Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: chochlik70 »

Hej
U mnie niby pogodnie,ale bez auta kiepsko.
Tam gdzie pracuję autobusy nie jeżdżą :( niby mam niedaleko ok km do przedszkola i później km do pracy więc jest co pedałować,no cóż,mogłoby być cieplej tobym jeździła rowerem zawsze to ciut szybciej.
No ale rano jest nieciekawie.
Tak jak już Aga pisała we wtorek byłam u taty na imieninach,w środę z małą tańce,znów przełożone na późniejszą godzinę tak,że wracam po 20,jeszcze z Mazikiem robiłam PITa wieczorem przez neta tak,że wieczór minął
A wczoraj gadałam na skeypie z kumpelą tak,że na neta czasu nie zostaje
W pracy to wiadomo czasem uda się poczytać czasem coś napisać ale to nie zawsze.
A teraz piekę ten placek zielony mech
Mała ma taki kaszel,że aż strach słuchać,poinhalowałam,dałam syrop,oklepałam i zobaczymy
Może jeszcze coś napiszę ae chciałam chociaż trochę bo wieczorem idę do mamy na taniec z gwiazdami
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

No nie mów, mała znów kaszle? Ach, coś często ją bierze ten kaszel... pewnie Halinka ją wycałowała na urodziny i zaraziła....

Wiecie co? Z tym turniejem jutrzejszym tak wyszło że jest na 10 a nie na 12 i nasi grają w pierwszej grupie i ok 12.30 już będzie koniec.
A bierzmowanie jest na 10.30 więc koło 13 będą na sali to my po drodze weźmiemy Marcela i pojedziemy na salę na obiad. I będzie tu i tu :)
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Dlaczego mówisz znów?????ja nie pamietam kiedy ostatnio
No wysypkę miała,ale kaszel????
No to Marcele się cieszy bo turniej zaliczy
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Czemu mówię znów?
A bo może to już minęło trochę czasu, nie wiem bo mi czas ucieka przez palce i może to było dawno temu a mi się wydaje że niedawno, może w tamtym roku...
Ale w każdym mąć razie na pewno już drugi raz podczas gdy Marcel miał..... dawno temu, tak że nie pamiętam kiedy....
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Kay , nie przemęczaj się :D , masz leżeć i wypoczywać , :D w domu to wieczna jest praca i jej się nie przerobi ,

Krzysiu , ty też takie masełko kiedyś robiłeś , teraz to do rzadkości należy , na wsi teraz coraz mniej jest osób które prowadza gospodarstwa z prawdziwego zdarzenia , nic się tym ludziom nie opłaca , ja się dziwię że mieszkając na wsi nie hodują kur , świnek , ja pamiętam jak jeździłam do babci na wieś to masełko , swojski chlebek to więcej już człowiekowi nie było potrzeba , mleko zsiadłe można było kroić łyżką a nie to sklepowe taka berbelucha ach dużo by było wspominać .Ty też przystopuj z robotą , bo młodość ci przeminie .

Martusiu i ty też znasz dobroci , ja zawsze wracam wspomnieniami za tamtymi smakami , oj lubię dobroci

O temat swojskości poruszyłam i widzę że i ty Agnieszko dobroci jadasz , masz szczęście że mieszkasz na wsi i masz możliwość kupienia takich rzeczy , u nas masła dużo idzie , ja uwielbiam chlebek z samym masełkiem , :D Jak tam już się rozgrzałaś , ??? Oranie teraz tak szybko nie schnie , ale sam zapach to też dużo daje , ja też czekam kiedy na balkonie będzie można wieszać ale teraz to by trzy dni wisiało zanim by wyschło :(

Kasiu a co jeszcze samochodzik masz zepsuty ??? no to masz problem bo samochodem to szybko sie wszędzie zajedzie a rowerem to teraz nie za bardzo , bo za zimno , biedna twoja Julcia , mnie jeszcze kaszel trochę męczy ale słyszę że dużo ludzi boryka się z tak silnym kaszlem , mnie już trzy tygodnie męczy :( :(
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Halinko, no u nas są jeszcze takie gospodarstwa gdzie hodują i świnki i krowy i kury.
No, moja teściowa kury hoduje ale tylko tyle żeby jajka były. Ale teraz i kaczki ma i kurczaki.
A świnię to zawsze kupujemy od kogoś, znajomy nam zabija i albo mamy na mięso albo dajemy na przerób.
Mleko bierzemy od gospodarzy, masło też. Ja takiego mleka nie lubię ale teściowa robi twaróg to innego wcale nie jem.
No i nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam mięso wieprzowe ze sklepu... Kurczaka też...
Kiedyś to mąż nawet króliki hodował.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agnieszko , no to u was można by zrobić wczasy agroturystyczne , macie lasy , jeziorko , a najważniejsze dobre ekologiczne jedzenie , blisko do morza , króliki to najlepsze mięsko , wszędzie stawiane jest na pierwszym miejscu , :D jak mieszkałam w Bielsku to teść tez hodował króliczki , było dla dzieci delikatne , wspaniałe jedzonko :D Uli teść też jakiś czas miał ale cos tam później zaczęły chorować i zaprzestał tej hodowli :(
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

wpadłam się przywitać . Miłego dnia :papa: :papa:
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

Hej piękności moje kochane Wszystkiego Najlepszego z okazji tak pięknego święta jak Dzień Kobiet :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek

Hmm Malinko to za dużo powiedziane że robiłem masło. Ja tylko je ubijałem a wszystkie składniki dodawała ciocia. Tak więc ja byłem od tej ciężkiej roboty :)
Co do pracy to spokojnie niemam zamiaru całej swojej młodości przepracować. Tym bardziej że w tyg to i tak za dużo się nei dzieje a w weekend sobie wszystko odbijam. Zawsze się gdzieś wyjdzie ze znajomymi więc się jakoś kręci :)

Masz racje że teraz ludzie idą na łatwizne i nic im się nie chce robić. A różnice widać w jajkach, zupełnie inaczej wygląda żółtko z takiego jajka sklepowego a inne od ciotki. Ja naszczęście mam znajomego co ma swoją ferme kur i zawsze łatwi mi jajeczka i kurkę jak chce. Więc zawsze mam sprawdzony towar i wiem że w naturalny sposób chodowany a nie chemicznie
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam :D :D :kwiatek :kwiatek
Dziękuję Krzysiu za życzenia i za śliczne kwiatuszki , bardzo mi miło że w tym pięknym dniu o nas pamiętasz i z takim pięknym gestem nas dzisiaj przywitałeś :D :D :D

Ja już też życzenia od mężusia dostałam , słodkości również a teraz piję kawusię i was zapraszam :D Pogoda śliczna , pięknie świeci słoneczko aż zachęca do spacerów :D

Witaj Elu , jak tam dzisiaj świętujesz :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Witajcie.:)
Ja tez tylko sie przywitac.
Rajsz jak mi glowa peka :(
Kris tu tez ci dziekuje :)
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

Witajcie ;) wszystkiego naj naj naj :D
i jak najwięcej prezentów od facetów :D
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hej
U mnie wiosennie i pracowicie
rano wiadomo praca zakupy,a później szał ciał
Zrobiłam dwie sałatki,rybę po grecku,makowiec i to ciasto zielone z wierzchu wygląda pięknie ciekawe jakie będzie po rozkrojeniu bo je trochę zmodyfikowałam ;-)
Rosół na jutro ugotowany,roladki się próżą-mniam.
Kris serdecznie dziękuję za życzenia.
Mam cały bukiet tulipanów w pracy dostałam,bukiet róż i pięknego pierwiosnka ma tak duże kwiaty,że szok.
Nawet od pijaczka pod sklepem dostałam czekoladę :D i wafelka grześka dla małej
Mała już lepiej kaszel się ładnie odrywa,myślę,że w poniedziałek zostanie w domu to się zobaczy.
Halinko ja niedawno pisałam Adze o agroturystyce piękne położenie,a po za tym ma co wynajmować,ale o tym jak chce niech sama pisze.
Właśnie moi sąsiedzi wrócili z Zakopanego,podobno swietna kwatera i niedroga.
Kay i jak z tym Twoim zdrówkiem,jest jakaś poprawa po zastrzykach????
Lobelia co u was????
Aga jak po bierzmowaniu,pyszności były????
Obrazek

Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Chochlik ;) fajnie Ci ;) hehe... skoro już nawet od pijaczków dostajesz ;)
ale fajnie że pamiętają co za dziś dzień :D

a ze zdrowiem... jest lepiej..
ale się strasznie rozleniwiłam...
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Kay mnie pijaki zawsze kochali i do mnie ciągna,aż dziw,ze mój mąż nietrunkowy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Ja dzisiaj zaliczyłam spacerek , mój mąż mnie wyciągnął i trochę pospacerowaliśmy , kurcze jaki człowiek slaby , wróciłam cała mokra , brak kondycji :( :( Po obiedzie odwiedził mnie zięć z kwiatkami różyczkami i piękną bombonierką i gdzie tutaj mowa o jakimś odchudzaniu , z każdej strony płyną słodkości :) Kupiłam sobie w aptece sól emską , może i to mi pomoże .
Carinko jak tam głowa , jeszcze boli czy już ból zażegnałaś ??

Kay , oj człowiek rozleniwia się szybko , ale jesteś usprawiedliwiona , bo jesteś chorutka :)

Kasiu a co to za uroczystość że takie smakołyki robiłaś ??? tyle dobroci , miło że panowie pamiętali i kwiatkiem ciebie obdarzyli :D Dobrze że z Julcią już lepiej , tyle ludzi męczy się z tym kaszlem , ale ten wirus cały czas krąży , dzisiaj Ula zadzwoniła że Adaś znowu coś nie taki , ciekawa jestem jak będzie dalej :( :(

Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , życzę ci dużo zdrówka , radości ,miłości , zadowolenia z życia , spełnienia marzeń :D :D :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kiss2 :kiss2 :kiss2 :serca :drinkwine

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Witajcie,
ale jestem padnięta....
Dziś byliśmy na turnieju, jego drugiej części, jak o 9 wyjechaliśmy tak wróciliśmy o 16.30
Było 16 drużyn więc dużo czekania.
Ale nie uwierzycie, na te 16 drużyn zdobyli 6 miejsce!!!!! Pięknie grali.
Niby drużyna z wioski a pocisnęli z miastami równo ]:-)
I nawet jako jedyni strzelili gola Warszawie (potem Rosja im strzeliła w finale). Ale w grupie Warszawie nikt nie strzelił tylko nasi.
Z Gdynią wygraliśmy 2:1, normalnie szok.
Dostali medale, torbę prezentów, dyplom.

Na bierzmowaniu no może nie aż "pyszności" ale pojadłam. Ciasta były pyszne. Byliśmy do ok 17 a potem pojechaliśmy do znajomych gdzie dostałam tulipanka. Na bierzmowaniu też każda kobieta dostała tulipanka , od męża różyczkę i od teścia też.
I Kris, jeszcze i tu dziękuję za życzenia i kwiatki.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

witajcie ;)

Malinko, a Kasia, dziś ma urodziny ?? imieniny ?

Cula no własnie widziałam :d pogratulowac ;) zdolni :D
i pewnie dumna jesteś ;) oj bo jest czego ;)

a ja.. no cóż.. słomiana wdowa...
byle do czwartku...
ostatni zastrzyk jutro..
i wracamy do pracy...
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , ja nie jestem pewna czy Kasia ma dzisiaj imieniny , ale dzisiaj jest Katarzyny , a że robiła takie pieczenie ciast , sałatki , więc tak pomyślałam że to może z okazji imienin , ale jak nie to życzenia zawsze można składać :D :D Do czwartku będziesz samotna ??? ja tez nie znosiłam jak mój gdzieś musiał jechać , zawsze we dwoje to raźniej w domu :D a zwłaszcza w łóżku :D :D jutro masz ostatni już zastrzyk?/ a jak jest poprawa ???

Agnieszko , wielkie brawa dla Marcelka i jego drużyny , no masz się czym chwalić , czyli to były drużyny jeszcze z innych państw ???a co na to teściowie ???

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Dziękuję za gratulacje :)
Miało być więcej drużyn z Rosji i Obwodu Kaliningradzkiego ale jednak nie przyjechały, jedni byli tylko z Kaliningradu i to oni zwyciężyli. Drugie miejsce miała Warszawa, trzecie Lechia Gdańsk, czwarte KP Gdynia więc same miasta.
A 3 drużyny gospodarzy zdobyli trzy ostatnie miejsca.
Potem dziewczyny gospodarzy (cała drużyna dziewczyn) chciała z nami sparing to zagrali no i wygraliśmy 7:0. Ale to tylko tak towarzysko.

We wtorek jedziemy na kolejny turniej, Tymbarka gdzie Marcel będzie na bramce, to jest taki turniej że najpierw w powiatach każdy gra, potem najlepsza drużyna z każdego powiatu gra w wojewódzkich, potem każda najlepsza drużyna z każdego województwa gra w ogólnopolskich. Tam co prawda już nie mamy raczej szans dojść, teraz we wtorek są eliminacje więc zobaczymy czy wyjdą z grupy. Jak zdobędą 1 albo 2 miejsce to gramy znów 20-go w powiatowych.

Halinko, tak Kasia ma dziś imieniny i chciałam jej zrobić "prezent" i dzwoniłam do niej osobiście z życzeniami (bo my zawsze tylko na sms) a ta małpa zielona wyłączyła telefon!!!!
Ja rozumiem że ma gości ale nie wie że inni z życzeniami chcą się nie niej dobić???? Ach..
Jak dzwoniłam koło 11 to nie odebrała a potem wyłączyła telefon... oj, będzie się grubo tłumaczyć....
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Malinko... no on w sumie wraca w środę.. ja mam akurat wtedy neurologa..
chyba że jednak wrócę.. jeszcze nie wiem sama....
no w domu póki co jeszcze mama jest..
ale to nie to samo... pocieszam się jednak że szybko zleci ;)

aaa to Kasiu, wszystkiego naj naj naj :D
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kay , czas bardzo szybko leci , do środy jest niedaleko , masz mamę to i czas będzie wypełniony rozmowami , a gdzie ty idziesz do neurologa , masz jakiegoś dobrego ???

Obrazek
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Malinko, na to liczę... ;)
no w sumie to my się dopiero w czwartek zobaczymy..
chyba że jednak do domu wróce... w środę....

nie mam.. ide w ciemno.. do jakiegokolwiek..
nie mam czasu na szukanie....
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Ciężko trafić na dobrego specjalistę , ja już się zaczynam bać tych lekarzy bo zamiast leczyć to oni testują leki na nas :( :(

Obrazek
Zablokowany