Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: chochlik70 »

Gosiu może źle słowo dobrałam,dziwne w sensie,że większośc lubi taki imprezy.
No ale jak to faktycznie polega ną na bieganiu między klasami to słabo.
Zresztą jak pisałam sama wolałam dobrą książkę i tak mi zostało do dziś.
Wiesz z tłumaczenia syna to tak by wynikało,że jedna 1 wagi siedem to 7 jedynek,ale skomplikowane to wszystko.k
Dzieciątko naturalnie,na razie jest bezimienne.
Misa ze szkła na takiej nóżce,trudno wytłumaczyć ale patrzałam na allegro i stówka by mi nie starczyła
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Dzień dobry:-)
Po wczorajszej wizycie u pana Czarodzieja byłam tak wykończona, że ledwo do domu dotarłam, a tu niespodzianka! Znajomi nieoczekiwanie postanowili nas odwiedzić i cały wieczór miałam gości. Prawdę mówiąc gdybym lubiła ich trochę mniej byłabym chyba zła, bo nie specjalnie przepadam za wizytami bez zapowiedzi. Teraz odpalam miotłę i lecę ogarniać piątek, dopiero popołudniu poczytam Was na spokojnie.. :)

Najgorsze w kompleksie niższości jest to, że cierpią nań przeważnie niewłaściwi ludzie.
(Jacques Tati)

Atrakcyjnego dnia! :kwiatek
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
tamira
Super Gaduła

Ho, ho! ale pustki!! pomór jakiś czy co??!! :o
Ja tu na czworakach do komputera człapię, a tu "ni kto nie je doma".. :cry:
Wczoraj na własnej skórze miałam okazje przekonać się organoleptycznie, co tak naprawdę oznaczają słowa: "wyginam śmiało ciało":-) Pan Czarodziej tak zmaltretował mój kręgosłup, że momentami miałam wrażenie, iż jestem w osobnych kawałkach. Ale rezultat był oszałamiający! Nie mniej przestroga, że później mogę poczuć się gorzej też sprawdziła się stu procentowo...
Zleciał ten tydzień nie wiadomo kiedy i dał do wiwatu ino gwizdało. Zapowiada się kolejny weekend ostrego regenerowania sił, bo od poniedziałku zaś kierat mnie czeka... :>
Misiek na strzelnicy strzela sobie radośnie, a ja zalegam obklejona plastrami i zastanawiam się, co tu jutro na obiad upichcić? Ze zmęczenia nawet myśleć mi się nie chce...
Halinko! jak Twoja fryzura? reanimacja udana? Dziewczyny coś poradziły?
Kasiu! wstaw zdjęcie misy!! uwielbiam takie 'popierdółki" i niech mnie zazdrość pokąsa.. :)
Aga! czy u Ciebie tez takie niskie ciśnienie??? normalnie jakby go nie było wcale...
Gosiu! jako dziecko miałam dokładnie tak samo jak Maja:-) za Chiny Ludowe i pół Mongolii nie można było namówic mnie na szkolne zabawy. Nawet na balu maturalnym nie byłam.. :P
Monia pewnie pławi się w błogim odpoczynku u boku męża, ale gdzie Gusia i Marta????
Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka, no faktycznie Tamirko pustki, tylko kaszubki zostały ;)
Ja dziś od rana po Lęborku latałam, kupiłam kumpeli bluzkę na urodziny, taką samą siateczkę, trzeba coś pod spód włozyć, ale ładna, z taką srebrną nitką a kolor.... w sklepie ciemny szary a w domu nawet we fiolet wpadał. Bardzo ładna.
Sobie kupiłam w Lidlu rajstopy, niby są dwustronne, a z każdej strony inny kolor. kupiłam czarno-szare.

tamirko, oj ja bym się chyba nie odważyla do takiego Czarodzieja iść bo bym się bała że mnie połamie. Widziałam na filmach co oni robią więc się nie dziwię że czułaś się jakbyś była w kawałkach.
U mnie też niskie ciśnienie, wczoraj i przedwczoraj głowa mnie bolała, tabletki nie pomagały. Dziś już lepiej.
Jutro mnie nie będzie bo już koło 11 jadę do babci na zaległy Dzień Babci a potem do kumpeli na urodziny i zostaniemy tam na noc. Nie będę sama wracać po nocach, a zresztą męża i tak nie będzie to po co wracać....
Tak więc się nie martwcie jak zajrzę dopiero w niedzielę wieczorem.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam . :D Ja od rana walczyłam z moimi włosami i można powiedzieć ze może być, chociaż chciałam jaśniejsze ,ale to co było wczoraj to wielka porażka życiowa , teraz już mogę do ludzi wyjść , tylko mąż chodzi i marudzi że nie może się do tego koloru włosów przyzwyczaić :( Zaraz po obiedzie pojechaliśmy do Uli zawieźć Adasia bo ona miała dzień babski , z okazji jej urodzin , mają fajną zasadę, że spotykają się w domu i ucztują zaczynając od obiadu , później kawka i kolacyjka , każda prześciga się z nowymi potrawami , :D Teraz wróciliśmy , kolacji już nie zjem, bo się tam nowościami objadłam :)

Małgosiu , czyli kręgarz naprawił ciebie, ale co to za plastry masz ponaklejane ??/przeciwbólowe ??? moja synowa kupiła mi hennę ciemniejsza i już jestem prawie do ludzi :) jednak ta w proszku nie jest dla mnie :(

Agnieszko czyli jutro będziesz się gościć :) , babcia chyba będzie uradowana twoja wizytą :) odpoczniesz od domowych obowiązków . :)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
Wieczór to i pomału wszystkie się dokulujemy na forum :D
Ja mam w pt zwariowany dzień,rano wiadomo śniadanka budzenie,dziecko-f5.html" class="auto-link" rel="dofollow">dzieci do szkół ja do pracy.
Wracam na trochę,jem obiad ogarniam chałupkę,gonię młodszą do lekcji,przebieranko pakowanko i zawożę dziecię na basen ;-)
Wracam czołgając się,temperatura zapach chloru,wilgotność robią swoje.
I wyobraźcie sobie mialam jeszcze dzis po basenie iść pakować nagrody na zabawę karnawałową.
Ale do hmmmm nędzy co impreza to jestem w szkole sprzątam,szykuję,dekoruję,co tylko moje dziecko chodzi do tej klasy????zadzwoniła,któraś spytać masz czas???nie przyjęły z rozpędu.
No to dziś sprowadziłam je na ziemię i nie poszłam,odpowiednio to argumentując.
Tamirko wstawię linka do prawie indentycznej misy,nie wiem czy ta sama firma ale cena mnie powaliła.
Tylko musze na kompa usiąść tzn stacjonarnie
Mnie by tam mógł magik łamać,jakby mi potem dobrze było
Aga udanych wizyt,imprez i zadowolenia solenizantki z prezentu
Ale ci fajnie z tym pobytem w Lęborku,śliczne miasto ;-) :D
Halinko najważniejsze ,że włoski naprawione
Mąż się przyzwyczai
Co dobrego jadłaś
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , jadłam sałatkę chyba nazwa to leśna polana , :D mi bardzo smakowało , i tak pięknie wyglądało , :) roladki z łososiem , ale takie jakby w naleśniku zawijane , muszę się Uli popytać co to było , :) a ja teraz znowu delektuje się likierkiem 999 czerwonym :) na dobre trawienie :)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

O kurcze ja stale głodna
Halinko czy ty próbowałaś się zalogować tak jak ci pisałam na starym forum????
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , tak , udało mi się zalogować ,wpierw czekałam na hasło od nich , przekopiowałam i później zmieniłam i już mam tam wejście :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Halinka dziś na imprezce a ja jutro :)
Ciekawe jakie ja dobroci będę jadła, oby było dużo rzeczy których ja nie lubię bo szlag trafi moją dietę. Muszę zjeść to co lubię ale troszeczkę.... odrobinkę. I nie wszystko na raz tylko trochę a później znów trochę.

Kurcze, dziś słyszałam dokładnie kiedy teściowa poszła do pokoju,minęła może godzina a ona wcale nie wychodziła z niego. Ja poszłam po coś do salonu i czuję co tak ciepło tam.... taki zaduch.... patrzę, a żelazko jak zwykle włączone.
Marcelowi kazałam aby powiedział babci że żelazko miała zostawione a ta mówi że dopiero przed chwilą je włączyła... Ładne przed chwilą jak ja wiem kiedy szła do pokoju i że cała woda z niego już wyparowała i w salonie było aż ciepło.
Po drugie, robiłam dziś Marcelowi nalesniki na obiad. Usmazyłam tylko tyle co my zjedliśmy a resztę zostawiłam do smażenia żeby zjeść ciepłe. Jakby teść chciał to teściowa by mu usmażyła.
Bo gdybym zrobiła ciasta tylko tyle co dla nas to byłaby gadka że im nie zrobiłam.
A że zrobiłam wiecej to oczywiście nikt nie ruszył. I weź tu bądź mądry
Dziś rozmawiała znów ze swoją psiapsiółką i coś tam mówiła: my starzy ludzie potrzebujemy opieki, a kto się nami zaopiekuje?
No kuźwa, dopiero kilka dni temu mówiła,my mlode a teraz już ona stara?
Bo to zależy o co chodzi, raz jest młoda a raz stara....

Wiecie, że dopiero dziś rozebrałam choinkę???? i to żywą, nie żadną sztuczną.
I gdyby nie zbliżal się 2 luty to bym dalej jej nie rozbierała bo się wcale nie sypała a wręcz rosła.... ile ona miała nowych takich hmmmmm, jak to nazwać.... takich hmmmmm.....no wiecie ;) ;) ;)

Kasiu, mówisz Lębork piekny? No jest taki deptak gdzie są kamieniczki i to ma swój urok.... ale kurcze piątek to ludzi pełno. Albo ja się po prostu odzwyczaiłam od miejskiego ruchu
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Halinko czyli w swoją galerię weszłaś????
Aga no Lębork ma dużo atrakcji.
No teściowa ma tyle lat na ile w danej chwili się czuje hahaha
Ciekawe co tam u Zany?//
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Kasiu, no jak dla mnie Lębork ma tylko jedną atrakcję ]:-) ]:-) ]:-)
No własnie, Zanusia gdzie jesteś?
Marta też przepadła
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , tak weszłam na moja galerię , ciesze się , bo mogłam sobie pooglądać , Musze sie spytać zięcia czy da się to gdzieś wgrać :)

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Fajnie by było Halinko bo zdjęcia tam są cudne
Marta to tak zrywami pisze,to mam nadzieję,że sie znajdzie :)
Gosia z Majeczką zaczęły ferie
Aga z Marcelem też
Halinko a ta sałatka to z pieczarkami?????bo taką sobie wyguglałam
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Tak, my zaczęliśmy ferie, Marcel dostał dziś dyplom gratulacyjny na zakończenie semestru, w dodatku z takim paskiem jak na świadectwie :)
I tata się pytał co chce w nagrodę a on chce iść do kina na Noc w muzeum.
A jeszcze w poniedziałek klasy 4-6 jadą do kina na Pingwiny z Madagaskaru.
Zawsze klasy 4-6 w ferie jeździły, w końcu przyszło na nich też :)
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

No widzisz przegapiłam gratulacje dla Marcela cudne wyniki brawo
U nas nie ma takich listów
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Tak , z pieczarkami , na wierzchu posypana jest drobno pokrojonym koperkiem , :) No własnie zdjęcia są fajne i tam mam włosy takie jak długi czas robiłam u fryzjera , a teraz ratuję się tą henną i pudło bo tutaj te kolory są inne i nie zrobię pasemek , teraz mam kolor ciemny mahoń , ale za każdym myciem one się będą zmywały :( Musze się ciut rozjaśnić .

Agnieszko , zdolnego masz synka , gratulacje , :D

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Bardzo ciekawa ta sałatka
Halinko moja mama teraz chce przejść na siwe,ciekawe czy wytrzyma
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

U nas co roku Marcel przynosił dyplom z pierwszego semestru. A teraz dyplom z paskiem :)
I jeszcze niedawno był jakiś konkurs z angielskiego to dziś też dostał dyplom bo zajął w klasie 2 miejsce :)
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Mi rzeczy nieznane dyplom ok ale listów nie ma
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , ja nie mogę się do siwych przyzwyczaić , chociaż dużo osób mi mówi że mi dobrze ale ja nie mogę siebie zaakceptować :(

Agnieszko , na ja mogę tylko o dyplomach poczytać , nasza Natalka świadectwo z czerwonym paskiem w czwartej klasie dopiero przyniosła a tak to tylko były nagrody i list pochwalny dla rodziców , bo u Kacperka to nie pamiętam jak było , on zawsze miał wzorowe ale od kiedy w tych czasach dawali to nie wiem ???

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Od czwartej są z paskiem Halinko
No sama jestem ciekawa co ta moja mama wymyśli
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

No wiesz , dużo osób akceptuje się w siwych , no ja jakiś dziwna jestem , może jak wyłysieję całkowicie to zmądrzeję :) No tutaj u Natalki akurat wiem że od czwartej ale jak było wcześniej to nie pamiętam bo to się zmienia a i co region to tez inaczej do tego podchodzą,

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

To był właściwie list gratulacyjny dla rodziców
zacytuję Wam co tam napisane:
Dyrektor i Rada pedagogiczna Szkoły...... takiej a takiej mają zaszczyt zawiadomić panstwa takich a takich, że dziecko takie a takie osągając dobre i bardzo dobre wyniki w nauce oraz godnym zachowaniem zasługuje na szczególne wyróżnienie i pochwałę.
Życzymy dalszych sukcesów, a za trud włożony w proces wychowania serdecznie gratulujemy.

No i z boku pasek.
Tak jak napisała Kasia, Halinko paski są dopiero od 4 klasy kiedy to są oceny a nie opisowe.
Zachowanie ma wzorowe bo dwa razy dostał tzw uwagę pozytywną, za zdobycie 3 miejsca w konkursie plastycznym gminnym i za zajęcie 2 miejsca gdy grali w piłkę jako reprezentacja naszej szkoły. A to się liczy do zachowania. I bardzo dobrze :)

Halinko, faktycznie dużo ludzi ma siwe i im pasują i dobrze się w nich czują, ale nie każdy musi się w nich dobrze czuć. I skoro Ty się nie czujesz to farbuj :)
tamira
Super Gaduła

Obiad wymyśliłam leżąc na podłodze zgodnie z zaleceniami pana Czarodzieja. A jutro robię wypad do sklepu medycznego, o ile ból głowy mi przejdzie. A popołudniu urodziny teścia będziemy świętować:-)
Aga! ale Twój Marcel zdolniacha! Gratulacje! :) i szampańskiej Ci zabawy życzę, w końcu mamy karnawał!
Halinko! ja mam szpakowato na głowie i wcale to mi nie przeszkadza.. :D uważam, że siwy jeżyk jest cool.. ]:-)
A Ty na pewno wyglądasz świetnie w nowym kolorze.. :)
Sałatka brzmi apetycznie, muszę ją sobie wyguglać, bo dawno żadnej nie robiłam
Obrazek
Zablokowany