Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Culagula »

Hejka
Wczoraj miałam ograniczony kontakt z kompem bo miała przyjść sąsiadka a my tak czasem lubimy z rana kawkę wypić no i pytała o 8 (jak dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci poszły do szkoły) o której ma przyjść.... A ja jeszcze w piżamie, a jak podłoga wyglądała po weekendzie to chyba nie muszę Wam opisywać więc szybko zabrałam się za zmycie. No i musiałam poprzynosić ciasta z piwnicy i uszykować trochę na ich przyjście. Ich czyli tej sąsiadki z moją Zosią :)
Posiedziały do 12 a potem poprosiła mnie żebym skoczyła z nią do domu pomóc wysłać mailem dokumenty.
Wróciłam to i Marcel zaraz za mną, potem obiad a wtedy mąż dosiadł się do kompa i tyle tylko co poczytałam wczoraj w telefonie ale z telefonu to już nie odpisywałam.
I teraz musiałabym wrócić żeby sobie przypomnieć dokładnie co która pisała.....

Pamiętam o trwałej Halinki, oj Ty to jesteś odważna.... i to jeszcze tylko na pół głowy :) Ostatnio miałaś przeboje z farbowaniem, fryzjerka Ci odradziła trwałą a Ty sama robisz..... Matko, jak to czytałam to aż oczy szeroko otworzyłam i bałam się co potem napiszesz, że co masz na głowie....

Monia, no wybór imienia to naprawdę bardzo trudna decyzja.... bo jeszcze co z tego że podoba się rodzicom jak dziecku potem nie :)
Moi tacy znajomi to, głównie on, to takie imiona miał powymyślane jak Michał Wiśniewski, cuda wianki. Ja bym chyba musiała zapisać żeby potem pamiętać jak mam dzieci nazywać.
Na szczęście ona jeszcze miała coś do powiedzenia i znormalizowała jego zachcianki i tak dziewczynka jest Marika a chłopiec Bruno.
O ile Marika jeszcze teraz jest coraz bardziej spotykane tak Bruno to mi się nie podobało, teraz się przyzwyczaiłam.

U Elizy Adaś i chyba wybór imienia był prostszy, co?
teraz to już lada dzień możesz poczuć ruchy, a zwłaszcza jak się położysz płasko na plecach, wtedy brzuch się tak jakby to powiedzieć rozlewa na boki ;) i wtedy najbardziej czuć. Bo jak stoisz to brzuch idzie do przodu, dziecko ma więcej miejsca i gdy będzie duże to też w tej pozycji poczujesz, ale na razie to jeszcze nie.

Tamirko, Ty wiesz, że nas nigdy nie nudzisz, a zwłaszcza opowieściami o panu Kier, no nie wiem jak inne, ale ja zawsze bardzo chętnie o nim czytam :)
A tabliczkę w końcu zobaczył? Wiesz, tą ode mnie :)

Natalka, pożar mówisz? Matko, no jak las się zapali to bardzo niebezpieczne, jeszcze jak jest wiatr to szybko się rozprzestrzenia.....

A ja dziś chcę jechać do fryzjera, nie wiem czy pisałam czy komuś tylko mówiłam, że jednak zostawiła mi za długie te włosy, mam je do ramion, te dłuższe opierają się na ramiona i wtedy się wywijają i ja z taką długością już chodziłam podciać. Chcę je skrócić o jakieś 2 cm ale zrobię to u nas. I jestem zła bo skasowała mnie 40zł a jeszcze muszę iść do poprawki. U nas może ze 20 zapłacę....

Zamówiłam sobie z euro agd suszarko lokówkę, dziś kurier mi przywiezie. Bo jakbym miała jechać po nią do miasta to wydałabym więcej na paliwo niż wydam na kuriera i to jeszcze za pobraniem :) A dziś już paczka dojdzie i będę mogła sobie włosy ładnie układać.
Kiedyś miałam Grundig, długo mi trzymała bo chyba ponad 3 lata, a teraz kupiłam Philipsa, nawet ciut tańsza ale ma jonizację, czyli żeby włosy sięnie elektryzowały.
Ach, trzeba wstać z łózka, ruszyć tyłek, jeszcze naczynia muszę zawieźć kucharce...

Wiatr już dziś mniejszy, chmury wiszą na niebie ale i słoneczko czasem wyjrzy.
Miłego dnia :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Bry dzień ;)

Nutka to mieszkasz niedaleko ;) w którą stronę od wrocławia ??

Malinko, byłam u lekarza, tyle co z L4 wróciłam, ale.. cóż.. za lekkie jeszcze na antybiotyk.
a na dłuższe siedzenie w domu jeszcze sobie nie mogę pozwolić...
Czasem zmiana fryzjera wskazana ;) Może coś nowego zaproponuje ;)
Na długo do tego bielska ??

Tamirko, kiedyś na pewno wyzdrowieje.. Oj z tymi trzynastkami zawsze jest porażka...
u nas też szaro, choć słonce próbuje się przedrzeć ;)

Cula, a jak bys pojechała tam gdzie byłaś do poprawki ?
Bo powinna uwzględnić ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam . :D U nas od rana słonecznie :) jak zwykle o tej porze piję kawusię :) zaraz trochę sprzątnę i chyba wyjdę na cmentarz , :) U mnie dzień jak co dzień , wiecznie w kółko to samo , :(

Małgosiu , życzę ci siły , ja się tak zastanawiam czy w jego obowiązku nie jest ,że jak pracownik zachoruje to on powinien część pracy wziąć na siebie , przecież on odpowiada za całość , tak było u nas ,

Agnieszko , fajnie wczoraj czas spędziłaś na pogaduszkach z koleżanka , oj jak to jest niekiedy potrzebne , :) a jaka ta suszarka bo się przymierzam do kupienia na wyjazd , bo w domu mam taka już zdezelowaną , bo co kupię jakąś to wydam , a włosy , wyszły nawet dobrze , w piątek fryzjer mi obetnie krócej i doprowadzi do ładu a pod koniec miesiąca tuż przed wyjazdem to znowu założę sobie hennę , ale jasną , ale dam wam znać czy znowu nie będzie alarmu :lol: no taki jestem wariat :P

Esterko , a u nas świeci słoneczko i to od rana a mieszkasz blisko mnie , a do Bielska jadę tylko w sobotę i w niedzielę wracam ,zawsze mamy taki tam krótki wypad , :) a co do leczenia to ty tylko się podleczysz ale nie doleczysz i to dlatego jest szybki powrót , no wiem że trudno teraz jest żeby dłużej chorować , straszne te czasy
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Aktualnie to ja we wrocku, więc trochę dalej mam ;)
a tu takie słonko nie do końca.. niestety....

ano wiem, że się nie doleczam, ale nawet nie mam kiedy poleżac..
a w domu zazwyczaj szkoda mi czasu na leżenie....
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

Hej
Moniś - dobrze, że już lepiej się czujesz. Z wyborem imienia jeszcze trochę czasu macie, więc pewnie na coś się zdecydujecie.
U nas z wyborem to było tak, że ja jakoś bardziej byłam zdecydowana na imię dla chłopca i powiedziałam jakie mi się podobają, mężowi tez się Adaś spodobał i tak zostało. A dla dziewczynki to znowu maż miał. No ale, że chłopiec będzie :)
Halinko, kawałek do Bielska, spora podróż na weekend. My tu blisko, do szklarskiej właśnie. Zastanawialiśmy się jeszcze nad zakopanem - bo na wiosnę najczęściej tam jeździmy - ale teraz trochę strach. W przyszłym roku nadrobimy, z wózkiem ;P
Natalko super że się dostała, zawsze to lepiej między dziećmi.
Aga, no jak jesteś niezadowolona to lepiej podciąć trochę, chyba, że jak będziesz miała tą lokówkę to wtedy będzie lepiej.
W nas słoneczko świeci, trochę wieje wiaterek. Ale od razu lepiej jak tak słonecznie.
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka
U mnie słonecznie ale wietrznie,pewnie jak u większości z was.
Pytacie jak moje chęci,ano różnie wczoraj mnie tak coś rozbawiło,że uśmiałam się do łez,w skrócie mówiąc nic tak nie cieszy jak cudze nieszczęście ;) albo nadgorliwość gorsza od faszyzmu :)
Za tydzień teściowa wyjeżdża do senatorium i przygotowania wrą,stale dzwoni i konsultuje zakupy i zabiegi u piększające ;-)
Połączenie ma kijowe bo dwie czy trzy przesiadki.
Tamirko pisz mnie nie nudzisz wprost przeciwnie uwielbiam Twoje wpisy.
Halinko nie wiem czy Cię podziwiac za tą trwałą :roll: ja bym nie zaryzykowała.
Ta moja koleżanka fryzjerka zaczęła łysieć,tak dziwnie na skroniach.
Właśnie dziś ma odebrać wyniki badań strasznie jestem ciekawa co jej wyjdzie i oby coś wyszło bo tak to szukanie w stogu siana ,no i obawa,że jest uczulona na produkty z którymi pracuje.
A butelkowa zieleń jest piękna załóż pod dresik bluzeczkę w ulubionym kolorze i będzie pięknie.
Aga idzie wyczytać w Twoich postach ,że jesteś mega zadowolona z imprezy i już rozmawiałyśmy że tanio od osoby
Matko Bruno Marika wrrrrr no ale tak to jest jednym się podoba drugim nie
Mi do dziś imię mojej córki stoi kością w gardle ;-)
Tygryski jak tam dziś brzusie?????
Tygrysku wypoczynek w górach oj zazdroszczę korzystaj
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu a co to ciebie tak rozśmieszyło???? nic nam nie napisałaś , Gdzie twoja teściowa jedzie di tego sanatorium ??/ ciężko mieć aż trzy przesiadki , zazwyczaj teraz to można autobusami dojechać na miejsce :) Fryz u mnie nawet fajny , ale cała prawda wyjdzie w piątek jak wyjdę od fryzjera a później jak zrobię sobie kolorek :D :D Przecież imię JULJA to jest to piękne imię :D , co ty chcesz :(
Upiekłam dwa chlebki jeden z mąka gryczana a drugi pszenno- żytni , cudowny smak , nawet już gorący kroiłam i jadłam :D Teraz piję kawusię i zapraszam

Elizo , fakt do Bielska to 4 godziny jazdy , nie lubię ale muszę pokonać taka trasę , widzę że ty też lubisz góry a ja nie znoszę :(

Esterko , do łózia , leżeć , wydobrzeć musisz .
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

Uwielbiam góry, morze też lubię :). Z mężem na szczęście tak sie dobraliśmy, że on też lubi.
Halinko a nie za szybko kolorek po trwałej chcesz? Gorący chlebek.... chyba muszę zacząć znowu w domu piec.
Kasiu to się trafiło teściowej taka podróż...
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

Post autor: MałyTygrysek »

Hej Kochane :)
Eliza zazdroszczę wycieczki :) my juz dawno nigdzie nie byliśmy, nigdy nie ma czasu, mój mąż zapracowany po uszy. Ale cóż zrobić.. Odpocznij sobie, zrelaksuj się i za mnie i moją Bąbelke :))

Had, jak zdrowie? Ja już na szczęście zapomniałam o przeziębieniu. Ty masz większe pole do popisu jeśli chodzi o leki wiec trzymam kciuki aby szybko Ci przeszło.

Halinko, a pochwalisz się nam fryzura? :) Udanego wyjazdu życzę i pięknego koloru na włosach :*

Kasiu, no co Ty imię Julia Ci się nie podoba? To właśnie typ mojej mamy:D mnie też się podoba. Mój typ to Lena a męża Róża. Ale znając życie będzie się nazywać jeszcze inaczej :) co Cie tak rozbawiło? tez się chce pośmiać :))

Aga, to Ty masz jeszcze smakołyki w domu, ach jak to dobrze moc sobie pyszności wyjąć i zjeść :) chyba mi na prawdę apetyt wraca hehe :D i co z ta pościelą? Reklamowalas?

Tamirko, współczuję Ci tego młynu w pracy :( oby jak najszybciej Ci się tam unormowalo bo szkoda nerwów..
Lenusia pogłaskana od forumowych cioc :)

Ja dziś robiłam powtórkę badania moczu, jutro wyniki będą. Mam nadzieje ze juz wyjdą dobre..
You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Mi się Julia nie podoba długo mówiłam do nie zulu gula albo wasylku :D
Dlaczego mi się nie podoba bo jest w koło za dużo nie lubię też Oskarów,Gracjanów,Marcelin,Oliwi itp
Ja miałam wybrane imię dla syna i córka była dla mnie totalnym zaskoczeniem :)
Widzicie żebyście się ze mną pośmiały musiałybyście znać sytuację moją domową,no ale spróbuję.
.
Ostatnio zmieniony śr kwie 15, 2015 7:46 am przez chochlik70, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Dzień dobry z wieczora!
Wpadam tylko podpisać listę obecności i lecę dalej, w sensie do teściów.
Dzisiaj też musiałam zostać dłużej w pracy, bo pan Kier dał du... ze sprawozdaniem, więc ja i Młoda z jęzorami na brodzie waliłyśmy jedna w klawiaturę, druga w kalkulator,że ino iskry szły pod niebo!
Pojęcia nie mam, co będzie jutro ale z samego rana zamierzam udać sie do Szefowej z uprzejmym donosem na tego ciula niemytego!!!!!
Buziakuję Was wszystkie ogniście, a Bąbelkę i Adaśka jeszcze mocniej! :kiss2
Może jutro uda mi się nadrobić forumowe zaległości.
Pa!
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , kurcze nie dość że chory pilnował głupiej kostki to jeszcze dostał opiernicz , a co ona będzie szpeciła wystrój domu ??? inaczej będzie po niej chodziła , tego chyba już za wiele , mogła bratowa przyjechać jak zakładali , chyba ma za dużo pieniędzy żeby to zrywać i na nowo zakładać , niech się cieszy że ma , no i co dalej ???? co na to tata ??? Do Połczyna taki jest zły dojazd ??? to bardzo męczące , nie ma innej opcji??? moja Ula się tam urodziła :D Julia to śliczne imię , a dlaczego piszesz że to dla ciebie było zaskoczeniem , mój mąż chciał mieć czwarte dziecko :D :D :D i to dziewczynkę o imieniu Alinka ale mu to wybiłam z głowy :angrywife :angrywife :D :D

Elizo , chyba nie za szybko bo minie dwa tygodnie od trwały , chlebuś robię na zakwasie ale takim suchym , taki kupuję i robi się bardzo szybciutko :D

Moniczko , fryzurka się nie pochwalę bo ja nie umiem dodawać zdjęć i zawsze muszę kogoś prosić :( czyli wstępnie imię już masz -Lena ???? Róża też ładne , moja wnusia to Natalka ,na drugie ma Rozalka , tak syn wybrał

Małgosiu , padłam , super nazwałaś tego kierownika :lol: :lol: :lol: :lol: on widzi że dajecie sobie radę więc was wykorzystuje , tak być nie może , walczcie, bo to gnębienie człowieka :evil: :evil:

Muszę was powiadomić ze u nas wczoraj znowu było odsłonięcie drugiego pomnika smoleńskiego ,strach co będzie dalej :diabel :evil:

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Dotarłam i ja z nową fryzurką :)
Wkleję Wam zdjęcie ale z tylu, może dodam dwa, przed i po żebyście widziały różnicę.
Z przodu kiedyś zrobię jak się uczeszę i wymaluję bo ja to ogólnie mało fotogeniczna, żeby nie powiedzieć że wcale.
I nie wiem czy w domu nikt nie zauważył, czy po prostu cicho siedzą.
Hada, no teoretycznie mogłabym jechać do poprawki tam gdzie byłam ale..... ścinała mnie narzeczona męża chrześniaka. Ona pracuje w salonie i tam też byłam, ale że u nich cena na moje włosy to 80zł więc pojechałam do niej wtedy gdy ona była sama, zaraz we wtorek po świętach bo wtedy jej szefowe zrobiły sobie wolne. No i ona skasowała mnie tak, jakby skasowała w domu. No i teraz raz, że musiałabym jechać do Gdyni specjalnie więc ok 50zł na paliwo, to dwa, że teraz ona nie jest w pracy sama a w domu nie strzyże bo ma dość pracy w pracy a w domu chce mieć wolne. No i nie mogłabym wejść do salonu na poprawkę czegoś, czego oficjalnie nie było...
A po kolejne to ta fryzjerka powiedziała, że nie miałam dobrze ściętych bo końcówki miałam tak wycieniowane, że mam jeszcze cieńsze włosy i ona dziś mi akurat te końcówki obcięła na prosto że one są takiej samej grubości na całej długości i wygladają na grubsze.

Halinko, lokówka dziś właśnie przyszła, ja akurat potrzebowałam grubą szczotkę, do tego jeszcze jest taka bez włosków, chyba do loków i koncowka do samego suszenia. Zaraz zobaczę na stronie i dam Ci linka.
http://www.euro.com.pl/lokowki/philips- ... 2-00.bhtml

Monia, a jakie imiona u Was wchodzą w grę? Jakie Ty masz typy a jakie mąż i mama?

Kasia, mówisz, Marcelina Ci się nie podoba? A chłopięce Marcel?
To mówisz dostało się tatusiowi.......

Tamirko, w maju będę na turnieju w Twoim mieście!!!!!

Któraś pytała o pościel.... nie, nie reklamowałam, powiedziałam tylko tej co mi ją dała i powiedziałam żeby napisała w komentarzu że jest inna niż na zdjęciu. A ona że co to da. To jej pytam czy jakby przeczytała taki komentarz to czy by ją kupiła?
E tam, mam już pościeloną i też inaczej wygląda na kołdrze czy poduszce a inaczej jak jest rozłożona na podłodze płasko. Jednak te 5D daje jakiś efekt. ładnie wygląda więc nie będę niczego reklamować. Już przebolałam że to nie ta co ze zdjęcia :)

Dziś pojechałam zawieźć naczynia na salę, akurat piekły takie chrusty drożdżowe do szkół i załapałam się na kawę i takiego ciepłego chrusta.
Potem pojechałam do banku, gminy, fryzjera i do sklepu....
I słuchajcie, stoję w kolejce do działu mięsnego i jak mi zaczęło w brzuchu czy jelitach świergolić, matko, zaczęło mi się robić raz zimno, raz gorąco...... Jak ja w tym momencie potrzebowałam wc.....
Dobra, kupłam pasztetową i parówki i lecę do kasy...
A przy kasie babka wyłożyła swoje ogromne zakupy i jeszcze kasjerki pyta czy mają ciasto francuskie bo ona nie mogła znaleźć.... i kasjerka poszła szukać. A ja się modlę żeby nie narobić w majtki.....
Na gminie płaciłam sąsiadce za wodę więc jechałam do niej z fakturą i resztą i pędziłam jak glupia,dobrze że do niej miałam bliżej jak do domu.
Wpadłam do niej, powiedziałam cześć i poleciałam do łazienki.....
Aż Zosia mi w drzwi pukała i czekała z kapciami. A sąsiadka mówiła do niej: pani przyszła i uciekła?
Matko, jaka ulga.... może to ciepłe ciasto drożdżowe mnie tak pogoniło?

Idę poszukać zdjęcia i je zmniejszę i zaraz Wam wstawię
Hmmmm, no powiem Wam że jak mam zdjęcia w tej pozycji, czyli głowa odwrócona to na pierwszym zdjęciu wcale nie miałam za długich tych włosów a wręcz teraz mam niby krótkie.
Ale jak stałam na prosto to wcześniej tył sięgał mi do bluzki a boki wręcz się opierały o ramiona.
A teraz mam tak, że z tyłu widać łańcuszek a przód mam tak, że jak się podwijają to akurat pod brodę i zakrywają ten mój podbródek i wyszczuplają mi twarz...
A to zdjęcia przed i po.... Przed już widziałyście ale chcę abyście miały porównanie
Same zobaczcie jak teraz na gęsciejsze wyglądają...
11116080_802755033152148_116338935_n.jpg
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Teraz one mają zupełnie inny kształt.
A pamietasz jak niedawno byłam na badaniach włosów???to pani powiedziała,że mam dobrze obcięte końcówki bo na prosto i dlatego się nie rozdwajają.
No dostało mu się za dobre chęci i wyręczanie ich we wszystkich,a jak się odezwiesz to wróg nr jeden jesteś.
Nawet mama mu powiedziała że dobrze mu tak.
Żeby było jasne na kontroli u lekarza ma dopisaną następną partie antybiotyku i rtg płuc ha
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

No dokładnie, ona teraz jak wzięła pasmo włosów w palce to obcinała je równolegle do palców a tamta wcześniej tak jakby chciała dziabnąć sobie w pace, tak prostopadle. I dlatego były wycieniowane. To niby dobre jak ktoś ma gęste grube włosy ale nie przy cienkich jak moje.

Matko, następna partia antybiotyku? A Twój tata zamiast siedzieć w ciepłym domku a najlepiej w ciepłym łóżeczku to jeszcze biega po dworze i kostki pilnuje a jeszcze za to obrywa. Olać i tyle...
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Ale radość moja hahah
Dlaczego zaskoczona byłam????nie ciążą a płcią,u mojego męża w rodzinie z pokolenia na pokolenie rodzą się chłopaki i ja przyjęłam że będzie drugi syn Eryk :) i tyle.
Aga ja mam też wycieniowane ale jednak jakoś prosto te końcówki obcięte
Halinko nie ma innego połączenia niestety a mąż nie może wziąść urlopu żeby ją zawieź
Szkoda że nie chciałaś Alinki
A skąd u Natalki Rozalka????po jakiejś babci????
I jak Kacperek przed 18 jest szał czy nie???bo on majowy??
Ostatnio zmieniony śr kwie 15, 2015 7:48 am przez chochlik70, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agnieszko , teraz to fajnie wyglądasz , czyli tak jak powinnaś , to jest bob , napiszesz mi czy ta suszarka będzie dobrze się sprawowała , ja mam jeszcze dwa tygodnie do namysłu , :)

Kasiu, Rozalka to po teściowej , ;-) No to tato się doprawił , ciekawa jestem co wykaże RTG, ale drugi to dlaczego lokatorzy musza pokryć te koszty kostki??? to należy do wynajmującego , Kacperek urodziny ma 21 maja , nie wiem co będzie robione dla młodzieży , bo on nie jest imprezowy , ale jakieś małe przyjęcie to będzie, bo dla nas to oczywiste ale to w domu :D sama nie wiem ile teraz się daje i co daje ??? zamówiliśmy mu msze św, a za rok to będzie Marcinek imprezował :D

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Halinko z tym co się daje i ile to w/g uznania i możliwości,ja tak uważam.
Mój syn też mało imprezowy,alejednak chciał coś dla młodzieży jak wiesz było bez szału ale było i do dziś pamiętam moje zaskoczenie jak młodziesz się bawi.
Ostatnio zmieniony śr kwie 15, 2015 7:48 am przez chochlik70, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Halinko, ale Tobie chodzi o suszarkę czy o podwinięcie włosów?
Bo jak podwinięcie lub odbicie od głowy to musiałabyś mieć mniejszą tą końcówkę, tam jest też Grundig za chyba 129.90 i ona ma 3 różne końcówki, ja taką miałam wcześniej.
Bo ta Philipsa ma za grubą jak na krótkie włosy.

My też idziemy na 18-tkę. męża siostrzeniec ma 24-go maja ale nie wiem ile damy....
No jakoś tak zawsze chrzestni i dziadkowie dawali więcej ale wiadomo każdy daje ile może.
Ja chrześniakowi 3 lata temu dałam 500 ale chrzestny chyba dał tysiąc.
Ale jak mnie nie było stać to co mialam zrobić... a jeszcze dojazd bo to za Łódź....
Ostatnio zmieniony wt kwie 14, 2015 9:54 pm przez Culagula, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

A mikrofalę najpierw miałam też taką z Niemiec za marki na ślub dostałam,szlag ją traafił jak się Julia urodziła kupiliśmy drugą no i teraz ta się zepsuła
Ja też odgrzewam bo u mnie każdy obiad je o innej porze.
Sama halinko jestem ciekawa co mu wyjdzie
Dziś afery ciąg dalszy
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

My w ogóle mikrofali nie mamy, choć w gdyni mieliśmy i często używaliśmy....
Ogólnie teściowa jest na NIE ale ja bym chciała
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Ja sobie bez mikrofali nie wyobrażam życia-poważnie jak obiad u mnie się je od 14 do np dziś ok 19
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

U nas mikrofala służy do podgrzewania , na początku próbowaliśmy różności , pieczenie ciast , ( ale było dla nas niesmaczne) gotowanie ( też bez rewelacji ) rozmrażanie ( wolę normalnie wcześniej wyciągnąć ) ja mam Panasonic z różnymi niepotrzebnymi funkcjami , ale służy nam długo bo ponad chyba 25 lat , bo tutaj mieszkamy już 21 lat a to był zakup na poprzednim mieszkaniu .

Kasiu , a co to dalej bratowa szaleje ???

Agnieszko , suszarka potrzebna mi jest tylko do suszenia , bo ja włosy nakręcam jak za dawnych lat na lokówki i później suszę i to nie zawsze , ale teraz jak tam pojadę to nie wiem czy po zabiegach i to jakich ???nie będę miała włosów mokrych , czy zdążę na posiłki itd.... w domu mam ale to już wysłużona , jedzie tylko na jednym biegu , ;-)

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Dzień dobry...
Nie ma, to jak na dobry początek dnia umyć zęby kremem do golenia... :P
Cholerna środa! jeszcze na dobre się nie zaczęła, a już rogi pokazuje! pomorek i wciórności!!!
Za oknem ciąg dalszy wiosno-jesieni, czyli kwietniopad w pełnej krasie z mżawką, wiatrem i chmurami i jak tu żyć panie Premierze, jak żyć?
Lecę zmierzyć się z nieuniknionym z cichą nadzieją, że fajerwerki głupoty pana Kier ominą mnie dużym łukiem..

Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie.

(Elbert Hubbart)

Dnia bez głupot i kłopotów! :kwiatek
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Bry dzień ;)

Cula, myślałam że gdzieś bliżej masz tego fryzjera... A to faktycznie Ci się nie opłaca..
I szczerze.. teraz Twoje włosy lepiej wyglądają....

Malinko.. To już sa dwa pomniki smoleńska ??
Nawet nie wiedziałam o pierwszym, faktycznie trzeba się będzie kiedyś tak o wybrać ;)

Tygrysku, niby mam większe pole jeżeli chodzi o leki, ale nie mam ochoty się truć ;)
a wyleżeć nie mam kiedy...

Tamirko i co skarga na Kier poszła ?
Zablokowany