Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek
witajcie milej niedzelki 
Elu miłej i dla Ciebie !!!! 
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
dziekuje nawzajem goncik 
- WaszaMaziczka
- Miła Kobietka
Hej.
Melduję się. I chcę Wam powiedzieć, że mam tyle roboty,że nie wiem kiedy do Was znowu zajrzę. Niby mam 24 godziny ale w szkole siedzę tyle,ile bym siedziała mając 2 etaty. Do tego dochodzą dojazdy. A w domu już same wiecie co mam.. W ten weekend udało mi się zresetować. I musi mi to wystarczyć na cały tydzień, a może i dłużej..
Buziam Was mocno i zmykam.
Melduję się. I chcę Wam powiedzieć, że mam tyle roboty,że nie wiem kiedy do Was znowu zajrzę. Niby mam 24 godziny ale w szkole siedzę tyle,ile bym siedziała mając 2 etaty. Do tego dochodzą dojazdy. A w domu już same wiecie co mam.. W ten weekend udało mi się zresetować. I musi mi to wystarczyć na cały tydzień, a może i dłużej..
Buziam Was mocno i zmykam.
Serce obawia się cierpień [...] Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia...
/Paulo Coelho/
/Paulo Coelho/
- malinka 61
- Kobietka Expert
Witam
Wróciłam z kościółka , piję już kawkę, więc zapraszam
Za oknem pochmurnie ale na cale szczęście bez opadów
rano nie chciało mi się wstać bo kręgosłup mnie jeszcze boli ale jak trzeba to nie ma sił , u mnie też teraz rosołek już się gotuje , zaraz makaron nastawię a później ziemniaczki i mięsko
Kay , więc znowu zakupy miałaś nieudane ??? niby w sklepach dużo wszystkiego a jak się chce coś konkretnego kupić to ciężko ,
Gosiu , więc dzisiaj masz znowu wyjście z Majeczką na bal
teraz jak słyszę to często urodzinki odbywają się w takich lokalikach ,
Elu a jak u ciebie ?? jakie ty masz plany niedzielne ???
Marzenko no wreszcie się odezwałaś , ja ciebie rozumiem , moja Ulka tez siedzi długo , bo dziewczyna jest w ciąży i ciągle siedzi na zwolnieniu i ona musi ciągnąc zastępstwa , dzisiaj tez idzie do szkoły , a kiedy macie ferie ??jak tam dzieci ???
Kay , więc znowu zakupy miałaś nieudane ??? niby w sklepach dużo wszystkiego a jak się chce coś konkretnego kupić to ciężko ,
Gosiu , więc dzisiaj masz znowu wyjście z Majeczką na bal
Elu a jak u ciebie ?? jakie ty masz plany niedzielne ???
Marzenko no wreszcie się odezwałaś , ja ciebie rozumiem , moja Ulka tez siedzi długo , bo dziewczyna jest w ciąży i ciągle siedzi na zwolnieniu i ona musi ciągnąc zastępstwa , dzisiaj tez idzie do szkoły , a kiedy macie ferie ??jak tam dzieci ???
Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Witajcie 
Marzenko, dobrze że mam fb to chociaż tam czasem Cię zobaczę
Ja mam też w telefonie ale tylko w domu jak mam wi-fi i chociaż może się pokazywać że jestem aktywna to wcale tak nie jest. No ale widziałam jak zresetowałaś się
Mam nadzieję że to był w pełni wykorzystany czas a na prasowanie nie zwracałaś uwagi
No, Kasia Ci mówiła że możesz jej podrzucić to prasowanko 
Halinko, no nic dziwnego z tym kręgosłupem bo wczorajszych porządkach w piwnicy...
Rosołku bym zjadła... a my dziś mamy kurczaka pieczonego i frytki, na obiad przyjeżdżają goście, ten drugi syn z dziećmi.
Elu, Tobie również miłej niedzieli
Ale na chwilkę tylko wpadasz....
Gosiu, fajne takie urodzinki. Szkoda że mój już chyba za duży na coś takiego.... Jemu to by się przydało coś związanego z piłką, z meczem... I tak samych kolegów zaprasza więc grają w piłkę. Rok temu poszłam z nimi na orlik i tam grali, tylko do domu na jedzenie przychodzili
Dobrze że orlik jest zaraz za domem ale musiałam iść z nimi bo wiadomo - nie moje dzieci to trzeba pilnować.
A my już mamy do obiadu wszystko przygotowane, kurczak siedzi w piekarniku, tylko go wstawić, frytki już też tylko upiec. Ale oni mają przyjechać jakoś na 13.
Dobrze że mąż jechał spać do siostry bo jak ci tu będą to on w zyciu by się nie wyspał, ten szwagier z teściem to tak rozmawiają kto głośniej....
Marzenko, dobrze że mam fb to chociaż tam czasem Cię zobaczę
Halinko, no nic dziwnego z tym kręgosłupem bo wczorajszych porządkach w piwnicy...
Rosołku bym zjadła... a my dziś mamy kurczaka pieczonego i frytki, na obiad przyjeżdżają goście, ten drugi syn z dziećmi.
Elu, Tobie również miłej niedzieli
Gosiu, fajne takie urodzinki. Szkoda że mój już chyba za duży na coś takiego.... Jemu to by się przydało coś związanego z piłką, z meczem... I tak samych kolegów zaprasza więc grają w piłkę. Rok temu poszłam z nimi na orlik i tam grali, tylko do domu na jedzenie przychodzili
A my już mamy do obiadu wszystko przygotowane, kurczak siedzi w piekarniku, tylko go wstawić, frytki już też tylko upiec. Ale oni mają przyjechać jakoś na 13.
Dobrze że mąż jechał spać do siostry bo jak ci tu będą to on w zyciu by się nie wyspał, ten szwagier z teściem to tak rozmawiają kto głośniej....
- malinka 61
- Kobietka Expert
Agnieszko będziesz miała wesoło , a kto ich będzie obsługiwał??? czy znowu ty ??? Oj to ciężko ale skoro to swoi to chyba wezmą w swoje ręce ogarnięcie wszystkiego przy biesiadowaniu ???

Przy podejmowaniu decyzji, nie zważaj na innych, kieruj się głosem serca i własnym instynktem...

Myślę że razem z teściową ale i szwagierka też zawsze pomaga i dziewczyny też. To przyjedzie właśnie ta co będzie miała wesele za rok.... oj, będzie o czym rozmawiać 
- malinka 61
- Kobietka Expert
Czyli będziecie znowu się weselić
Oj wydatek was czeka , ale tez i przyjemność bo to zawsze fajna zabawa , a daleko od was ???? 

CZeść kochane!
No tak Halinko - teraz to się w lokalach robi urodzinki, i w sumie ja to rozumiem. W takim lokalu i więcej miejsca, i animator, i jest gdzie szaleć, a w domku to tym dzieciom coś trzeba zorganizować, jakieś zabawy, żeby nie było nudno.
My też będziemy w lokalu robić, ale to jeszcze długo długo
Ja się zawiesiłam włąsnie z książką, a tu trzeba makaronik do rosołku ugotować.
Aguś - no Ty masz starszego synka od mojej córci, więc to i takie imprezki urodzinowe już wyglądają inaczej.
No tak Halinko - teraz to się w lokalach robi urodzinki, i w sumie ja to rozumiem. W takim lokalu i więcej miejsca, i animator, i jest gdzie szaleć, a w domku to tym dzieciom coś trzeba zorganizować, jakieś zabawy, żeby nie było nudno.
My też będziemy w lokalu robić, ale to jeszcze długo długo
Ja się zawiesiłam włąsnie z książką, a tu trzeba makaronik do rosołku ugotować.
Aguś - no Ty masz starszego synka od mojej córci, więc to i takie imprezki urodzinowe już wyglądają inaczej.
- malinka 61
- Kobietka Expert
Gosiu u mnie właśnie makaronik już przed chwilka ugotowałam , rosół już prawie jest, za godzinkę obiorę ziemniaczki opiekę mięsko i już po robocie . W lokalikach faktycznie jest wygodniej ale to tez odpowiednio kosztuje , moja synowa teraz w styczniu robiła wnusi urodzinki (10 lat) ale w domu , ona ma smykałkę do takich imprez , było 7 dziewczynek , radochy było dużo różne zabawy , 

Tak Gosiu, nie dość że starszy to jeszcze chłopak i inne zainteresowania już mają.
Chociaż w Galerii widziałam kiedyś mini golf i też urodziny tam można zrobić ale to 40km od nas i też problem aby mamy dowiozły dzieci. Marcelowi się podobało no ale tu każdy na miejscu a tam musiałabym wynająć busa żeby wszystkich zawieźć
Halinko, no ta panna młoda to z Gdyni a młody to nie uwierzysz ale z naszej wioski
A wesele będzie gdzieś tu w naszych rejonach, nigdzie daleko...
No wydatek będzie bo i kreację będę musiała sobie kupić, i fryzjera też a prezent to już pewnie z warzywniaka będziemy musieli odłożyć.
Chociaż w Galerii widziałam kiedyś mini golf i też urodziny tam można zrobić ale to 40km od nas i też problem aby mamy dowiozły dzieci. Marcelowi się podobało no ale tu każdy na miejscu a tam musiałabym wynająć busa żeby wszystkich zawieźć
Halinko, no ta panna młoda to z Gdyni a młody to nie uwierzysz ale z naszej wioski
No wydatek będzie bo i kreację będę musiała sobie kupić, i fryzjera też a prezent to już pewnie z warzywniaka będziemy musieli odłożyć.
- malinka 61
- Kobietka Expert
Czyli nadal macie w planach warzywniak??? może to będzie dobre , koło nas mają taki warzywniak i część warzyw mają swoich , jak kapusta , marchew , ziemniaki i ludzie chętnie tam kupują , nawet jajka przywozi jakaś kobieta 

hej
Malinko, niestety
trudno, musze siebie pogonić i jak najszybciej schudnąć do tego co mama mi ostatnio kupiła 
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
To też zależy od wielkości swojego mieszkanka, u mnie na tych 37 metrach niecałych cięzko by było pomieścić więcej jak 5 dzieci ... No i wymyślaj te zabawy, żeby się dzieciom nie nudziło. U nas dla 5 dzieci będzie to koszt 100 zł za wynajęcie sali, zaproszenia, zabawy w tym lokalu, dyskoteka, animator, napoje i drobne poczestunki jak paluszki, chrupki, herbatniki. Do tego oczywiście muszę ja torta już osobno zamówić, ale to i tak mi się kalkulujemalinka 61 pisze:Gosiu u mnie właśnie makaronik już przed chwilka ugotowałam , rosół już prawie jest, za godzinkę obiorę ziemniaczki opiekę mięsko i już po robocie . W lokalikach faktycznie jest wygodniej ale to tez odpowiednio kosztuje , moja synowa teraz w styczniu robiła wnusi urodzinki (10 lat) ale w domu , ona ma smykałkę do takich imprez , było 7 dziewczynek , radochy było dużo różne zabawy ,
Makaron już się gotuje, zjemy i będziemy odpoczywać.
2 dania dzisiaj nie mam
Warzywniak fajna sprawa !!!!! Tylko najlepiej chyba prosperuje wiosną/latek i jesienią.
Ja warzywa zimą to już w markecie kupuję, wolę takie niż pomarznięte z w3arzywnika na rynku, gdzie nie ma ogrzewania.
- malinka 61
- Kobietka Expert
Kay , u nie też mam takie pobożne marzenia , właśnie schudnąć , bo na wiosnę mam fajne nowe sukienki i nie wejdę , baleroniki mi wychodzą , stoję przed szafa i się martwię ale waga nic mi nie idzie w dół tylko w górę
I co tutaj robić kiedy jeść się chce

Gosiu , właśnie jak malutkie mieszkanko to nie ma możliwości zrobienia na wesoło z zabawami zabawy dla dzieci , synowa ma 3 pokoje to jakoś zawsze robi , Natalka ma swój , Marcinek wnusio tez swój a ona wspólny stołowy
ja już bym mogła dać obiad czyli rosół ale mój mówi że za wcześnie , tyle że u nas przeważnie musi być dwudaniowy , a jak nie to zupy może nie być ale drugie zawsze , takiego mam męża 
Gosiu , właśnie jak malutkie mieszkanko to nie ma możliwości zrobienia na wesoło z zabawami zabawy dla dzieci , synowa ma 3 pokoje to jakoś zawsze robi , Natalka ma swój , Marcinek wnusio tez swój a ona wspólny stołowy

wiesz co... zaczęłam się pilnować.... trochę więcej ruszac i waga spada w dół 
pomału, pomału i leci
pomału, pomału i leci
U mnie to i tak już późno na rosół.
Jemy zazwyczaj po 11
Ale to tylko wtedy jak mam drugie danie. 
Jemy zazwyczaj po 11
ojej.. to o której jecie obiad ??
u nas najczęściej koło 16-17
- malinka 61
- Kobietka Expert
Gosiu o 11 ?? kurcze to u nas jest drugie śniadanie
u męża brata w Bielsku jedzą o 12 i to dla nas jest dziwne ze tak wcześnie , ja w tygodniu to mam na 15 zawsze wyjątkowo o 14 , tak się przyzwyczailiśmy ,
Kay , no ruch jest bardzo dobry na spadek wagi , ale ja nie znoszę wędrówek , spacerów , ja to wielki kanapowiec
mam sąsiadkę która zawsze do południa trzy razy biegnie do miasta a to od nas około 25 min drogi , później robi obiad , i o 16 bierze kije i maszeruje ale zrobiła się tak szczupła że aż brzydko wygląda bo to starszy człowiek a to nie zawsze jest korzystnie bo młodzi to co innego , no ale ruch to zdrowie

Kay , no ruch jest bardzo dobry na spadek wagi , ale ja nie znoszę wędrówek , spacerów , ja to wielki kanapowiec

ja kupiłam jakiś czas temu steper
i jak oglądamy film, to ja własnie na steperku 
u mnie mama koło 12 je obiad jak jest w niemczech.
wraca i się przestawia na 16-17
u mnie mama koło 12 je obiad jak jest w niemczech.
wraca i się przestawia na 16-17
Kayira pisze:ojej.. to o której jecie obiad ??
To zalezy. Jak mąż idzie o 14 do pracy to obiad jest o 12:30- 13 , a czasem wcześniej
Jeśli jest w pracy na rano to obiadek jest różnie, czasem właśnie na 16 jak przychodzi z pracy, lub my jemy wcześniej z Mają, tak koło 13-14.
A rosół u nas zawsze wcześnie
Z domu to wyniosłam, przed południem jeszcze,
jak Maja była malutka i na drzemki mi chodziła w południe to własnie pojadła rosołku przed i szła spać
O 17 to my już kolację najczęściej jemy
-
a_gatka
Dzień dobry kochane
Zajrzałam na chwilkę
Pozdrawiam znad resztek tortu urodzinowego i jeszcze przed obiadkiem. Dzisiaj zrobiłam gulasz i zabieram się zaraz do pisania..
-
elzbieta45
- Kobietka Expert
smacznego .....
ja przygotowywuje obiadek
ja przygotowywuje obiadek
- malinka 61
- Kobietka Expert
Witaj Agatko a co to ??/ miałaś urodziny , więc wszystkiego najlepszego , ale bym zjadła takie dobroci ,
Gosiu , każdy jednak ma swój czas posiłków , taka kolacja wczesna tez jest dobra na utrzymanie linii
kurcze ale jak się długo siedzi to dopiero wieczorkiem najbardziej smakuje jedzonko 
Gosiu , każdy jednak ma swój czas posiłków , taka kolacja wczesna tez jest dobra na utrzymanie linii