związek z żonatym facetem
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: związek z żonatym facetem
Na początek zobacz, że lokujesz uczucia w kimś kto kłamie, zdradza. Kimś kto nie doceniał, nie docenia i pewnie nigdy nie doceni tego co ma. Inwestujesz w coś bez przyszłości. Nawet jeżeli będziecie razem, to będziesz zawsze się zastanawiać, czy nie ma innej. Na koniec postaw się właśnie w roli jego żony i zauważ, że Ty będziesz miała gorzej, bo Ty już wiesz doskonale do czego jest zdolny. Wiesz, że robisz źle, wiesz, że nie jest tego wart, wiesz już na tyle dużo, by wstać z kolan, podnieść głowę i powiedzieć: dość.dorotka83 pisze:Nie wiem jednak jak mogę wyjść z tego "nałogu"...
Dasz radę
-
dorotka83
Dzięki Kostek.Kostek pisze:[Wiesz, że robisz źle, wiesz, że nie jest tego wart, wiesz już na tyle dużo, by wstać z kolan, podnieść głowę i powiedzieć: dość.
Dasz radę
Wiedzę mam, ale siły nie mam. Pogrążam się coraz bardziej, nie tylko w jego oczach, ale też sama przed sobą. Jestem niekonsekwentna, nie potrafię jednym cięciem zerwać kontaktu - chociaż przez pracę i tak się nie da.
Strasznie się męczę. Toksyczność takiego związku jest ogromna.
Jak ja mam go wyrzucić z głowy i z serca? Tak raz na zawsze? Jak to się robi?
Musisz znaleźć przede wszystkim sobie jakieś zajęcie i to takie, które będzie Cię bardzo absorbować. Im mniej myślenia o obiekcie miłości, tym lepiej. Musisz zacząć też używać częściej słowa - nie. Nawet jak chcesz już znowu ulec, to mówisz nie i lecisz do toalety by ponarzekać na siebie jak to mogłaś powiedzieć.
Może wyobrażaj sobie jak tylko go widzisz jego żonę, która za nim chodzi. Może to głupia rada, ale ktoś kiedyś mi powiedział, jak się kogoś boisz, to wyobraź go sobie na sedesie jak stęka, a strach minie, bo zauważysz, że nie ma w nim nic nadzwyczajnego, jest zwykłym człowiekiem. Mi pomogło, więc może to z żoną za plecami też pomoże.
Będzie ciężko, ale albo chcesz to zrobić i zrobisz, albo będziesz dalej rozkładać nogi mając świadomość, że jesteś dla niego kimś może ciut więcej niż gumową lalką.
-
dorotka83
Gorzej, jak mają dzieci. Takich rodzin nie rozbijam
@dorotka83 druknij posta, załaduj to
i tyle.