Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Culagula »

Hejka
Zajadam usmażone rydze, ale pycha.....

Tamirko, sama nie wiem do kiedy borówki będą ale z tego co mówiła brygadzistka to w tym roku wyjątkowo długo są. Ale i też późno dojrzały bo lipiec był mało słoneczny.
O 2 zasnąć a o 5 wstać? Toż to tortury!!!!! Ja ostatnio chodzę szybko spać, nawet ok 22 a jak o 6 się obudzę to jestem zła że tak szybko.

Halinko, no właśnie, teraz nie mielibyście jak jechać do teściowej na grób, a jak pojedziecie w grudniu to od razu na Święta będzie stał znicz. No niestety, to zbyt daleko żeby dostać się tam bez auta.

Kurcze, dziewczynki, mam te borówki i pole przeklęte we wszystkie strony.
Nie dość, że ból krzyża to jeszcze teraz przyplątała mi się jakaś infekcja w miejscu hmmmm.... intymnym.
Bo akurat miałam @ a wiecie jak to na polu w toi toju - higiena prawie żadna. No, co prawda nigdy nie siadam w miejscach publicznych ale i ręce brudne z pola i zawsze jakoś coś się przedostanie. No i przeklinam to pole że aż świszczy.
Byłam dziś w Lęborku w aptece, kupiłam sobie GinaIntima czy jak to się tam pisze i zobaczę czy wyleczę czy trzeba będzie szukać lekarza. A wiadomo jakie są kolejki, ponad miesiąc trzeba czekać to mi się infekcja sama skończy. Będę się martwić jak się globulki skończą a infekcja nie....

Byłam dziś zebrać maliny, cała taka miska jak od miksera a na krzakach jeszcze drugie tyle... Teściowa wróci to niech zbiera, ja tam nie wiem co z nimi zrobić (no dobra, może i bym wiedziała że dżem ale nie chce mi się) a jeść też nie ma komu bo każdy objedzony.

Na obiadek miałam dziś kurczaka i ziemniaki (w plasterkach) razem upieczone w rękawie. Super ziemniaki przeszły tym smakiem od kurczaka, myślałam że zrobiłam za dużo a tak wszystkim smakowało że zostało tylko troszeczkę i Marcel chce potem na kolację odgrzane. Do tego mizeria z ogórków z ogrodu i obiadek pyszny, aż się wszystkim uszy trzęsły :)
Zresztą kurczak nasz, ziemniaki też z ogrodu, tylko śmietana i przyprawy były kupne ;)

I dziś wieczorem teściowa wraca :( :( :( A tak było fajnie bez niej..... Cisza, spokój, nikt się nie czepiał, nie marudził, nie darł...
Nawet Marcel mówi, że szkoda, że babcia wraca...

A jeszcze Wam powiem, szłam do tej apteki w Kauflandzie i na parkingu szło trzech chłopaków i bym na nich nie zwróciła uwagi gdyby nie ich mowa.... obejrzałam się i normalnie jestem pewna, że to było trzech takich uchodców.... Cera taka arabska, no, języka nie znam ale nie był to jakiś znany, typu angielski czy niemiecki.... I powiem Wam, że takie dziwne uczucie miałam jak koło nich stałam. Bo co innego słyszeć, że oni mają do nas przyjechać, a co innego stać metr od nich....
Takich trzech około dwudziestoletnich chłopaków, ubranych jak my, szło sobie do sklepu.... Ot, zwykli chłopacy.... a jednak nie....
No ja nie wiem, ale wydaje mi się, że oni są pewnie bardzo zbulwersowani zachowaniem kobiet w Polsce, jak zupełnie innym niż u nich. Przecież tam kobieta sama z domu wyjść nie może, nie ma żadnych praw... a gdzie jeszcze jak jakaś ma spódniczkę czy szpilki ubrane? To naprawdę grozi gwałtami, przecież to jawne prowokowanie ich... I co na to poradzimy? Ja bym miała stracha wychodzić z domu gdybym wiedziała że jacyś mieszkają w mojej wiosce... Dziwne uczucie.....
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam :) . Rano forum było zablokowane , kilka razy wchodziłam i mi się nie otwierało , myślałam że może zlikwidowali babskie pogaduszki .U mnie dzień minął leniwie jak zwykle , rano byliśmy w kościele , ubrałam się tylko w kostium bo pięknie słoneczko świeciła a jedna zmarzłam , mąż mnie upominał że zmarznę ale ja byłam innego zdania , kurcze muszę zrobić przegląd rzeczy .

Agnieszko , ja też mam obawy jeżeli chodzi o uchodźców , bo to zupełnie inna kultura , okrutna , ale cóż my tutaj poradzimy , narobiłaś mi znowu smaka na tego kurczaka w rękawie z ziemniakami , muszę spróbować ten smakołyk zrobić :)Ty idź pilnie do ginekologa , żeby się nie przerodziło w stan zapalny , rób sobie nasiadówki z ziół , rumianek , szałwia , poczytaj może jeszcze jakie to zioła są dobre .
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

cześć Dziewuszki...
Ale pokopana ta niedziela! Rano nie było ciepłej wody, potem zablokowane forum, a jeszcze potem niespodziewani goście z "krótką", niezapowiedzianą wizytą, która przeciągnęła się do wieczora...
Na osłodę Misiek dostał przed chwilą informację, że zawodniczka z jego klubu zdobyła Mistrzostwo Polski w strzelaniu pneumatycznym!
Może w końcu gmina sypnie trochę grosza na klub? Ta dziewczyna ma szanse dostać się do kadry olimpijczyków, a trenuje w prymitywnych warunkach. Wszystko, co w klubie do tej pory zostało zrobione wyszykowali sami zawodnicy i kierownictwo klubu, oczywiście za własne pieniądze..ech...
Aga! dawaj te maliny!! naleweczkę zrobimy palce lizać... :) właśnie zamówiliśmy spirytus na następne! dzisiaj zlewaliśmy nalewkę z czerwonej porzeczki - pyszniutka wyszła! tylko, kto to będzie pił... ;-)
Oj, ale zjadłabym rydzy!!! narobiłaś mi apetytu.. :slini_sie:
U mnie tez dzisiaj był kurczak na obiad, w ziołach zrobiłam, bo nie chciało mi się kombinować. Dobrze, że miałam więcej, bo goście akurat w porze obiadu do nas zawitali...
Mam nadzieję, że ta infekcja szybko pójdzie sobie precz, ale do lekarza, na wszelki wypadek i tak powinnaś iść..
Halinko! u nas dzisiaj było słonecznie, ale chłodno! Normalnie zmarzłam, jak nie wiem co!
A, co do uchodźców, to list Asidy dał mi dużo do myślenia...http://www.paszkwile.blogspot.com/2015/ ... ustra.html

już po północy...
chyba podejmę próbę wciśnięcia się w ramiona Morfeusza... ;-)
Ostatnio zmieniony pn wrz 28, 2015 9:07 am przez tamira, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
tamira
Super Gaduła

dzień dobry:-)
Pooglądałam sobie zaćmienie Księżyca, akurat nad ranem z mojego balkonu był piękny widok!!
Chciałam zrobić zdjęcia, ale bez statywu, to nie powiem co wyszło!!!
Kawa wypita, pora pomyśleć jak obłaskawić poniedziałek...

Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.
( Prawo Murphiego)

Konstruktywnego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Hej :)

Dziś teście wyjechali w góry na kilka dni także jestem ja z Wami z samego rana w świetnym humorze :) Wstałam po 5, poszłam do zwierzaków, porządki w domu, teraz wstawiłam golonkę na obiad :) Trzeba korzystać póki mozna :)

Mam dziś tyle energii, że nie wiem gdzie ją spożytkować ;)

Miłego dnia :)
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
MałyTygrysek
Fajna Kobietka

Post autor: MałyTygrysek »

Hej Kochane, my jeszcze w szpitalu Jula ma zoltaczke, moze jutro uda sie wyjsc :) u nas dobrze, mam mala caly czas przy sobie jedynie dzis na czas naswietlan ja zabieraja. Uczymy sie siebie nawzajem, cwiczymy karmienie piersia idzie nam coraz lepiej chociaz ciagle jeszcze musi byc dokarmiana sztucznym. Poczatki bylytrudne ale powoli zalapuje jak ssac no i pokarmu jest wiecej juz. Czytam co u Was ale brak czasu zeby cos napisac:) takze pozdrawiamy wszystkie internetowe ciocie :* i buziakujemy
You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Dzień słoneczny ale chłodno , siedzę i pije kawusię , zastanawiam się nad obiadem , co by tutaj wymodzić , ;-) głowa mnie boli więc i myśleć mi trudno , jutro idę do lekarza ale cóż on mi powie skoro do środka mi nie zaglądnie , Od 2 października rozpoczynam rehabilitację , ale to zlecone było pół roku temu więc nie wiem czy mi będzie to co pomocne w obecnym urazie , bo tam jest więcej na nogi a nie na kręgosłup :(

Małgosiu , muszę poczytać o tych uchodźcach , a czy to twój blog???? bo awatar taki sam , czy ty jesteś nadal na zwolnieniu ? piszecie o smakołykach robionych w piekarniku , a ja jakoś nie mogę się przestawić , moja Ulka też mięska piecze tak jak wy , muszę się przestawić :) Już zaczynam myśleć co zrobić z blaszkami do ciast bo mi tam zalegają , ;-) Zaćmienia nie widziałam a szkoda , nie wiem czy by u nas coś by było można widzieć , ciekawe to zjawisko .

Agatko , jejku ty tak raniutko musisz wstawać , ??? współczuję ci , ale zwierzęta tak od świtu potrzebują obrządku ,a teściowie pojechali na wczasy ??? to ty poszalejesz sobie w domku , :D

Agnieszko co dobrego dzisiaj szykujesz , podpowiedz :D

Monisiu , ucałowania dla Juleczki i dla ciebie , dbaj o pokarm bo to dobrodziejstwo . :) a jak sie czujesz ???
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka u mnie zimnica,niby słoneczko świeci ale zimno i wiatr.
Nie bardzo wiem co mam pisać,bo nie jestem na bieżąco.
U mnie po staremu praca dom,dom praca,minus 8 kg to jest plus zaiwaniania w pracy.
Przez zmianę przerzucam przez ręce jakieś 2-3 ton.
Julia mi coś pokaszluje ,no ale pogody są fatalnie to nie ma się co dziwić.
O i Julka już z nami -gratulacje dla mamy i taty
Hadeczka jak się czujesz????teraz poczekamy na Ciebie
Halinko jak Twoje zdrówko?????martwię się czy wypadek Ci nie zaszkodził???
Saszka jak mała w przedszkolu???
Tamirko dajesz radę??? a jak Twoje ciśnienie???
Małgosiu pokój Mai wyszedł wam cudny,fajna tapeta a lampa zajefajna :)
Zana jak tam obiadki w nowej kuchni?????
Aga a co u was???
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , ale zrobiłaś nam niespodziankę , :) wreszcie mamy od ciebie wiadomość . Co ty robisz że tyle schudłaś , czyżby przez tą pracę ??? ciężary przerzucasz , muszą ciebie ręce bardzo boleć , ale czy jesteś zadowolona z tej pracy ??? Juleczka musiała może jakiegoś wirusa podłapać , a jak jej idzie w szkole ??? Jak Marcin ??? co do wypadku to dobrze że wyszliśmy w całości , jutro idę do lekarza bo mnie ta głowa pobolewa , nie mogę się za bardzo schylać , bo mnie zbiera na wymioty . Dzisiaj zadzwonili z przychodni we Wrocławiu i zmienili mi termin do naczyniowca , dali mi termin na 2 października a miałam mieć dopiero w lutym , więc się ucieszyłam :)

Obrazek
tamira
Super Gaduła

O! Kasia... jak miło Cie widzieć! 8 kg??? szok!
Zdrówka Ci życze i dla Julii też... :)
Monia! i dla Ciebie uściski, a dla mojej Gabryni specjalny buziol w piętkę, tym razem prawą... :kiss2
Halinko! jak dzisiaj samopoczucie???
Gusiu! do kiedy masz "wakacje" od teściów?

Dopiję kawę i spróbuję zarejestrować się do lekarza, a potem ruszę "w miasto" żeby rozejrzeć się za prezentami gwiazdkowymi... ;-)

Niełatwo iść przez życie kilkoma drogami równocześnie.

(Pitagoras)

Słonecznego wtorku! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
Co tak cichutko???
Cieszę się ,że wam sprawiłam troszkę radości swoim pojawieniem.
Nie Halinko już mnie ręce nie bolą ale początki były straszne.
Czy jestem zadowolona średnio dalej szukam czegoś za inną kasę,no ale tu dostałam właśnie umowę na 3 lata,ale jakby co rzucam bez żalu.
Na razie siedzę bo rachunki się same nie zapłacą.
Julia w szkole ok
Marcin technika zdał na 98 % pracuje i zaczyna studia na politechnice wrocławskiej,szukamy tanich weekendowych noclegów jakby ktoś coś to .
Halinko przebadaj się koniecznie po takich urazach trzeba trzymać rękę na pulsie.
A jak brat i zięć???
Tamirko co tam u Ciebie???
Buziaki
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Wróciłam do domu , miałam dzisiaj sporo do załatwienia różności , pobrałam kartę na zabiegi, bank , lekarz , poczta , zakupy bo już goło i wesoło :D u Uli , i tam sobie długo posiedziałam . :) U lekarza dostałam skierowanie i to pilne do neurologa , tabletki na nerwicę , ;-) Jutro idę na pogrzeb , zmarł mąż mojej znajomej , miał 63 lata . :(

Kasiu , a co za noclegi szukasz ???Brat już dobrze , wreszcie rana się zagoiła a z zięciem też lepiej ale dieta nadal wskazana .Marcin będzie studiował stacjonarnie czy zaocznie ??? a może to dla Marcinka we Wrocławiu szukacie tych noclegów ??

Małgosiu , już szukasz prezentów na gwiazdkę ?????? :o :o :o no ja dzisiaj średnio się czuję , ale będzie dobrze :) teraz mam bieganinę po lekarzach , może mnie naprawią :)

Agatko , jak ci czas płynie bez teściowej?????? :D

A gdzie reszta dziewczynek ????????????????

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Środa pod znakiem medycznym, najpierw utoczą mi krwi, a potem randka z doktorem G...
Pogoda w dalszym ciągu łagodnie jesienna, słoneczko wstaje uśmiechnięte, chmur (póki co) nie ma, ale chłodkiem powiewa...
Halinko! od lat prezenty gwiazdkowe kupuję z dużym wyprzedzeniem żeby w grudniu mieć święty spokój zarówno w głowie, jak i portfelu...
Kasiu! u mnie na razie leniwie, ale w przyszłym tygodniu wracam do pracy, bo szczerze mówiąc dość już mam takiego "nicnierobienia".. ;-) co prawda z ciśnieniem różnie bywa, ale nie jest najgorzej..

Ironia życia leży w tym, że żyje się do przodu, a rozumie się je do tyłu.
(Søren Kierkegaard)

Spokojnego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Dzień słoneczny chociaż chłodny ,więc założyłam sobie kurteczkę zimową ,bo szłam na pogrzeb ,więc stania było dużo i nie zmarzłam :) Po pogrzebie wielka zaduma nad życiem . :( Obiad już zjedzony , była zupa pomidorowa i ziemniaczki , kotlecik mielony i buraczki a do picia kompocik z czereśni :D

Małgoniu , jak tam u lekarzy ??jak wyniki z krwi ??? Nawet masz rację z tymi prezentami ,muszę tez coś pomyśleć ale teraz mój portfel puściutki , czekam na rozwiązanie , nie mamy jeszcze wyceny naszego rozbitka i nie wiemy na czym stoimy . ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
Długo z tą wyceną czekacie,mam nadzieję,że będzie korzystna.
Zawsze pogrzeb skłania do zadumy i takiego wewnętrznego rozrachunku.
A dlaczego tak pilnie neurolog????
Tamirka mądrze pisze z tymi prezentami tylko wiadomo jak to jest a to kasa a to pomysłu brak
Marcin studiuje zaocznie i tak dla niego szukamy noclegów na zjazdy.
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu, wycena zawsze jest niekorzystna dla poszkodowanych , zawsze dużo zaniżają , poczytałam na forum , a do neurologa bo przez ten ból głowy , dzisiaj podzwoniłam i dalekie terminy . :( prywatnie nie pójdę bo to drogo , brak kasy , jutro będę dzwoniła dalej , może się gdzieś znajdzie :( Tak pomyślałam że to dla Marcina , trudno tak tylko na wekeend , może by pogadał z kolegami którzy studiują stacjonarnie i już wynajmują a na soboty jeżdżą do domów , może by w tym czasie udostępnili miejsce w pokoju za drobna dopłatą , może w akademikach .

Obrazek
tamira
Super Gaduła

cześć Dziewuszki:-)
Wymęczyła mnie ta środa! U doktora normalka - on nosem kręci, ja grzecznie odpyskowuję i wszyscy zadowoleni:-) Ale muszę jeszcze zrobić dodatkowe wyniki, cholesterol i coś tam jeszcze. A propos zakupów gwiazdkowych, to dzisiaj nabyłam prezenty dla szwagrowskiej progenitury i dla teściowej... :)
Przy okazji przeszłam się po ulubionych sklepach marki "lumpex" i jestem bogatsza o fajny popielaty sweter, granatową kurtkę akurat na teraz i biały pulower, a wszystko za niecałe 30 zł... ;-)
Halinko! jakbyś nie znalazła szybkiego terminu do neurologa, to idź na SOR! Jesteś po wypadku i urazie kręgosłupa i muszą Cie zbadać!
Kasiu! a w temacie noclegów patrzyłaś tutaj:http://babelhostel.com.pl/noclegi-dla-studentow/ i w ogóle w hostelach?
Obrazek
tamira
Super Gaduła

Wstawać śpiochy!!! :)
Wygląda na to, że czwartek też będzie słoneczny i nie mam nic przeciwko temu żeby taka pogoda utrzymała się do grudnia..
Dzisiaj w planach mam zrobienie kolejnej porcji sosu paprykowego w wersji ekstremalnej ponieważ Misiek dotychczasowe zapasy wyjada na bieżąco i nic już prawie nie zostało... ;-)

Optymista twierdzi, że świat stoi przed nim otworem, pesymista wie przed którym.
(Andrzej Poniedzielski)

Wesołego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam :) . Siedzę i pije kawusię , zaraz muszę się szykować do stomatologa ale czy pojadę to wielki znak zapytania , bo mój musiał jechać do Wrocławia przedłużyć rejestracje do tego zastępczego samochodu i nie wiem czy zdąży wrócić . ;-) Pogoda ładna , słoneczna ,ale zimno , u nas w niektórych blokach już wczoraj zaczęli grzać a u nas znowu trzeba będzie monitować jak co roku :( Zadzwoniła do mnie koleżanka z liceum , bo jest organizowane spotkanie szkolna po wielu latach ale ja na taki spęd się nie piszę ,ale zaproponowała spotkanie w mini gronie i chyba się wybiorę , to ma być pod koniec października .

Małgosiu , na SOR to tylko pilne sprawy a ja mam zrobić badania do dokumentacji , aleś się okupiła :D tyle rzeczy , kurczę muszę też zacząć myszkować po tych sklepach , ale ja nigdy dla siebie nic nie wypatrzę :( bo ja liliput i to niekształtny ;-) i co idziesz do pracy???

Agnieszka zaglądnęła i nic nam nie napisała :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka
Tak Halinko, zajrzałam na telefonie bo na komputer jakoś czasu brakuje. A w telefonie odpisywać to tylko dwa słowa można bo źle się pisze.
Chciałam do końca września chodzić na borówki, ale od wczoraj nam podnieśli stawkę na 12zł i tak wczoraj zebrałam 8 skrzynek więc dniówka była 96zł, a dziś 5,5 więc 66zł. I te borówki to jeszcze niby mają być następny tydzień więc się jeszcze przemęczę i pojeżdżę. Zawsze w listopadzie będzie fajnie dostać trochę grosza. Akurat na prezenty gwiazdkowe.
Mężowi muszę kupić nowy portfel, ale że ma urodziny przed Świętami to może dostanie wspólny prezent...
A co do reszty to nie mam bladego ani zielonego pojęcia co kupić.
Ale na razie jeszcze o tym nie myślę, wesele przed nami i to mi teraz zajmuje myśli :)

Wracam to jestem zmęczona i chodzę szybko spać ale znów wydaje mi się że schudłam, tym razem w udach i tyłku.... bo jakoś tak luźniej mi się w spodniach zrobiło.
Ach nie wiem nawet co Wam poodpisywać, tak na bieżąco to lepiej.
Halinko, no takie spotkanie w mniejszym gronie to według mnie też lepsze niż takie szkolne.
Tamirko, kiedy idziesz do pracy? Fajnie tak w domciu siedzieć, nie?
Kasiu, no niestety co do noclegów to nie pomogę, za daleko mieszkam... 8 kg to kurczysz się nam... niezły wynik. No ale jak tyle ton dziennie przerzucasz to nie dziwne. Tylko bicepsy zaraz będziesz miała jak siłaczka :)
Monisia, już w domu? No, z tą żółtaczką u maluszków to niestety tak jest, nam się akurat udało, że Marcel nie miał.
Reszta młodych mamusiek zajęta dzieciaczkami...
Agatko, jak tam bez teściowej? Moja też była na wycieczce ale tylko 4 dni, no ale fajnie było, cisza i spokój w domu :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Stomatologa zaliczyłam , udało mi się zarejestrować we Wrocławiu do neurologa na 9 października i to jest sukces , :D zakupy też zaliczyłam ale takie spożywcze , obiad zjedliśmy u Uli później też i kawkę no i powrót do domu . Jutro od rana znowu wyjazd do naczyniowca i prosto stamtąd na rehabilitację no więc nie wiem kiedy ściągnę do domu ;-)

Agnieszko super że masz możliwość zarobienia trochę grosza, oby jak najdłużej była taka możliwość zarobienia trochę grosza :) ciężka ta praca ale zawsze to coś jest w kieszeni :)

U nas zaczęli grzać w kaloryferach :happy :happy wreszcie mamy ciepło :D :D

Obrazek
tamira
Super Gaduła

cześć Dziewuszki:-)
Obejrzałam "Prokuratora" i pomału szykuję się do spania z cichą nadzieją,że trochę pośpię... ;-)
Czwartek przeleciał spokojnie, zrobiłam sos paprykowy, wsadziłam mięcho w marynatę, a całe popołudnie spędziłam na pisaniu listów.
Halinko! u nas na szczęście mamy taki system ogrzewania, który włącza się automatycznie przy spadku temperatury, ale i tak mamy kaloryfery przykręcone na 2, bo ani ja, ani Misiek nie lubimy, jak jest zbyt ciepło..
Spotkania w kameralnym gronie zawsze są ( przynajmniej dla mnie) sympatyczniejsze niż takie tłumne spędy, na których nie wiadomo co robić.
Widzę, że październik zapowiada się u Ciebie bardzo medycznie, trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze, i żeby Twoja głowa przestała w końcu boleć.
Aga! kawałek grosza zawsze sie przyda, ale w życiu bym nie zgadła, że borówkę można zbierać i w październiku! A jak Twój kręgosłup? Daje radę?
Powiem Ci, że siedzenia w domu mam już po dziurki w nosie. Odpoczęłam i zaczyna mnie nosić, jak Żyda po pustym sklepie.. ;-) Z drugiej strony, na samą myśl o panu Kier robi mi się coś, ale i bezczynność dokucza..

Mam nadzieję, że nasze młode mamy niedługo dadzą nam znać, co u nich i Maluszków słychać... :)
Obrazek
tamira
Super Gaduła

Piątek wstał zachmurzony i wyjątkowo chłodny, wiatrem duje jesiennie...
Wybieram się do przychodni na kolejne utoczenie krwi, mam nadzieję że ostatnie..
Co, do reszty to zobaczymy, co dzień przyniesie.. :)

Jak pięknie jest rano, gdy jeszcze nie wszystko się stało i wszystko może się stać…

(...)

Fajnego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) Wróciłam :D lekarz naczyniowiec obadał mnie dokładnie , zrobił mi badanie przepływu od pachwin do stóp , znalazł tylko torbiel pod kolanem i nic na szczęście więcej :) leczenie zakończone , cieszę się bo takie łażenie to i cierpliwości trzeba , później szybko pojechaliśmy na rehabilitację z prawie godzinnym opóźnieniem ,ale mnie przyjęła , bo podeszła do tego ze zrozumieniem że do specjalistów to terminy się nie wybiera :) Mam magnoterapię , prądy diadynamik na lędźwie jakieś takie na siedząco z rękawem na kręgosłupie , bioptron na kolana , wirówkę na nogi , oraz sala gimnastyczna na której ćwiczę kręgi szyjne i barkowe , :) godziny różne , są dni że jest przerwa między jednym a drugim nawet godzinę ;-) Przyjechałam głodna i zaraz musiałam cosik zrobić więc na szybko był makaron z jajkiem i serem żółtym . Mąż przez ten czas pomył okna więc i słonko może śmiało się przedostać do pokojów . :D

Małgosiu fajnie że nie musicie czekać z ogrzewaniem na łaskę , bo u nas zawsze zapominają włączyć jakiś sterownik na końcu bloku i tego pilnujemy ale w tym roku już było beż problemów , więc siedzę sobie w cieplutkim mieszkanku .U nas pogoda piękna, słoneczna i jest cieplutko bo jak wracałam było 20 st . a jak wyjeżdżałam to było 3 st .a na samochodach był szron .Jak wyniki ???? Ten serial Prokurator też oglądamy , :)

Kasiu i jak dalej z tym mieszkaniem ???? Małgosia moze dobrze podpowiada gdzie szukać ,

Agnieszko ile skrzynek napełniłaś ???

Esterko jak twoje samopoczucie ??

Obrazek
envelop
Extra Kobietka

Post autor: envelop »

Dobry wieczór,

ostatnio kompletny brak czasu. Dni mi przeciekają przez palce normalnie.
Mały też zrobił się bardziej aktywny, nie śpi już całymi dniami tylko coś tam kombinuje, gaworzy :)
Moj Pan X poszedł na mecz a my patrzymy na niego w tv.
Jutro mam w planach spacer ze "szwagrami" do parku bo małż w pracy cały dzień. Mam nadzieję że będzie ładna pogoda :)

malinka to super że wszystko w porządku, zawsze człowiek spokojniejszy :)
tamirko my tez mamy taki system w ogrzewaniu. Teraz już coraz częściej piec nam się załącza, także tez rachunek będzie wyższy. Zimno zaczyna się robić.

Komu nie odpisałam to przepraszam.

A tu mój syn którego już nie bawi bezczynne leżenie ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
Zablokowany