Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lobelia85
Extra Kobietka

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: lobelia85 »

Hej hej hej:)
U mnie też zimno, wieje i pada... Z domu nie wychodzę, nawet do sklepu po pieczywo się nie ruszyłam..Zresztą ostatnio gdzies mało chlebusia jem :) Głowa też mnie boli, spać chce mi się niemiłosiernie... dzisiaj koniec, idę spać razem z mała, bo chyba skonam....A zapomniałam Wam się pochwalić, że od Nowego Roku zaczęłam hodowac kiełki :) Już drugi rzut kończę, bo pierwszy zjadłam a to bardzo zdrowe i łatwe w produkcji :)
Aga, co do mojej mamy, to taaaaaaak, jest na diecie.... Przyszła do mnie przed południem i mówi, że śniadania nie jadła, więc ja na nią oczy jak 5 zł, bo ja już się za obiad brałam i pytam tak podejrzliwie, czy na serio nic nie jadła????? A ona, że tylko reszte sernika z brytfanki :roll: :roll: :roll: Potem zrobiła jakąś zupę, chyba barszcz, zjadła i do mnie przyszła, jak ja akurat obiad jadłam, zapiekankę makaronową pod beszamelem robiłam. Mama się tak przekręciła i mówi, że ładnie pachnie i by spróbowała :D No i myk sobie na talerzyk solidną porcję :roll: Teraz słyszę, że do babci poszła a tam na pewno znowu będą jakieś ciastka jeść, to pewne na bank. Ot, moja mama na diecie :D :D :D
Co do tego kalendarza, to gdybyś nie napisała na fb, to bym się nie zgapła, bo szukałam, szukałam i nic...jakaś niekumata jestem :/
E to impreza zapowiada się konkretna, tyle ludziów, sala, no no no ;-) ;-) ;-)
Co do prezentów Roksanki, to w sumie tylko ode mnie co dostała i od ojca. Moi rodzice kupili jej bluzkę i bambosze takie góralskie, ale to już z miesiąc temu jej dali, żeby chodziła. Do tego jakieś słodycze. Babcia moja poszalała i kupiła jej Kindera to jajko. Chrzestny co był w sobotę kupił jej taki zestaw sklepowy, kasa fiskalna tam jest i jakieś produkty do sprzedawania, ale to zupełnie nietrafiony prezent, bo ojciec na gwiazdkę kupił jej taki sklep duży i tam też taka kasa jest, tylko mniejsza trochę...No Kamil kupił jej ten znikopis i coś do jedzenia, to już pisałam a ja tableta, bluzeczkę, kredki, plastelinę, słodycze...no takie tam pierdoły. Mała w sumie tylko tym tabletem i znikopisem się bawi, ale dobre i to :)
Kasiu, tak moja mama i babcia, to matka z córką :) A ja do tatuśka podobna :) Co do czytania, to najbardziej lubię powieści obyczajowe, ale takie, gdzie coś się dzieje a nie, że od razu wiadomo, co będzie na końcu. Poradniki też lubię :)
Halinko, jak będę na kompie u mamy, to poszukam jakichś zdjęć mojej mamci i wrzucę :) A cóż to Ty znowu jakąś dietę zaczynasz???? Super kobitka z Ciebie, to i dieta niepotrzebna, chyba, że dla zdrowotności :) Jestem pod wrażeniem Twojego zdjęcia :ok: Mama moja też pigwówkę robi, to pychotka jest, chociaż ja abstynentka :) Teraz widziałam, że coś z pomarańczami i kawą nastawiła i flaszkę wódki ode mnie z barku zgarnęła :P
Avis, że też ja nie pomyślałam, że rocznica to niekoniecznie ślubu musi być :D Ja już normalnie nie trybie pewnych rzeczy hehheh :) A co do jedzenia, to mój były mąż był na szczęście wszystkożercą :) Nawet zupkę z kostki by zjadł :) Teraz na szczęście gotuję dla siebie i małej to, co lubię i to co mam w lodówce :)
Tamirko, jak tak, ścignęłaś okulistę????
Gosiu, dziękuję, za życzenia dla mojego łobuza :)
Pewnie zapomniałam coś odpisać, ale sklerozę już mam :) Lecę, paaaaa :papa:
Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Dziewczynki odpisxe Wam jak bede miala neta bo cos od godziny nie msm. Tzn w kompie bo w telefonie mam osobno.
Halinko, dni sa dobre bo ta druga kartka to kwiecien. Szukaj dalej błędu :-)

Kasiu, gdybym na fb nie napisala o co chodzi to nikt by sie nie kapnął że coś jest zle.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Agnieszko , już wiem ,po święcie Wielkanocy jest niedziela palmowa :D dopiero jak sobie powiększyłam kartkę to zobaczyłam . :)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Cześć Słodkie Pierdziuszki.. :)
W kalendarzu Agi wyszło mi, że tłusty czwartek wypada w piątek, a Niedziela Palmowa po Wielkanocy, w dodatku w poniedziałek.. :D

Batalia z okulistką stoczona, i niestety 1:0 dla niej! Ta jakaś moja wada ciągle się pogłębia i zaś muszę kupić nowe okulary, poza tym mam początki zaćmy i coś tam jeszcze, ale na szczęście nie dosłyszałam, co:-) Już sama zaćma wystarczyła do uruchomienia wyobraźni, w życiu zarazy na oczy nie widziałam, a już mnie straszy.. :P
Pod gabinetem pani okulistki spędziłam prawie 3 godziny, jutro rano utoczą mi trochę posoki i całkiem spokojnie mogę iść na wojnę z lekarzem medycyny pracy.. ;-) już widzę jak skaczemy sobie do gardeł! :D
Przez to wszystko na obiad poszliśmy do "Chatki Babci i Dziadka", gdzie za całe 10zł można zjeść schabowego z kapustą i popić kompotem. Barszczyk upichcę jutro, bo szczerze mówiąc dzisiaj padam na ryjek i nic mi się już nie chce. Zaliczę kąpiel, masaż i zalegam z książką, a Misiek niech robi co chce! :roll:
O pogodzie wolę nawet nie wspominać, wystarczy że pan Kier od poniedziałku swoje sztuki wyczynia ze zdwojoną siłą. Najpierw wpadł na genialny pomysł żeby jednocześnie załatwiała klientów i siedziała w sekretariacie. Pomijam taki drobny szczegół, że mój pokój mieści się na parterze, a sekretariat na pietrze.. ;-) potem zlecił mi wymyślenie, opracowanie i wydrukowanie ulotek informacyjnych dot. dofinansowań na uwaga! środę! Lubię konkrety, więc zapytałam, na którą środę stworzyć mam te arcydzieła. A otóż na najbliższą.Nie pozostało mi nic innego, jak tylko wymownie popukać się w czoło i dystyngowanie wzruszyć ramionami. Niech spada w Pireneje albo da mi polecenie na piśmie. Jutro mam małe randez vous z Szefową, to zapytam czy to autorski pomysł pana Kier czy może ona sama na to wpadła oraz dyskretnie przypomnę, że nie jestem robotem. Ruskim w dodatku:-)
Poczytałam o Waszych ślubnych latach i chyba póki, co mam najwyższą kartę.. ;-) Pierwszy ślub zaliczyłam mając lat 23, a drugi w wieku iście balzakowskim, czyli w 53 wiośnie życia.. :D A co?! A kto bogatemu zabroni??!! :D
Marta! znasz książki Katarzyny Michalak?
albo Ireny Matuszkiewicz?
Moniki Szwai?
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Ja nadal bez netu, na routerze nie ma kontrolki Connect ale co to znaczy? Wszystkie inne są.
Może jutro...
A i tak mam dziś męża na noc więc komp idzie na odstawke.
Tamirko i Halinko brawa za spostrzegawczosc. Jeszcze w marcu niby ostatki 4 w srode a Środa Popielcowa w czwartek 5-go. No ale cóż... Gdynia ma dłuższy karnawał :-)

Marta, świetna dieta Twojej mamy :-) Mnie dziś trufla korcila ale bylam twarda i nie zjadlam :-) a trufle uwielbiam...
Marta poczytak Joy Fielding, przez całą ksiazke myslisz ze znasz zakończenie a tu niespodzianka... Książki rewelacyjne

Halinko wzywają Cię na fb :-)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Małgosiu , nie martw się , teraz są leki na zaćmę , będzie dobrze . No tego kierownika to masz wspaniałego , chyba on głową nie myśli , jak to ty masz być w dwóch różnych miejscach ??? będziesz tak gonić góra ,dół , a on co będzie robił, chyba dyrygował , Oj bym się wściekła , a w zakresie obowiązków masz tam zastępstwa ??
Ja jutro startuje do przychodni a co będzie to się okaże , na kolacje zrobiłam sałatkę jarzynową i sobie pojadłam a jutro zrobię zakupy i przechodzę na koktajle :) a dzisiaj mną nosi , nie wiem dlaczego jestem taka podminowana , wszystko mnie drażni , dobrze że mój tylko na mnie z uśmiechem z boku patrzy i nic nie mówi , bo nie chce mojego krzyku , :( Jutro będzie lepiej !!!!!!! :) :) :) :) Słucham debaty u Lisa , :)

Agnieszko , no i cóż że mnie wzywają jak ja tam ciemna jak tabaka , :( tam nie ma jak pisać, bo nie widzę miejsca na posty . :(
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Agnieszka Cię nauczy,na początek przyjnij zaproszenie do grupy
Halinko dostałaś na pw wiadomość
Ja też dziś chodze zła jak osa
Julia przyniosła oceny na półrocze,o dziwo nie opisowe tylko zwykłe ,umiejętności w przedmiotach rozbite na poszczególne czynności np
czytanie ocena
znajomość liter ocena i potem zsumowane i średnia ocena z danego przedmiotu
Jest bardzo dobrze same 5 i 6
No tylko z informatyki 3,co mnie cieszy,bo moje dziecko jak na razie jest prawie niekomputerowe i niekomórkowe co dziwi Agę.
Dzwoniła sąsiadka i mówiła że opisowe będą dane dla formalności ale rodzice wolą jednak normalnie
Tamirko matko ten twój Kier jest nawiedzony czy jak masz być w dwóch miejscach na raz i robić na wczoraj-naiwny jakis
Zazdroszczę tak taniej knajpki
Masz rację Lobelka poczytaj Michalakową dla mnie rewelka
Mistrz,Czarny książe,Ogród kamili,
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Idę spać , może jurto będzie lepiej :D

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Halinko! to niech zaćma się boi:-) mnie i kurara nie da rady.. :P ale za szkła wybulę jak za zboże.. :(
Widno coś wisi w powietrzu, bo i mnie nosi po ścianach, niekoniecznie z bólu. Podobno takie wiatry psychika musi odreagować po jakimś czasie, to co? Idziemy rzucać talerzami? ;-)
Kasiu! Gratulacje dla córci!! oceny piękne, a Ty pewnie pękasz z dumy:-) A Julciowa niechęć komputerowo-komórkowa niech utrzyma się jak najdłużej, tylko dziecku na zdrowie wyjdzie.. :)
No, niestety! mój pan Kier beret ma zryty na maksa. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że po niedawnym wypadku, kiedy wywaliłam się na schodach i potłukłam potężnie dostałam od niego kategoryczny zakaz wchodzenia na piętro. Publicznie i pod publiczkę wyraził troskę o pracownika i zaraz potem o tym zapomniał.
Mamy z Młodym takie powiedzenie, że rzeczy niemożliwe załatwiamy od ręki, a cuda w dwa dni.Widocznie pan Kier wziął to dosłownie.. :D
Pies z nim tańcował polkę-galopke z przysiadami!
Marta! polecam "Gosposię prawie do wszystkiego" i "Anioła w kapeluszu" Moniki Szwai, "Szepty" Ireny Matuszkiewicz, a jak lubisz kryminały, to mam tego całą listę:-)
Obrazek
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry o poranku:-)
Mam nadzieję, że wtorek "wytrzynaści" się dla wszystkich szczęśliwie i nie przyniesie żadnych głupich niespodzianek typu przypalone mleko, czy złamany obcas:-)
Za chwilę pomknę do przychodni celem wykonania pozostałych badań i tranzytem przelecę przez aptekę żeby uzupełnić pigułowe zapasy. Dobrze, że wszystko mam na wyciągnięcie ręki i nigdzie daleko biegać nie muszę:-) Ciekawe czy "gry plan" na dzisiejszy dzień uda się zrealizować bodaj w połowie? ;-)

Szczęście lubi odwzajemniać uśmiech. Dlatego unika ponuraków.
(Lesław Nowara)

Szczęśliwego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :D Już wróciłam od lekarza , a wściekła pojechałam ja diabli, bo wyskoczyła u nas w boku awaria wodociągowa , ja miałam wizytę umówioną na godzinie 8,15 i wczoraj panowie z administracji zapowiedzieli się że będę o godzinie 8 po klucz od naszej piwnicy ,mąż zapomniał że ma mnie zawieź do przychodni i zgodził się że będzie w domu , dopiero wieczorem sobie o tym wspomniał , ale cóż , stwierdził że mnie zawiezie i wróci do domu żeby te nieszczęsne klucze dać fachowcom i znowu po mnie przyjedzie .Myślałam że ze siebie wyskoczę , :diabel ale rano moja Ula zadzwoniła , że Adaś zachorował i czy może do nas go dać bo Zięć idzie do lekarza (do tego samego co ja ) na godzinę 8,30 . o i to było mi na rękę, bo już miałam z kimś jechać , Adaś został z dziadkiem a ja z zięciem sobie pojechałam i wróciłam i co???? fachowcy do tej pory do nas nie doszli , wody nie mamy tylko tyle żeby zrobić coś do picia ,Pogoda u nas piękna bo słoneczna i jest nawet ciepło , wiatr już nie wieje ,Teraz moi melomani słuchają Bacha , śmieszny ten nasz maluch bo siada i musi być cicho , a wyobraźnia jego jest wielka bo wyobraża się że latają muszki , a to słonie , i paluszkiem dyryguje więc muszę być cicho . Od lekarza dostałam skierowanie do ortopedy , pulmonologa i skierowanie na prześwietlenie odcinka lędźwiowego ale jakieś dziwne to ma być prześwietlenie bo mam się przygotować jak do USG, czyli być na czczo , wcześniej łykać espumisan :o :o
Kasiu , takie opisowe oceny są do klasy chyba trzeciej , ciesz się że Julcia nie ciągnie do komputera bo czy będą zdrowsze :)

Małgosiu a jakie to szkła sobie fundujesz ??? no wydatek jest znaczny , ja za swoje ostatnio dałam 1200 zł i to takie średnie bo są droższe .Panu kierownikowi powiedz żeby ciebie na piętro zanosił i znosił wtedy wykonasz jego polecenie , bo o upadek nie trudno , :(

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
No u mnie też ładna pogoda nie pada,nie wieje i całkiem przyjemnie pojadę z małą do tego kina będzie z głowy.
Doszłam dzis do wniosku że nici z mojego urlopu w ferie,bo przecież szefowa leci do tej swojej Australi :?
To ktoś w pracy musi siedzieć.
Zrobiłam wczoraj renament w garażu i naszykowałam dla naszego młodego żonkosia ciuchy dla dzidziusia bo lada moment ma zostać ojcem
Oj mam z niego ubaw po pachy,zabawny jest z tym swoim przejęcim i opowiadaniu ile razy droga małżonka była dziś w wc i jak ją co uciska :D
Tamirko czyli mamy wydatek okularowy
a pana kier poproś niech ci schody ruchome zamontuje ;-)
Ja mieszkam na przeciwko szefowej ale jest nadzieja,że już niedługo,bo dom od jakichś dwóch lat ma na sprzedaż ,ale w końcu jest poważny zainteresowany więc może kliknie :)
Halinko no nieźle z tymi panami od wody zero poszanowania ludzkiego czasu
Kurcze muzykalną masz tą rodzinę i Adaś tez pewnie taki jest
No ja się cieszę jak napisałam,żeona taka mało techniczna tyle ile będzie musiała i tak się nauczy.
Ja wiem,ze chłopaki to bardziej komputerowe
Moja Julia ostatnio piszczała o smartfona,pytanie po co jak nie umie tego nawet odebrać :D ;-) no ale wszyscy w klasie mają ha haha też nie wiem po co ????
Niedzisiejsza jestem,ale po co pierwszakowi smartfon????jak on jest zaprowadzany i odbierany ze szkoły
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , nie dziw się Juli ze chce smartfona , to taka moda, nasza Natalka miała i zgubiła albo jej ktoś ukradł ,więc dostała teraz taki sfatygowany i musi się tym zadowolić , z tym ze podczas pobytu w szkole musi mieć wyłączony bo taki jest nakaz przez dyrekcję :) Do tej pory nikt po klucze nie przyszedł , wariata z człowieka zrobili , czekam na reakcję mojego , bo zabrał się i poszedł z kluczami do kiosku po gazetę , i nie będzie go przez jakąś godzinę .To ty będziesz na ważnym stanowisku jak szefowa pojedzie ???? :D a od kiedy są u was ferie , bo u nas już od poniedziałku . :D No u nas to melomani , córka , mąż , jeden z synów , no i ta mała pociecha , bo ja nie za bardzo, ;-)
Małgosiu co to znaczy ?! Skierowania ustawiane są w odrębnych kolejkach z uwagi na wskazany przez lekarza balneologa rodzaj leczenia.

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka, poczytać Was mogę, gorzej z odpisywaniem bo od wczoraj nie ma netu a sasiadka tez ma w orange i tez nie ma. No wiec zostaje ten w telefonie ale to tylko tak na szybko bo klawiatura sie co chwile zamyka.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agnieszko a co to za awaria , czyżby przez te wichury coś się porobiło ??? czy ty masz Neostradę ???

Udało i się zarejestrować do ortopedy i pulmonologa na luty , więc się cieszę że nie jakieś odległe terminy :) muszę teraz tylko dowieź skierowania . :)

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Halinko ja się wcale nie dziwię,że ona chce,ale to nie znaczy ,że dostanie,może jak bedzie starsza to tak.
Na razie nie widzę potrzeby.
Zobacz jak to umuzykalnienie idzie w genach,bo przeciesz szwagra masz też muzyka o ile pamiętam.
U nas ferie od połowy lutego czyli tak jak lubię w ostatniej turze.
No będę na wysokim stanowisku :happy :happy :happy :happy :happy :happy
Aga kurcze nadal nie masz neta????
Pewnie coś wichury uszkodziły,zobacz Tamirka tak blisko Ciebie a net ma.
Mam nadzieję,ze jak najszybciej naprawią.
Wiem,że oceny opisowe do 3 klasy za młodego już tak było.
Tylko,że na prośbę rodziców stawiają normalne
Ja jestem z niej mega zadowolona i to nawet nie tyle z ocen tylko z tego,że ja praktycznie nie wiem o lekcjach.
Julia robi sama,i niech tak zostanie
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , no szwagier jest skrzypkiem :D , dobrze pamiętasz , może to i w genach?? Ferie w tym czasie są super , tak mówi moja Ula , bo teraz to tak że ledwo wrócili po świętach i znowu wolne i ten czas będzie się im dłużył :( a co nie wysokie stanowisko ??, będziesz zarządzała wszystkimi :) Julcia to obrotna dziewczynka , i trzeba się z tego cieszyć . :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Hej hej :)

Jestem :)

Marta to bardzo fajną dietę ma Twoja mamuśka :) a co za kiełki hodujesz?

Aga a co to z tym Twoim internetem? Przez te wiatry czy co? A jak tam z teściową, nie marudzi za bardzo? :)

Tamirko to faktycznie nie ciekawie z Twoim wzrokiem ale tak jak mówi Halinka to teraz są leki więc nie powinno być tak źle :) A okularki... no cóż droga sprawa niestety :> Jak tak teraz mówicie to chyba i ja muszę się zapisać do okulisty bo byłam w zeszłym roku w marcu i powiedziała mi, że wada mi się pogarsza ale żebym za rok przyszła...Co do ślubu to mamy prawie taki sam staż :) tyle, że Ty w drugim :D

Halinko jak tam awaria? Byli już Ci fachowcy? A z lekarzem w miarę szybko poszło :) Co do prześwietlenia to faktycznie jakieś dziwne, żeby na czczo było...

Kasiu jak dziś humorek lepszy troszkę? To bardzo dobrze, że córa się nie pcha do komputera itp... Nasz gówniarz ma 5 lat i więcej się zna na tych komputerach niż ja, ale bawić się nie umie zabawkami niestety...

Ja dziś się już obrobiłam ze wszystkim i tak się wzięłam za uzupełnianie mojego zeszytu z przepisami bo wszędzie tylko kartki się walają :) ale za to znalazłam super przepis na mini serniczki z karmelem :slini_sie: muszę kiedyś zrobić :D

Miłego dnia kobietki :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Podam przepis na wspaniałe ciasteczka amoniaczki do kawki :D
0,5kg mąki , 1 margaryna , 1 jajko , 3/4 szkl. cukru , 4 łyżko gęstej śmietany ,5 łyżek gorącego mleka , 2 łyżki amoniaku w proszku .
Wszystkie składniki oprócz amoniaku i mleka posiekać , zrobić wgłębienie i wlać amoniak rozmieszany w gorącym mleku , zagnieść ciasto , schłodzić , następnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka , Piec w temp 180 około 20 min Ciastka są bardzo kruche , rozpływają się w ustach . Polecam :D :D
Podałam przepis na te ciastka bo któraś prosiła . :D

Agatko fachowcy do tej pory nie przyszli , i chyba nie przyjdą , wariata z człowieka zrobili , ja mam tą kiełkownicę do robienia kiełek , robiłam w ubiegłym roku często , w lecie schowałam i zapomniałam , trzeba by było znowu ją wyciągnąć , najbardziej smakowały mi kiełki rzodkiewki ,układałam sobie na kanapkach lub dawałam do surówek :) To prześwietlenie jest jakieś takie jak do USG , sama jestem zdziwiona , o południu idę do apteki po espumisan i będę się przygotowywała :) I ty mnie kusisz słodkościami ?? a ja tutaj szykuję się do odchudzania , ale podaj ten przepis :D bo apetycznie wygląda . :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Halinko proszę bardzo :)

Składniki:
-500 g twarogu sernikowego z wiaderka
-8 dużych biszkoptów
-250 ml śmietany słodkiej 30%
-śmietan-fix lub inny usztywniacz do śmietany
-2 łyżki żelatyny
-2 łyżki rozpuszczalnego kakao
-3 łyżki cukru
-300 g masy kajmakowej
Dodatkowo:
-8 szklanek do herbaty
-8 kieliszków

1.Rozpuszczamy w gorącej wodzie jedną łyżkę żelatyny. Bitą śmietanę ubijamy z śmietan-fixem na sztywno. Ser miksujemy razem z cukrem i dodajemy do niego ubitą śmietanę, masę dzielimy na dwie równe części. Do jednej części masy serowej dodajemy dwie łyżki rozpuszczalnego kakao, żelatynę i miksujemy na małych obrotach. Całość nakładamy łyżką do szklanek, wychodzi około po trzy łyżki masy do szklanki. W środek masy wciskamy kieliszki,tak, by nie dochodziły do samego denka. Wkładamy wszystkie szklanki do lodówki na około godzinkę.

2.Rozpuszczamy w gorącej wodzie jedną łyżkę żelatyny. Do kieliszków nalewamy gorącej wody ( ja do tego wykorzystałem strzykawkę), powoli wyciągamy kieliszki z masy serowej. Powinno się pojawić ładne wgłębienie na masę karmelową. Masę kajmakową mieszamy z 4 łyżkami mleka, dzięki temu będzie bardziej płynna. Napełniamy wgłębienia serniczków masą karmelową, po dwie łyżeczki karmelu.

3.Łączymy połowę masy serowej z żelatyną. Przekładamy masę do szklanki łyżką, wychodzi podobnie jak z ciemną masą po 3 łyżki na szklankę. Na górę układamy biszkopt i wszystkie szklanki lądują w lodówce na godzinkę.

4.Po godzinie gotujemy wodę w garnku do takiej wysokości jak sernik w szklance. Patyczkiem do szaszłyków podcinamy boki serniczka. Szklankę wkładamy na chwile do garnka z gorącą wodą, następnie obracamy do góry nogami i stukamy w deskę aż sernik wypadnie. Po wyjęciu wszystkich serników ponownie wkładamy wszystkie do lodówki. Po pół godzinie powinny być gotowe do jedzenie.
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agatko , dziękuję za przepis ale to jest kropnie kaloryczne , przepis poda mojej córce bo ona lubi nowości :) , A ja wróciłam z wielkich zakupów , po drodze wstąpiłam na cmentarz, oraz byłam ze skierowaniami do ortopedy i pulmonologa . do pulmonologa są wyznaczone godziny a do ortopedy jest od -do .....czy jak dla mnie źle :(

Małgosiu , to awokado to jaki ma mieć kolor???? mocno zielony ???no i mango na co zwracać uwagę jak się kupuje , bo zaopatrzyłam się w te produkty , ale dopiero po badaniach kręgosłupa będę mogła zacząć pić moje koktajle :)

Marta przypomniała mi o kiełkownicy i dzisiaj kupiłam rzodkiewkę i słonecznik , :)

Czekam na telefon od Uli bo musiała wezwać lekarza do domu dla Adasia , :(

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Zana ale mi ślinka cieknie kurcze jakie to apetyczne
Muszę sobie spisać a ile tych cudownych serniczków wychodzi????
Potwierdzam Halinki amoniaczki są mega i szybko się robi jeszcze szybciej je :D
Aga zła jestem albo kabelek,a teraz jeszcze ci neta zabrali buuuu co za diabli
Halinko i co z Adasiem?????
Moja coś zaczyna chrypieć,dostała rutinoscorbin,czystek i zobaczymy.
Byłyśmy w kinie ,mi sie nie podobało a małej też nie za bardzo
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Pospałam , wstałam rozbita , :( zjadłam jabłko i jestem pełna . ;-) Z Adasiem wszystko dobrze , Ula przyszła dzisiaj ze szkoły późno bo miała konferencję a ten tak płakał za nią że zięć nie dawał sobie z nim rady , pomimo że z ojcem jest bardzo związany , zżyty , sama Ula jest w szoku , bo lekarka go obsłuchała oglądnęła z każdej strony i nic nie zauważyła tylko katarek ale prawdopodobnie nie chce chodzić do przedszkola bo pobił go kolega a pani tego nie zgłosił . :( Jutro ma iść i zobaczą co będzie , mają porozmawiać z wychowawczynią , ot i tyle . ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Kasiu z tej porcji wychodzi 8, ale bardzo słodkie są :)
Przynajmniej masz kino już odhaczone :)

Halinko a co się z Tobą dzieje? Źle się czujesz?
Dobrze, że z Adasiem wszystko w porządku :)

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

No mam odchaczone :D do następnego razu
Właśnie Halinko co się dzieje???Ty i spanie w dzien cos mi w parze nie idzie
Obrazek

Zablokowany