześnie wstać bo na 6,30 mieliśmy mszę św. na 94 urodziny teściowej , i 37 rocznice mojego syna , oj jak mi było ciężko wstać , :( :( a teraz oczy mi się zamykają , za oknem buro szaro , sennie :( :( Teraz pije kawusię więc zapraszam . :D

Małgosiu , nic nam nie piszesz jakie dzisiaj twoje samopoczucie ,jak twoja pierś , czy mniej boli .

Sasza , jestem tego samego zdania co ty jeżeli chodzi o ubiór kobiet , ja makijaż robię codziennie , nie wyobrażam sobie wyjścia bez leciutkiego podkreślenia oka na dole , żadnych cieni !!!!, ale szminka obowiązkowo , kolor marchewki , :) włosy krótkie , żadnych dekoltów ,rękawek też ciut dłuższy bo już nie to ciało , żadnych miniówek bo to niesmaczne , :( chociaż widuję masę kobiet w starszym wieku zwłaszcza w lecie podszywające się pod młodzież i to jest żenujące :o :( No to teść jeszcze ciebie odwiedza , mówią że do 40 dni dusza się jeszcze jest obecna obok nas , to się dowiedziałam niedawno , nawet się temu dziwiłam , więc trzeba się pomodlić bo tego on potrzebuje ,

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
Jeszcze przed wyjazdem mam chwilę i już padłam i najchętniej bym się z domu nie ruszała.
Matko co za dzień.... Tamirka pisze że będzie dzień leniwy to ja za nią mam dziś narobione.
Jak wstałam ok 8 to mam dwa chleby upieczone, no niby z paczki ale trzeba je rozrobić, zostawić do wyrośnięcia, potem umyć miski, upiec, umyć blachy a to taka gęsta klejąca się masa. I ciasteczka jakieś maślane w netu miałam upatrzone to też upiekłam no ale to też trochę roboty przy nich jest i zmywania. Dwa prania, odkurzanie, łazienka, obiad i jeszcze teściowa dziś u znajomej świnię rozbierała i mąż mi przywiózł mięso do pochowania w woreczki i zamrożenia więc i trochę roboty z tym, potem znów zmywanie, po obiedzie znów zmywanie. Aż mam ręce suche od tego zmywania.
A podłogi już nie myję bo mnie nogi bolą od tego stania. Nawet kawę na szybko piłam o godzinie 11, jak już chleby były upieczone i ciastka też.
A jeszcze bawiłam się w wałkowanie ciasta, wycinania ciasteczek i żeby je upiec na jednej blasze ułożyłam jedno przy drugim a one w piekarniku się rozlazły i zrobił się jeden wielki kwadrat... Achhhh..... ale jak wystygły to połamałam i też się zje. Nawet dobre ale strasznie tłuste bo to 200g masła, 1,5 szk mąki i 0,5 szkl cukru plus aromat waniliowy i szczypta soli.
Coś w sam raz dla Halinki :) Bo Halinka lubi ciasteczka piec :)

Co do ubioru to moja teściowa stroi się jak sroka na wyjścia a po domu chodzi w takich ciuchach, że gdyby dostała niespodziewanych gości to wstyd się pokazać. Skarpety dziurawe, spodnie to jakieś też takie że do kurnika w sam raz ale po domu to bym już ich nie ubrała. I ta chusta na głowie jak idzie na dwór, jak 100-letnia babulinka. I aż trudno uwierzyć że ta elegancka "dama" to ta sama kobieta.
Faktycznie czasem się bardzo ładnie ubierze, elegancko.
Nie maluje się wcale ale za to jak zrobi sobie hennę na brwi to tylko te brwi widać. Bo ona ma długie włosy, wszystkie związane do tyłu, bez żadnej grzywki, do tego blond i z daleka wygląda jakby była łysa...
Ja na jej miejscu chociaż coś z grzywki bym zrobiła, córka też jej tak radzi a ona nie i koniec. A co tam, jej sprawa...

Tamirko, u Ciebie znowu mgła? I to taka gęsta? Aż nie do wiary że mieszkamy blisko siebie....
No, muszę się szykować do wyjazdu.....
Miłego końca soboty :)
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

Post autor: MałyTygrysek »

Cześć Kochane :*
Sasza, jeśli chodzi o samochód to może pomyśl o oplu astra II g. Samochód w miarę tani, za 7 tys na pewno kupisz, do tego części też nie są drogie. Najlepsze silniki to 1.6 16V oraz 1.8 16 V obydwa benzyniaki. Mąż nie poleca w dieslu, ponieważ teraz turbo często po przejechaniu określonej liczby kilometrów nadaje się do regeneracji a to już większy koszt. Przejrzyj ogłoszenia może akurat jakiś Ci się spodoba.

Halinko, wyciągaj rower, pogoda iście wiosenna, zażywaj świeżego powietrza :)

Aga, no lecą nam te strony :D a u sąsiadek było 2400 jak weszłam także też na okrągło.
Z teściową to Ty masz przeboje ale co zrobisz, na siłę chce się odmłodzić. Piecz chleb i daj nam tu skosztować :)

Kasiu, szkoda koleżanki, mój Tato zmarł jak miał 44 lata też na nowotwór, także też do życia człowiek, ale widocznie tak miało być, nic ie poradzimy. Za to z jego rodziną mamy świetne kontakty, na moim weselu stawili się wszyscy jak jeden mąż.

U mnie wczoraj chyba był przełomowy dzień, wymęczyło mnie strasznie, ale dziś już o niebo lepiej. Może już się będę dobrze czuła.
Miłego dnia dla wszystkich :*
You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
tamira
Super Gaduła

Dobry wieczór:-)
Zgodnie z założeniem leniłam się na potęgę:-) Skończyłam czytać "Oddział chorych na raka" Sołżenicyna i obejrzałam film pt. "Zanim zasnę" - zdecydowanie polecam! Świetne kino i jak nie przepadam za Nicole Kidman, tak chylę czoła! :) że o Colinie Firth'u nie wspomnę.. :D
Aga! po tak pracowitym kawałku soboty życzę Ci wspaniałego wypoczynku w Gdyni! mgła wisiała u nas do samego południa, a Misiek jak wrócił z Gdańska, to mówił, że tam ani śladu takiej pogody. Może to dlatego, że nasze miasteczko z każdej strony otoczone jest lasami, a i ilość jezior pewnie też swoje robi.. :) Ciekawam twojego chleba, zapewne pyszniutki wyszedł, oj! zjadłabym takiego z domowym smaloszkiem! :slini_sie:
Saszka! dasz radę! wierzę w Ciebie! :)
Halinko! ja przy Tobie na pewno wyglądałabym jak ostatnie "pomietło", ale mam swoją teorię na ten temat - gdyby nie było brzydkich kobiet, to skąd piękne wiedziałyby, że są piękne? ;-)
Z piersią nie jest źle, jeszcze trochę pobolewa, ale można wytrzymać.. :roll:
Monia! oby Twoje mdłości poszły już za suche lasy i więcej nie wracały!

A reszta Dziewuszek gdzie??? czyżby sobota zawładnęła nimi bez reszty?? :D
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Oj leniwiec ze mnie , nic mi się robić nie chce, a tutaj Agnieszka tyle pracy wykonała , oj to ona wielki pracuś , aż i wstyd mojego lenistwa , chlebuś do niedawna też piekłam na zakwasach , muszę do niego wrócić , bo dobry jest i nie ma spulchniaczy , może po niedzieli zarobie zakwas .

Małgosiu ty to jesteś piękna więc nie musisz się malować a ja muszę jakoś to nadrobić :( cieszę się że pierś ciebie mniej boli , a jeszcze dużo masz tego antybiotyku do wzięcia ???? U nas do południa było brzydko ,dopiero po obiedzie wyszło słoneczko :)

Moniczko , rower jeszcze poczeka , dopiero kompletuję strój do jazdy :D :D :D dobrze że już kończą ci się te mdłości , bo to okropne uczucie , a co do samochodów to ja Opla nie chwalę , mieliśmy , jeden ten piłkarski , nie pamiętam jak go nazywali a drugi kombi , oba twarde w podczas jazdy , a pierwszy nasz to był Fiat 125 , wtedy był to luksus , czekaliśmy na niego od pierwszej wpłaty 5 lat , :( takie to były czasy , :( teraz nasza skoda octavia , to jak dla mnie to jest bardzo wygodna , ale każdy ma inne odczucia , jedyna wada to że jest diesel ale kiedyś my bardzo dużo jeździliśmy , to na długie trasy ,bo po mieście to jest nieekonomiczny , :(

Obrazek
Zablokowany