Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: Culagula »

Hej hej :)
Kasiu ja rowerek bardzo chętnie bym sobie kupiła a powiesz mi za co? Miałaś wygrać w totka to może mi kupisz? Zbliża się płacenie raty za zus a ja nie mam pomysłu skąd mam wziąć...
Teść ciągle narzeka że to do płacenia przyszło, tamto też..... nie wiem.... chyba pójdę na ulicę....
No a co do mojego jeżdżenia to normalnie dziś weszłam w spódnicę, której jeszcze niedawno przez tyłek nie wciągnęłam!!! I się normalnie zapięłam!!!! Była trochę ciasna, no ale już samo to, że się w niej zapiełam... i jak tu nie jeździć na rowerku skoro już widać efekty??
Dostałam dziś od szwagierki sukienkę, bo ona kiedyś kupiła ale ona ma na plecach jakieś znamię i dekolt na plecach jej go haczył więc jej w ogóle nie nosiła. No i powiedziała że jak chcę to mogę sobie ją wziąć ]:-) ]:-) ]:-) A ja bardzo chętnie :)
Koleżance gratuluję pomysłu zawrócenia ]:-) ]:-) ]:-)

U mnie 26 stopni, chyba termometr się zepsuł bo od 3 dni tyle pokazuje w dzień.
Kurcze, najadam się dziś truskawek... kupiliśmy na giełdzie koszyk po 9zł a szwagierka mówiła że wczoraj w Gdyni kupiła koszyk za 6zł!!!!
Ale kupiliśmy takie piękne, duże.... muszę raz zrobić pierogi z truskawkami.

Halinko, ano mam nadzieję że dużo pracy przy tych bułeczkach nie miałaś bo przecież miałaś się oszczędzać... Sierpień to i tak nie tak bardzo odległy termin, no ale w Twoim przypadku termin powinien być na już.

Red, ja też zmarźluch no ale jednak na słońcu długo nie wytrzymuję... a gdzie Ty tam masz plażę??? Plaża to nad morzem, a te rzeczne czy jeziorne to tam tylko taka atrapa....

Kris, czyli musisz chodzić częściej na mecze a nie do kubów, dyskotek... tylko jeszcze zwróć uwagę czy koło takiego aniołka nie siedzi jakiś jej men bo wtedy możesz dostać jednego...
No a jak chcesz do basenu Kasi to spytaj najpierw jej męża czy Ci pozwoli.... bo wiesz... różnie to bywa...

Hada, no baseny takie tanie nie są, my mieliśmy kiedyś rozporowy ale one na długo też nie starczają. Po 2 latach zrobiła się dziurka i zaklejenie mało dało.... i teraz też mały został bez basenu... a fajnie by było posiedzieć.... za to jak mówi Kris, jutro będzie basen ale z nieba i wcale nam się nie będzie podobał.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Agnieszko , pracy przy bułeczkach nie było dużo więc jutro powtórka ,zrobię rano kiedy jest chłodniej , super że twoje pedałowanie nie poszło na marne i był spadek wagowy , będę musiała tez się zmobilizować ale to dopiero jak się u mnie wszystko ustabilizuje :D U nas truskawki były po 5zł za kg , w piątek będę na targu i zobaczę po ile będą , może tańsze ;-)

Redo ,zimne piwko na upały jest super ,ale nie przy opalaniu bo zabronione :| może zaszkodzić :( ale ty o tym na pewno wiesz :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

No Aga ja nie pisałam,że masz kupic bo wiem jak jest tylko,że by się przydał :)
Nie przesadzaj obiecałam ci Malediwy to i rower mam dorzucić :D :D :D
No niestety utrzymanie domu kosztuje strasznie dużo kasy a rachunki się mnoża wydaje się,że dopiero coś płaciło się a tu znów to samo ja mam w tym miesiącu prąd a pomału o opale trzeba myśleć ehhhh zycie
Spoko mąz się zgadza na Krisa w basenie :D
Red 27 stopni ok ale ja mam 37,to już mniej fajnie
No takie baseny na stałe za grubą kasę -fajne ma moja sąsiadka ale wiecie że stoi nieużywany,bo za drogie są środki i coś tam do niego
Halinko nie wiem po co my płacimy te składki na fundusz zdrowia,kolejiki makabryczne większośc trzeba prywatnie no szok.
Daj przepis na bułeczki
Pytałaś o mojego tatę,18 ma następne badanie nie wiedzą co z tym okiem się dzieje .
Dobra zaraz mykam mam randkę przy basenie z mężem pa

ja mam o taki

Obrazek
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , basen wspaniały , ale masz się dobrze :D Randki z mężem w basenie zazdroszczę :D , Ja sama się zastanawiam dlaczego są teraz takie czasy że brakuje pieniędzy na badania , dawniej tych problemów nie było a teraz człowiek żebrze żeby się zbadać , zrobili te narodowe fundusze , masę ludzi zatrudniono gdzie biorą ogromne pensje i tam idą nasze pieniądze ze składek , a dla potrzebujących robią wielkie ograniczenia :(

Bułeczki robię drożdżowe , 250 ml. ciepłego mleka , pół kostki drożdży , jedno jajko i dwa żółtka , 70 g cukru , 3 łyżki oleju i pół kg mąki , zarobić ciasto , rozwałkować i wykrawać krążki szklanką na każdy położyć dżem ( ja mam taki z różą ze sklepu ) skleić , wierzch posmarować woda lub białkiem i posypać cukrem lub zrobić kruszonkę ( ja robię z cukrem bo mi łatwiej )zostawić do wyrośnięcia , piec do zarumienienia około 20 min :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

hej Wam ;)
Chochlik, ja myślałam, o takim z prostymi ściankami, chyba na stelażu...

Cula, tylko pogratulować wytrwałości w ćwiczeniach ;)

Malinko jak się czujesz??

A ja się pochwalę że wczoraj chlebuś upiekłam, jak zobaczyłam jak Tygrys to robi :d
i się nawe udał :d ale dumna z siebie jestem
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam :D . Wreszcie jest ciut chłodniej , można żyć . :D Ja już po kawusi, rano upiekłam te moje bułeczki i dwie już spałaszowałam :D :D Planów za bardzo na dzisiaj nie mam co wyjdzie to będzie , wiem że muszę z mężem jechać na zakupy bo brakuje dużo rzeczy , zamówiłam sobie przez internet w aptece herbaty z głogu aż 5 rodzajów ,bo w sklepach są ale z hibiskusem a to dla mnie nie wskazane , będę co dzień parzyła żeby na stole sobie stały i będę popijała :D

Hada , wielkie gratulacje za upieczenie chlebusia , ja kiedyś dużo piekłam pełnoziarnisty i mieszany na zakwasie z różnymi ziarnami natomiast moja córka też piecze prawie co drugi dzień , bo smak jest inny i wystarczają dwie kromki i jesteś syta a ten ze sklepu jakoś nie zaspakaja głodu nawet po trzech czterech kromkach :( a z jakiej to mąki piekłaś ???? na drożdżach ??? czy na zakwasie ??? Ja dzisiaj nawet dobrze się czuję , nawet ciśnienie przed tabletką było dobre , jestem dobrej myśli że mi się to unormuje :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Malinko, moja siostra wypatrzyła w lidlu gotową mieszankę i na niej robiłyśmy.
Super wyszedł. Natomiast mama chce upiec na zakwasie

Ale fakt jak się ochłodziło to przyjemniej
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
No właśnie podobno te mieszanki z lidla są całkiem całkiem
Hada jak będziemy kupować następny to też chyba na stelażu,po w tym wszystko jest ok tylko ten dmuchany kołnierz do góry ma dziurki tzn coraz więcej dziurek i nie są to dziurki od użytkowania tylko jakby od słońca zresztą trzeba by w necie poszukać opinii,który lepszy.
Halinko przepis spisany dzięki,masz rację z tymi funduszami na biura skąś musi być kasa.
Znajoma ma mieć operację wszczepienia endoprotezy biodra termin za 4 lata,sąsiad opercaj zaćmy za 3 lata nóż się w kieszeni otwiera
Ja mam atak alergii wrrr kicham prycham łzawię niech już popada
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , bułki upieczone i rozdane i znowu wołanie o następne , dzisiaj Natalka do nas wpadła i jak się dorwała to 5 w mig zjadła i cóż robić , ??? zastanawiam się czy rano znowu trzeci rzut zrobić bo maluchy wcinają :D :D może najedzą się i będzie przesyt na jakiś czas :D
Wszędzie te terminy są odległe , to śmieszy jak się słyszy a zarazem złości ale cóż człowiek jest bezradny . :( :( Jutro rano jadę na zakupy na targ , już zamówiłam jajka , może jeszcze kupię truskawki bo nawet dobrze w tym roku nie pojadłam :( a za chwilkę się skończą , kiedyś blisko nas był zielony targ , można było różności warzywno - owocowe kupić teraz to wszystko wyburzono i powstaje prawdopodobnie Aldi więc musimy czekać na wtorek i piątek na duży targ bo w sklepach to są truskawki takie umęczone :( My chleb pieczemy z normalnej żytniej mąki z piekarni Hert z tym że musi być wyhodowany zakwas ale smak to wilka poezja :D :D gotowe daleko maja do tego smaku .Współczuję ci tej alergii :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hej Wam ;)

Chochlik, kuzynka taki ma, i te boki mało praktyczne, bo się tam woda tylko zbiera, ... a góra, czy tam średnica mniejsza samego basenu...
poza tym, łatw z niego wodę wylać...

a mieszanka bardzo dobra jest, do tego i tak dodaję otręby itp. ale dory chlebuś wychodzi..
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
Hadasa, muszę spróbować tej mieszanki skoro mówisz że dobry chlebek wychodzi. A pieczesz normalnie w piekarniku? Czy masz takie urządzenie do pieczenia chleba?
Ja kiedyś też piekłam chlebek, na drożdżach, to jak zawiozłam babci to powiedziała że przepyszny. Męża ciocia piecze chleb, jakoś na ziemniakach, jest baaardzo długo świeży. Ostatnio jak byliśmy na 40-tce jej syna to miała upieczony... no nie mogłam nie zjeść :)
Marcelowi na komunię też upiekła :)

Halinko, przepis na bułeczki muszę spisać i też kiedyś zrobić. No faktycznie roboty z nimi za duzo nie ma.
Ja dziś piekłam ala biszkopt z rabarbarem i drugi z truskawkami, uzbierałam pół miski w ogrodzie. Ciasto proste, bo 6 całych jajek ubija się z 2 szk cukru, dodaje się 1,5 łyżeczki proszku i 2,25 szkl mąki i ciasto gotowe. Musi wyjść gęściejsze niż zwykły biszkopt bo na to układa się owoce sezonowe. One i tak wpadają w ciasto, a jakby biszkopt był rzadszy to już całkiem by opadły na dno. Po upieczeniu (trzeba sprawdzać patyczkiem) i ostudzeniu posypać cukrem pudrem i gotowe :) A ciasto znika w mig :)

Kasiu, no jak wygrasz miliony to po wczasach na rower mi pożałujesz? Co to będzie dla Ciebie? Przy tych milionach? Ja nie mówię o takim za 3 tys ale jakimś zwykłym, tanim ;)
Basenu też zazdroszczę... chociaż u nas dziś tak zimno że aż nosa się nie chce wytknąć na dwór. Nawet na rowerek nie mam ochoty bo za zimno. Może jak mi się zachce to sobie go przywlokę do domu przed tv ale na pewno nie na dworze...
Ooooo, ale zaczęło grzmieć... burza idzie... A akurat Marcel z treningu wrócił.

No i skoro mowa o nim to muszę Wam powiedzieć że dziś były wyniki trzecioteściku i Marcel napisał na 3 miejscu :) Miał 10 pkt na 14 możliwych ale dało mu to 3miejsce.
Dobra, zamykam kompa to burza idzie że hoho...
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
U mnie zaczęło ciut kropic i bardzo dobrze zmyje kurz to i moja alergia odpuści
Masz rację Halinko paskudztwo to jest a i tak nie mam jakiejś mega mocnej
Umyłam dziś 3 okna i wiecie co firany w sypialni mi się wstąpiły jakieś 8cm :angrywife :angrywife wściekła jestem bo były równo z parapetem a teraz ni pies ni wydra :angrywife :angrywife :angrywife :angrywife
Niby koniec roku szkolnego a stale coś po Bożym Ciele mam w przedszkolu dzień rodzicielski,potem zebranie kl I ,no i się wyjaśni sprawa wychowawstwa.
Ciekawa jestem ile mam wziąść kasy,jak z podręcznikami itp
Młody miał dziś egzamin z angielskiego,też się denerwuję czy zdał,a jak zdał to fajnie i przechodzi na wyższy poziom i certyfikat dostaje.
Aga muszę spisać ten Twój placek,prosty a może być dobry,a Ty nie dajesz mąki ziemniaczanej do biszkoptu????
Brawa dla Marcela zdolniacha Ci rośnie ,jak pomyslę,że 3 lata szybko mykną i będziesz mieć gimnazjalistę to się wierzyć nie chce.
Wczasy wczasami ale na rower to już mi szkoda będzie :P :D
Halinko jak zakupy ?????no i samopoczucie
Matko jaki mam szał na czytanie od niedzieli czytam 4 książkę
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :D Rano było pięknie i słonecznie a teraz ciut kropi ale za to jest fajnie bo nie praży z nieba , idzie oddychać , Zakupy udanie , jaja , mleczko , rybka , truskawki ,czereśnie , szczypiorek , wróciliśmy do domu szybko śniadanie i znowu wyjazd po prezent dla Adasia , kupiliśmy mu taką przyczepę na kółkach do piachu z dyszlem takim składanym , nawet on może w niej usiąść , do niej było załączone wiaderko z łopatką , sitkiem i jeszcze coś tam ale to jest zapakowane więc dokładnie nie wiem , chyba będzie radość :D Oj durne z nas dziadki :D :D

Agnieszko ciesz się ze zdolnego synka , i dzielny piłkarz i uczeń :D Cisto ciekawe i łatwe , wypróbuję bo nawet mam truskawki ale i i różne można będzie dawać sezonowe owoce . Zdobądź przepis na ten chleb bo słyszałam że z ziemniakami jest taki wilgotny i smaczny :D

Kasiu nie martw się twój Marcin zdolny więc egzamin bardzo dobrze zda , a z jakiego masz materiału te firanki że się wstąpiły ??? bo tylko bawełna się wstępuje , :o Oj pieniędzy na zakończenie i rozpoczęcie roku szkolnego zawsze potrzeba , :( wszystko drogie a potrzeby duże :( U mnie dzisiaj ciśnienie rano przed tabletkami było 119/75 ale chodzę jakbym wypiła co najmniej dwa kieliszki , ale to też wpływ takiej pogody , :(

Hada , teraz ja rozpoczęłaś pieczenie chlebusia to chyba wejdzie ci w nawyk bo swojski bardzo smakuje :D spróbuj też i upiec bułki śniadaniowe , :D

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Halinko żebym ja wiedziała z czego te firanki???nie wyglądają na bawełnę tylko na coś sztucznego.
No nic będzie pretekst kupić inne :D
Ciśnienie miałaś przyzwoite a,że somopoczucie takie dziwne dziś większość osób mówila ,że chodzą jak pijani
No zaszaleliście z prezentem a co radość dziecka bezcenne
Halinko ile ja się natłumaczyłam naprosiłam żeby chodził w gimnajum prywatnie na angielski nie i koniec.
A teraz sam się starał żeby się zakwalifikowac na ten kurs i co mnie cieszy egzamin był pisemny i z konwersacji.
No szkoła to same wydatki zwłaszcza u nas non stop coś wrrrrr
Obrazek

Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Cula, normalnie w piekarniku w formie, z reszta na opakowaniu masz wszystko opisane
dodaje otreby, siemię lniane
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :D O udało mi się być dzisiaj pierwszą , Pogoda jakaś taka niewyklarowana , rano było pochmurnie teraz ciut pojawia się słoneczko ale chmur na niebie dużo , Ja od rana wlekę się jak żółw , pomalutku , jakoś brak mi takiej werwy chyba przez taka pogodę , włosy umyłam, nałożyłam sobie odżywkę i siedzę przy kawce . :D Zapraszam :D :D

Kasiu , czyli szykuje ci się nowy zakup , u was to macie duży wybór bo sklepy macie pięknie zaopatrzone , :D A kiedy będzie wynik Marcinka ??? dobrze że sam dąży do doskonalenia angielskiego .

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
Pogoda taka sobie raz wiatr,deszcz+ grad,raz słoce
Robiłam placek z Agi przepisu nie wyrósł mi tak jak jej ale był pyszny piszę był bo zostały może dwa kawałki.
Pewnie za dużo truskawek dałam.
Halinko wyniki pewnie coś koło srody mają być,a teraz syn wybył do teatru.
Jak na urodzinach Adasia,jak Ulka wybrnęła z zadania wykonania tortu????
Mówisz,ze u nas większy wybór firabn hmmm może
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu wróciłam z urodzinek , mieliśmy iść około 15 a tutaj o godzinie 13 dostaliśmy telefon żeby już przyjść bo Adaś z niecierpliwością czeka na tort żeby dmuchać swieczuszki , miał być samolot a w końcu zdanie zmienił żeby był wóz strażacki i jej to ułatwiło pracę , kurczę nie wiem jak te zdjęcia dodać ale poproszę zięcia i może po niedzieli mi pomoże bo super zrobiła , zamówiła taka plastyczną masę cukiernicza , czerwoną i białą dodała różne żelki , i koła zrobiła z ciastek Oreo , piękne świeczuszki jedna to buciki strażackie , druga to piesek biały nakrapiany , trzecia to hełm , czwartej nie pamiętam , to wszystko zamawia w sklepie Ale Dobre , są tam różności :D Tort był z masa budyniową . :D No to tyle sprawozdania z tej uroczystości . :D
U nas była burza ale gradu nie było , ulewa była ale krótko , no ciasto może ci nie wyrosło przez te truskawki , Agnieszka będzie wiedziała czy daje się dużo owoców czy tylko trochę , ale chyba musiało być smaczne skoro prawie ci nic nie zostało :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hej :)
Wow, ciasto na 5 minut :)
Nie, ja nigdy nie daję mąki ziemniaczanej do biszkoptu, owszem mam taki przepis ale potem wypróbowałam przepis z samą mąką tortową plus 4 łyżki oleju i on mi zawsze wychodzi i do wszystkich ciast własnie ten piekę.
A ten co robiłaś to taki troszkę inny bo całe jajka ubijasz z cukrem a nie białka jak w normalnym biszkopcie.
No a ja truskawki kładę tyle co jedna obok drugiej, a jak jest duża to na pół bo wiadomo że ciężka to opadnie na dno.
Jak chcieli z rabarbarem tak jeszcze ok 1/3 blachy jest i jakoś nie ma chętnych do jedzenia... a nasz z truskawkami poszedł w mig. A tylko ja z Marcelem jedlismy. Jak Marcel wrócił o 16 to o 20 zjedliśmy ostatni kawałek (to była tortownica). Marcel to 3 duże kawały jeden po drugim zjadł ;)
Jeszcze z jagodami jest dobry ale jak Halinka mówi każde owoce można dać. Zimą to nawet brzoskwinie z puszki też.
Kasiu, a może te makarony sobie kupisz w końcu? Tak się na nie napaliłaś, u mnie wiszą już chyba z pół roku prawie a Ty dalej tylko napalona :) Może miałaś za dużą temperaturę? A to pierwszy raz je prałaś że dopiero teraz się zbiegły?
O podręcznikach to lepiej nic nie mów bo ja teraz nie dostanę już dofinansowania... Ciekawe czy będzie można odkupić od 4 klasy... ale i tak ich jest mniej więc kilka osób będzie musiało kupić nowe.
Może dowiemy się na koniec roku kto będzie ich wychowawcą... Bo teraz pan od informatyki oddaje 6 klasę ale jedna pani jest bez wychowawstwa więc albo jedno albo drugie będzie ich wychowawcą...

Halinka na urodzinach.... znów pyszności zajada... I jaka radość Adasia z prezentu? A jak tort? Po ile kupiłaś czereśnie? U nas tydzień temu były po 17-19zł a dziś w Lidlu były po 12.... uwielbiam czereśnie...

A kurcze byłam dziś w Lidlu i zapomniałam patrzeć za tym chlebem.... tyle ludzi było jakby coś dawali za darmo....
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agnieszko ano pojadłam :D Kacperek zrobił tez białą czekoladę z żurawiną , super , z tej przyczepy był bardzo zadowolony , wsiadł do niej i kazał się wozić , później z kuchni przywoził różne przyprawy , kiśle , porobił jej bałaganu , ale to jego dzień więc mu nic nie mówili do stołu nakrywał , zbierał zamówienia na kawę lub herbatę , był bardzo przejęty :D czereśnie u nas na targu były po 10 zł i 12 zł , oj drogi ten mój ulubiony owoc :( ale chyba dopiero co się zaczynają bo te czarne to lipcówki

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
U mnie słonecznie,ale tak ok 20 stopni.
Halinko musiał byc piękny ten tort,zdolniacha ta Twoja córka ja upiekę i to nawet niezle mi wychodzi tylkonie ma zdolności plastycznych.
Ostatnio znajoma robiła siostrze torta na 40 z dekoracją z zywych kwiatów normalnie bajka jej wyszedł.
A Adaś przezabawny,jak wiedział,że to jego święto i trzeba zająć się gośćmi,fajne są takie szkraby.
Aga ja też mam przepis na biszkopt z olejem,którego nie piekę za to piekę taki z woda i mąką ziemniaczaną rosnie i mega można z niego 3 spody zrobic.
Makarony powiadasz,niedawno kupiła moja kumpela i mi się u niej nie podobają tzn w środku w pokoju,ale tak sobie myślę,ze to dlatego,że nie ma ich nic umarszczonych tylko takie mega naciągnięte i wisi taka smętna szmatka.
Ja o makaronach myślałam do Marcina pokoju.
Kurcze mąz wczoraj odmrażał zamrażarke tzn lodówko zamrażarke i znalazł lody ,objadam się
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam :D . Oj pechowo zaczął mi się dzień :( , w zlewozmywaku kuchennym awaria :( zepsuł się odpływ , dopiero jutro jedziemy kupić części więc robić nic się nie dało i na obiad poszliśmy do Uli , Pojedliśmy sobie po dziurki w nosie :D :D bo u kogoś zawsze lepiej smakuje :D Pogoda u nas słoneczna ale chłodno .

Kasiu , ja sama się dziwie skąd Ula ma takie zdolności bo ja to to antytalencie , wszystko tylko prosto i bez wysiłku .Dawaj ten przepis na twój biszkopt z tą wodą , też go wypróbuję :D

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Ale wam się fuksło z tą awarią :D :D obiadek bez wysiłku :D
Już Ci piszę

6białak+6łyżek wody(kranówki)+ szczypta soli ubijam jak już się ładnie ubije dodaję 1,5 szkl cukru stopniowo i ubijam na sztywno,zmniejszam obroty i dodaję żółtka ubijam do połączenia.
A potem stopniowo dodaję 1,5szkl mąki+0,5szkl ziemniaczanej+2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Mieszam drewnianą łychą nie mikserem
Na blachę 180 stopni ok 30 minut
Ula może po babci ma takie zdolności
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :D Wróciłam od laryngologa , wszystko już dobrze ,czekam na dalsze badania ale kiedy to będzie to zależy od wolnych terminów u specjalistów , Pogoda śliczna świeci nam słoneczko i nie jest za gorąco a to tak jak dla mnie :D Mąż już w kuchni pod zlewozmywakiem naprawił , i wiecie co ??? uszkodziło się sitko, uszczelka i śrubka i samego tego elementu się nie dostanie tylko trzeba kupić było cały komplet objechaliśmy wiele sklepów i nigdzie nie było i zamiast wydać 5 zł to wydaliśmy 39 zł tak to teraz jest , no ale najważniejsze że już wszystko funkcjonuje :D Obiad zrobiłam skromny bo tylko makaron z jajkiem smażonym , ulubione danie męża a dla mnie to jest dobre mało pracy :D

Kasiu przepis sobie zapisałam więc już mam do zrobienia dwa ciasta , bo od Agnieszki i od ciebie , a Ula to nie wiem po kim ma te zdolności , może i po babci :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka dziewczynki :)
I chłopcy, którzy rzadko zaglądają też...
Muszę ba fb Lobelkę pogonić aby zajrzała bo nas zaniedbuje.

Halinko, ja czereśnie też uwielbiam :) Ach, w ogóle chyba wszystkie letnie owoce. Dziś byłam sprawdzić krzak czerwonej porzeczki, ale ma owoców..... oczywiście trzeba jeszcze poczekać ale jak na mały krzaczek to owoców bardzo dużo. I po raz pierwszy nawet wisienki będą :) Oczywiście tylko troszkę, tyle co zjemy prosto z drzewka. No ale pierwszy raz owocuje więc nie będę narzekać. I jabłonka też pierwsze jabłuszka będzie miała. Młode drzewka to na razie mało owoców ale mam nadzieję że urosną duże i będziemy mieli swoje wiśnie i jabłka. Jeszcze czereśnie bym chciała, gruszki... i więcej porzeczek bo je wprost uwielbiam.
Ano widzisz, awaria na coś się przydała :) U kogoś zawsze lepiej wszystko smakuje :)

Kasia, a wiesz że ja moje makarony też bardziej rozciągnęłam? Są tylko ciut pomarszczone bo według mnie lepiej się wtedy te sznurki układają. Ja teraz sobie nie wyobrażam innych firanek u mnie w pokoju. A moja przyjaciółka ma w salonie coś takiego jakby zwykła firanka pocięta na paseczki.... Nie typowe sznurki tylko takie inne. I elegancko wygladają :)

U nas pogoda w miarę... w sobotę było bardzo zimno, wietrznie, deszczowo a jeszcze był u nas taki festyn gminny,to znaczy z 10 gmin się zjechało ale co z tego jak ludzi garstka. Marcel chciał jechać ale mówię po co będziemy stać w tym zimnie i na deszczu.
W niedzielę Marcel miał mieć swój turniej, ten zaległy co ostatnio burza im przerwała ale okazało się że pozostałe drużyny miały już jakieś plany więc się jednak nie odbył. A szkoda bo już wczoraj pogoda była super do grania. Ciepło ale nie gorąco, słonecznie.
Dziś Marcel miał w szkole Dzień Patrona to lekcji nie było tylko najpierw krótka msza (ich patron był u nas kiedyś księdzem) a potem na boisku piknik, gry, zabawy... No oczywiście wiadomo co chłopcy robili ;)
I do tej pory dzieci chodziły na galowo co dla mnie było absurdem bo ten strój galowy do gier,zabaw, gry w piłkę? No a w tym roku ktoś w końcu pomyślał i kazali tylko jakoś ładniej się ubrać. No to do kościoła ubrał dżinsy i koszulę, taką sportową, w kratkę a potem ją zdjął i był w t-shircie. A nie kurcze na galowo... To nie koniec roku żeby do kościoła musieć iść na galowo.
A jeszcze Wam powiem że dokładnie dziś mija 10 lat od mojej obrony magisterskiej.... I co z tego? Jestem bezrobotna...
Chociaż jak mi dziś przyjaciółka powiedziała, nigdy nie wiadomo kiedy jeszcze ten mgr mi się przyda.
A dziś jeszcze ona właśnie ma rocznicę ślubu.... na ich weselu poznałam mojego męża....
Dziś męża brat ma też rocznicę ślubu a ich syn (męża chrześniak) 20-te urodziny....
Pamiętam że po obronie wieczorem jechaliśmy na jego urodziny....
Zablokowany