Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
elzbieta45
Kobietka Expert

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: elzbieta45 »

witajcie milej niedzelki :papa:
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Elu miłej i dla Ciebie !!!! :papa:
elzbieta45
Kobietka Expert

dziekuje nawzajem goncik :papa:
Awatar użytkownika
WaszaMaziczka
Miła Kobietka

Post autor: WaszaMaziczka »

Hej.
Melduję się. I chcę Wam powiedzieć, że mam tyle roboty,że nie wiem kiedy do Was znowu zajrzę. Niby mam 24 godziny ale w szkole siedzę tyle,ile bym siedziała mając 2 etaty. Do tego dochodzą dojazdy. A w domu już same wiecie co mam.. W ten weekend udało mi się zresetować. I musi mi to wystarczyć na cały tydzień, a może i dłużej..
Buziam Was mocno i zmykam.
Ser­ce oba­wia się cier­pień [...] Po­wiedz mu, że strach przed cier­pieniem jest straszniej­szy niż sa­mo cier­pienie. I że żad­ne ser­ce nie cier­piało nig­dy, gdy sięgało po swo­je marzenia...
/Paulo Coelho/
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam :kwiatek :kwiatek Wróciłam z kościółka , piję już kawkę, więc zapraszam :D Za oknem pochmurnie ale na cale szczęście bez opadów :D rano nie chciało mi się wstać bo kręgosłup mnie jeszcze boli ale jak trzeba to nie ma sił , u mnie też teraz rosołek już się gotuje , zaraz makaron nastawię a później ziemniaczki i mięsko :D

Kay , więc znowu zakupy miałaś nieudane ??? niby w sklepach dużo wszystkiego a jak się chce coś konkretnego kupić to ciężko , :(

Gosiu , więc dzisiaj masz znowu wyjście z Majeczką na bal :D teraz jak słyszę to często urodzinki odbywają się w takich lokalikach , :D

Elu a jak u ciebie ?? jakie ty masz plany niedzielne ???

Marzenko no wreszcie się odezwałaś , ja ciebie rozumiem , moja Ulka tez siedzi długo , bo dziewczyna jest w ciąży i ciągle siedzi na zwolnieniu i ona musi ciągnąc zastępstwa , dzisiaj tez idzie do szkoły , a kiedy macie ferie ??jak tam dzieci ???
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Witajcie :)
Marzenko, dobrze że mam fb to chociaż tam czasem Cię zobaczę :) Ja mam też w telefonie ale tylko w domu jak mam wi-fi i chociaż może się pokazywać że jestem aktywna to wcale tak nie jest. No ale widziałam jak zresetowałaś się :) Mam nadzieję że to był w pełni wykorzystany czas a na prasowanie nie zwracałaś uwagi :) No, Kasia Ci mówiła że możesz jej podrzucić to prasowanko :)

Halinko, no nic dziwnego z tym kręgosłupem bo wczorajszych porządkach w piwnicy...
Rosołku bym zjadła... a my dziś mamy kurczaka pieczonego i frytki, na obiad przyjeżdżają goście, ten drugi syn z dziećmi.

Elu, Tobie również miłej niedzieli :) Ale na chwilkę tylko wpadasz....

Gosiu, fajne takie urodzinki. Szkoda że mój już chyba za duży na coś takiego.... Jemu to by się przydało coś związanego z piłką, z meczem... I tak samych kolegów zaprasza więc grają w piłkę. Rok temu poszłam z nimi na orlik i tam grali, tylko do domu na jedzenie przychodzili :) Dobrze że orlik jest zaraz za domem ale musiałam iść z nimi bo wiadomo - nie moje dzieci to trzeba pilnować.

A my już mamy do obiadu wszystko przygotowane, kurczak siedzi w piekarniku, tylko go wstawić, frytki już też tylko upiec. Ale oni mają przyjechać jakoś na 13.
Dobrze że mąż jechał spać do siostry bo jak ci tu będą to on w zyciu by się nie wyspał, ten szwagier z teściem to tak rozmawiają kto głośniej....
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agnieszko będziesz miała wesoło , a kto ich będzie obsługiwał??? czy znowu ty ??? Oj to ciężko ale skoro to swoi to chyba wezmą w swoje ręce ogarnięcie wszystkiego przy biesiadowaniu ??? :D :D
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Myślę że razem z teściową ale i szwagierka też zawsze pomaga i dziewczyny też. To przyjedzie właśnie ta co będzie miała wesele za rok.... oj, będzie o czym rozmawiać :)
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Czyli będziecie znowu się weselić :D :D Oj wydatek was czeka , ale tez i przyjemność bo to zawsze fajna zabawa , a daleko od was ???? :D

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

CZeść kochane!

No tak Halinko - teraz to się w lokalach robi urodzinki, i w sumie ja to rozumiem. W takim lokalu i więcej miejsca, i animator, i jest gdzie szaleć, a w domku to tym dzieciom coś trzeba zorganizować, jakieś zabawy, żeby nie było nudno.

My też będziemy w lokalu robić, ale to jeszcze długo długo ;)

Ja się zawiesiłam włąsnie z książką, a tu trzeba makaronik do rosołku ugotować.

Aguś - no Ty masz starszego synka od mojej córci, więc to i takie imprezki urodzinowe już wyglądają inaczej.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Gosiu u mnie właśnie makaronik już przed chwilka ugotowałam , rosół już prawie jest, za godzinkę obiorę ziemniaczki opiekę mięsko i już po robocie . W lokalikach faktycznie jest wygodniej ale to tez odpowiednio kosztuje , moja synowa teraz w styczniu robiła wnusi urodzinki (10 lat) ale w domu , ona ma smykałkę do takich imprez , było 7 dziewczynek , radochy było dużo różne zabawy , :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Tak Gosiu, nie dość że starszy to jeszcze chłopak i inne zainteresowania już mają.
Chociaż w Galerii widziałam kiedyś mini golf i też urodziny tam można zrobić ale to 40km od nas i też problem aby mamy dowiozły dzieci. Marcelowi się podobało no ale tu każdy na miejscu a tam musiałabym wynająć busa żeby wszystkich zawieźć ;)

Halinko, no ta panna młoda to z Gdyni a młody to nie uwierzysz ale z naszej wioski ;) A wesele będzie gdzieś tu w naszych rejonach, nigdzie daleko...
No wydatek będzie bo i kreację będę musiała sobie kupić, i fryzjera też a prezent to już pewnie z warzywniaka będziemy musieli odłożyć.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Czyli nadal macie w planach warzywniak??? może to będzie dobre , koło nas mają taki warzywniak i część warzyw mają swoich , jak kapusta , marchew , ziemniaki i ludzie chętnie tam kupują , nawet jajka przywozi jakaś kobieta :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

hej :) Malinko, niestety ;) trudno, musze siebie pogonić i jak najszybciej schudnąć do tego co mama mi ostatnio kupiła ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

malinka 61 pisze:Gosiu u mnie właśnie makaronik już przed chwilka ugotowałam , rosół już prawie jest, za godzinkę obiorę ziemniaczki opiekę mięsko i już po robocie . W lokalikach faktycznie jest wygodniej ale to tez odpowiednio kosztuje , moja synowa teraz w styczniu robiła wnusi urodzinki (10 lat) ale w domu , ona ma smykałkę do takich imprez , było 7 dziewczynek , radochy było dużo różne zabawy , :D
To też zależy od wielkości swojego mieszkanka, u mnie na tych 37 metrach niecałych cięzko by było pomieścić więcej jak 5 dzieci ... No i wymyślaj te zabawy, żeby się dzieciom nie nudziło. U nas dla 5 dzieci będzie to koszt 100 zł za wynajęcie sali, zaproszenia, zabawy w tym lokalu, dyskoteka, animator, napoje i drobne poczestunki jak paluszki, chrupki, herbatniki. Do tego oczywiście muszę ja torta już osobno zamówić, ale to i tak mi się kalkuluje ;)

Makaron już się gotuje, zjemy i będziemy odpoczywać.
2 dania dzisiaj nie mam :)

Warzywniak fajna sprawa !!!!! Tylko najlepiej chyba prosperuje wiosną/latek i jesienią.
Ja warzywa zimą to już w markecie kupuję, wolę takie niż pomarznięte z w3arzywnika na rynku, gdzie nie ma ogrzewania.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , u nie też mam takie pobożne marzenia , właśnie schudnąć , bo na wiosnę mam fajne nowe sukienki i nie wejdę , baleroniki mi wychodzą , stoję przed szafa i się martwię ale waga nic mi nie idzie w dół tylko w górę :( :( I co tutaj robić kiedy jeść się chce :( :(

Gosiu , właśnie jak malutkie mieszkanko to nie ma możliwości zrobienia na wesoło z zabawami zabawy dla dzieci , synowa ma 3 pokoje to jakoś zawsze robi , Natalka ma swój , Marcinek wnusio tez swój a ona wspólny stołowy :D :D ja już bym mogła dać obiad czyli rosół ale mój mówi że za wcześnie , tyle że u nas przeważnie musi być dwudaniowy , a jak nie to zupy może nie być ale drugie zawsze , takiego mam męża :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

wiesz co... zaczęłam się pilnować.... trochę więcej ruszac i waga spada w dół ;)
pomału, pomału i leci ;)
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

U mnie to i tak już późno na rosół.

Jemy zazwyczaj po 11 :) Ale to tylko wtedy jak mam drugie danie. :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

ojej.. to o której jecie obiad ??
u nas najczęściej koło 16-17
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Gosiu o 11 ?? kurcze to u nas jest drugie śniadanie :D u męża brata w Bielsku jedzą o 12 i to dla nas jest dziwne ze tak wcześnie , ja w tygodniu to mam na 15 zawsze wyjątkowo o 14 , tak się przyzwyczailiśmy ,

Kay , no ruch jest bardzo dobry na spadek wagi , ale ja nie znoszę wędrówek , spacerów , ja to wielki kanapowiec :( :( mam sąsiadkę która zawsze do południa trzy razy biegnie do miasta a to od nas około 25 min drogi , później robi obiad , i o 16 bierze kije i maszeruje ale zrobiła się tak szczupła że aż brzydko wygląda bo to starszy człowiek a to nie zawsze jest korzystnie bo młodzi to co innego , no ale ruch to zdrowie :D :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

ja kupiłam jakiś czas temu steper ;) i jak oglądamy film, to ja własnie na steperku :)

u mnie mama koło 12 je obiad jak jest w niemczech.
wraca i się przestawia na 16-17
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Kayira pisze:ojej.. to o której jecie obiad ??
u nas najczęściej koło 16-17

To zalezy. Jak mąż idzie o 14 do pracy to obiad jest o 12:30- 13 , a czasem wcześniej :)

Jeśli jest w pracy na rano to obiadek jest różnie, czasem właśnie na 16 jak przychodzi z pracy, lub my jemy wcześniej z Mają, tak koło 13-14.

A rosół u nas zawsze wcześnie :)
Z domu to wyniosłam, przed południem jeszcze,
jak Maja była malutka i na drzemki mi chodziła w południe to własnie pojadła rosołku przed i szła spać :)

O 17 to my już kolację najczęściej jemy :)))
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Dzień dobry kochane :) Zajrzałam na chwilkę :) Pozdrawiam znad resztek tortu urodzinowego i jeszcze przed obiadkiem. Dzisiaj zrobiłam gulasz i zabieram się zaraz do pisania..
elzbieta45
Kobietka Expert

smacznego .....
ja przygotowywuje obiadek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witaj Agatko a co to ??/ miałaś urodziny , więc wszystkiego najlepszego , ale bym zjadła takie dobroci , :D :D

Gosiu , każdy jednak ma swój czas posiłków , taka kolacja wczesna tez jest dobra na utrzymanie linii :D kurcze ale jak się długo siedzi to dopiero wieczorkiem najbardziej smakuje jedzonko :D

Obrazek
Zablokowany