Przy kawie ...
-
G****
Re: Przy kawie ...
Ale to juz jest chamstwo... ja sie jej nie dopytuje ile renty biora, czy ile za jajka pieniedzy wziela.
Daj spokoj...
ja bym zapytala czy dobrze widziala bo jak nie to jestem w stanie jej lupe podac...
masakralna jest.
Tak Dziuska.Rodzinne...bylam tam juz 3
razy.i co kobieta to inne wymogi. ciagle cos...o wszystko wypytaja i zawsze jest problem z papierami.A z tego US to juz naprawde mogliby sb sprawdzic a nie, ze trzeba za kazdym razem nowe zaswiadczenia dawac.Pity by stykly...
I zeby dawali kokosy to bym mogla jeszcze zrozumiec ale to zadne kokosy...ech
a z tymi paczkami to nie wiem bo nigdy nie bralam.Jednak nie raz juz slyszalam jak odsylaja z kwitkiem.rece opadaja Bo skoro tb wtedy sie nie nalezalo, to ciekawe do kogo trafiaja?...a tak tak takim np pijakom daja bez problemu.tragos normalnie
ja bym zapytala czy dobrze widziala bo jak nie to jestem w stanie jej lupe podac...
masakralna jest.
Tak Dziuska.Rodzinne...bylam tam juz 3
razy.i co kobieta to inne wymogi. ciagle cos...o wszystko wypytaja i zawsze jest problem z papierami.A z tego US to juz naprawde mogliby sb sprawdzic a nie, ze trzeba za kazdym razem nowe zaswiadczenia dawac.Pity by stykly...
I zeby dawali kokosy to bym mogla jeszcze zrozumiec ale to zadne kokosy...ech
a z tymi paczkami to nie wiem bo nigdy nie bralam.Jednak nie raz juz slyszalam jak odsylaja z kwitkiem.rece opadaja Bo skoro tb wtedy sie nie nalezalo, to ciekawe do kogo trafiaja?...a tak tak takim np pijakom daja bez problemu.tragos normalnie
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
trzeba przyznać że politykę prorodzinną w kraju to mamy rewelacyjną...;/
Car, dobry pomysł z lupa:D
Car, dobry pomysł z lupa:D
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
-
G****
Dziuska no dzis cos malo wyszlo, tylko 1300 zl ale dobre i to, w koncu trzeba nazbierac na kredyt tesciowej....
No tak, bo pijaczkom się wszystko należy , nawet mieszkania bez problemu dostają bo to przecież schorowane ludzie są. A my matki, nikt się nie będzie przejmował bo przecież my dla dzieci na głowie staniemy żeby tylko miały gdzie mieszkają i co jeść. Więc z ich pomocą czy bez jakoś sobie poradzimy. Najlepiej byłoby się stoczyć wtedy by się pomoc znalazła. Dziady. A te zaświadczenia z us to faktycznie, też sie zastanawiałam dlaczego nie mogą byc pity. Wczoraj składałam podanie o węgiel, ciekawe czy dostanę, znowu usłysze że jestem za bogata 
tyle za cielaczka? ja myslałam że z 500zł. Nie szkoda ci było go sprzedać? Ja bym się zapłakała chyba, tym bardziej jak bym wiedziała że ktoś go przerobi na jedzenie 
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
-
G****
No juz nie taki maly ten cielaczek, nasze raczej ida na Chorwacje na chow bo nasz ladne sa, chyba ze jakis maly, przychorowany to wtedy na zabicie. Szkoda mi ale sprzedawac trzeba 
a tak z ciekawości, ile Krusu teraz opłacacie miesięcznie ??
czy nie opłacacie ??
czy nie opłacacie ??
To nie tak zle Zannka x)
ja pamietam jak bylam mala, ze cielaki plakaly jak je na przyczepke pakowali.ja zreszta tez wylam jak bobr.;p
Dokladnie Dziuska.
Dla matek nie ma tak naprawde nic.Tylko obietnice...na ktorych sie konczy.
Pewnie bd musieli zrobic zwiad bo jak znam źycie musza sie upewnic.potem dodadza pensje twojej mamy babci i nie wiadomo kogo.bo tylko oni tak potrafia wynajdowac kase ktorej w rzeczywistosci nie ma.ech...
powinni pomagac a zniechecaja tylko.
bd trzymala kciuki zeby sie udalo z tym dofinansowaniem do wegla.;*
Kay, ile juz czekasz? placilas?
ja pamietam jak bylam mala, ze cielaki plakaly jak je na przyczepke pakowali.ja zreszta tez wylam jak bobr.;p
Dokladnie Dziuska.
Dla matek nie ma tak naprawde nic.Tylko obietnice...na ktorych sie konczy.
Pewnie bd musieli zrobic zwiad bo jak znam źycie musza sie upewnic.potem dodadza pensje twojej mamy babci i nie wiadomo kogo.bo tylko oni tak potrafia wynajdowac kase ktorej w rzeczywistosci nie ma.ech...
powinni pomagac a zniechecaja tylko.
bd trzymala kciuki zeby sie udalo z tym dofinansowaniem do wegla.;*
Kay, ile juz czekasz? placilas?
Zanna, nie tak źle...myślałam, że wiecej...
Car, nie płaciłam.. a czekam już 6 tydzień... ;/
Car, nie płaciłam.. a czekam już 6 tydzień... ;/
-
G****
Akurat krusu to jest malo bo te 1200 zl to za 3 osoby i kwartalnie, wiec tak miesiecznie na osobe to wychodzi 100 cos.
Z pół tony chyba dostanę, ja się gospodaruję tylko z synem. No ale jak się uprą to będą chcieli zaświadczenia matki i brata, wtedy klops. W ogóle w tym roku postanowiłam co chwile o cos składac podania, własnie za to że do tej pory mnie zbywała cały czas. w przyszłym miesiącu złoże o ubrania dla syna na zimę kurtka , buty. Przeciez od tego są żeby pomagać.
Biedne zwierzątka, ja bym nie mogła prowadzić hodowli bo nie byłabym w stanie potem sprzedać, czy nawet dla siebie kure na rosół zabić. Przyzwyczajam się za bardzo.
Kayira a za co masz zapłacić?
Biedne zwierzątka, ja bym nie mogła prowadzić hodowli bo nie byłabym w stanie potem sprzedać, czy nawet dla siebie kure na rosół zabić. Przyzwyczajam się za bardzo.
Kayira a za co masz zapłacić?
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
wow.. no to grosze.. faktycznie...
tylko pytanie jaka potem z tego emerytura będzie...
wydanie nowego dowodu
tylko pytanie jaka potem z tego emerytura będzie...
wydanie nowego dowodu
-
G****
Z czegos zyc trzeba tak jak to ja mowie 
No moj tesc ma nie cale 800 zl.
No moj tesc ma nie cale 800 zl.
To faktycznie dlugo czekasz.
ale jak ty to musisz co do dnia im podania dac...realia polskiej biurokracji.
Nie daj sie Dziuska.;)Ja tez im nie podaruje tego co mi sie nalezy
Dobre i te 800Zl.
my z nasźych zusowskich nie mamy pewnosci ze cokolwiek dostaniemy...panstwo wszystko podskubie w koncu.
Nic kochane ja mykam do domku i na zakupki...i co tam ze pada haha ;]
Buziaki ;*
ale jak ty to musisz co do dnia im podania dac...realia polskiej biurokracji.
Nie daj sie Dziuska.;)Ja tez im nie podaruje tego co mi sie nalezy
Dobre i te 800Zl.
my z nasźych zusowskich nie mamy pewnosci ze cokolwiek dostaniemy...panstwo wszystko podskubie w koncu.
Nic kochane ja mykam do domku i na zakupki...i co tam ze pada haha ;]
Buziaki ;*
hm.. to w sumie nie tak najgorzej...
myslałam że mniej...
najgorsze jest to, że czkekam na dowód, bo inaczej w banku nic nie ruszę, a jestem bez karty...
nic nie załatwię, bo nie mam dowodu...i tak sobie czekaj...
najpierw usłyszałam, że to przez zmianę nazwiska..
potem że jakaś awaria w ministerstwie...
machneli się coś przeoczyli i teraz ściema...
pa Car :*
myslałam że mniej...
najgorsze jest to, że czkekam na dowód, bo inaczej w banku nic nie ruszę, a jestem bez karty...
nic nie załatwię, bo nie mam dowodu...i tak sobie czekaj...
najpierw usłyszałam, że to przez zmianę nazwiska..
potem że jakaś awaria w ministerstwie...
machneli się coś przeoczyli i teraz ściema...
pa Car :*
Tak jest Carina, nie możemy się poddać!
Miłego dzionka papa
Zaraz oczopląsu dostane, niech mnie ktoś zrzuci sprzed tego kompa
Zaraz oczopląsu dostane, niech mnie ktoś zrzuci sprzed tego kompa
a jakies okulary masz?
dobry sposób.. to co jakiś czas spojżeć w dal...
dobry sposób.. to co jakiś czas spojżeć w dal...
-
G****
Dziewczyny jak myslicie ile tabletek trzeba opuscic zeby np zajsc w ciaze?
A ja będe dopóki dziecko nie zadzwoni że mam ruszać na ten ziąb i deszcz. Mam okulary ale tez w nich nie dowidzę już bo nie nosiłam ich nigdy ehhh
Kayira powinni Ci dac jakis zastępczy dowód czy coś jak tyle czasu musisz czekać.
Zanna podobno wystarczy jedną pominąć.Mnie rano mdliło i tabletek nie biorę... że mam się bać??
Kayira powinni Ci dac jakis zastępczy dowód czy coś jak tyle czasu musisz czekać.
Zanna podobno wystarczy jedną pominąć.Mnie rano mdliło i tabletek nie biorę... że mam się bać??
z tego co wiem, co mi lekarka powiedziała to jak kończysz pudełko to wtedy od razu próbować zajść...
Dziuska.. może masz źle dobrane okulary...
ja mam mój stary.. ale chciałam już pozmieniać...
nie wystarczy jednej pominąć
sprawdzone 
Dziuska.. może masz źle dobrane okulary...
ja mam mój stary.. ale chciałam już pozmieniać...
nie wystarczy jednej pominąć
-
G****
Mnie czasem mdli od tabletek i jeszcze sie czekolady najadlam
Bo mam szatanski plan
teraz mam akurat dni plodne, a w piatek owulacje i zastanawiam sie czy jakbym nie wziela jutro i w piatek tabletki to czy sie uda? moze akurat 
Bo mam szatanski plan