Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ZielonoOka
Fajna Kobietka

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: ZielonoOka »

Witam w niedziele :)
Wraz z Niemężem robimy obiadek, później przychodzą goście, a na koniec jakiś spacer i meczyk ;)
Mam nadzieję, że to będzie udany dzień.
Obecnie w tle mecz Irlandia - Anglia. Go go Ireland! :D
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

No, w końcu jakoś pozbierałam się w jeden kawałek...
Wczoraj cały dzień było kiepsko i w ostatniej chwili zdecydowałam, że jednak pójdę na imprezę, bo Misiek powiedział, że sam nie pójdzie.
Świętowanie odbywało się w Wichrowych Wzgórzach (nazwa ośrodka), a dokładniej w Sali Aniołów. Jak na tutejsze warunki, to impreza bardzo kameralna - raptem 60 osób:-) Jedzenie wyśmienite, alkoholu całe morze, od piwa i wina poczynając, a na Finlandii, kilku odmianach "rudej na myszach", koniakach i likierach kończąc. Zjeść, to ja niewiele zjadłam, a piłam tylko sok i robiłam zdjęcia...

tort był śmietankowo-czekoladowy, podobno przepyszny...

Obrazek

potem podano "płonący schab" z sosem żurawinowym

Obrazek

a tak mój małż szalał na parkiecie:-)

Obrazek

Ogólnie było sympatycznie i gdybym tylko była w odrobinę lepszej formie, to balowałabym do białego rana... ;-)
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam . Wróciłam do domu , byłam z wizytą u brata w szpitalu w Kępnie , nie jest wesoło , czekamy na dalszą diagnozę lekarzy co będą robić dalej , minął już miesiąc jak tam leży :( Dzisiaj już tak słońce nie praży ,więc i ochota jest większa do życia , :)

Małgosiu , ale ty mnie na wielkie tortury tymi zdjęciami skazałaś , :( jak oglądałam to nie nadążałam śliny przełykać :roll: super ze poszłaś na te balety ,no , no , ale ten twój Misio tańcuje i to z taką piękna dziewczyną , żebym nie wiedziała że ty masz włosy krótkie to bym myślała że to ty :D

Moniczko , jak udał się grill ??? pogoda dopisała ???
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry:-)
Czerwiec rozkręca się na dobre i ani się obejrzymy, jak lipiec nadejdzie:-)
Pogoda teoretycznie letnia, ale szału nie ma...
Halinko! wiem, że żadna to pociecha, ale z tych wszystkich smakołyków niewiele spróbowałam. Tabletki p/bólowe skutecznie odbierają apetyt.. ;-) Tyle mojego, że sobie popatrzyłam:-)
Najważniejsze, że Misio wybawił się za wszystkie czasy, a zadowolony chłop, to czysty zysk dla każdej kobiety! :)

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek.
(Sokrates)

Spokojnego poniedziałku! :kwiatek
Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Ja tylko na chwilunie podziekowac Tamirce za ksiazke i za jaszczurke :) Emi uszczesliwiona.
Pozniej postaram sie was nadrobic
Sasza
Super Gaduła

Tamirka no szkoda ze czulas sie zle i nie moglas korzystac z uciech w pelni:)

Malinka zdrowia dla brata.

U nas zycie w biegu, choc chetnie bym troszke zwolila.Ale ciagle cos. To dzialka -pelno pracy, w sobote 3h machalam lapata. Wyrownywalam teren , a pozniej ta ziemie wynosilam. Wykonczona bylam. No ale teraz moge sadzic tam kwiaty, siac trawke
Maz w tym czasie rozwalal przybodowke kiedys tam kurki byly .Wiec sobota zarobiona. W niedziele zreszta tez pracowicie.
Do tego ucze Emi sikania na nocnik od poniedzialku ubieglego i to istny armagedon. na poczatku pare razy sikla na nocnik i nagle stwerdzila ze nocnik to ZLO. Sika znowu w majty. Wiec tak latam ze szmatka.....
Poza tym cwicze, choc 3 dni przerwy bo mialam strasznie silne krwawienia.
No ..i ksiazka Tamirki mnie wciagla..zakochalam sie w niej
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Pogoda u nas brzydka , w nocy przeszła burza , rankiem dosyć jeszcze popadało i tak było do godziny 11 , teraz jest pochmurnie , ciepło i na szczęście nie pada :) Przyjechała Ula i zabrała nas na zakupy , powędrowałam sobie po galeriach ale nic konkretnego nie znalazłam ;-) Robimy mini remoncik w mieszkaniu , szukam chodniczka i jutro jedziemy do Wrocławia bo u nas są tylko dwa sklepy z dywanami i jest niby duży wybór ale rozmiarówki co ja potrzebuję nie ma :( Przesadziłam znowu kwiatka do większej doniczki , ciekawa jestem czy nie padnie ;-)

Małgosiu , mnie nawet te środki przeciwbólowe by mnie nie odrzuciły od słodkości :( U was słonecznie a u nas pochmurnie , czyli zmiana pogodowa . 8-)

Sasza , pracowita z ciebie kobietka , :) przy domku to zawsze jest robota , żeby oduczyć dziecko od robienia w majty to trzeba dużo cierpliwości ale nauczy się , jeszcze troszeczkę i będzie sama się cieszyła że się jej udało zrobić do nocniczka :) A co czytasz???
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Kochane wróciłam, choć z przygodami.
Odzywam się dzisiaj, bo wczoraj jak emocje opadły, to mnie głowa tak rozbolała, że nie wiedziałam jak się nazywam!

Sasza - jeśli nocnik to ZŁO, spróbuj na kibelek!!!!! Może pojdzie lepiej !!!!!! Kupiliście działkę ? Zazdroszczę !!!! Co tam teraz czytasz?
Ja będe jutro polować w ksiegarni na Tanyę Valko i jej najnowszą "Miłość na Bali".
Musze sobie kupić, mam wszystkie cześci, nie wyobrażam sobie, żebym i tej nie miała :D :D :D

Dzisiaj sobie wypożyczyłam w bibliotece książkę o Relidze.
Będę czytać ...

jejku musze Was doczytać ....

Halinko - remoncik czy tylko wymiana pewnych sprzętów ?!
Tamirko - fajne zdjęcia, szkoda - że nie czułaś się na tyle dobrze, by poszaleć !!!!

Jejku ja mam dylemat.
Kupuje rower i podobają mi się aż trzy i nie wiem który wybrać ... :angrywife
Sasza
Super Gaduła

Malinka czasem mysle ze az za bardzo pracowita, nadgorliwa. Moglabym odpuscic nie raz sil brak ale uparciuch jestem;)
A czytam Alibi na szczescie. Odlatuje przy tej ksiazce, pelen relaks. Moze troszke smieszy mnie to ze oni tacy idealni, piekni, zgrabni, powabni, zdolni i wogole ah ale cala reszta cacy. Narazie jestem w polowie. No ponad. :) Duzo stron.

Gosia nakladke tez ma..i tez zlo. znaczy jak ja najdzie to sobie siadzie. I siedzi. I rozmysla. Mowi ze sika. A nie sika. :)Mowie ci zmeczona jestem, wiem mam byc cierpliwa, ale serio 11h sama z tym jestem codziennie wiec odlatuje czasem.
Czytam Alibi na Szczescie. A dzialke dostalismy, od tesciow. Wczesniej byla uprawna, tylko. Teraz jest na niej w wiekszosci sadzik -jalbonie, grusze, czeresnie, maz posadzil orzech.Mam maly kawalek na warzywka. Sa porzeczki bardzooooo duzo porzeczek. Ale one juz sa tam od iks czasu. Altanka jest. Ale do remontu malego. Duzo rzeczy do wywalenia, porzadkow, rozbudowki. Juz 60 % zrobione. Jeszcze malowanie, porzadki, sadzenie...sadzenie to chyba w przyszlym roku...w tym zasadzilam 5 krzewow, bratki...eh moglabym o tym pisac i pisac.
Tesc pracowity byl ale strasznie chomikowal i teraz syfek zostal i to niezly. Wiec najpierw musimy sie nameczyc aby cieszyc oko.
Sorki ze tak rozwleklam sie w temacie

maz sie wlasnie mala zajmuje, odpoczelam godzinke, zaraz maz przy drzwiach musi gladz robic . Mala zasnie i ja znowu do ksiazki
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Gosiu a co to za przygody miałaś ??? remoncik to malowanie na zewnątrz ,jak to nazwać ???ścianek przyokiennych , później odnowienie parapetów okiennych , :) a wymiana sprzętów to nas czeka ,ale to duże koszty bo przydała by się wymiana zmywarki ,kuchenki , ale póki działają to czekamy , chociaż są już mało ekonomiczne :( Rower to zależności ile masz na to przeznaczone gotówki , ja też wybierałam długo i źle wybrałam, :( dopiero drugi dopasowałam do moich wymagań, oczekiwań :)

Sasza , ja kiedyś tez byłam uparta , robiłam bo musiałam mieć zrobione na cacy ale już sobie odpuściłam, zresztą ja cały czas mieszkam w bloku to też inna praca, bo mieć swój domek to wiecznie coś trzeba robić żeby było pieknie :)

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Sasza -
a to "Alibi ..." czytałam, wszystkie części, bardzo mi się podobały!!!
Kumam, że jestes zmęczona, bo tez bywałam całymi dniami sama z Majką, i wiem jak to jest.
Ale dacie radę :)
A może coś na zachętę ... Np. nasza Maja dostała konika na biegunach za piękne sikanie do kibelka.
Może to by podziałało...
Aaaa, po teściu działka, tez fajnie. Dużo pracy przed Wami, ale ile będzie radości ... Daleko macie tą działkę od miejsca zamieszkania ? Taka działka to fajna alternatywa w lato, nie siedzi się w blokach w tych betonach tylko na świeżym powietrzu, a i dziecko całe dnie na dworze. Fajna sprawa, fajna :)

[Halinko -
a to taki wiekszy-mniejszy remoncik się u Ciebie szykuje. U mnie tez, musimy w końcu u małej w pokoju albo pomalować, albo wytapetować, no zobaczymy jeszcze. No i u nas też by się przydało, bo brudno juz bardzo ... Zobaczymy jak to nam wyjdzie.
Z tym rowerem to wiesz, ja potrzebuję taki miejski, bo ja wyczynowo raczej jeździć nie będę. CHodzimy i oglądamy, już generalnie wiem w którym sklepie kupię, tylko teraz mam dylemat jaki :)
Podobają mi się 3.
Biały w maki,
kawa z mlekiem z filiżanką kawy :D,
oraz taki zielonkawy z dmuchawcami.
Chyba jednak te ostatnie dwa będą bardziej brane pod uwagę, bo biały .... nie wiem czy chcę biały ....
A co się stało, że z przygodami wracałam? Ehhh autko nam padło, musieliśmy w tym upale czekac na lawetę, na szczęście nawet sprawnie poszło.
Sasza
Super Gaduła

Malinka ja mieszkam w bloku;) tylko mamy dzialke;) moja mama mowi to samo...ze kiedys tez taka byla, wszystko na tip top. Do tego sie przejmowala wszystkim. Ale z czasem czlowiek madrzeje;)

Gosia a ile jest czesci tej Alibi ? czytam 1, Tamarka wyslala mi druga czesc. Jest jeszcze 3 ?
Co do sikania...zamowilam naklejki motywacyjne takie usmieszki, bedziemy przyklejac, wieczorem podliczac i nagroda mala
A dzialka blisko, rzut bertem:) 10 minut na nozkach
A co do rowerka to zielnkawy z dmuchawcami wygrywa ewent. maki:)
Oj marzy mi sie taki rower. Moze kiedys. jak bedzie mnie stac. teraz za duzo innych wydatkow.
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

No własnie jak go dzisiaj zobaczyłam to sie zakochałam ... W tym zielonym :D
DOBRY POMYSŁ Z TYMI NAKLEJKAMI, NAGRODA OBOWIĄZKOWO ;)
sorki za capsa .... juz mi się nie chce zmieniac, nie bijcie tylko :P
Jesli chodzi o książki to jest 3 cześć i taka bardzo krótka 4, wydana chyba specjalnie na Boże Narodzenie :) Czyli razem jest tych części 4.

A działka faktycznie bliziutko, super, zazdroszczę :)
Idę zjem truskawy na kolację, bo już głodna sie zrobiłam :)
Sasza
Super Gaduła

Podrzuc truskawki :)
ja dzis cos nieteges jakos bez sil. Jak w sobote mialam jej az nadmiar to samo wczoraj tak dzis czuje sie kiepsko
Mala pojdzie spac a my przegladamy autka bo myslismy wlasnie jakie kupic
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Gosiu ja mam biało różowy , miejski , poprzedni miałam a właściwe to mam ,biało brązowy , tyle że tam mam ramę za wysoką ,więc kupiłam drugi dopasowany do mojego wzrostu ,

Sasza , tak na starość się dopiero mądrzeje , już ze szmatą się tak nie goni ,a jakie to autko macie na uwadze??

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Lecą truskawy, łap!

Macie jakieś autko na oku ?
Ja też dzisiaj zmeczona bardziej niż w ostatnich dniach ...

No własnie Halinko - wązne by dopasować rowerek do własnego wzrostu ....

No zobaczymy jak to będzie, ja się w tym zielonym zakochałam dzisiaj :P
Może będzie mój .... :D
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Daj link do tego rowerka , :) dopasowanie ramy do wzrostu to bardzo ważne

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Halinko
nie mogę, bo nie znalazłam takiego podobnego na internecie niestety
A nie wpadłam na pomysł, żeby mu zdjęcie telefonem zrobić ..
Sasza
Super Gaduła

Gosia jakies duze, 4 drzwiowe, moze opel vetra kombi moze citroen piacaso ( to drugie bardzi mi sie widzi, ale to taki mini wan, duzy dosc. Chyba za duzy . ale moze urobie meza :P) ogolnie mamy jakies 7 autek na oko. narazie sie zastanawiamy nad modelem....napewno srebny.
Co do koloru. Ja jesli chodzi o autka to ciemna masa jestem
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

No my mamy vectrę teraz .. kombiaka i jest dla nas za duży ten opel ....
teraz jak bedziemy wymianiac kiedyś na bank coś mniejszego weźmiemy ...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Gosiu , jeżeli chodzi o rower to żeby miał co najmniej 3 biegi no i wielkość kół też ważna , my mamy samochód skodę Octavię , kolor srebrny , nie widać brudu , czyli praktyczny

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Cześć Dziewuszki!
Poniedziałek... nic dodać nic ująć...ech...ludzi kupa i wielka smuta, bo kasa się kończy i joby lecą ino wizga po ścianach!
Napisałam dzisiaj kilkadziesiąt decyzji...odmownych, niestety. Młody ciągle na urlopie, a pan Kier jak zwykle szaleje.

Halinko! przede wszystkim zdrówka dla brata! a z pogoda u nas wcale różowo nie jest. Niby słońce świeci, ale wiatr chłodnawy i w krótkim rękawku nie pochodzisz.
Ja tam mam starego "składaka" i super się na nim jeździ, chociaż ma ponad 15 lat.. :)
Odświeżanie chałupki zaplanowałam na przyszły rok, bo w tym nie mam weny , kasy i ochoty na remontowe babranie.. ;-)

Saszka! trzeciej części niestety nie mam, ale "świąteczna" gdzieś na półce leży, jak znajdę to ci wyślę.. :)

Gosiu! od dzisiaj w "Biedronce" są tanie książki (http://www.biedronka.pl/pl/2-miliony-ksiazek), jeszcze nie byłam, ale chce na kilka zapolować.. :)

Agę wcięło, Kasię też ( pewnie morze zauroczyło ja do cna.. :) ), Tygrysów ani widu, ani słychu, resztę też wymiotło.. :(
Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Małgosiu - byłam w Biedronce dzisiaj i .... lipa ... Nic ciekawego, albo już przebrane, albo po prostu nie wiem nie dojechały te co lepsze ...
Sasza
Super Gaduła

Gosia czyli za duzy mowisz. Kurcze a nam sie wydaje ze wiekszy bedzie dobry. Pakowny i wogole. Napewno maluszek typu matiz itp odpadna maz ma 187 cm wzrostu :P pomyslimy. A jak sie sprawuje??/

Tamirka o super bedzie:) dzis odpakowywalam ksiazke , a Emi sie pyta" a co tam jest? " a tuprosze, jaszczurka. zaskoczona byla bardzo. Ja bardzo ciesza takie male rzeczy, powedrowala z nia do przedszkola:) to 3 czesc pozycze sobie :) a na 4 czekam.
O nowosci w Biedrze to jutro podejde.
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Sasza - no sprawował nam się dobrze, do wczoraj ...
Zablokowany