Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
a_gatka

Re: Przy kawie ...

Post autor: a_gatka »

Culagula tysiąc najlepszego Słoneczko :*

Witajcie, jak minął dzień? Jak się macie? :)
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Dziękuję kochane/i za życzonka :)
Haha, widzę że na wesele nie mam konkurencji :) a ja lubię takie imprezy...
Kris kiedy zamykasz casting?
G****

Post autor: G**** »

Trzymajcie kciuki żebym jutro dużo kasy zarobiła ;)

Będę jutro po południu ;) Trzymajcie się :kiss2
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Heeejo :)
Co tam slychac?
Bylismy na zakupach i w knajpie na obiedzie
A teraz cos s tv leci :)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Paolcia ale masz tego chłopa, ciągle Cię do czegoś gania hehe :) a placka ziemniaczanego to i ja bym zjadła :D
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
G****

Post autor: G**** »

Dobry :)

Ja zaraz ruszam do roboty :) będę koło 15

Chciałam Wam życzyć miłego dnia ;)
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Paolcia »

Hej mamy rannego ptaszka :P

Guśka bez pieniędzy do domu nie wracaj :D

Ja też zaraz wstaję,już zjadłam śniadanie i znów trzeba ogarnąć w domu,dziś w kuchni nie sprzątam pierdziele zawsze się nasprzątam a świnie nabrudzą,to nie hotel 5-cio gwiazdkowy a ja ich sprzątaczką nie jestem :angrywife
Dzisiaj sobie trochę odpocznę obiad mam tylko czekam aż buraczki mi się rozmrożą i gotowe :P
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

wpadłam tylko ogarnąć i lecę sprzątać ;)

miłego dnia Kochani ;)
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Witam, ja się biorę zaraz za sprzątanie. Od rana urządziłam sobie małe spa dla siebie. W końcu muszę mieć coś od życia! ;) hehe chwila dla mnie, A na uczelni więc mam spokój :D:D
A propo A> dziewczyny mam do was takie pytanie: otóż poca mu się stopy, straszny smród jest. Zarówno buty, skarpety jak i stopy. Mówię mu żeby kupił nadmanganian potasu w saszetce i moczył nogi w tym roztworze. Skutkiem ubocznym tego jest brązowienie paznokci i skóry, ale to znika po pewnym czasie. Macie jakieś inne sposoby/preparaty na te jego nieszczęsne stópki??

Dzisiaj lece do Magnolii trochę połazić po sklepach, ale to dopiero kolo 18:30 :)
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Hej, właśnie udostępniłam na fb,Olejek z drzewa Herbacianego jest min na pocenie się stóp,bo jakby nie patrzeć to jest na tle grzybicznym,ostatnio moja bratowa kupiła maść na bazie tego olejku,ale w tej maści jest go mało więc zachęcam ciebie do kupienia samego olejku,przeczytaj sobie zastosowanie w internecie jest naprawdę dobry,ja używam jako odświeżacz powietrza i nie tylko...

Mogę polecić z czystym sumieniem :P
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Adi, są specjalne maście do stóp z nadmiernym poceniem
i dezodoranty do butów
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Witajcie :)
Jakie plany na dzisiejszy wieczór??

Ja padam, tak mnie senność łamie, że po prostu łapię odloty.. heh

Adaś tak jak Had mówi, dużo tych specyfików teraz jest.. zawsze też możesz w aptece dopytać co by Ci polecili..
Wiem, że mój Tata stosował zasypkę i minęło Mu to..

Wiecie co w ogóle z Jam?? Bo tak dawno Jej też nie było.. :|
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Moim zdaniem najlepsze są naturalne specyfiki,tak jak np na grzybice pochwy dziewczyny wydajają fortunę na antybiotyki,a wiadomo że to szkodzi na nasz organizm i zabija florę bakteryjną, a wystarczy stosować ten olejek, i to nie jest tylko moja opinia...
A piszę to z tego względu że mało osób wie o takich naturalnych środkach :)
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Wiesz Paolcia ale nie zawsze każdemu taki olejek pomaga.. Czasem jednak bez antybiotyku czy innego leku się nie obejdzie..

Mykam, miłego wieczorku:**
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Nie wiem czy używałaś ten olejek, ale wystarczy o nim poczytać, 10 zł to nie majątek a czasami może pomóc,sam fakt że na jego bazie są robione maści na właśnie pocące się stopy już daje do myślenia...

Mojej mamie też go zakupiłam właśnie ze względu na jej pocące się stopy,smarowała kilka dni i odczuła różnice...

Ja nikogo nie namawiam każdy ma wolny wybór. Ja osobiście jestem zwolenniczką naturalnych specyfików :D
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Paolcia na pewno poczytam jutro na ten temat :) dziękuję :)

Hadessa dezodoranty nic nie dadzą... poza tym te buty nawet po praniu śmierdzą. Mówiłam mu żeby zgłosił w pracy wymianę obuwia. Bo to robocze, takie masywne. Czuję coś, że latem będzie totalna masakra.

Madlen zasypke? COś kiedyś słyszałam właśnie, mój Tata chyba tez kilka ładnych lat temu stosował, dzięki, że przypomniałaś :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

dlatego Adi najpierw powiedziałam o maści...

mój X miał podobny problem..
ale najpierw maść odpowiednia i później dopiero deo..
teraz mamy spokój bo już nie ma zmiany obuwia ;)

witajcie tak btw:)
co słychać ?? my wczoraj porobiliśmy trochę na działcę, ja jeszcze w domu....
a później voici i zrobiłam paznokcie, dziś już tylko je pomalować
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Hej dziewuszki :P

Wczoraj się dowiedziałam że mój x wyjeżdża do Niemiec,jeszcze jutro ma dzwonić obgadać szczegóły, dziś szukamy busa na wtorek,obdzwoniłam już chyba z dziesięciu i jak na złość w ten dzień nie zabierają...ach zobaczymy jak to będzie ;-)

I chyba zostanę znów sama,ale trudno szybciej będziemy mogli na swoje iść :D

Adidasowa cieszę się że mogłam pomóc :P
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Hadessa okej, dziękuję za pomysł :D

Paolcia ile bym dała żeby wyjechać do Niemiec <3 mój A. mi truje żeby do Szwecji jechać. Jest jakaś robota przy rybach, ale będziemy bardzo śmierdzieć :x no i ta pogoda tam, chyba bym zwariowała :/
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Twój facet chyba sobie nie zdaję sprawy ile trzeba się napracować w takich obozach,ja coś o tym wiem moje siostry wyjeżdżały do Francji na truskawki,dobrych kilka lat temu... moja bratowa też kilka sezonów wyjeżdżała bo się budowali, teraz nie może bo jest po operacji nerki,to są obozy pracy normalnie,mój brat też teraz wyjechał do pola....przerąbana sprawa.

Mój x to w opiece pracuję praca też ciężka, lecz bardziej psychicznie, chociaż on jako facet też musi się nadźwigać,też z nim pracowałam dobrych kilka lat temu więc wiem z czym się to wiąże,ale tutaj się tego nie zarobi,wiec jeździ, z resztą on i tak by się tu do pracy nie nadał bo miał operację na kolano :|
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Ja nigdy nie byłam, raz byłam w Niemczech, ake to dosłownie na chwilę jak mój A. kupował znajomemu samochód, a właściwie odbierał;] Ale fajnie było bo wokół tylko język niemiecki, napisy wszystko:) Uwielbiam ich język, kulturę. Jakbym miała okazję to wyjeżdżam na stałe:):)
Ja za bardzo na tą jego Szwecję nie jestem nastawiona pozytywnie. Sam fakt, że nigdy w życiu nie wsiądę do samolotu :? a mój A. też nigdy nie pracował za granicą, ale jego dobry znajomy pracuje właśnie w Szwecji, powiedział, że może mu robotę załatwić i zarabia 5tys polskich złotych, ale jakoś mi się wierzyć nie chce :):)

To Twój facet pewnie w języku oblatany:):)
Awatar użytkownika
miaamy
Super Gaduła

Post autor: miaamy »

hej dziewczyny!!
Adidasowa do szwecji nie trzeba samolotem można promem płynąć :) mój wuja mieszka w szwecji na stałe ma tam firmę i mieszka już prawie przy Norwegii a zimy mają straszne ale jakie widoki mmmm :D

Ja pracowałam miesiąc w Holandii tzn to była praktyka zawodowa ze szkoły ale jakoś specjalnie delikatnie nas tam nie traktowali więc wiem jak to sie pracuje byłam tam na truskawkach i powiem wam tak jak sie na stałe jedzie to masakra ale jak jedziesz na określony czas to da się rade wytrzymać człowiek do wszystkiego się przyzwyczaja a i zarobki fajniejsze ;)

Jak wam mija niedziela ? ja już dziś z mamą targ obskoczyłam bo to niedziela handlowa a tyle ludzi że masakra :P Chyba się z M wybiorę na rower bo ładna pogoda albo go w końcu na zdjęcia namówię :P
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
Awatar użytkownika
Paolcia
Gadatliwa Kobietka

Tak,jak ja się dogadam to on tym bardziej,pracuję długo wiec z tym nie ma problemu :P

wiesz jak znajomy by załatwił to trochę pewniej,bo w ciemno to nie ma co jechać,mój brat tak kiedyś w ciemno pojechał,nie dość że 3 dni w busie spał to jeszcze nie wypłacili mu pieniędzy i na święta do domu bez kasy przyjechał ach ciężkie czasy...

A co do zarobków to możliwe że się tyle zarabia,bo przecież w opiece w niektórych przypadkach można tyle wyjść... tylko tam masz zakwaterowanie i jedzenie wliczone to cię nie obchodzi,a tam to musisz sama opłacić sobie mieszkanie i się wyżywić nie wspomnę o używkach :P ale to zawsze większe pieniądze niż tu w Polsce
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

miaamy wiem, taka propozycja też się pojawiła :D ale na prom też nie wsiądę, o nie! Człowiek stworzony został do chodzenia po ziemi ;d
No właśnie zimy - nie cierpię zimna :(:(
ja nie chce jechać na truskawki, bo je uwielbiam, a od takiej pracy przy nich by mi pewnie zbrzydły:D:D
I pzypomniałaś mi że to niedziela handlowa! Jak A wróci z uczelni to go gdzieś wyciągnę :D

Paolcia ach piękny język :) Nie wiem, ale ja strachliwa jestem, ciężko mi się zaaklimatyzować w innym rejonie. Np. jak przeprowadziłam się do Wrocka i ciężko mi :/a co dopiero za granicę. Do Niemiec to jeszcze, bo znam język. Ale do Szwecji? Jak ja nawet angielskiego nie znam ;d A używki to dla mnie mogą nie istnieć, także z tym problemu nie ma. No chyba, że mówimy o słodyczach :D
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Hejka! Jeju, a ja myslałam że wszyscy się juz na fejsa przeniesli :? Kay, czemu Hadessa? ;)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Zablokowany