Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
tamira
Super Gaduła

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: tamira »

Dobry wieczór się z Paniami:-)
Zleciała ta niedziela nie wiadomo kiedy i jutro znowu do pracy. Z jednej strony to dobrze, z drugiej tak sobie.. ;-)
Przeczucia mnie nie myliły, teściowa miała problem,a i teściu wpadł na kolejny genialny pomysł.. :roll:
Babusia dostała jakiejś wysypki i trochę się wystraszyła, że to może być coś zakaźnego, po mojemu to zwykłe uczuleniowe wypryski alergiczne. Pewnie zjadła coś, czego nie powinna i wysypka gotowa. Zaserwowałam jej wapno, a jak do jutra nie przejdzie, to wezwę naszego ulubionego dr Gracjana i niech główkuje.. :D Teściu natomiast wymyślił żeby kartę parkingową ON Babusi przepisać na niego, bo on jej używa jak sam jeździ, a dowiedział się, że za to może być i 2 tys. mandatu, więc trochę się wystraszył. I słusznie, ale karty nie można "przepisać" na dowolną osobę i dobrą chwilę trwało zanim wytłumaczyłam teściowi o co w tym chodzi,a on ciężki do rozumienia przepisów, oj! ciężki.. :) A potem przyjechali wuj z ciotką i chciał, nie chciał musiałam wysłuchać wszystkich rodzinnych plotek chociaż ta wiedza absolutnie do niczego potrzebna mi nie jest.. :P
A teraz gotuję zupę mięsną "na winie" żeby była na jutro, bo Misiek ma znowu jakieś zawody i obiad pewnie zje w biegu:-)
Aga! albo ja ślepa jestem, albo co ale nie mogę znaleźć VIP Roomu!!!!
Twój przepis na ziemniaki zapiekane w mleku znam, ale dawno nie robiłam i muszę do niego wrócić.. :ok: Czosnek uwielbiam w każdej postaci i konsumuję namiętnie.. ;-)
Halinko! Książki przygotowane, jak Misio zdąży to jutro wyśle:-)
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
Awatar użytkownika
lobelia85
Extra Kobietka

Post autor: lobelia85 »

Hej hej hej!!!!
Napisałam pół strony i mnie wylogowało a nie chce mi się pisać od nowa.... W związku z powyższym melduję tylko, że żyję i że należy mi się dupobicie za zapuszczenie forum. Obiecuję, że od jutra będę :)
Dobranoc moje babeczki :-*
Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Tamirko, ach no tak, Vip Roomu nie widzisz bo to dla osób które mają 1000 postów. No to jeszcze masz trochę.
W sumie dział tak jak powstał tak stoi... nikt tam nie pisze bo my tu mamy swoje działy.
Te ziemniaki to może jakiś kaszubski przepis skoro też znasz a Halinka nie?

Z kartą parkingową Twojego teścia to nawet nie wiem o co chodzi bo ja mam swój własny parking przed domem lub w garażu :)
No a teściowa faktycznie niech tą wysypkę pokaże lekarzowi a nie Ciebie pyta... no chyba że Ty też lekarz ]:-) Skoro masz tyle zawodów w ręce?
Albo niech mojej teściowej pokaże, ta to dopiero na wszystkich chorobach się zna. Powiesz jej co Cię boli a ona ma gotową diagnozę i jeszcze leki odpowiednie.
Matko, jak ja słyszałam jak ona dziś ze swoją psiapsiółką gadała to masakra normalnie. Tak obgadały tą trzecią, że tamta miała czkawkę murowaną. Ja nie rozumiem, jak można być tak fałszywym?
One gadają ze 3 albo i 4 razy dziennie, no to o czym tu gadać, trzeba obgadywać innych. Już mój mąż ją porządnie ochrzanił jak teściowa zaczęła tamtej gadać, a że on własnie w pracy wrócił, teraz zje i idzie spać. No na co tamtej taka wiedza?
A ile razy słyszałam jak mówiła jej, a to Agnieszka jechała do babci, a to do okulisty z małym a to jeszcze gdzieś.
I teściowa się dziwi że ja jej nic nie mówię? Bo to wszystko potem jest przekazywane dalej.

Halinko, moje rozmowy z teściową opierają się na dzień dobry i zazwyczaj to wszystko, czasem coś takiego na porządku dziennym, lub spytam czy coś kupić bo do sklepu jadę. Ale żadnych pogawędek jak z koleżanką przy kawie. No ale wyżej masz odpowiedź na pytanie "dlaczego".

Chyba dziś pójdę szybko spać.
Wczoraj, a raczej dziś to zasnęłam przed 2 a po 9 się obudziłam i teraz zaczynam już ziewać.
Siedziałam na necie, oglądałam torty na rocznicę ślubu i może, jak będę miała kasę, to zamówię taki opłatek na tort z naszym zdjęciem ślubnym. Nie na cały tort, takie tylko kółko 20centymetrowe, żeby napis się zmieścił...
Menu chyba już mam gotowe... zaproszenia też ładne na allegro wyszukałam, proste, a jedyną ozdobą jest wstążka wszerz zaproszenia, z kokardką. W środku mój tekst, tylko nazwiska gości do wpisania. I za 1zł. Razem z przesyłką wyjdzie na to samo jakbym kupiła na miejscu za ok 1,30.
Kurcze, to zostały 3 miesiące i to już niecałe ale zaproszenia trzeba wcześniej rozwieźć.
Bo o ile wszyscy mniej więcej wiedzą z góry jakie imprezy są w tym roku, tak naszej rocznicy nikt się nie spodziewa...
A w samym maju mamy 60-tkę ciotki, komunię u kuzyna i 18-tkę u męża siostrzeńca. Potem sierpień 40-tka kuzynki i Marcela urodziny (jemu to tylko dla kolegów wyprawiamy ale chrzestni i tak przyjadą). No i w październiku wesele męża bratanicy.
Jeszcze po drodze w czerwcu 45 lecie ślubu teściów i 25 lecie ślubu męża brata ale nie wiem czy będą coś robić. Brat na pewno nie bo w maju on jest chrzestnym u tego 18-latka a w październiku ma córki wesele. A czy teściowie? Przy obecnych finansach to na pewno nie, ale wiadomo? teść w lotto wczoraj nic nie wygrał.... ale nikt nie zna dnia ani godziny....
Zresztą Kasia miała wygrać i obiecała mi że da na wykończenie swojego domku i jeszcze zabierze na wczasy i do spa ]:-) ]:-) ]:-) Tak więc Kasiu, wygrałaś wczoraj te 23 miliony?
Ledwo zamknęłam forum i weszłam na fb a tam pisali o lotto, że były 3 wygrane i to jedna w Gdyni.... ach, czemu teść tam nie wysłał? Ale druga w Gorzowie Wielkopolskim, może jednak Kasia tamtędy przejeżdżała i wysłała lotka? I dlatego jej nie ma bo oblewa te 7 milionów?
tamira
Super Gaduła

Good morning Ladies:-)
Za oknem jeszcze ciemno, a na "frykadelku" temperatura ciągle tańczy poniżej zera.
Ciekawe, co ten tydzień przyniesie?
Oby tylko dobre rzeczy i miłe niespodzianki.. :D
No, to lecę przywitać się z poniedziałkiem.. ;-)

Nie masz ogona? Pomerdaj uśmiechem.
( Pies Fafik)

Fajnego dnia życzę! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Dzień dobry :)

Rano wstałam, poszłam do zwierzaków i kurcze tak się zmęczyłam jak nigdy jeszcze, nie wiem nawet dlaczego... Mąż pojechał do księgowego, więc mam jakąś godzinkę dla siebie :)
Teściowa dziś znowu chodzi i swoje wywody mi prawi bo ona i sąsiadka to takie przyjaciółki i moja teściowa na siłę chce mnie zaprzyjaźnić z sąsiadki synową.... I tylko przychodzi a bo D. to na aerobik jeździ i Ty byś może z nią jeździła, a może byś zaszła do D. i tak w kółko. D. jest koło 30-tki ale ja nawet nie mam o czym z nią rozmawiać bo po pierwsze ona na siłę się postarza, robi z siebie taką przykładną żonę i matkę, po drugie ona ma już dwójkę dzieci i cały czas o nich mówi i ja najzwyczajniej w świecie nie mam o czym z nią rozmawiać. Tak chwilę mogę pogadać ale przyjaźni z tego na pewno nie będzie ale weź to wytłumacz teściowej...
Dziś po 12 mają być moje wyniki ale pewnie nie pojadę bo nie chce się specjalnie jechać tylko po to 30 km, a teraz nawet 40 bo objazd jest. Może będzie jakiś wyjazd to przy okazji odbiorę.

Kurcze a ja znowu muszę szukać sukienki na imprezę bo tak głupio trzeci raz po kolei pójść w tej samej no nie? Zwłaszcza, że te same osoby.

Halinko dużo zdrowia dla brata, oby mu się polepszyło. Jak tam Twoje koktajle? A to się odchudzasz czy tak dla zdrowotności pijesz? My z mężem mamy w planach zakup orbitreka i będziemy sobie ćwiczyć i ja już wyliczyłam jakie mam dzienne zapotrzebowanie kalorii także chyba będę tylko tyle jadła tych kalorii ile muszę. Przez te hormony przytyłam 10 kg i chciałabym wrócić do poprzedniej wagi ale podejrzewam, że teraz znowu będę musiała brać hormony także może być ciężko...

Aga bij zabij ale nie pamiętam co miałam Tobie odpisać :D To ja się piszę na kawałek Twojego tortu rocznicowego :)

Kasiu to można powiedzieć, że będziemy się razem bawić, skoro i Tobie znowu się impreza szykuje ;)

Marta mi też się tak zrobiło w sobotę i już też nie pisałam :) Co tam u Ciebie?

Tamirko kurcze jak ja Ci zazdroszczę tej energii z rana, ja to do 10 chodzę jak zwłoki :) a tym bardziej nie lubię rozmawiać z rana i już się wszyscy przyzwyczaili, że mój wyraz twarzy rano ogłasza " nie mów do mnie z rana" :lol:

Nie mam pomysłu dziś na obiad :( Może ktoś coś podsunie ;)

Miłego dnia :kwiatek
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam. :) Oj jak brzydko za oknem :( Pochmurnie , oczy mi się na nowo zamykają pomimo że wstałam późno , może kawka mnie na nogi postawi , ;-)

Małgosiu , dziękuję :D a powiem ci że twoja teściowa ma wielka wiarę w tobie , zanim pójdzie do lekarza chce twojej diagnozy, może to wapno jej pomogło i jaka to będzie radość :D Teściowi też wytłumaczyłaś i są wszyscy zadowoleni :) dla nich jesteś skarbnicą wiedzy ,więc ciebie wołają :D ciesz się :D a co to za zupa na winie ,?? coś nowego jak dla mnie ,

Agnieszko to ty z teściowa jesteście bardzo rozmowne :o , ja sobie nie wyobrażam żeby być pod jednym dachem i bez słów się mijać , ciężko tak żyć na dłuższa metę , :( jakie to widzisz rozwiązanie ??? Oj ale macie tych imprez do świętowania , dobrze że u nas nie ma takiego zwyczaju , teraz nas zaprosiła szwagierka na 60, co mnie zdziwiło , ale jak zaprasza to jedziemy ,nasze ...... lecie ślubu przeszło cicho , uczciliśmy tylko we dwójkę , jedynie chrzciny, śluby , komunie to się gościmy, a tak to tylko skromnie w domowym zaciszu :) Na VIP nie wypowiadam się , nie lubię żadnych zmian co postanowię to będzie .

Martuniu ,oj ile razy m wcięło posty, ale ja uparcie dalej na nowo pisałam , :) dzięki tobie przypomniałam sobie o mojej kiełkownicy , i na nowo leci produkcja kiełek , a u ciebie jak kiełki ????

A co z Kasia zaczynam się martwić , przecież jej już od piątku nie ma ??? !!!!!!!!

Agatko , daleko masz po odbiór tych wyników , może jest możliwość wysyłki , ja kiedyś we Wrocławiu poprosiłam w rejestracji ,zostawiłam kopertę ze znaczkiem zaadresowana i mi przysłali ,a sukienkę to może czymś zmień czyli jakiś dodaj dodatek , i będzie takie rady dawali w TV i sukienka była zmieniona , a nic by się nie stało jak pójdziesz w tej samej , ważne żeby tylko dobrze się bawić :) Na obiad też się zastanawiam co zrobić , ale zawsze w ostatniej chili pomysł mi wskakuje , :)
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Avis
Gadatliwa Kobietka

Post autor: Avis »

Halinko no w jedną stronę jest 15 km ale teraz jest objazd i dochodzi dodatkowo 5 km, czyli razem wychodzi 40 km. A nawet nie pomyślałam o tym, żeby zapytać o wysłanie... Mogłam poprosić o kartę stałego klienta to bym na internecie sprawdziła wyniki ale też zapomniałam. Teściowa chyba jutro jedzie to może mi odbierze... Co do sukienki nie bardzo mam co w niej zmienić, a też tam na tej imprezie będą tacy wyżej postawieni ludzie także chciałabym dobrze wyglądać :) Może namówię męża na jakąś kiecuszkę :D
I stanęło na tym, że dziś bez obiadu będzie ;)
Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

malinka 61 pisze: Agnieszko to ty z teściowa jesteście bardzo rozmowne :o , ja sobie nie wyobrażam żeby być pod jednym dachem i bez słów się mijać , ciężko tak żyć na dłuższa metę , :( jakie to widzisz rozwiązanie ???
Rozwiązanie??? Absolutnie żadne. Ja nie mam zamiaru tej kobiecie nic mówić bo potem pół Gdyni o tym wie.
My przyjaciółkami nigdy nie będziemy i nie mam zamiaru ani jej się zwierzać ani tłumaczyć z tego gdzie idę, co robię. Mi tak odpowiada, sprawy domowe i tyle. Zresztą ja w ogóle staram się ją unikać, najczęściej wychodzę z pokoju jak słyszę że ona jest u siebie.
Dziś zajrzałam do telefonu domowego to jak ten telefon jest u nas miesiąc to ona z tą swoją przyjaciółeczką mają już 102 rozmowy. To wychodzi 3 dziennie. Z córeczką jeden dziennie bo było coś koło 30.
Ma towarzyszki do gadania i obgadywania, a ja mam Was :) :) :)

Avis, no faktycznie trzeci raz w tej samej kiecce to już o ten jeden raz za dużo... Co innego gdyby była jakaś przerwa, gdybyś raz czy dwa była w innej. Ja już widzę po naszych kuzynkach, mają np 3 i chodzą na przemian.
Ja sobie kupię coś na tą rocznicę a potem założę ją na wesele w październiku, a pomiędzy muszę iść w czymś innym.
Daleko masz te wyniki, faktycznie specjalnie jechać tylko po to to daleko...
A Twoja teściowa niech Ci przyjaciółki na siłę nie szuka... może chce abyście we 4 się wtedy spotykały i plotkowały ;)

Kasia faktycznie zaginęła, pisałam do niej wczoraj sms to kawkowała z koleżanką. Miała coś opisać na forum ale pisała wczoraj że "dziś" czyli wczoraj już nie wejdzie.

Tamirko, jak tam dziś pan Kier? Cóż nowego wymyślił?
Będziesz miała możliwość uczestnictwa w nowym wyglądzie forum bo już są dwie propozycje (jedna moja :) ) i ma być ankieta na forum, którą wersję nam zrobią. Ja jak Halinka nie lubię zmian, no ale jak trzeba to trzeba...

Marta, znam ten ból jak posty wsiąkają....

Ja dziś pojechałam zapłacić za internet bo do dziś miałam czas na tą ratę,tylko pan uprzedzał żeby zapłacić prędzej bo oni mają 3 dni na zaksiegowanie. I dziś powinny być już u nich zaksięgowane a ja dopiero dziś zapłaciłam. Mam nadzieję że znów nie wyłączą....
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Ja już po obiadku , były racuchy z jabłkami , pojadłam sobie a teraz piję kawusię :) Nadal mroczno i nie przyjemnie , mąż poszedł po chleb i stwierdził że jest jakoś tak nie ciekawie , taka wilgoć :(

Agatko , pytałaś się czy ja te koktajle , dobrze by było żeby na nich schudnąć, ale to więcej dla zdrowotności , poczytałam sobie o właściwościach selera jak liściastego tak i korzeniowego , pomimo że tak długo żyję to jeszcze tyle nowego się dowiaduję :) a co do mojej wagi, to bym chciała zwalić 10 kg , ale w moim wieku to trudno , hormony już inaczej pracują . :( a dlaczego piszesz że obiadu dzisiaj nie będzie ??? jakaś awaria ???

Agnieszko to jak to jest że Kasia o nas zapomniała i z nami nie chce chociaż łyk kawy wypić :( a my tutaj się zamartwiamy , czy coś się u niej nie dzieje :(
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Post autor: chochlik70 »

Hejka babiszonki
U mnie szaro buro i ponuro.
Matko jak mi sie rano wstac nie chciało zleniwiałam :D a jutro dopiero mi bedzie przykro mąż się na drugi bok przewróci a ja na baczność.
No cóż trzeba to trzeba
Był dziś u lekarza to mu powiedział,że miesiąc chorobowego na pewno :shock: wredna jędza ze mnie ale kto to wytrzyma ;-)
Zawalona jestem pitami i powiem wam,żejuz mnie oczy bolą od ślepienia w komputer a dopiero w tym tygodniu chcę się wybrać do okulisty.
Tak się wczoraj wściekłam,że pewnie rodzina sie do mnie nie odezwie.
Pisałam wam w sobotę(tak a propo tylko wczoraj mnie nie było na forum) i uprzedzałam,że w sobotę popołudniu mam gości.
No więc wracając do wczoraj,wiecie,że mąż uciął opuszka itp itd no i wczoraj szanowne szwagrostwo przyjechało w odwiedziny,no ok kawka do kawki sałatka cytrusowa pierdu pierdu siedzą i siedza a ja już parę dni wcześniej umówiłam się z kumpelą na kawę,a co też mi się czasem coś należy.
No więc grzecznie przepraszam i mówię ,że mam inne plany i ich pożegnam,ale jak chcą niech sobie z K siedzą.
No i się zaczęło jaka ja niewychowana :? niewdzięczna ?????o co kaman,a wogóle jak mogę chorego zostawić co ze mnie za żona,matka itp itd wysłuchałam gotując się w środku,niech nadmienię ,ze siedziałam z nimi ok 1,5 h.
Jak się wykrzyczała to ja jej wygarnęłam,że jest szczytem beszczelności u kogos w domu rządzić co i kiedy ma robic,jak mam dysponować swoim czasem i oceniać jaką jestem matka i żoną to nie jej a na pewno lepszą niż ona bo moich dzieci babcia nie chowa
Uffff masakra nie wiem co w nią wstąpiło może przed @ była.
No zobaczymy co będzie dalej
Humor mi zepsuła.
W niedzielę mam kolęde zaczyna od nas ;-) cdn
Czyli szybko będzie po :)
No Aga ja nie wiem czy moge wyręczac Twojego męża w rozpieszczaniu Ciebie :D i jego planach budowlanych
W totka gram 2x w roku o ile a swoją drogą główna wygrana padła w Gdyni więc to pewnie Ty mnie zabierzesz do spa ;-)
Oby ci neta nie wyłączyli
Strefa Vip też dla mnie nie dostępna,pisze brak wyglądu :D ;-)
Ja też sobie nie wyobrażam takiej atmosfery w domu,nie trzeba być przyjaciółkami ale pogadać zawsze miło
Zana no nie wiem co u nas z tą imprezą
Kurcze daleko masz po te wyniki
Ja mało ciuchowa jestem,byle mi na tyłek weszło jest ok :roll:
Halinko a Ty kupiłaś Uli ten ikeowski garnek???
Mniam racuchy
Ciekawe czy z pietruszki ten koktajl by mi wyszedł w zwykłym blenderze cdn
Gosiu jak ksiązka fajna to rozumiem
Tamirko niezłych masz teściów ale Twoje podejście do nich the best
Lobelko no obiecanki cacanki ;-)
Ostatnio zmieniony pn sty 19, 2015 5:26 pm przez chochlik70, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
Awatar użytkownika
lobelia85
Extra Kobietka

Post autor: lobelia85 »

Hej hej hej!!!
Halinko, moje kiełeczki już na wykończeniu, jutro zasiewam nowe. Strasznie się wciągnęłam. Mama mi nawet podbiera :) Ja to w słoiku sieje, mieszankę pikantną teraz miałam :) Jak się spieniężę, to może i kiełkownicę kupię :)
Avis, ło matko, tyle km po wyniki????? Strasznie daleko tego lekarza masz ...A teściowa może i ciut racji ma, że chce Ci kumpele znaleźć, ale to nie można nic na siłę...
Aga, a mi narobiłaś ochoty na tort :slini_sie: Ten, co malej zamawiałam taaaaaki dobry był, chociaż ja nie lubię słodkosci... A co do opłatka, to ja bym odradzała, bo to badziewie jest, już lepiej normalny tort z ładnym przystrojem i napisem :ok:
Tamirko, toż Ty jesteś nieocenioną skarbnicą wiedzy dla najbliższych!!! Brawo!!!
Kasię wcięło teraz :D

U mnie szaro, buro i ponuro. Obiadek zjedzony. Dzisiaj zrobiłam jajko sadzone +ziemniaczki + surówka z kiszonej :slini_sie: tak za mną już kilka dni chodziło. Mała chwilowo z babcią u prababci, więc chwila oddechu... Wczoraj skończył mi się antywirus i teraz tak na goło po necie latam, przydałoby się coś zainstalować, tylko, że ja się ne znam a nie chce mi się nigdzie z lapkiem jechać...Plecy mnie gdzieś bolą...człowiek się starzeje....
Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki...

Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , no to sobie nagrzebałaś u szwagierki :( i co teraz będzie ??? W niedzielę masz tą kolędę z tym księdzem smrodkiem ??? czyli będzie wpadł wypadł , gościnki niet ??? :( co do strefy VIP to tylko musisz napisać 3 posty i już wejdziesz . Garnek miałam jej kupić ale mnie ona uprzedziła i sama sobie kupiła więc już jej zapowiedziałam że następny ma sobie kupić na urodziny i ja zapłacę , z tego jest bardzo zadowolona , ma ten duży a jeszcze chce jeden mniejszy :) Nie wiem czy ten koktajl wyjdzie robiąc blenderem , próbuj , myślę że tak :) Racuchy kiedyeś robiłam często kiedy była u nas Natusia a teraz to już rzadko , dzisiaj mój luby sobie zażyczył , :)

Martuniu , też lubię tą mieszankę pikantną , najgorsza dla mnie to z kapuścianych , moja kiełkownica ciut mi już lekko popękała ale to nie przeszkadza w robieniu bo nic nie wycieka , chciałam ją wyparzyć wrzątkiem i takie rysy dostała :(

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Jak znam życie i ją to za parę dni zadzwoni,ze coś potrzebuje.To taki typ człowieka gada byle co wszędzie się wtrąca a później jakby nigdy nic
W nosie mam ją i jej nauki.Ja nie mam służby w postaci babci i sama wszystko ogarniam
Fajnie że jest zadowolona z garnka ja też chce sobie patelnię z tej serii kupić
Nie wiem,który ksiądz pójdzie bo u nas nie piszą który,ale pewnie smrodek
O jaką gościnę chodzi????
Mówisz 3 posty hmmmm jakoś mi to obojętne bo z tego co zerkam to i tak na forum ruch mały.
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , no to dzieła , ja pisze a ty tez coś skrobniesz i już wskoczysz na 1000 bo to jest wstęp ,a patelnia tez w tym zestawie jest ???? :)

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Oj dużo rzeczy jest patelnia ,tłuczek do mięsa i tłuczek mam ,ale powiem ci,że jest rewelacyjny
Nie wiem na czym polega jego genialność ale mięso rozbija cudnie
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Muszę się wybrać i obejrzeć , tłuczków ma trzy ale jak jest dobry to warto go mieć :)

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

No ja rada nie rada tłuczek musiałam kupic stary się zstępił i robił dziury w mięsie
Matko mam dom pełen dzieci,straszne ale jeszcze z 20 minut i towarzystwo pójdzie do domu
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu już masz ten 1000 ]:-) ]:-) ]:-) a skąd ty masz te dzieci ????? w piątek moja Ula miała kolędę ale o tym nie wiedziała bo nie usłyszała jak były ogłoszenia bo Adaś nie mógł wytrzymać do samego końca i jak już ministranci zadzwonili z zapytaniem czy przyjmuje księdza to ta zbaraniała ,że nic o tym nie wiedziała , szybko naszykowała ,była wściekła bo i zięć też był w kościele a zwłaszcza nasz Kacper ,ja wiedziałam ze strony internetowej ale zapomniałam się spytać jak przygotowania , bo dla mnie było to oczywiste :)

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

haha ale numer z tą kolęda
No u nas raz tak było że ksiądz ogłosił i u nas miało nie być,później dopisał ale już nikt nie czytał i chyba z 10 domów pod rząd nie przyjęło kolędy ale się zdziwił .
Mnie na szczęscie nie było gdzieś tam latałam ale sąsiadki przeżyły horror
A u Julii są sasiadki całe 6 sztuk
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Pijemy koktajl , seler , kiwi , natka pietruszki miód i maślanka , jestem ciekawa jak długo będzie u mnie taki zapał ,ale do tego zachęciła mnie Małgosia , trochę witamin sobie zaserwuje, ale i mój też to pije nawet bez żadnych oporów . :)

Obrazek
tamira
Super Gaduła

cześć Dziewuszki:-)
Nadrobiłam zaległości w czytaniu Was i chce wiedzieć, co ta za ekstra garnki i patelnie z IKEI kupujecie???!!!
Kasiu! czyżbyśmy miały szwagierki z jednej mąki ulepione??? ;-) bo moja też furt mówi mi co mam robić, jak myśleć itp. chociaż gówniara młodsza ode mnie prawie 20 lat! Teściów też po kątach rozstawia, aż jej się nazbiera i wtedy bierzemy ją z Misiem "na solo" i ustawiamy smarkulę do pionu. Miło nie jest ale na jakiś czas wystarcza, a potem ona znowu swoje morały zaczyna i tak w kółko! Widno ten typ tak ma.. :P
Na układy z teściami nie narzekam, lubię swoją Babusię chociaż marudna potrafi być bardzo. Teściu też marudzi jak stara Rempielewska, a w dodatku ciągle miewa te swoje pomysły z prosto kosmosu, ale ogólnie są fajni. To prawda, że jak tylko coś im ze zdrowiem nie tak, to zaraz mnie wzywają, bo ja z pierwszego zawodu służba zdrowia jestem i ładnych kilkanaście lat praktyki w szpitalu mam za sobą,.. ;-) Aaaaa właśnie! teściowej wysypka przeszła po drugiej dawce wapna.. :D
Gusiu! a może następnym razem zostaw w rejestracji przychodni kopertę ze znaczkiem zaadresowaną do siebie i niech Ci wyślą wyniki pocztą. Albo skanem na maila. Mnie tak wysyłają:-)
No, to masz okazję kupić sobie nową kiecuchnę.. ;-) faktycznie trzeci raz w tej samej, to tak raczej nieteges
Halinko! książki Misiek wyśle jutro, bo dzisiaj oczywiście przez te zawody lata zakręcony jak domek ślimaka.. :D
Gulusiu! z Twojej teściowej niezła gaduła, tyle wisieć na telefonie? no,no.. ;-) ale z drugiej strony jak ona nie ma co robić przez cały dzień, to co się dziwić, że tyle przez telefon pepla.. :P
O pracy nie chce mi się nawet gadać...może potem coś napiszę, teraz idę zrobić tatara na kolację:-) Niech ten mój sędzia ma coś od małży swej ulubionej.. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Małgosiu i widzisz jakie to zasługi masz u teściowej > uzdrowiłaś ją i ty się dziwisz że w tobie widzi uzdrowiciela ??? :) Garnki w IKE to poradziła Kasia , moja Ulka tez na nie zawsze miała chrapkę i jak Kasia napisała ze są fajne to i ona sobie taki komplet robi , to takie z grubym dnem :) a gdzie ten przepis zupy na winie ??? zdradź nam :) Dbaj o swojego Miśka , mój teraz jest faszerowany różnymi koktajlami , pije bez oporów bo tez tłumaczę mu jakie to wartości z tego płyną :)

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Matko dziecka posżły ,dom wygląda jak po spaleniu.
Tamirko ta moja też młodsza ,przy tym leń śmierdzący,ja się z nią w dyskusję nie wdaję no chyba że mnie wkurzyła jak wczoraj.
Bo to taki typ co wie najlepiej ;-) i niech jej tak będzie.
Jak znam życie to pojutrze bedzie telefon bo ona sobie palcem do ...........nie może trafic.
A wypełnij,zrób,napisz :slini_sie:
Garnki z seri 365+
Halinko jak ma nie pić jak to pyszne jest
A gdzie ten vipowski wątek jest???
w jakim dziale że tak spytam
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Kasiu , VIP tam gdzie przywitania , chyba czwarty temat :)

Obrazek
tamira
Super Gaduła

malinka 61 pisze:... a gdzie ten przepis zupy na winie ???...
Łooo matko Polko wieloródko! zapomniałam, ale już się poprawiam:
otóż zupa "na winie" polega na tym, że co się pod rękę nawinie, to wrzucasz do garnka:-)
Miałam jakieś chynchy mięsne, trochę boczku w lodówce, to zrobiłam wywar z dużą ilością włoszczyzny i dodawałam sukcesywnie, a to resztę selera naciowego (pokroiłam), a to pół papryki i kalarepki (bo Misiek nie dojadł), ziemniaczki, trochę zielonego groszku, ugotowaną włoszczyznę starłam na grubej tarce, boczunio lekko obsmażyłam, mięsko pokroiłam, dodałam sporo koperku, doprawiłam i już.. :D
Misiek oprócz sędziowania wystrzelał II miejsce w tym turnieju i przytargał kolejny medal i dyplom, tylko gdzie ja mam to wszystko trzymać??? :P Teraz pałaszuje tatara i mruczy z rozkoszy.. ;-) Mykam do wanny, a potem masaż.. :)
Obrazek
Zablokowany