Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
envelop
Extra Kobietka

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: envelop »

chochlik, culagula dzięki, nawet i dobrze bo wczoraj byliśmy na drugiej kontroli i Mały juz zdrowy :) samymi inhalacjami wyleczony, a antybiotyk jak stał tak stoi :P
tamirko Karolaka powiadasz nie dzierżysz?? :P
Sasza powiem szczerze że dwójka nie umywa sioę do jedynki. Znacznie lepsza fabuła. W drugiej części nic ciekawego, jak dla mnie to totalna nuda....
Avis no to nic tylko się cieszyć :P :happy

Maly mi śpi, mąż ma kolejną inwenturę. A ja ślepcze w tv.
Coś mnie od wczoraj na przeziebienie zbiera, także za wczasu zażyłam co mogła i pod koldrę :)
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą!
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem..."

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka
Ja się chyba sama zastrzelę, dziś znów kurczaki skubaliśmy!!!
Tym razem "tylko" 15 ale teściowa przyszła i mówi: Nie chcesz przyjść nam pomóc?
To tylko było pytanie retoryczne bo co, mogłam odmówić? Jasne....
I oczywiście ani "dziękuję" ani "pocałuj mnie gdzieś"...
I tylko non stop gada, że już więcej nie będzie. Akurat, już w to wierzę....

Kasiu, weź Ty szukaj czegoś innego bo się tam wykończysz psychicznie.
I z tym kaszlem do pracy chodzisz? Matko, toż Ty klientów odstraszasz...
U nas biało :) I jeszcze dziś śnieg trochę prószył.

Agatka, tak, nasze teściowe by chciały żebyśmy się z nimi przyjaźniły, zwierzały się im i wszystko mówiły...
Chyba po naszym (albo lepiej ich) trupie!!!!!
Ja mojej też nic a nic nie mówię. Absolutnie nic co u mnie.
Jeeezu, jak bym chciała aby moja jechała na 3 tygodnie....och, co ja bym dała za to.....

No właśnie, gdzie Halinka?
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam :) . Dzień sennie mija , jakoś na nic ochoty nie mam , :(

Agnieszko , piszesz że te amoniaczki nie za bardzo cie zachwyciły , no każdy ma inny smak , moje sa bardzo kruchutkie , a zapach amoniaku to jest tylko podczas robienia i na początku pieczenia a później tego już nie czuć , a że mało słodkie to chyba nie miałaś ich na wierzchu posypanych cukrem , bo ja maczam w jajku i daję do cukru i tworzy się taka fajna powłoka cukrowa i są słodziutkie :) Współczuję ci tego skubania , widać ma ona z tego jakiś zarobek ,więc i niech tobie równie zapłaci , bo to tak za darmo się nie widzi , ;-)

Kasiu , tak o tym męża kuzynie kiedyś pisałam , oj strasznie się męczył to było aż 7 lat , śmierć jego to było takie jego wybawienie jak mówiono , pogrzeb był piękny jeżeli można było by tak to nazwać , ale pogoda okropna , zimno , deszczowo , zmarzłam bardzo pomimo że byłam grubo ubrana , nawet za bardzo nie było z kim porozmawiać, bo każdy szybko uciekał , tam nie robią stypy .Jak tam ze zdrowiem czy lepiej , byłaś u lekarza ????

Agatko , jednak teściowa jedzie do tego sanatorium , wypoczniesz sobie psychicznie , a teś chyba będzie z wami ??? a gdzie ona jedzie ???

Envlop zdrówka dla was życzę / :kiss2

Małgosiu ,zbieram się zadzwonić tylko nie wiem kiedy masz chwilkę czasu , mam jedna pytanie .
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hej
Raz u lekarza byłam,jutro idę znów się osłuchać.
W dzień jest jako tako prawie nie kaszlam ale noc i rano masakra.
Szukam czegoś innego spokojniejszego no ale łatwo nie jest,a swoją kasę lubię mieć ;)
Jutro u nas ostatni dzień szkoły i zaczynamy wakacje,w tym roku w pierwszej turze,nie lubię no ale co któryś rok tak wypada.
Zana ważne,że wyniki ok a teściową się nie przejmuj,odpoczniesz jak pojedzie do sanatorium.
Halinko czasem śmierć jest wybawieniem,przykre to ale ludzkie.
Taki tam panuje zwyczaj,że się nie robi styp???? pytam pierwsze się z tym spotkałam.
Mi też amoniaczki smakują,za to lukru nie znoszę.
Enva brawo jednak antyboityk nie zawsze konieczny,mądrość matki bezcenna.
Aga znów kurczaki matko poszaleli,musi byc z tego niezła kaska.
Jak Twoja zacznie narzekać na zdrowie to jej podsuń myśl o sanatorium
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

No jak pisałam,pewnie gdybym zjadła amoniaczki Halinki to miałyby zupełnie inny smak niż te moje.
Ja "pomalowałam"je jajkiem i posypałam posypką bo myślalam,że same w sobie będą slodkie, a jak się potem okazało że nie są to zrobiłam lukier i wtedy były lepsze.
No ja też nie słyszałam, żeby stypy się nie robiło, szkoda, bo czasem to jedyna okazja żeby spotkać się z dalszą rodziną.
Co do kurczaków to kasę niezłą za to biorą bo takie większe to po 30zł. Jak kupowali to 3,80zł za kilo, więcej niż 2 kilo one wtedy nie mogły mieć. Jak właśnie dziś ze znajomą rozmawiałam (też zawsze wołana do skubania) to już w wielkim zaokrągleniu jak im wyjdzie że połowę dostają to mało?
Bo wiadomo trzeba dać im jeść, światło też im palą ale i tak na tym zarabiają.
Pierwszy raz było 50,drugi 50, potem 20 i dziś 15.
Kilka idzie jako zapłata dla skubiących a ja oczywiście biały murzyn ma robić za darmo.
Kasia, a my w tym roku mamy ferie zimowe jako ostatni czyli od 15 lutego, jeszcze calutki miesiąc,jeszcze ocen nie mają wystawionych, we wtorek jeszcze sprawdzian ich czeka.
No Marcel w tym semestrze więcej czwórek będzie miał, już średnia do paska nie wyjdzie.... Ale dobrze że same 4 i 5 są.
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Avis twoj post porawil mi humor, to haslo tesciowa do sanatorium, 3 tyg. bez niej :P hehe
niezla musi byc.Ale cos czuje ze moje mamy nie przebije....

Agus cora chodzi do przedszkola.Nie wypisalam jej.Dzis ma wystep z okazji dnia babci i dziadka:)
Brawa dla synka za oceny.

chochlik zdrowka. Mnie katar meczy, ponad tydzien juz

Enve nie daj sie przeziebieniu

Malinka , Tamirka sciskam

U nas leci...wczoraj 6 kursow trasa przedszkole -dom, padlam na cyce po 20
Az czekam na weekend teraz, by odpoczac.
Inaczej czas leci jak mala w przedszkolu.
Byle nie chorowala. A bedzie git
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Witam wszystkie :)

envelop okaże się w poniedziałek czy tak się cieszyć, mam nadzieję, że tak ;)

Aga wiesz co? Ja już miałam ze swoją teściową "spółkę" na kury i dziękuję bardzo... Ja dokładałam do interesu, a ona pieniążki sobie brała. truskawki chciała ze mną sadzić na spółkę, ale ja powiedziałam, że nie chcę.
A co do zwierzania, to nie zamierzam, bo to tak jakby dać ogłoszenie do gazety, wszyscy dookoła będą wiedzieć.

Halinko tak, teściowa pożycza od nas pieniądze i jedzie, a teść z nami, ale on mi nie przeszkadza, zwłaszcza jak jej nie ma. A ma do wyboru trzy, Choryniec, Iwonicz i Szklarską Porębę i chyba jedzie do Szklarskiej.

Kasiu na to tylko czekam aż ona pojedzie :)

Saszka niezła to ona jest, najchętniej to ja bym nawet zasponsorowała jej bilet w kosmos w jedną stronę :p
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam :) . Witam , wróciłam od psychiatry , po tym wypadku miałam takie zalecenie żeby starć się o odszkodowanie . Źle ze mną nie jest ale dała mi skierowanie do psychologa , a żeby się dostać to termin jest aż za półtora roku :D :D :D no i lecz się człowieczku , :( Pogoda byle jaka , ciemno pochmurnie ,teraz zaczęło prószyć śniegiem , dzisiaj mamy Adasia u siebie , mąż go zabrał ze szkoły , bo zięcia nie ma a Ula pracuje do 15 , musiałam szybko gotować mu rosół bo miałam ogórkowa a on takiej zupy nie je , ;-) zaraz zrobię drugie danie ale potrzebuję dobrego kopniaka na rozruch , :roll: 22 stycznia idziemy na dzień babci i dziadka do szkoły do Adasia , kurczę już dawno nie mieliśmy takiego zaproszenia , muszę zrobić sobie fryzurkę :)

Agatko Szklarska poręba śliczna , tam zawsze jeździła na wypoczynek Eliza i Estera , niech jedzie , powędruje sobie po górach , :)

Sasza , no katar potrafi człowieka wymęczyć , leki za bardzo nie pomagają . ;-)

Agnieszko , z tą stypą to ja się tylko w tym rejonie spotkałam , bo u nas robi się przyjęcie ,a tam wszyscy blisko mieszkają a tak jak w naszym przypadku to jak jedziemy to wiadomo że gdzieś nocujemy ,więc posiłek mamy , kiedyś mnie to dziwiło ale z czasem do tego przywykliśmy , co do ocen to Marcel i tak ma ładne stopnie , nie każdy musi być orłem ,

Kasiu , no i jak z tym twoim kaszlem , słyszałam że teraz po przeziębieniu to jak się on rozhula w człowieku to długo trzyma , a co za leki masz ????
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
Halinko, ja i tak jestem zadowolona z ocen. No wiadomo, ten pasek by się chciało ale nie mam "parcia" na niego. Ważne że ma same 4 i 5 i żadnej 3.
Ta piąta klasa sama widzę że dość trudna, zwłaszcza z historii jakoś pan dziwne sprawdziany robi z czegoś, czego w ogóle w ksiażce nie ma. Może to i mówił na lekcji, ale jak oni mają jedną lekcję w tygodniu a sprawdzian jest po ok 2 miesiącach to mają prawo zapomnieć. Tym bardziej, że są jeszcze inne lekcje. Kartkówek też mają sporo, dlatego każę mu się uczyć na bieżąco żeby nie załapał bez sensu złych ocen.
Co też dobre to nie ma żadnej jedynki :)
A co wyczytałam w necie, to on będzie pierwszym rocznikiem, który nie będzie pisał testu w szóstej klasie :) :) :)

Aga, no ja myślałam, że po ostatniej chorobie to ją wypiszesz bo kiedyś tak pisałaś, że ją chcesz wypisać. A że jednak trochę chorowała, potem przerwa świąteczna a i Ty rzadziej nas odwiedzałaś to myślałam, że ją wypisałaś.
No i widzisz, załapiesz się, tzn Emi, że pójdzie do szkoły jako 7-latka :)

Agatka, my chyba same zbudujemy rakietę i wyślemy nasze teściowe w kosmos :)
Spółki z teściowymi to poroniony pomysł.... moja zresztą nawet nie wchodzi ze mną w spółkę, tylko mam robić za darmo, bo uważają że skoro tu mieszkam to mogę, że oni płacą rachunki.... Ale co,taka była umowa 8 lat temu, że mieszkamy z nimi a oni opłaty robią, abyśmy my mogli się czegoś dorobić. No jednak ja tu pracy znaleźć nie mogę (na to moje ostatnie cv to nikt nie zadzwonił).
Ja nie chcę aby mi płacili jakieś wielkie pieniądze, chciałabym jakiś swój grosz żeby kupić sobie jakieś podstawowe rzeczy, kurcze,nawet majtki ;)
Ale oni chyba lubią jak się ich prosi o kasę....

Jutro z Marcelem wstajemy o 6 rano, chwilę po 7 już wyjeżdżamy i jedziemy na turniej Kaszub Cup. To taki dość ważny turniej, nawet z Warszawy jest drużyna, z Torunia, Elbląga i nawet z Kaliningradu.
Jutro mecze o miejsce w grupie, a w niedzielę już o miejsce w całym rankingu. A drużyn jest 24 podzielonych na 4 grupy. My akurat trafiliśmy do grupy A i zaczynamy od 8 ale za to już po 11 będziemy w domu. 5 meczy ale każdy po 8 minut więc "szybka piłka" :)
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka u mnie biało.
Osłuchowo u mnie ok,ale lekarka mi zapisała inhalacje,no nic inhaluję się.
Halinko u nas też się zdarza ,że raz po raz ktoś tam nie robi stypy ale ogólnie się robi,za to u nas tak jak i u Ciebie żałobnicy dawają na mszę za zmarłego w innych regionach jest niekoniecznie praktykowane.
Zana a do jakiej kasy chorych należycie,że można sobie wybrać sanatorium???
Aga brawa dla Marcela świetne oceny.
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Ja wam pomoge w tej budowej rakiety :) chetnie :)

chochlik zdroweczka:)

Agus no zalapie sie zalapie, i dobrze, bo 6 lat i szkola to srednio
Oby do przedszkola chodzila tylko...zdrowa byla..bo cos widze ze chyba znowu ja lapiej przeziebienie -masakra. Tydzien chodzila :(
ma nauki synek duzo :( u szwagierki to samo

Malinka u nas sa takie terminy do lekarza ze prawie..albo przejdzie, albo juz do bozi:P

Macie moze przepis na beze ? taka z kremem kawowym ?? sprawdzony? chodzi za mna od miesiaca...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam , :) U nas śniegu napadało , czyli mamy zimę , a ja zażyłam sobie tabletkę którą mi wczoraj lekarka zapisała , miałam wziąć 1/2 a wzięłam całą , jakoś źle spojrzałam , strasznie mnie zamuliło , :( :( , chyba je w ogóle odstawię , bo będę taka otumaniona , muszę sobie sama z tym stresem poradzić , :( Przyjechał mój syn , przywiózł Anię na ferie do teściowej i chyba jutro do niej się wybiorę, bo jest jeszcze chora , ma anginę a właściwie to już kończy antybiotyk , ma go do czwartku więc nie chcą z nią jeszcze gdziekolwiek jeździć ,

Kasiu , w tamtych rejonach przed pogrzebem każdy daje księdzu kopertę z pieniędzmi na msze i na mszy żałobnej ksiądz wyczytuje kto dał , u nas tego nie ma , mało tego, wściekła byłam jak jeszcze chodzą z koszykiem podczas mszy i zbierają na tacę , :evil:

Agnieszko jak tam turniej ??? które miejsce zdobyliście ????

Sasza , życzę zdrówka , pogoda kiepska , moja wnusia też zachorowała na anginę , :(

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

cześć Dziewuszki!
Dzieje się dużo i w domu, i w zagrodzie, a sił i cierpliwości z każdym dniem jakby mniej.
Jest takie wschodnie przekleństwo - "obyś żył w ciekawych czasach", z tym że te nasze czasy coraz mniej ciekawe, a coraz bardziej straszne. :o
Aga, Gusia! życzę Wam żeby Waszym teściowym razem z wiosną rozsądek i "normalność" wróciły na swoje miejsce, bo inaczej rzeczywiście ta rakieta może okazać się jedynym rozwiązaniem.. ;-)
Saszka! niech Was zdrowie dopadnie i długo nie opuszcza!
Ciebie Kasiu też!
Envelo! zapodaj mi Igorka na PW, plisss....
Ciekawa też jestem, jak tam moja Gabrynia i Adasiek? Dawno Dziewczyny nie zaglądały do nas.... :(
Gosiu! co czytasz ciekawego? "Moje córki krowy" czekają u mnie w kolejce, aktualnie na tapecie soczysty kryminał:-)
Halinko! zapomniałam zapytać, jak tam sąsiad-upierdliwiec? Przestał wietrzyć was na potęgę?
Poczytałam o przebojach Agi z kurczakami i zachciało mi się kuraka na obiad, więc robię takiego "w miodzie z balsamiczną nutą", a na jutro wstawiłam flaki, niech Misio ma, co najbardziej lubi... :D Muszę go trochę obłaskawić, bo za tydzień (w sobotę) znowu demonstracja, tym razem w sprawie "ustawy inwigilacyjnej". Tak, tak Kochane! już niedługo byle "krawężnik" będzie mógł zaglądać nam w prywatne maile, sprawdzać bilingi, historię naszych przeglądarek, inwigilować konta bankowe, zaglądać do kart chorobowych w przychodniach itp.itd.
U mnie w pracy pan Kier już wprowadza pisowskie rządy, ostatnio wymyślił, że mamy mieć ograniczenia w dostępie do internetu, ciekawam jak chce to zrobić? I niby jak mamy pracować? Aha! i jeszcze wymyślił, że zaczniemy wprowadzać ( i niby ja mam to robić!) wstępną selekcję wniosków. Najprościej rzecz ujmując wzorem nadprezesa przyjął zasadę podziału na "lepszy i gorszy sort" wnioskodawców olewając wszelkie kryteria i obowiązujące przepisy! Po moim trupie! Już w pracy, co chwilę ostro zgrzyta, a wygląda na to, że będzie jeszcze gorzej... jakby, co to "są u mnie dwa granaty w świątecznym odzieniu".. ;-)
Kolega podesłał mi rewelacyjna piosenkę kabaretu "Pod Wyrwigroszem", spłakałam się ze śmiechu...
... ture=share
Dobrej niedzieli!
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!