Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
tamira
Super Gaduła

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: tamira »

Dzień dobry się z Paniami:-)
Wiatr trochę odpuścił, ale w zamian śniegiem sypnęło hojnie i zrobiło się ślisko. Słonko zagląda w okna i na spacer zaprasza, kto wie może i dam się namówić? ;-)
Misiowi uczucia skumulowały się niedzielnie i szykuje śniadanko na ciepło. Jajecznica z boczusiu ze szczypiorkiem..miam!
Culagula pisze: Tamirko a skąd wiesz jak Martunia wygląda? Że wielkooka?..
HA! bo ja wiedźma jestem i czarownica pokątna.. :D

Kto nie wierzy w cuda, nie jest realistą.
(Dawid Ben Gurion)

Słonecznie radosnego dnia życzę! :kwiatek
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam :D . U nas słonecznie ale wietrznie i od czasu do czasu sypie śniegiem :( Dzisiaj moje granice przyzwoitości w spaniu przeszły wszelkie granice bo zbudziłam się o !!!!!9,30 tego jeszcze nie było :( :( ale nadrobiłam wszystko kawkę piję prawie o tej samej porze . :) oglądam jak zawsze w niedzielę o tej porze ;Kawę na ławę ; :)

Tamirko , no jak to się stało że i mnie takie samo śniadanko tyle że bez szczypiorku i to ja robiłam, bo mój mąż w kuchni to tylko zawsze kawkę robi i od czasu do czasu kolację sobie prostą zrobi ;-) ;-) A torebkę masz rację , muszę sobie kupić większą bo teraz dostaniemy rewaloryzację taką wielką, więc muszę mieć dużo miejsca :lol: :lol: :lol:

Agnieszko no to widok miałaś świetny , i co na to teściowa ????tyle jej strachu napędziłaś , dlaczego drzwi nie zamknęła ;-)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka telefonicznie jeszcze...
Tamirko skoro Ty taka czarownica to spójrz w moje oczy :-) i kto ma większe?
No nie żartuj że u Ciebie śnieg!!!! No my to juz blisko mieszkamy a u mnie wrecz słońce świeciło i nic z nieba nie leciało...

Halinko, u nas to tak właściwie to nikt się w łazience nie zaklucza, najprędzej to jeszcze ja. Jej mina to jakby ducha zobaczyła i zaraz sie cofnęła. No refleks to ona ma...

Witaj Jolu, od razu lepiej tak imiennie się zwracać. Właściwie tylko do Tamirki mowimy po nicku bo tak sie nam podoba że tak zostalo. A tym bardziej że są dwie Gosie i by się myliło.

Czekam na moj kabelek, wkurza mnie pisanie z telefonu ale dziekuje że chociaz to mam...
tamira
Super Gaduła

Aga!
U mnie w ciągu dnia tez pięknie słonko świeciło, ale nad ranem najpierw padał śnieg, a potem gradem waliło i ślisko jest jak diabli! A teraz znowu wieje! :o
Oczy też masz wielgachne i błyszczące, zwłaszcza jak się śmiejesz.. :D
Halinko! nie wiem, jak innych ale mnie czystek czyści rewelacyjnie! ;-)
Witaj Jolu-Jolanto! :kwiatek
A Kasia gdzie?
I reszta?
Obrazek
r****

Post autor: r**** »

To pewnie niezbyt odpowiednie miejsce ale zakładanie wątku dla jednej odpowiedzi nie jest chyba sensownym pomysłem . Pod moim nickiem pojawił się napis; ,,miła kobietka''. Jakie tu są rangi i czym motywowane jest ich przyznawanie? Przeszłam jakąś granicę ilości postów?
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka
Rugiada tak "tytuł"zależy od ilości postów
Kasia była rano napisala długaśnego posta i abba fatima było i nima ;-)
Wstałam dzis przed 7,oj ciężko było pojechaliśmy do koscioła i jak wróciłam to pomachaliśmy odjeżdżającej bratanicy.
Wiecie że mam jeszcze 10 dni starego urlopu.
Tamirko jak taka wiedźma z Ciebie to przepowiedź coś pozytywnego,bo poczytałam dzis Jackowskiego i złapałam chandrę.
Halinko no jak się szkło bije to wesele murowane
Ja zepsułam oparcie tzn ten boczek od narożnika w nowy rok,spłuczkę też szlag trafił
Aga niech już ten kabelek wróci
Nie strasz teściowej bo na serce ci zejdzie
Jolu witaj
Widzisz tak jesteśmy zżyte bo dzielimy się swoimi sprawami wiadomo nie wszystkim ale spytanie o imię to nie grzech :D
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Dzień się kończy , u nas znowu zmartwienie :( , mojego Kacperka ugryzł pies w łydkę , ma założony szew , :( :( na szczęście pies szczepiony ,

Kasiu a co ty robiłaś z tym narożnikiem ??? z mężem się siłowałaś ?? Szybko minął czas pobytu waszych gości , i tak całe życie szybko przeleci ,Jackowskiego nie czytałam, wolę nie znać co on tm przepowiada , co ma być to będzie ;-) a wesele to chyba mi się nie szykuje , no niby w kolejce by były trzy osoby, ale nie myślę żeby nie bo to wydatek duży , bo w tym dwóch chrześniaków ;-)

Tamirko czyli na ciebie on tak podziałał że i jelitka czyści , to chyba dobrze . :)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Halinko jaka Ty przenikliwa jesteś :D
Kurcze faktycznie pechowy ten początek roku,dobrze ,że pies szczepiony.
No szybko zleciało ale w życiu już tak jest co dobre szybko zlatuje.
Mała nie chciała jechać
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

No ja nie pytam co Kasia robiła z mężem na tym narożniku :-P
Halinko, no żesz kurcze co tak pechowo się zaczęło... Matko, zawsze sie obcych psow balam...
Tamirko, Ty faktycznie czarownica jestes :-) u mnie sniegu ani gradu ani widu ani slychu.
Kasiu zal mi Jagody. Co ona musi przeżywać w czasie wyjazdu...
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Kasieńko moja najukochańsza
Niech pięknie śpiewa dziś swe trele skowronek, bo oto nadszedł Twych urodzin dzionek. Przyjmij życzenia z serca prosto płynące, gorące i ciepłe jak letnie słońce. Życzę Ci zdrowia, wszelkiej radości, stu lat życia oraz bezkresnej miłości. Niech wszystkie plany Ci się zawsze spełniają, wszyscy chłopcy niech się w Twej urodzie kochają. Szczęście niech Ci towarzyszy w życiu trwale, trafne zrządzenia losu niech Cię wspierają stale. Wszystkie marzenia niech się spełnią co do jednego, a na zakończenie coś tradycyjnego: wszystkiego najlepszego.
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

:kwiatek :kwiatek :kwiatek

Dzień dobry!

KAsiu :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek :kwiatek Najlepszego!
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry:-)
Kasiu!
życzę Ci dużo, dużo słońca na niebie i jeszcze więcej nieba na ziemi!! :kwiatek :kiss2 :kwiatek
Mam dzisiaj wolne i zastanawiam się siorbiąc kawę niespiesznie, co zrobić z tak pięknie rozpoczętym poniedziałkiem..
Za oknem słoneczko nieśmiało wyziera zza chmur, więc chyba oblekę walonki i pójdę sprawdzić czy mnie w Lidlu nie ma:-)
Halinko! czyszczenie czystka tylko mnie cieszy.. :D W temacie rewaloryzacji też jestem ciekawa ileż to dostanę w tym roku? złoty osiemdziesiąt, a może nawet całe dwa złote?? :P Trzymam kciuki za nózię Kacperka i mam nadzieję, że ugryzienie nie było zbyt głębokie?
Kasiu! Narożnik rzecz nabyta, a każdy pech z czasem w radość się obraca i szczęście przynosi.. :)
Aga! sprawa Twojego kabelka zaczyna być dominantą nawet poza jaźnią!:-) śnił mi się dzisiaj kabelek prowadzony na smyczy przez młodego faceta ubranego w roboczy smoking, który pukał w monitory każdego spotkanego komputera i szukał właścicielki.. :D

Wiele tracimy wskutek tego, że przedwcześnie uznajemy coś za stracone.

(Johann Wolfgang von Goethe)

Radosnego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
Przetrzymałam naszą Kasie wczoraj na fb do polnocy aby zlożyć jej zyczenia i wiecie ze chyba zapomniala o swoich wlasnych urodzinach? I tak gadu gadu pogaduszki a potem do 1 zasnąć nie moglam i obudzilam sie o 9.30
Tamirko oby ten kabelek z Twojego snu dzis dotarl do mnie bo musze oplaty zrobić przez neta a z telefonu tego raczej nie zrobie. Mi natomiast sie snilo ze wieczorem szlam kolo domu tego znajomego i jeszcze auta nie bylo wiec obawialam sie ze pozno wroci i kabelka dziś juz nie dostane.

Miłego dnia dziewczynki
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Dużo uśmiechu, czułej miłości
udanych imprezek i wspaniałych gości
zdrowego życia, późnej starości
niech zawsze radość w Twym sercu gości! :kwiatek :kwiatek :kwiatek

Kasiu radosnego dnia :kiss2 :kiss2

Witam :D . U nas śnieżnie , zima na całego , bieluśko dookoła , :) wreszcie jest prawdziwa zima , szkoda że na święta tak nie było . Ja za chwilę będę piła kawkę :D czystek mam już zaparzony będzie na później zastanawiam się nad obiadem ,zostały mi od wczoraj kluski robione na parze , wczoraj były z gulaszem wołowym a dzisiaj może zrobię je na słodko i problem z głowy .No nasz Kacper nogą zasłonił swojego psa a ten obcy capnął go w łydkę :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Cześć kobietki :)

Nie było mnie tu kilka dni a to dlatego, że angina po sylwestrze rozłożyła mnie na dobre i nic mi się nie chciało...Poleżałam kilka dni bez wychodzenia z domu, na antybiotyku i już jest lepiej.
Co do Sylwestra, to się wybawiłam chcociaż atmosfera była troszkę dziwna bo kolega poszedł ze swoją znajomą a była tam też jego była dziewczyna i w sumie wszystko się skumulowało na mnie bo wszystkiego musiałam słuchać...Ale najważniejsze, że się wybawilam mimo, że gardło mnie bolało.

Kasiu wszystkiego najlepszego, dużo dużo zdrówka, szczęscia, miłości i spełnienia wszystkich marzeń :kwiatek

Halinko szkoda Kacpra ale najważniejsze, że pies szczepiony był. Chociaż po psie to się długo goi...

Aga mam nadzieję, że bedziesz miała już ten kabelek bo tak smutno tu bez Twoich postów :)

Tamirko fajnie, że masz dziś wolne, korzystaj i sobie odpoczywaj :)

Ja już dziś ugotowałam zupkę kalafiorową, zjedlismy i wstawiłam pranie, a teraz pora na herbatkę ;)
A propo prania :) dziś poszłam po zimową kurtke na strych, żeby ją wyprać i tak sprawdzam kieszenie i wyciągam najpierw 2 zł, później 1 zł a na końcu 10 zł i jeszcze jakieś drobniaki i w sumie nazbierałam ponad 14 zł :) Się ucieszyłam. Uznałam, że to znak i wrzuciłam do swojej puszki na rozmnożenie :D
może akurat :)

Miłego dnia :)
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Culagula pisze:No ja nie pytam co Kasia robiła z mężem na tym narożniku :-P
..
Powiem wam,ze wcale nie pytała :P ;-) ;-) :happy

Kochane moje bardzo wam dziękuję za taką ilość życzeń,za pamięc i mam nadzieję,że przesłałyście mi tyle pozytywnej energii,że zadziała -dziękuję raz jeszcze

Aga masz rację zupełnie nie pamietałam o swoich urodzinach jakoś tak mało przywiązuję do tego wagę.
Chociaż powiem jakoś nie czuję tylu lat ile mam :oops:
Jak słysze moje narzekające równolatki to uważam się za szczęściarę
Od rana na obrotach bo mała idzie dziś na urodziny i musiałam jechać kupić prezent,matko jak weszłam na hurtownię zabawkowo-papierniczą to mi zeszło 1,5 godziny.
Normalnie zgłupiałam totalni,jak fajne to cena zaporowa,jak cenowo ok to takie byle co mówię wam oszaleć mozna mam nadzieję,że koło 4 klasy te urodzinowe party się skończą :)
Potem pojechałam z autem na przegląd,no teraz przynajmniej wiem jak się włącza przeciwmgielne :roll:
Halinko i jak Kacperek?nie gorączkuje?
Mnie czystek nie czyści ale mi się kończy i muszę zakupić ale to po wypłacie bo jestem wypstykana
Wczoraj zdechł u teściowej stary pies szkoda fajny był
Wczoraj też zmarł dziadek mojej koleżanki,tej co mieszka w Niemczech,niecały rok temu babcia teraz dziadek,kurce pamiętam ich jak za rączkę do kościoła chodzili
Tamirko korzystaj zwolnego,czytałaś te czarne skrzydła?????jak wrażenia???
Moją fotke jak chcesz Aga ci wysle,ja jestem mało fotogieniczna i unikam zdjęc jak diabeł święconej wody.
Zana dobrze,że wyleżałas tą anginę,nie ma żartów z powikłaniami po niej
Fajnie że Sylwester udany tak to jest jak byli są razem na imprezie z reguły jest kwaskowato

A taki opis swojego znaku dostałam od kumpeli

: koziorożec -pion moralny aż do bólu-lubi żarty nie jest obrażalski ,jest kolezenski -troche trudno z nim nawiązać kontakt -ale jak go poznasz i ci zaufa -masz przyjaciela ,prawdziwego.nie nadaje się na skoki w bok, kocha to kocha całym sercem,Nie lubi zbytecznie wydawac pieniędzy ale skąpy nie jest-daja mu one bezpieczeństwo. jest przwidywalny lubi patrzec w przyszłość i sie zabezpieczac.idealny materiał na męża lub zone

A propo snów to wam opisze mój sen dzisiejszy
Śniło mi sie że myłam cdn
Obrazek

tamira
Super Gaduła

Zaliczyłam piękny spacer i małe zakupy w Lidlu. Zgodnie z założeniem nie wydałam więcej niż 100zł, a przy okazji nabyłam fajne podkoszulki dla Misia i ekstraordynarynie pikantną przyprawę, też dla niego, bo on lubi takie wynalazki, co to "motylice w brzuchu wypalają":-)
Halinka tym kluskami narobiła mi apetytu i całkiem niechcący wymyśliłam obiad na jutro, szybki, smaczny i zdrowy.. ;-)
Avis, to Zana tak? A Zana od Zuzanny? :)
Kasiu! "Czarne skrzydła" czekają w kolejce, teraz mam na tapecie "Rajskie ptaki" i "Zapiski oficera Armii Czerwonej".
Fotkę chcę!!! :)
Aga, przyślij plisss!
I czekam na dalszy ciąg Twojego snu.. :D
A Gosia gdzie?!
I Marta?!
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

!!!!!!!! :diabel :diabel :diabel :diabel :diabel Kurcze , pisze po raz trzeci , coś mi posty uciekają , jakiś chochlik mi się wkradł . :( :( Siedzę sobie z maseczką na włosach , włosy mi tak lecą , zostanę łysa , żadne już suplementy mi nie pomogą ani maseczki , cóż hormony mi siadły :( :(

Kasiu ja też chce mieć zdjęcie twoje , :D Kacperek nie ma gorączki , a jutro jak pójdę do niego na imieniny to go zobaczę i się dokładnie dowiem jak jest . Myślę że lampeczkę szampana wypiłaś za swoje zdrowie :)

Tamirko to co to za obiadek jutro zrobisz ??? czyżby też parowańce :D

Avis ,dobrze że już jesteś zdrowa , angina to paskudna choroba , ja w młodości zawsze dwa razy w roku chorowałam na anginę , oj przykre mam wspomnienia :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Tamirko mowisz że chcesz zdjecie Kasi? Moje tez? :-P Alw to kochana dopiero jak bede miala kabelek ktory mial byc najpozniej dzis i go nie ma nadal... Buuu
A masz fb?
A pudlo, zanna nie od Zuzanny ;-)

Teraz u Halinki śnieg a do nas nie chce dojsc. Tamirko, ja mam pomysł, zbierzmy sie razem i jedźmy do Halinki na te kluski na parze. Uwielbialam je jak moja babcia robiła.

Kasiu co Ty bys beze mnie zrobiła? Zapomnialabys o urodzinach!!! O swoim święcie które my tu uczcilysmy. Opis normalnie jak wypisz wymaluj o Tobie.
Teraz kupic prezent dla dziecka to nie lada wyczyn, ja mam zawsze z tym problem.

Avis, super niespodzianka w kurtce :-) ja tez oststnio znalazlam 10zl w kieszeni jeansow. A Ty dopiero teraz wyjelas kurtke zimowa? To w czym chodzilas do tej pory?
tamira
Super Gaduła

Halinko! jutro na obiad zaplanowałam dorsza w ziołach na parze i jarzynki takoż uparowane:-)
A na deser śliwki w czekoladzie, które przed chwila Misiek zrobił. Jakbyście miały ochotę, to zapraszam! :D
Aga! Dobry pomysł nie jest zły! To kiedy jedziemy do Halinki?:-)
I Twoje zdjęcie też chcę!!!
Wstawiłabym swoje żebyście zobaczyły wiedźmojędzę w pełnej krasie, ale jeszcze nie mogę niczego zamieszczać.. ;-)
Konta na FB niestety nie posiadam:-(
Oświećcie mnie w sprawie Zanny, bo myślę i myślę i tylko głupoty wymyślam.. :P
A z anginą żartów nie ma, kiedyś o mało nie przekręciłam się przez nią. Tak mnie obaliła, że na dwa dni straciłam kontakt ze światem i przez rurkę oddychałam.
Avis -Zanno zdrowa nam bądź! :)
Kurczę, widzę że po kieszeniach majątek macie:-) Chyba pójdę sprawdzić swoje.. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Agnieszko , Tamirko zapraszam na te kluski na parze , :D :D :D tylko z czym mam zrobić ?? na słodko czy na konkretnie ??/ Ja też na FB konta nie mam , jakiś mam opór żeby założyć , no i czuje potrzeby . ;-) Tamirko , śliwki w czekoladzie mam dostałam pod choinkę ,bardzo lubię a twoje to kupne czy samorobne :D Rybę na parze lubię ale pstrąga z koperkiem , dużo potraw robię na parze , super smakuje mi kalafior , brokuł . Tak czekam na dalsze wieści od Kasi co to takiego jej się śniło :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Halinko ja znam te kluski tylko z miesem i sosem i takie poproszę. Warzywka na parze do tego tez :-)
Tamirko jedziemy jak najszybciej to jeszcze na urodzinowy tort do Kasi sie złapiemy a one blisko siebie miesxkaja.
Dorsza ja tez uwielbiam i moze jutro do Ciebie wyskocze, chociaz gdzieś mam blisko.
U nas jutro bedzie swojski kurczak na butelce.
Dzis byla szwagierka z mezem i synami i tesciowa sie napila z corunia.. A pojutrze ma operacje w pelnym znieczuleniu. No ale ze jest glupia to juz dawno to wiem.
tamira
Super Gaduła

Dzień dobry:-)
Zaspany wtorek przeciąga się leniwie i zaprasza do świątecznego "nicnierobienia".. :D
Chyba mu ulegnę... ;-)
Halinko! kluski na parze zjem w każdej postaci:-) śliwki w czekoladzie są własnego wyrobu, zawsze jak zostają nam po zrobieniu śliwówki Misiek bawi się w domorosłego cukiernika.. :) Wystarczy zjeść 2-3 i świat od razu inaczej wygląda! :D
Aga! Oby teściowa nie przedobrzyła z takim procentowym "znieczuleniem", bo mogą jej nie zoperować.. ;-)
Kasiu! Czekamy na ciąg dalszy Twojego snu! :D

Nadzieja to pożyczka, której udziela nam szczęście.
(Antoine de Rivarol)

Szczęśliwego dnia! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Dzień dobry :)

Wszyscy w kościele , a ja w domu bo znowu mnie gardło boli :( Chyba jednak muszę przesiedzieć swoje na tej izbie przyjęć... Bo u nas wszystko pozamykane.
Wiecie co, jak zaczęłam chorować we wrześniu tak do tej pory mi się ciągnie, a kaszel mam non stop i nie wiem co za cholera...I jak tak sobie pomyślę to odkąd zaczęłam chorować czyli od września to od tamtej pory okresu też nie mam.
A może jakieś dziadostwo we mnie siedzi??

Halinko to i ja się wpraszam na te kluseczki :) Przekaż dla Kacperka życzenia na imieniny :) w szczególności zdrowia :)

Aga do tej pory chodziłam w płaszczu bo mam taki trochę grubszy, że jeszcze na początku zimy w nim chodzę.

Tamirko na imię mam Agata :) a Zanna bo to był mój pierwszy nick na forum :) Drugi był Guśka i tak w sumie mam 3 określenia, kto jak woli :) Co do tych pieniędzy to w ogóle się nie spodziewałam 10 zł w mojej kurtce :)

Kasiu ja też bym chciała zobaczyć Twoje zdjęcie :)

Ja dziś będę miała zdjęcia z Sylwestra to może coś dodam, chociaż nie wiem czy będę mogla z moją ilością postów.
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Jestem jestem :)
Nigdzie się nie wybieram inie zamierzam Was opuszczać, choc wiecie dobrze jak to z moim pisaniem jest. :)

Koniec roku był swietny, Maja pojechała do dziadków, a my z męzem mieliśmy czas dla siebie :)
Sylwester także udany ;) świetnie się bawiliśmy, i nie żałujemy, że się zdecydowaliśmy iść
W zasadzie poszliśmy całą "paczką" znajomych więc naprawdę impreza była udana :)

Teraz juz po woli trzeba wracać do normalności,
mąż dzisiaj już na popołudnie do pracy,
a Maja jutro do szkoły. :)
Choć my z dziewczynami już myslimy o jakiejś domówce z okazji karnawału, bo nam troszkę alkoholu zostało z Sylwestra :)
Za dużo kupiłysmy :D

Poczytałam Was, ale Wy nie dość, że piszecie dużo to jeszcze długie posty i po któryms poście już mi się zapomina co czytałam.
Ale jestem u Was na bieżąco !!!! :)
I ciągle o Was myślę i pamiętam :)
Zablokowany