Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: hurri »

niestety, ale nie leczona alergia szybko się zamienia w infekcje, nawet w zapalenie zatok
coś o tym wiem :)
5 lat walczyłam z zapaleniem zatok u dziecka ....
migdała też usuwaliśmy, ale to przez nawracające anginy i zapalenia gardła :) a nie przez katar :)

no nic, obyście w końcu się dowiedzieli co małej jest
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Post autor: kokoszanel »

malina - sam S rozładował to moje napięcie :D
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł,
ale najważniejsze żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć"

~ Coco Chanel
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Smuzka ja tylko napisze ze mnie sie t nie podoba mocno.
Ropny katar tak dlugo ?

Chanelka ciesze sie ze humor lepszy:)

Milego dnia
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Sasza - humor lepszy, ale forma na wyczerpaniu hehehe :P

~ Coco Chanel
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

Post autor: Smużka 24 »

byłam zawieść mocz małej to lekarza złapałam i mówię co i jak kazał mi przyjechać, chce jeszcze raz ją zbadać bo się nie podoba ta gorączka.
no i jadę o 11.30.
właśnie też się martwię tym katarem coś musi być nie tak że ciągle go ma, ale wcześniej nie miała zanim poszła do przedszkola..
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

Smużka 24 pisze:Tamira, jak dostaje antybiotyk katar przechodzi, ale tak do tygodnie po znowu dostaje, .
Antybiotyk na katar????
Chrystusiku blaszany, co za konowały twoje dziecko leczą???? :o
Nic dziwnego, że ciągle coś łapie skoro antybiotykiem wyjałowiona.
Zbadał ktoś Małej zatoki???
Pobrał wymaz z gardła??

Wtorek w osobie pana Kier pokazuje na co go stać... :P
Już zaliczyliśmy dwa ostre spięcia, a do fajrantu daleko...
Jak jeszcze ze dwa razy mnie podkurzy, to pizgnę drzwiami i pójdę w cholerę, a na biurku zostawię mu kartkę: "jezdem w terenie" i weź mnie szukaj..

Halinko! ano, czeka mnie zabieg cieśni garstka, jeszcze nie wiem kiedy, bo do ortopedy zarejestrowałam się dopiero na 12 sierpnia.
Sama widzisz, że u mnie, jak nie urok, to sraczka i zawsze coś... 8-)
A o wyjeździe z Polski myślę już od jakiegoś czasu..
I coraz poważniej biorę taką opcję pod uwagę...
No, chyba że szlag trafi pisdzielców:-)
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Sasza
Super Gaduła

Tamira orientujesz sie do choroby SM?

Smuzka zmien lekarza....
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

Tamira, raz dostała antybiotyk na ten katar bo bardzo śmierdział, chodziło mi to że jak brała antybiotyk na ucho to i katar przechodził, jak brała na zapalenie pęcherze też katar minął, a tak jak nic się nie dzieje to leczą ją domowymi sposobami.
miała wymaz z nosa tego kataru.
A kto bada zatoki laryngolog? czy inny lekarz?
Przepraszam że tylko pisze o moje małej....
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

Smużka - tak laryngolog. więc po skierowanie do laryngologa i sru koniecznie na badania bo to nie jest normalne mam nieodparte wrażenie

~ Coco Chanel
tamira
Super Gaduła

Sasza pisze:Tamira orientujesz sie do choroby SM?
Orientujesz.
A co chciałabyś wiedzieć???
Jakby, co to dzwoń:-)
Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Ja bym Smużka jeszcze w wymaz poszła, bo faktycznie ten nawracający katar to cos nie tak jest.

Wróciłam ze spacerku :)

Pranie może wstawię ... :)
Sasza
Super Gaduła

Smuzka Gosia dobrze pisze wymaz zrob..
i pisz ile chcesz...

Tamirka hym..maz kolezanki w szpitalu tydzien juz,niby podejrzewają stwardnienie... ma problemy z mowa, brak czucia w rece bole glowy.
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

Właśnie od rodzinnego wróciłam, tak osłuchowo czysto, gardło czyste, ale te ucho co miała w marzec-kwiecień zapalenie coś mu się nie podobało, tylko małej nie boli to jest dziwne. napisał mi drugie skierowanie, a jutro ma Laryngologa w Oławie, to może mi ucho zbada jak po proszę bo wiecie jak to jest. właśnie to jest nie normalne że ona wiecznie ma katar, może jutro coś powie ten Laryngolog, jak nie to zrobię prywatnie wymaz to nie duży koszt.
A jaki jest sens robić wymaz z gardła jak nie ma anginy a ni nic się nie dzieje?
A przed 18 będzie wynik z moczu, może coś się okaże, ale wątpie bo też nic nie boli.
A na ospę to by zaraz te bąble były..
brzuch nie boli.
nie ma gorączki dziecko jak zdrowe.
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

wymaz z nosa, mnie chodzi o wymaz z nosa ....
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka
Jejku, Smużka, już wczoraj chciałam pisać o tej gorączce że może to jakaś 3-dniówka bo sąsiadki 3-latka ostatnio miala no ale już wiem, że to raczej nie to.... Sama jestem ciekawa skad aż taki katar, nic nie doradzę bo sama nie wiem co.
Oby laryngolog stwierdził co jej jest i zaczął leczenie.....

A ja już czekam na moje dziecko :)
Trener napisał, że od 14-tej można odbierać a że mąż akurat wracał z Gdyni to ma bliżej niż jakbym ja miała specjalnie jechać. Trochę poczeka na niego bo teraz jedzą obiad ale to nic.... za pół godziny synuś będzie w domu :)
Stęskniłam się :) Tak jeszcze inaczej jakby zadzwonił ale przecież nie było czasu.....
On też pisał wczoraj sms, że tęskni ale jakby można było jeszcze zostać to by został ;)
Najważniejsze że zadowolony, w sumie jego pierwszy taki wyjazd sam i na dlużej, bo do cioci to się nie liczy.

Ja dziś upiekłam ciasto z przepisu Saszy, a że teść ma urodziny to była okazja do eksperymentu.
Na sobotę zapewne szykuje się imprezka, a za rok teść będzie miał 70-tkę więc na bank będzie na sali z orkiestrą.....
Teść w lipcu 70-tkę a mąż w grudniu 40-tkę, szkoda że nie można zrobić jednej imprezy, zbyt długi odstęp....

A jeszcze z nowości to wczoraj stwierdziłam, że w sierpniu pójdę na borówki.
Koleżanka chce iść to pójdę z nią....
Ona myśli że to fajna, lekka i przyjemna praca, no cóż, niech się sama przekona. Na miesiąc mogę iść i to jeszcze nie wiem czy codziennie, bo w upały to dziękuję. Pamiętam jak rok temu było, że nawet karetka była bo ktoś zemdlał. A jak w folii się zbieralo to termometr pokazywał 46 stopni.
Pójdę, trochę schudnę i zarobię grosza :)

Aaaaa..... i mieliśmy w pokoju mysz!!!! Menda w dzień schowana a jak zgasiliśmy światło to zaczęła skrobać, myślalam że nie zasnę.
Otworzyłam drzwi i mam nadzieję że w nocy wyszła.... Ale co z tego skoro i tak gdzieś w domu jest. dziś wydawało mi się że ją slyszałam w pokoju Marcela. Muszę na noc trutkę wystawić w kuchni a może i "łapkę", nie mam zamiaru spać z myszą w pokoju.....
tamira
Super Gaduła

cześć Dziewuszki:-)
W końcu dotarłam do domu...ufff...
Niby nic specjalnego nie robiłam, a zmachana jestem, jak kobyła po westernie.. :P
W pracy z jednej strony wkurzający pan Kier, a z drugiej Młody, który czwarty raz zmienia termin urlopu.
Zwariować można z tym chłopami! :roll:
"Stych nerf" pójdziemy chyba na basen, bo za zimno na kąpiel w jeziorze.
Sasza pisze: Tamirka hym..maz kolezanki w szpitalu tydzien juz,niby podejrzewają stwardnienie... ma problemy z mowa, brak czucia w rece bole glowy.
To mogą, ale wcale nie muszą być objawy SM.
A ten kolega miał robiony rezonans, albo chociaż tomograf?
Pobierali mu płyn mózgowo-rdzeniowy?
Badał go okulista? Dokładniej chodzi o badanie VEP czyli na ludzki język tłumacząc badanie wzrokowych potencjałów wywołanych, tak to się dziwnie nazywa.
Jednym z częstszych objawów jest zapalenie nerwu wzrokowego i zaburzenia widzenia...
Do znudzenia będę powtarzać - porządna diagnostyka to podstawa!
U mnie kiedyś też podejrzewali SM, a potem okazało się, że to polimialgia, też franca wredna..
Smużka 24 pisze: A jaki jest sens robić wymaz z gardła jak nie ma anginy a ni nic się nie dzieje?
Czasami jest przewlekły stan zapalny śluzówki gardła albo migdałów, oglądowo niby nic nie widać, gardło nie boli, a bakterie są i swoje robią...
Najważniejsze, że Mała lepiej się czuje, ale do laryngologa idź koniecznie.
Może to zatoki tak jej dokuczają?

Saszka! tak sobie myślę, że gdybyś co tydzień podrzucała babciom Emi żeby samej balować, to faktycznie można by pomyśleć, że je niecnie wykorzystujesz, ale raz na ruski rok??? Żeby spędzić odrobinę czasu sam na sam z mężem????
A Ciebie mama babci nie zostawiała? ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam :) . Ze zdziwieniem patrzę że mojego rannego posta nie ma :( no gdzieś sobie znowu poszedł a tyle sobie popisałam ;-) U nas pogoda ładna , słoneczna , rano zrobiłam sobie zabieg , jest już lepiej , wczoraj ortopeda poradził mi żebym chodziła na podwyższonym obcasie , a mało na niskim ponieważ stopa moje już jest tak wyprofilowana , więc dzisiaj jechaliśmy do Wrocławia i założyłam sobie buty na wyższym koturnie i naprawdę lepiej mi się chodziło , stopa tak mnie nie bolała więc muszę wrócić na wysokie obcasy ;-) byłam na zakupach w Selgrosie po mięsko ,więc zaopatrzona jestem .Słuchałam debaty w TVN 24 wypowiedzi Niesiołowskiego który oceniał Macierewicza , kurcze ale się uśmiałam jak nazwał Macierewicza chuliganem politycznym :D :D jak on trafnie niekiedy powie , a w ogóle jego wypowiedź dzisiaj była super , zawsze mówi z humorem z dowcipem , no i mamy rząd który robi i uchwala to co chce ,

Smużko , ojej , martwię się twoją córcią , ciekawa jestem co jutro lekarz stwierdzi , coś dziwnego z tym jest , jakiś wirus się wkradł ,myślę że to coś będzie laryngologicznego , :(

Agnieszko , chyba już cieszysz się Marcelkiem , u was to te urodziny zawsze z wielkim przytupem , dobrze że u nas tego nie ma , bo to wydatek byłby spory , mój za rok ma 70 lat , Adaś 7 , a Kacperek 20 l śmiejemy się że to będzie jeden wspólny tort :D bo to prawie w tym samym czasie , :D

Małgosiu , wytrwałaś w spokoju do końca w pracy , :) z Polski to ty nie wyjeżdżaj , bo będzie nam smutno bez ciebie , przecież idzie dobra zmiana :D

Sasza , może ten twój znajomy miał udar , lekki wylew , ale chyba w szpitalu by wiedzieli ,

Ma , super że po nocy wrócił ci humor , oby tak dalej dobrze było :D

Gosiu szybko zatęskniłaś za Majeczką , po ile u was są ogórki do kiszenia ???
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Sasza mial renozans i dzis punkcje i czekaja na wyniki
Martwie sie :(

Malinka mysle ze to by chyba wylapali? bo ciagle nie wiedza co sie dzieje
Eh

Nastroju przez to dzis wogole nie mam

ps. Dziewczyny gdzie kupie stwoj kapielowy dla siebie? ( nie chodzi o neta bo tam zawsze mam obawy)
Ostatnio zmieniony wt lip 05, 2016 6:41 pm przez Sasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Sasza
Super Gaduła

ps. Dziewczyny gdzie kupie stwoj kapielowy dla siebie? ( nie chodzi o neta bo tam zawsze mam obawy)
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

Uf już wiem czemu gorączkuje,zapalenie pęcherza ma. leukocyty 30-50 gdzie norma 0-5. dostała antybiotyk na 7 dni i ma nadzieję ze będzie lepiej.
nie może się w basenie kąpać a tak bardzo lubi..
Tak rowerem prułam od lekarza bo szła taka czarna chmura i jest potężna burza tak pada drogi zalane.
Dziękuje wam bardzo za odpowiedzi, oczywiście jutro jadę, może coś się wyjaśni co jest grane z tym katarem
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Halinko, to Wy jesteście w wieku moich teściów a ja do Ciebie na Ty.....
Powiem Ci szczerze, że jeszcze jak się pisze wirtualnie to ok ale jak się spotkałyśmy to głupio mi było a zwłaszcza przed Twoim mężem, że taka gówniara mówi na TY do jego żony ;)
Dziś mieli przyjechać jedno goście, ale głównie to po jagody bo teściowa im zbierała ale jest już 18.45 i ich nie ma, mam nadzieję że już tak zostanie bo nie chce mi się jeszcze gości obsługiwać.
Najgorsze, że jak ktokolwiek dzwoni z życzeniami to teść zaprasza na sobotę. I może się okazać że w sobotę tu będzie sto osób ;)

Teściowa normalnie powaliła mnie na kolana....
Nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać, ale śmialiśmy się z Marcelem.
Bo tak nie bardzo chyba wiedziała o co ma pytać Marcela więc spytała: czy tam każdy spał sam?
Marcel zrozumiał, czy w sensie każdy miał swoją salę a jej chodziło, czy każdy miał swoje łóżko ]:-) ]:-) ]:-)
No powiedział jej, że chyba nie spali wszyscy w jednym ]:-) ]:-) ]:-)
Normalnie padłam

Smużka, a nie skarży się na ból przy siusianiu? I nie chodzi często do wc?
Bo takie objawy to najczęstsze przy zapaleniu pęcherza.....
Jedno się wyjaśniło......
No ale z katarem też trzeba wyjaśnić
Sasza
Super Gaduła

Aga i jak ciasto??
A powiedz mi robilas kiedys moze sos pomidorowy? chodzi mi o przetwory nie taki do obiadku
tamirka on zaburzen wzroku nie ma, tylko mowy.
brak czucia w rece i bole glowy.
Awatar użytkownika
Smużka 24
Fajna Kobietka

Aga właśnie nic nie boli, a mocz pobierałam jak trzeba.

Sasza masz jesz jakieś fajne przepisy na ciasto bo te z owocami to pycha.
Moja mama robić andżyke( nie wiem czy dobrze pisze) to jest taki jak by sos z pomidorów ja używam do wszystkiego jako przecież ale jak to się robi nie ma pojęcia.

Bardzo przepraszam za błędy, pisze z telefonu, prądu brak bo tak burza przeszła
Awatar użytkownika
kokoszanel
Super Gaduła

odpoczywam... :)

~ Coco Chanel
Sasza
Super Gaduła

Smuzka mam duzo przepisow:)
zalezy na co chcesz;)
murzynek z wisniami, szarlotka carska ,browni, ciasto jogurtowe z czekolada, babeczki zwykle , mufiny shreki, sernik, rogale drozdzowe z nutella i dzemem, ciasto pomarnczowe, marchewkowe, mufiny czekoladowe...to tak teraz co mi sie przypomina i co czesto u mnie jest
bo sporo tego mam

Kurcze kolezanka daje swoja core na tydzien do swojej ciotki , wypocznie.
Fajnie maja niektorzy
Zablokowany