Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Przy kawie ...

Post autor: elzbieta45 »

już teraz zyja ludzie nawet za mniej niż za 1200zł . a opłaty tez jak z kosmosu . Nasz kraj do upadlosci brnie coraz bardziej wiec zycie będzie corazto cięższe .

ja już jestem w takim wieku ze ciężko by mi było w ciemno gdziesz wyruszyć a do tego jeszcze dzieci
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

ALe to się nie zmieni dopóki te darmozjady w sejmie za przyciskanie guzików będą brali po 10 tyś.
Jakby im kazał wyrzyć za 1,5 tys na miesiąc to mieliby zupełnie inne podejście do życia i do człowieka
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
L...

Post autor: L... »

dokladnie:/
Awatar użytkownika
Adix257
Samiec

Post autor: Adix257 »

zanna456 pisze:Adrian w sumie to mi mąż kupił laptopa w końcu :)

A czemu tak rzadko do nas zagladasz?
Całymi dniami pisałem z taką świetną koleżanką
LadyJ pisze:masakra. Potem sie dziwia czemu dzieci malo sie rodzi.
święte słowa. Ludzie powolutku nie mają sami na swoje utrzymanie a co dopiero utrzymać dzieci

Ela w twoim wieku to już coraz ciężej znaleźć jakąkolwiek pracę. Każdy pracodawca patrzy na efektywność pracy i myślą że młodzi to będą szarpać jak konie, ale w wielu przypadkach się mylą.
Kris byli kiedyś tacy posłowie którzy zrzekli się swojej pensji na miesiąc i żyli za kilkaset złotych, i stwierdzili że jest niezbyt możliwe.
Adrian
:P
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Co to jest miesiąc niech przeżyją 6 miesięcy i zabiorą im wszystko co mają. Tak żeby za wszystko musieli płacić.
Ale nigdy nie będzie dobrze skoro człowiek odpowiedzialny za wynagrodzenie zarabia grubo ponad 15 tyś

A dla przykładu powiem Wam że kiedyś pracowałem w takiej firmie praywatnej gdzie jej prezes zarabiał 140tyś, dyrektor 80 tyś.
A ludzi zatrudniali na najniższej karajowej. Jak zaczynałem tam pracować to miałem 950 zl na ręke a po dwóch latach miałem już aż 1050zł tylko dlatego że najniższa krajowa się podniosła.
Praca fajna byłoa, ciekawa i mi się podobała no ale ile tak można pracować. Przecież jakbym tam pracował to by mi życia zabrakło żeby iść na swoje
elzbieta45
Kobietka Expert

wiecie ja mam 600zł na miesiąc i 2 dzieci na utrzymaniu +opłaty . i powiem wam , ze musze się dobrze gimnastykować . a szans na jakakolwiek prawce mam zerowe
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Elu jestem pełen podziwu że Ci się to udaje. MI samemu byłoby ciężko sie za tyle utrzymać a co dopiero jeszcze 2 dzieci. Normalnie SZACUNEK
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Post autor: redorange666 »

Witam Was Ponowie mam chwilkę aby coś napisać.

U mnie sporo zmian... tak lepszych jak i gorszych.
Z jednej zostałem kierownikiem salonu w którym pracuję... z drugiej jest to tak nie satysfakcjonująca praca z powodu wypłaty że az mi się chce płakać.

Pamiętacie Pannę z którą sie umawiałem i o niej pisałem.
Dałem jej kopa w zad bo inaczej tego nie nazwę... sorry za określenie ale głupia koza z niej. Do spotkania nie doszło bo nie lubie jak się ze mnie robi idiotę.

No to w zasadzie jak na razie tyle. :)

Co tam u Was fajnego??
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Red a czemu nie doszło do spotkania, co się wydarzyło?
Dziewczyny nie obraziłam się przecież, ja nie z tych to co tak szybko można zdołować i się fochyują potem całe wieki he :D
Słuchajcie zaszalałam i kupiłam sobie kurteczkę na wiosnę i młodemu. ale dzięki temu że dostałam od połówka 100zł w prezencie na walentynki. Jeszcze torebkę chcę sobie kupić, a w przyszłym miesiącu buty sobie i młodemu.
Elu ja też mam 600zł na miesiąc i też jakoś muszę dawać radę choć jest bardzo ciężko jak sama wiesz...
a w ogóle to Dzień Dobry :D
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Jamelia: zaczęło się od tego że najpierw była chora, później nie była pewna a w walentynki stwierdziła że woli być sama... jeszcze to przełknąłem... natomiast już nie wytrzymałem jak zaczęła się na mnie drzeć z powodu tego że kurier nie przyjechał z głośnikami dla jej koleżanki.
No i powiedziałem jej że mam dość!!!
elzbieta45
Kobietka Expert

to tak ja tez bym tak zrobiła .
wiesz ja nie mam połowka na którego mogę liczyc na rodzine tez nie , jestem zdana tylko i wyłącznie na siebie ja za sam prad mam ponad 200 zl a do tego dochodzą inne opłaty łącznie z mieszkaniem nie mieszkam z rodzicami ani tez nie mam swojego
paula93

Post autor: paula93 »

Siemka ludzie ! :)
elzbieta45
Kobietka Expert

hejka hejka
G****

Post autor: G**** »

Cześć :)
paula93

jak leci ? ;]
G****

Jakoś tak powoli dziś a u Ciebie? :)
paula93

u mnie to samo od 2 tygodni.. zaczęłam praktyki robić i czasu w ogóle nie mam na nic. dopiero dzisiaj znalazłam czas żeby wejść tutaj...
G****

a gdzie masz praktyki? co robisz?
paula93

w urzędzie gminy, a robie wszystko. gdzie jest robota tam jestem, dzisiaj np. przez cały dzień na sekretariacie siedziałam bo nikogo nie było.
ale ja wracam to muszę się zająć domem, posprzątać, ugotować, napalić w piecu i jak to zrobić to padam na twarz.. a jeszcze jutro po praktyce na 16 do szkoły. :)
G****

Ale skończysz praktyki i wszystko wróci do normy :) A jak tam z połówkiem się układa?
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Red ta Twoja panna bardzo niezdecydowana, zobaczyła że chętny jesteś powalczyć więc uznała że można trochę po tobie pojezdzic i zobaczyć co z siebie dasz... tak mi się wydaje. Dobrze ze dałeś sobie spokój, takie laski są podłe i mało co warte...
Elu więc jak Ty opłacisz rachunki to co ci na życie zostaje? Piszesz że nie masz swojego m więc wychodzi na to że wynajmujesz.. Możesz napsac ile i na co wydajesz i jak się rozporządzasz resztą???????
Paula HEJ :)
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
paula93

jeszcze tylko 1,5 miesiąca :P a no układa się :)
a jak u ciebie? walentynki obchodziliście ? :)
G****

To już tylko 1,5 miesiąca do ślubu? :)

u mnie też się dobrze układa a walentynki będziemy dopiero obchodzić ;) Miały mi dziewczyny doradzić co do restauracji, wstawiałam na 1570 stronie ale żadna nie raczy nic powiedzieć ;P
Awatar użytkownika
redorange666
Samiec

Ja. NIe mam pojęcia co nią kierowało i nie zamierzam się nad ty zastanawiać... jak ja jej nie pasowałem wystarczyło powiedzieć... ale wiem że to trudne arcy trudne.
G****

W sumie to i dobrze, nie warto czasu tracić na kogoś takiego...
Zablokowany