Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Re: Przy kawie ...

Post autor: Culagula »

Carina, w razie gdybyś nie zajrzała na fb to wszystkiego najlepszeg z okazji urodzin :kwiatek

Składka 150zł? u nas dawno już takiej nie było a co roku jest drożej. To jeszcze może zależy ile jest dzieci... u nas było 54 (chyba)
Księdzu też zawsze się coś kupowało a tym razem dostał kasę i miał sam coś kupić do parafii.
Kwiaciarnia właściwie dała dupy bo babki z lilii nie zdjęły tych farbujących pręcików i ksiadz był wściekły że ministranci komże wybrudzili.
No i na oknach i filarach były sztuczne kompozycje.
I też byliśmy źli bo tydzień po komunii było bierzmowanie to te sztuczne kwiaty dla nich zostały,tylko żywe wymienili.
A przed kościołem my sprzątaliśmy,kwiaty sadziliśmy w czasie kiedy młodzież miała próbę.I wikary do nas żebyśmy jeszcze sprzątnęły kamienie spod plebanii a my do niego, czy te stare konie z bierzmowania nie mogą czegoś zrobić też? Tylko my wszystko mamy robić a oni przyjdą na gotowe? I żadna mama ani jednego kamienia nie ruszyła.
Awatar użytkownika
miaamy
Super Gaduła

Post autor: miaamy »

u nas składka 150 zł a idzie coś koło 30 dzieciaczków bo nasza parafia to mała jest :) kwiaty zawsze są żywe i nasze siostry zakonne same kościół ubierają i naprawde ładnie to robią no i też taniej niż jakby kwiaciarnia robiła. Mamy kościół sprzątają chyba w tę sobotę jak się nie myle. Więc młody komunie ma w sobote o 16 kościół już będzie uszykowany na niedzielną komunię ale bez kamerzysty i fotografa. Zdjęcia zrobię ja z M a kamery mama nawet nie chciała bo i po co i tak tego się później nie ogląda :P
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Hej hej ....
No miałam dzisiaj z Wami posiedzieć, to mnie Osobisty na działkę do teścia wywiózł. ]:-)

Ale już jestem, tylko muszę się jakoś ogarnąć :witch
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Cześć wszystkim co tam słychać u każdego? Jakiś malutki skrót by sie przydał :D Bo nie nadrobie niestety stron, nie mam za duzo czasu :C

Coś tam kiedyś przeczytałam ze Jamela mi składa życzonka urodzinowe(o ile dobrze pamiętam), co prawda już dawno po, ale nie było kiedy podziękować, więc dziękuje kochana :) :*
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
G****

Post autor: G**** »

jestem i powiem wam tak że dowiedziałam się tylu złych rzeczy że masakra... Aż się podłamałam...

Zacznę od tego że te badania co wczoraj robiłam to są ponad dwa razy gorsze niż ostatnie... Jutro znowu jadę na badania tylko że mam teraz 8 hormonów i morfologię do badania to dużo krwi i nie wiem jak to przeżyję ale mąż ze mną jedzie. Mam też jutro badanie PRL po obciążeniu i jak wyjdzie mi wynik ponad 100 to na rezonans mam iść... Dodatkowo doszło to że mam wadę macicy która utrudnia zajście w ciążę, a jak zajdę to jest duże ryzyko poronienia, ciąża może być zagrożona... no i znowu mi się porobiły torbielki na jajnikach i dodatkowo musimy pojechać do Lublina bo kazał żeby S. przebadał nasienie.

Za nie cały miesiąc z wynikami na wizytę. I mam strasznie dużo leków teraz. A i dodatkowo infekcja mi się jakaś przyplątała.

to chyba tyle...

Także troszkę się podłamałam tym wszystkim ale czas pokaże..
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Guśka pisze:
Dodatkowo doszło to że mam wadę macicy która utrudnia zajście w ciążę, a jak zajdę to jest duże ryzyko poronienia, ciąża może być zagrożona...

Masz przegrodę ?!
G****

A co oznacza? Wiesz co w sumie to z tego wszystkiego już nie pamiętam co mówił ale chyba jakieś słowo przegroda było to może być...
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Post autor: Jamelia »

Guśka nie łam się1 Będzie dobrze, zobaczysz? Podreperujesz hormonki, a jak zajdziesz to najwyżej przeleżysz(wiem, łatwo sie mówi) ale najważniejsze że ryzyko sie zmniejszy. Co mam ci powiedzieć... utulam tylko <<tuli,tuli,tuli>>> :kiss2
A powiedz jakie hormony oprócz prl jeszcze będziesz miała badane?
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
G****

Będa TSH, ft4, estradiol, progesteron, test mtc i prolaktyna no i zwykła morfologia.
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

Guśka :** ściskam Cię i tak jak Ci pisałam, myśl pozytywnie, wszystko się ułoży :kiss2

Miaamy ale to powinni mniej Twoi rodzice zapłacić skoro kamerzysty nie będzie wtedy kiedy Twój brat będzie do komunii przystępował..

Normalnie wymyślają.. Rodzice też mają coś takiego, że narzekają ale żeby jak najlepiej i najcudowniej wypadło to wymyślają, żeby nikt ich nie przebił.. a po co to wszystko??

Ej a prawda że na przyjęciu po tych całych uroczystościach się nie pije??

Bac gratki :*

Czyli Had będziesz musiała jakoś sobie radzić i być gotowa że może się w każdej chwili odnowić.. przerąbane...
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Guśka.. koleżanka w ogole miala nie mieć dzieci, a urodziła synka..
wiec głowa do góry i nie łam się....

tak, Madi i planuje teraz skołowac na nfz
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

A jakby była operacja to dalej się może nawrócić czy jak??
Awatar użytkownika
miaamy
Super Gaduła

Post autor: miaamy »

Madlen pisałam (chyba) że mama płaci 50 zł za ubranie kościoła i na ten prezent do księdza :) a po uroczystości komunijnej na przyjęciu się nie pije zazwyczaj. Ja jestem zwolennikiem nie picia na komunii bo to jest święto dziecka no i jak to wódkę lać ?? zresztą takie komunie trwają do max 18 godziny po kolacji każdy się zmywa :)
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Spać mi sie nie chce,dziwnie jak tej marudy mojej nie ma :( A wy śpicie już wszystkie, nie ma z kim pogadać :D
Zawsze trzeba podejmować ryzyko.Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie...
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

Hej.
Gusia - a jakiś zabieg na tą wadę macicy jest możliwy?
I nie zawsze to co mówią lekarze się sprawdza - więc głowa do góry - trzeba pozytywnie myśleć... Koleżanka pierwszą ciąże miała pozamaciczną, a przy drugiej się udało i mają córeczkę. Wiem, że łatwo tak mówić, ale sama wiesz ile daje pozytywne myślenie. Leki dostałaś, badania jeszcze porobicie i będzie dobrze, najwyżej przeleżysz ciąże - wylenisz się za wszystkie czasy :kiss2

Jam - dzisiaj już wraca "Twoja maruda" - nie będzie nudno ;P

Miłego dnia wszystkim (u nas znowu pada)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

hej wszystkim....

Madi.. nawet po operacji to moze wrócić...
nazwijmy to uszkodzeniem mechanicznym..
Powstaje w wyniku przeciążęnia lub niewłasciwego dbania o kręgosłup...
Awatar użytkownika
Jamelia
Moderatorka

Hej. Wpadłam się tylko przywitać bo szykuję się do wyjścia. O 10 jadę do sprzątania, potem do cukierni, więc cały dzień pracowity :)
Miłego dnia :)
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Bry :)
A ja tyle co wstalam i czuje ze to byl zly pomysl by tyle spac :) Jestem jakas nijaka przez to :)

Jamka udanego ;*

Hadzia a Ty co skarbenku sama tak tutaj?
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

No jak się wszystkie porozchodziły...
ale moze i dobrze..jakoś weny sama nie mam...
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Taki dzień, kochana.. :roll:
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

W sumie pogoda nieciekawa...
Przynajmniej u nas rano...
Piatek, zakupy itp...
G****

hej :)

Właśnie wrócilam z badań( 140 zł), zakupiłam leki(160 zł) i teraz się położyłam bo też coś jakoś niezbyt się czuję...

Dziękuje dziewczynki za otuchę :kiss2
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Hej Guska, hej Agatka ;*;*

Nie da sie ukryc ze pogoda rozwala.Eh

Gusienka to pieknie uszczuplilas finanse :)Zeby teraz tylko pomagalo ;*
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
G****

Hej :)

Mi chyba najlepiej wychodzi wydawanie pieniedzy :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

JAk kazdej kobiecie :D
Zablokowany