Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
456
Kobietka Expert

Re: Przy kawie ...

Post autor: 456 »

Witajcie. :kiss2

Czytam wasze posty kochane i przyznam, że... na dłuższą metę, posiadanie wspólnego konta wcale nie jest wygodne. Szczególnie gdy to facet zarządza. O niektórych wydatkach nie chce się powiedzieć facetowi... Nie chodzi o szastaniem kasą na przyjemności czy oszukiwanie.
My też mamy wspólne konto, mogę z niego swobodnie korzystać chociaż wcale nie czuję żeby to było takie "swobodne".
Mówi nie raz "kup coś fajnego, zrób mi niespodziankę" -no super, na pewno byłaby to niespodzianka jak wystarczy zajrzeć na przelewy czy wypłaty. Mhm już to widzę gdyby pojawił się jakiś nieznany przelew.

A odnośnie wydatków -zanna, rzeczywiście sprawiedliwie... Wy 300, oni 50... i jeszcze dostaną połowę... Chociaż zaczęli wam oddawać dług?

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
G****

Post autor: G**** »

Witaj Black :kiss2

Szwagier oddal nam teraz 10 tys i tesciowa widziala i S. zaszedl do niej i mowi ze zrzutka na rachunek za swiatlo ao na, ze nie me i ze jak na wiosne rente dostanie to bedzie nam KRUS placic... A S. mowi do niej Ty na wiosne to lepiej kredyt splac a ona, ze jaki kredyt? Nagle pamiec stracila.... teraz za nia splacimy ale na wiosne S. jej nie daruje....

A co do wspolnego konta... Gdyby nie ono ( to znaczy wspolne nie jest ale jak mi trzeba to mowie) to bym nic nie miala pieniedzy bo te za jajka tesciowa bierze a tak to przynajmniej te 600 zl mialam na swoje wydatki czy tam nawet odlozyc i na cos zbierac a teraz juz nic.
456
Kobietka Expert

Ojej, do wiosny przecież sporo czasu... Ale dobrze, że nie podaruje, bo czegoś takiego się nie robi... i to najbliższym.
Jeszcze żeby jakieś chęci były do spłaty, wdzięczność... No tak, najlepiej nie pamiętać że coś trzeba komuś oddać a najlepiej jakby ktoś za wszystko płacił. Ech.

"Czerwienią róż i w zapachu lilii kołysani - żeglujemy przed siebie. Niby niewidzialni, niby zakochani..."
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Witaj Black :kiss2
co tam u Ciebie?? Sytuacja między Tobą a połówkiem się poprawia?? Bo pisałaś w innym temacie, że było Ci miło ;)

zanna oby to się na gadaniu nie skończyło...
456
Kobietka Expert

Hejka, Madlen. :kiss2
Bo są momenty, które są miłe...
Doszło do rozmowy... Zobaczymy jak to będzie.
A jak u Ciebie? :)

Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Post autor: Adidasowa »

Hej dziewczyny. Przepraszam ze nie pisze ale obecnie nie mam internetu... najszybciej bede miec w sobote lub niedziele. Mieszkanie znalezione, rzeczy poukladane. Bylam w sky tower. Mieszkam sobie na ulicy grabiszynskiej na przdeciwko budynku lotosu na starym miescie :) odezwe sie jsk tylko bede miec internet:) pozdrawiam
`Co w niej jest, co w niej jest czego nie mam ja?
Blask i mrok - pogubiona w snach,
Blask i mrok - co więcej miałam dać?
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

o hej Adidasowa :kiss2
wiesz co to dobrze że to mieszkanie Ci się udało znaleźć. ale nie napisałaś nam ostatnio co się stało z poprzednim..

Black, to dobrze, cieszę się.. może się będzie coraz lepiej Wam układać i może w końcu Mu się oczy otworzą :kiss2
a u mnie kijowo.. Mama w szpitalu dale, wyniki niezbyt dobre.. mój połówek mnie okropnie wkurza a na dodatek głowa mnie boli, przeziębiona jestem tak strasznie, temp., katar, z oczu mi się leje.. chyba się od Was tutaj zaraziłam...eh
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

hejka... w końcu mam chwilę...
wiele się dzieje i nie mam nawet chwili zajrzeć....

Zanna, podziwiam Waszą cierpliwość do teściowej...
Ale to wychodzi na to, że nie możecie pokazać , że macie jakąkolwiek kasę....

Co do wspólnego konta... my mamy i nie jest najgorzej... oczywiście o ile oboje zarabiają....
ale może też inaczej bo to raczej ja pilnuje konta....

Madlen a jak mama ??

Adidasowa, w którym miejscu dokładnie ?? Bo jakoś nie kojarzę, gdzie tam jest lotos... :D
daleko od lidla, od wiaduktu, od stadionu np??

A gdzie reszta ludków ?? Vanilka, Dziuska, Adix ??
właśnie sobie przypomniałam że do Car miałam pisać...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

PRZEPRASZAM ALE POKI CO NIR NADROBIE POSTOW,BO MAM INTERNET W TELEFONIE I DO TEGO KONCOWKE MB:/

Madlen po prostu byl cyrk... podpisana wstepna umowa zaliczka 300 zl dana. Po 3 dniach okazalo sie, ze mieszkania nir mamy. W momencie kiedy podpisywalismy ta wstepna umowe mieszkanie wynajmowal jeszcze jakis facet i zostal jego rower na balkonie. Ale podobno powiedzial ze w kazdej chwili moze sie wyprowadzic jak znajda lokatorow. A wyszlo tak ze zadzwonilismy po 2 dniach czy juz on sie wyniosl stamtad. Okazalo sie ze wynikly problemy, o ktorych nam powiedziec nie moze i mieszkania de facto nie mamy, mozemy je miec MOZE od polowy pazdziernika. No i na biegu szukanie drugiego mieszkania i tego samego dnia wyjazd do wrocka... udalo nam sie znalezc co prawda 3 km do szkoly ale tu jest genialne polaczenie tramowe wiec bedzie ok;) kuz sobie tutaj mieszkamy:) poznajemy miasto, dzisiaj bylismy w kinie na naznaczony2 :) jutro moze zoo...
Kayira a lotos to naaczeniu grabiszynskiej pilsidskiego i sadowej na tym skrzyzowaniu,taki wysoki budynek.:) do lidla kawalek mamy xd wiadukt nie wiem jaki i stadion tez nie wiem :/
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Oki, ale ja już wiem, co to za skrzyżowanie ;)
ważne że macie już mieszkanko...
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Witajcie :kiss2
Adidasowa dobrze, że udało Wam się tak szybko znaleźć inne mieszkanie.. nie ogarniam takich ludzi, to po co tę zaliczkę brali, po co ogłoszenie dawali skoro nie można na razie tam zamieszkać??
A jak to obecne mieszkanko?? Podobne do tamtego, większe, mniejsze??
I jak naznaczony 2?? Fajny?? Podobno lepszy niż pierwsza część..

Kay, mama w szpitalu mieli ją wypisać, ale źle jej badania wyszły i zostaje dalej.. na dodatek ma coś na płucach i początek choroby wieńcowej..
A Twój Mąż wrócił już, tak??

a mnie rozłożyło konkretnie, do tego boli mnie głowa, gardło, nos.. nic nie czuję, a jak przełykam to aż w uszach mnie boli...
wszystkim chorym życzę miłego dnia i szybkiego powrotu do zdrowia :kiss2
reszcie też życzę, żeby dzień upłynął szybko i miło, żeby jak najszybciej zacząć weekend :kiss2
Awatar użytkownika
Adidasowa
Kobietka Expert

Kayira no to najwazniejsze:) juz urzadzone. Teraz dokupujemy jakies pojedyncze rzeczy. Moj A.sie do kichni wtraca, ale vez moich wskazowek to chyba nic jadalnego by nie zrobil;) Juz staral sie dzis zrobic surowke. To niedosc ze zrobil cala miche jak dla 5-6 osob to jeszcze nalal tyle octu ze tego sie zjesc nie da. Powiedzialam ze bedzie teraz jadl to co narobil :D
Wyzdrowialas?:)

Madlen tez ich nie rozumiem... co zrobic... jak odbieralismy zaliczke to strasznie nas przepraszali... no ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, tam nie bylo nic, nawet lodowke mielismy wymieniac a kuchenke kupowac nowa. Trzeba bylo malowac, ogolnie odswiezac cale mieszkanie. No i tamto bylo malutkie. A w tym... masakra. Nie dosc ze duze to jasne, cieple i wszystko w nim jest nowe, sciany malowane. Nowe mieszkanko jak dopiero co postawiony i wykonczony dom. A kuchnia jest tak piekna i jasna ze moge tam ciagle siedziec:) jeszcze tylko brakuje mi Kapselka:( ale jutro przyjedzie zrodzicami, juz sie nie moge doczekac:) a film... byly tskie momenty ze sie balam:D jedynka nie byl straszny... dwojka zdecydowanie lepsza. Tylko w kinie byli jacys najarani ludzie bo caly czas sie smiali, co scena to sie smiali az mnie to wkurzalo...
Wracaj do zdrowia kochana!!!
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

Cześć wszystkim :kiss2
Co tu tak cicho?
No dobra nie było mnie tu tydzień a postów tyle co kot napłakał. Myślałem że będę miał tutaj tony postów do nadrobienia po wyjściu z tego cholernego szpitala a tu nic?
Kurcze nie wiem od kogo zacząć hmmmm...
Madlen widzę że zaczynacie się budować ;) Wreszcie będziesz mogła się poczuć panią domu :D
Adasik następna osoba z Wrocławia to może we wrocku zrobimy te spotkanie tylko dlaczego tak długo karzecie mi czekać :( bo aż do następnego lata. Ale dobra to Vanilka szykuj się na niezapomnianą alko-imprezę z okazji twoich urodzinek :diabel
Black widzę że u ciebie jakieś postępy w związku, małe bo małe ale do przodu :kiss2 Cieszy mnie to bardzo kwiatuszku ;)
Zanna nie daj sie teściowej dziewczyny dobrze mówią żeby się podzielić wydatkami pół na pół
Kayira a ciebie to twój X powinien cię przełożyć przez kolano i zdzielić pasem, uprzednio namoczonym w wodzie :bicz Pisały ci dziewczyny żebyś wzięła chorobowe i się podkurowła to ty nie bo jak to będzie wyglądać jak będę biegała po sklepach szukając żakietu na L-4.
Normalnie zabić, nie zakopywać, niech śmierdzi :lol: :lol:
Adrian
:P
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

witajcie wszyscy ... pozdrawiam was :fallinlove
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Hej wszystkim... widzę, że wszyscy są chorzy łącznie ze mną..
nosa nie czuje, gardła nie czuje, łeb mi pęka.. generalnie to ledwo żyje...
Dziś mija mi 20msc z połówkiem.. tylko szkoda ze musze siedziec w domu..
Nie mam czasu tu zaglądać, wiecie szkoła.. poza tym jestem chora więc aktualnie leże w łóżku i się wygrzewam..

A co u Was?
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

Cześć Vanilka. Widzę że następna się pochorowała :kiss2
Co do twojego A to wiesz że jest młody i na pewno jesteś jego pierwszą dziewczyną, to nie możesz mu mieć za złe że nie przyjechał czy nie napisał rano życzeń. Wiesz powiem ci że faceci nie są domyślni we wszystkich sprawach, czasami lepiej powiedzieć prosto czego się oczekuje ;)
Co u mnie same nudy. Myślałem że wszyscy z forum sobie pogramy w jakieś MMORPG ale tu też są pustki, Ale pokazała się Ela :kiss2
Adrian
:P
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Mam chwilę czasu to zaglądam do Was :D
mój X już wrócił w sumie w środę...
na weselu było ok, tylko, że bardziej się przyłatwiłam...
ogólnie, póki co kuruję się dalej...
moja mama wróciła, i na miejscu nie może usiedzieć.....

Madlen, a miała wcześniej jakieś problemy, czy to teraz takie wyniki wychodzą ??
Adi, dobrze, że tak wyszło. we wrocku szybko się zorientujecie, jak coś to pytajcie ;)
Vanilka, zdrowiej... a facet,jak facet... nie przykładają uwago do dat.....

w końcu Elu :*

Adix... wiesz.. głupio mi na L4 jak mamy mase pracy, jak tyle do załatwienia, a człowiek głupi ma nadzieje, że coś będzie lepiej...
no niby było... ale potem... ech....
teraz już lepiej....

hmmm... ja bym sobie w moje mmo pograła... ale jeszcze prepa nie kupilismy.....
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

hej :kiss2

Adrian byłeś w szpitalu??
Adidasowa nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)
Kay i jak zdrówko?? Poprawia się coś?? CZyli wesele udane:) to super. Mamie mojej nigdy nic się nie działo dopiero teraz..
Vaniliiia, dokładnie tak jak Adrian mówi, faceci są dziwni i dla nich jakaś rocznica to jest dzień jak każdy inny, a u nas to ma znaczenie.. nie ma się czym przejmować :)
I Ela się pojawiła :kiss2

Tak w ogóle to dla Ciebie Adrianku i dla wszystkich Panów na forum wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Chłopaka :kiss1
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Post autor: myszka28 »

no szok mnie ogarnął dopiero dopatrzyłam się że mamy tu Pana na forum żadko spotykane kłaniam się nisko za odwagę wejścia w kręgi bab :lol:
ja właśnie przymierzam się do 2 kawy mlody w szkole później musze do miasta iść a nie chce mi się bo zimno a ja jestem cieplarniana i nie lubie zimna,ale cóż mus to mus urzędy same nie przyjda do mnie pod drzwi :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hejo ;) ano mamy pana ;) i to nie jednego ;)

Madlen, jest lepiej.. a przynajmniej tak się wydaje....
zobaczymy... niby antybiotyk działa....

hmm to dużo zdrówka dla mamy..
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

Kayira pisze:hejo ;) ano mamy pana ;) i to nie jednego ;)

Madlen, jest lepiej.. a przynajmniej tak się wydaje....
zobaczymy... niby antybiotyk działa....

hmm to dużo zdrówka dla mamy..
milusio męskie zdanie dobrze znać :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ano męskie oko czasem się przydaje ;)

Mysza, nie musisz cytować, jak piszesz post po poście ;)
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

jakos odruchowo cytuje do czego sie odnosze :)trza nawyk zmienic :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hehe.. nie trzeba kiedy się pisze, jeden post pod drugim, chyba że się odnosi do konkretnej częsci ;)
o wiele łatwiej się wtedy czyta :D
Awatar użytkownika
myszka28
Super Gaduła

będę sie pilnować :D
Zablokowany