Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Re: Seksi fleksi czyli rozważania psiapsiółek

Post autor: chochlik70 »

Hejka
U mnie dziś pogoda taka jak u Tamirki wczoraj.
Czyli wszystkiego po troszku.
A ja dziś w biegu po młodą do szkoły,z nią po okulary,zakupy,trafiłyśmy na mega obniżki w sklepie butowym(tak Julia mówi) wzbogaciłyśmy się o balerinki i ona i ja za dwie pary zapłaciłam 36 zł :)
I fajne w środku skórka .
Stałam się też posiadaczką mydełek francuskich jedno z lawendą drugie z propolisem.
Później zamówiłam Julii mundurek bo zgubiła,tzn zostawiła w szkole i zaginął.
Oj u mnie z bólem dziwnie początek był typowo korzonkowy i tak dostałam leki.
Później ból sie przenisł na bark do łokcia i łopatki,dretwięją mi palce ręki stąd neurolog.
Ale kusisz Tamirko tym masażem,nie wiem czy Twój misio byłby zadowolony z takiej robótki.
No nacieszyliście się stażystką nie powiem
Halinko a po co im badania???żeby wypłacić odszkodowanie???
Okulary 470,ale ja tylko do czytania to wiesz szkła niedrogie ,bo moja sąsiadka ma szkla za 1600 zł
Kurcze konczy mi się umowa na tel i tak dumam gdzie przejść ale mi wszędzie drogo.
Obrazek

Sarkazm mym ojcem,ironia mą matką.Z mym charakterem nie ma tak gładko
tamira
Super Gaduła

Post autor: tamira »

cześć Dziewuszki:-)
U mnie zima, dacie wiarę??? Pół dnia śnieg walił aż niemiło, ale że temperatura na plusie to zaraz zrobiło się obrzydliwe błocko.
Fuj, co za pogoda! Głowa mi pęka od rana i nawet prochy niewiele pomagają, cosik mi się widzi, że migrena nadchodzi... :(
O pracy, to już nawet pisać mi się nie chcę. Dopiero środa, a ja czuję się jakbym dwa tygodnie na pełnych obrotach przeżyła.

Halinko! no, to mnie uspokoiłaś, bo myślałam, że Adek znienacka poważnie zaniemógł! Oby wypłacili wam godziwe odszkodowanie za te nerwy, bieganinę, i co tu dużo mówić- utratę zdrowia. I pochwal się torebkami, jak już do Ciebie dotrą:-)
To mówisz, że włoski obciełaś na krótko? no i fajnie! z krótkimi zawsze wygodniej... 8-)
a ja zastanawiam się czy nie opitolić się znowu na glacę... ;-)

Kasiu! Balerinki?? moje klimaty... :) też muszę się zacząć rozglądać za takowymi na wiosnę.
Wygląda na to, że masz rasową newralgię radośnie wędrującą po całej anatomii i neurolog będzie miał, co robić. Często jedną z głównych przyczyn (oprócz przeciążenia i obciążenia) jest niestety stres, a co za tym idzie zwiększone napięcie mięśni, zwłaszcza grzbietu i karku. Masażyk by Ci się bardzo przydał:-) widzisz, jak kuszę... :)

Aga! jaka pogoda w Gdyni??? też tak śniegiem waliło?
I kiedy Ty wracasz właściwie???

Saszka! Jak tam dzisiaj? Ból trochę odpuścił?
Obrazek
Wiosna, wiosna! Wiosna, ach to ty!
tamira
Super Gaduła

dzień dobry:-)
Czwartek, to jakby preludium weekendu, którego nie mogę się już doczekać.
A tymczasem namawiam się na spotkanie z nowym dniem, ale jakoś kiepsko mi idzie... ;-)
W nocy prawie nie spałam, a w głowie czarci ciągle w kręgle grają ciężkimi kamieniami...
Ciśnienie ciągle na poziomie piwnicy, a za oknem luty grymasi na potęgę.

Wszelkie niezadowolenie z tego, czego nam brak, płynie z braku wdzięczności za to, co posiadamy.
(Daniel Defoe)

Spokojnego czwartku! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Post autor: Culagula »

Hejka
Wróciłam wczoraj wieczorem.....
I powiem Wam, we wtorek rano wyjechaliśmy, na miejscu jeszcze z kumpelą pojechałam do babci po mój rowerek a po południu jak kolega wrócił z pracy i wziął moje auto w obroty to do tej pory dziękuję Bogu że dojechaliśmy cali.
Okazało się, że tam wszystko było tak zgnite że koło wisiało tylko na jednej sprężynie, łożysko się roztrzaskało zupełnie. Jedna porządna dziura w którą bym wjechała i koło byłoby urwane a ja gdzieś w rowie czy na drzewie. Jak to usłyszałam to długo z szoku wychodziłam.
Musiał wyjąć cały mechanizm, mąż przyjechał wieczorem, zabrał to na wzór i wczoraj po pracy jeździł po złomowcach szukając takiego samego auta. Na szczęście znalazł, kupił i wieczorem przywiózł. Zainstalowanie tego to już była godzinka i mogłam wracać do domu.
No i wieczorem zaczął śnieg sypać, aż się zastanawiałam czy wracać czy poczekać do rana. No ale pojechałam.
40, góra 50 miałam na liczniku i tak całą drogę, ślizgawica była, wszystkie auta wolno jechały. Na pewnym odcinku to droga bielusia jak czyste pole, żadnych znaków jeżdżących aut. Jechałam i modliłam się żeby być już w domu.
I tak jechałam 15 minut dłużej niż zawsze.
A najlepsze że ok 15km od domu to jakbym wjechała w zupełnie inny świat.... u nas ulice czarne, śniegu na poboczach tyle co nic, normalnie szok.
Co prawda w nocy napadało bo rano było biało ale teraz już znika.
A głowa mnie boli od samego rana, nic mi się nie chce....

Kasiu, to nie tak że ja to wzięłam do siebie, wiem że nie mnie miałaś na myśli tylko akurat tak mi się skojarzyło ;)
Jezu, co Ty masz z tymi bólami, skąd to cholerstwo Ci się wzięło.... Może jakbyś wzięła te zastrzyki to szybciej by przeszło.....
O kurcze, kup mi też balerinki bo nie będę miała na wiosnę.. a takie tanie to nawet przesyłki nie odczuję ;) Przyślij mi zdjęcie swoich na fb.

Agusia, jedno szczęście że Emi zdrowa, do przedszkola już ją puścisz? Przydałoby się bo miałabyś trochę luźniej przez kilka godzin.

Halinko, no wiesz, żeby ludzie musieli błądzić i szukać bo ktoś coś przeniósł, nie oznakował a człowieku szukaj wiatru w polu. Nie cierpię czegoś takiego, chodzisz i pytasz.....
Tak mówicie o włoskach a ja w sobotę znowu ombre robię :) Jednak najbardziej mi się podobało :)

Tamirko, aż się zdziwiłam jak przeczytałam o Młodym, no super, uczy się przy Tobie :)
Stażystka zawsze się przyda :) a jeszcze jak bystra to szybko się wszystkiego nauczy.
Pytasz o bóle? Ano jakoś tak z dnia na dzień przeszły, aż sama w szoku jestem że jeszcze kilka dni temu pobolewało a teraz nic.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Post autor: malinka 61 »

Witam . :) , Jejku ale jestem wścieka :evil: :evil: :evil: tyle się napisałam , i nie tak kliknęłam i poszło w świat :evil: a więc ponownie napiszę . Wróciliśmy z Wrocławia , była to ostatnia wizyta wyznaczona mojemu mężowi , wizyta była u neurologa , później pojechaliśmy do Filmanna żeby mi podano koszt nowych soczewek , a więc muszę sobie naszykować od 1200 zł - 1600 zł bez oprawek , postanowiłam że oprawki będą te które teraz noszę bo są ładne i dobre ,więc ciut zaoszczędzę , więc plany dopiero będą na kwiecień lub maj ;-) Później pojechaliśmy do IKEI , oj wędrówki było co niemiara , Ula miała upatrzone karnisze i to był jej cel a mój to koneweczka do kwiatków , naruszyłam budżet domowy na 3,99 zł i kwiatek skrzydłokwiat za 9,99 zł .

Agnieszko skóra mi ścierpła jak czytałam w jakom stanie miałaś samochód , kurcze , to nie mieliście robionego przeglądu ??? to zagrażało życiu :(

Małgosiu, odszkodowanie zawsze to są grosze , z PZU mąż dostał grosze, 210 zł a ja nic bo ubezpieczenie miałam pracownicze a tam nie było od komunikacyjnego , więc pomimo ze płacę składki to zero odszkodowania , to nic nie dostałam a o tym nie wiedziałam , a teraz to z racji wieku już nic nie mogę zwiększyć , mogę tylko opłacić od śmierci lub trwałego uszczerbku na zdrowiu :D po śmierci to mi nic nie potrzeba więc ich wyśmiałam :D a torebki kupiłam taniuśkie , bo z wyprzedaży , https://www.zalando.pl/l-credi-kopertow ... 4-q11.html ,https://www.zalando.pl/anna-field-koper ... 48_1881709 ,https:/ jedna mi sie nie wkleja :( https://www.zalando.pl/anna-field-koper ... 48_1881709
http://www.world-style.pl/listonoszka-k ... &utm_term=[dm_id:55b1fcf8-4374-4c79-badb-8b36bd3d896d] tylko jedną która kupiłam w CC to dałam 100 zł

Kasiu , oj okupiłaś się fajnie , balerinki takie tanie??? to to jakie to są ??? okularki tanie , może ze to są zwykłe , moja Ula też ma wycenione na ponad 1700 zł Ja telefon mam w Play , abonament za 32,82 zł , ale myślę że przeniosę się do Orange bo połączę stacjonarny , internet i komórkę razem bo internet mamy neostradę .
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
Oj Tamirko kusisz kusisz strasznie.
Pal licho ból ale martwi mnie to drętwienie ręki.
Aga no właśnie jak to auto przeglądy przechodziło.
Bogu dzięki,że nic się nie stało
Ale się zrelaksowałas u kumpeli i odpoczełaś???
Halinko zrobie fotki butów to ci na fb wyślę
W szoku byłam że takie przeceny no szok.
Twoje torebki śliczne,żeby ta czerwona była beżowa no
ja mam proste okularki plusy tylko tak ze szkła tanie
Saszka jak u was
A zgadnijcie jaką miałam niespodziankę byłam dziś w pracy oddać rzeczy odebrać dokumenty i klient stały gadka szmatka i mi na pożegnanie dał-kupił bukiet kwiatów :)
Czytam Zakonnice odchodzą po cichu
Obrazek

Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Ja sama się dziwię jak to się stało bo przegląd ostatnio był 18 kwietnia więc prawie rok temu ale całkiem niedawno, może w grudniu ten kolega wymieniał jakieś końcówki i by nie zauważył? Ale też nic nie było słychać, żadnego walenia, tłuczenia, zresztą rzadko nim jeździłam bo przeważnie zimą to nie chce odpalać bo akumulator słaby, jeździłam męża autem. Tym to przeważnie tu blisko, no i raz z teściem u lekarza to też 100 km zrobiliśmy. Wtedy tylko tłukło przy skrętach a jak jechałam we wtorek to i na prostej już było slychać.
Ach nie wiem, nie znam się na tym.... Zapytam tego kolegę jutro jak do tego w ogóle mogło dojść czy zmieniając te końcówki on nic nie widział.... no na pewno nie widział bo zaraz by coś mówił, tak samo jak teraz robiąc to, wyrzucił filtr od dmuchawy i sam kupił nowy.

Kasiu, mi też pokaż balerinki, kurcze, może Ci wyślę kasę i mi kupisz? ;)
Halinko, zaraz obejrzę co tam nam pokazałaś....
Skrzydłokwiaty są fajne, bardzo szybko rosną, miałam dwa takie malutkie z kwiaciarni tej mojej a teraz to już duże kwiaty, muszę na wiosnę kupić większe doniczki i je przesadzić. I kliwie rozsadzić bo obie mają młode w doniczkach. Zaglądam do nich czy czasem nie wypuszczają kwiatków ale jeszcze nie.... A rok temu kwitły w lutym. No ta Twoja i Tamirki też powinna w tym roku zakwitnąć a jeśli nie, to oznaczać będzie że stoją w złym miejscu.

A wiecie, mnie bolało tak jakby ząb i to wychodziło na 8 a ona zdrowa z wierzchu, już myślałam, że może od środka się psuje, ale z drugiej strony to jak dotykałam palcem to mnie bolała wewnętrzna strona polika a dziś w końcu zajrzałam (bo ciężko mi usta otworzyć szeroko) a tam mega afta.... No i wszystko jasne, dentysta mnie ominie bo już się bałam że będzie rwanie tej 8).
Ale 2 dni jak byłam w gdyni to rano i wieczorem musiałam wziąć ibuprom - tak bolało.

Dziś pierwszy raz jechałam na rowerku, co prawda jak na pierwszy raz to tylko 20 minut bo mnie tyłek bolał, ale codziennie chwilę dlużej aż do godziny dojdę dziennie. Mam zamiar na pewno 5 razy w tygodniu jeździć po 45-60 minut a jak pogoda pozwoli to siłownia. Może i jedno i drugie, siłownia do południa a rowerek wieczorem to się zobaczy, wyjdzie "w praniu". Pewnie czasem tak się zdarzy a czasem będzie tylko siłownia lub tylko rowerek. W sumie siłownia lepsza bo większe urozmaicenie i więcej mięśni pracuje. No ale ważne że w ogóle będzie jakiś ruch i mam nadzieję że na lato zrzucę co najmniej 10 kg :)
Jak tylko skończy mi się @ to się zważę żebym miała potem porównanie czy chudnę, choć na pewno po ciuchach będę widziała.

Pytacie o Gdynię, to przede wszystkim odpoczęłam od teściów i męża, ale on się za mną bardzo stęsknił bo dziś już nie wiedział czego ma się czepiać. Nazbierało mu się przez dwa dni, nie miał kogo się czepiać więc dziś dostałam potrójnie bo za dziś, wtorek i środę.
No ogólnie fajnie było, wczoraj nawet oglądałyśmy filmiki jak jej młodsza córka była mała i myślalam że pęknę ze śmiechu..... A ona mówi: jaka ja byłam głupia ;) Powiedziałam jej, że gdyby teraz ktoś ją nagrywał i za 10 lat by to oglądała to powiedziałaby dokładnie to samo....

Dziewczyny, czy widzicie którą stronkę mamy? Piszcie jutro dużo to będziemy świętować okrąglutki tysiączek :)
Sasza
Super Gaduła

Post autor: Sasza »

Chochlik alez sie nameczysz bidulko. A bierzesz cos przeciwbolowego???

Agus widze ze odpoczełas troche. Mnie rowerek troche nudzi, ale lepsze to niz nic .Co do przedszkola to nie wiem jeszcze. Z jednej strony zmeczona jestem tym chorowaniem, u nas to zawsze cyrk, mala wymiotuje, trzeba zastrzyki, ona pokluta umeczona my tez. Ja juz jestem klebkiem nerwow jak nigdy w zyciu i nie wiem jak ten temat mam ogarnac i sobie pomoc. Chyba jedynie jej brak chorowania chocby te 2 miesiace spokoju, wycieczki jakies by odreagowac ...basen....nie wiem :( i tak ma nakaz isc dopiero w kwietniu..
piszesz ze pare godzin odpoczne od malej jak w przedszkolu. No plus taki ze wszystko w domu zrobie na spokojnie bez dziecka wiszacego na mnie. Ale trzeba ja zawiesc, wroci, znowu po nia jechac, wrocic to 4 kursy dom -przedszkole. A jak jade jeszcze na miasto to i 6 i wieczorem padam na cyc bardziej niz jak w domu mala jest :)

tamirka dzis do ciebie zadzwonie :) a czuje sie jak czuje. Ale dzialam, nie daje sie;)

Malinka strasznie drogie te soczewki :(((

Ja mam teraz zastrzyki i nakaz lezenia. Byle nie siedziec wiec uciekam
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Post autor: hurri »

Buziaczki moje drogie !!!!!!
Ja przelotem jak zawsze

Aga - wytrwałości, jestem z Tobą w tych ćwiczeniach !!!!!!

Kasiu - to teraz szukanie pracy ?

Okulary są drogie jak diabli .... My wybieramy zawsze tanie oprawki ... Najtańsze jakie mogą być ....
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

A co tu tak pusto :P
tamira
Super Gaduła

cześć Dziewuszki:-)
Oj, dobrze, że już piątek! Złachana jestem, jak nie przymierzając kobyła po westernie, ale mam nadzieję odpocząć trochę przez weekend. W założeniu oprócz ugotowania obiadu w planach mam robienie wielkiego NIC, w sensie totalnego LB z dobrą herbatką i oczywiście książką... :D
W pracy mamy dosłownie pogrom, bo grypa szaleje i ludzie na zwolnieniach, a robić trzeba, bo co klientów obchodzi, że połowa firmy leży i kwiczy? Młodego też dzisiaj nie było, za to ludzi jak na odpuście! I oczywiście kolejne starcie z panem Kier, który ciągle myśli, że na pstrykniecie palcami potrafię się sklonować i pracować na cztery ręce jednocześnie.
Jednakowoż moja metoda profesora Cycka po raz kolejny okazała się skuteczna i tadam! dostałam podwyżkę! Jak na państwowe uposażenie, to całkiem niezłą:-)
Halinko! nabyłam sobie olej z czarnuszki, ale on w smaku paskudny! Piję ze wstrętem! Mam nadzieję, że jest tak samo skuteczny jak obrzydliwy... 8-)
Torebki bardzo eleganckie, ale zupełnie nie w moim stylu, więc podziwiam bez zazdrości.. :)
Kasiu! nie chcę Cię straszyć, ale drętwienie rąk może oznaczać problemy z odcinkiem szyjnym kręgosłupa, niech ten neurolog obejrzy Cie jak najszybciej!
Okulary też muszę zmienić, a spotkanie z okulistą dopiero w kwietniu. Od dawna już praktycznie nie kupuję oprawek tylko każę sobie nowe szkła wstawiać w stare i nawet, jak optyk nosem kręci, to mam to gdzieś! Szkła zmieniam praktycznie, co roku i zbankrutowałabym kupując ciągle nowe oprawy.
Aga! całe szczęście, że samochód nie rozsypał Ci się po drodze! łooo matko, aż mnie ciary po plecach przeleciały!
A teściowa stęskniła się trochę za Tobą, że tak przewrotnie zapytam? ;-)
Podziwiam Twój upór, a właściwie konsekwencję w temacie ćwiczeń, chociaż akurat u Ciebie wszystko jest tak jak trzeba i te ćwiczenia to chyba raczej dla zdrowotności... :)

Powiedzcie mi, bo ja już całkiem głupia jestem, jak to jest, że z kim nie pogadasz to każdy psioczy na PiS, a jak patrzy się na sondaże, to pisiorom słupki ciągle idą w górę? jak dzisiaj posłuchałam peanów pani premiery na cześć swojego rządu, to aż mnie w glebę wbiło! Kuźwa ludzie! w jakim my kraju żyjemy??????? i co z tego wyniknie?
Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
U mnie dziś rano leżał snieg ,ale już nie ma śladu.
Ogólnie zimno jest.
Byłam u lekarza mam skierowanie na prześwietlenie barku no i tyle.
Tak Gosiu szukanie pracy,ale wiadomo jak jest z pracą kicha jakich mało.
Może będzie ok.
Wczoraj u nas na przejściu dla pieszych pod tirem zginął 19 letni chłopak ,jedynak.
Nie wiadomo kto winien
Jakie kruche to życie.
Gosieńko wyglądasz cudnie,jak starsza siostra córki,pochwal się ,dalej dieta i siłownia???
Chwalisz sobie wizyty u dietetyczki???pytam bo ostatnio moja sąsiadka chodzi i kumpela i zadowolone są .
Myślałam że cię nie ma bo zalatana jesteś komunia coraz bliżej
Ja już też się po mału interesuję i zerkam na komunijne strony.
Saszka jak ci idzie leżenie???
No niby fakt zawożenie przywożenie szykowanie to minusy ale i plusy też są
Tamirko a Tobie jak minął dzionek???
Halinko ????
Aga jestem ciekawa co powie kolega
Ale masz zryw sportowy no no imprezki na horyzoncie
Obrazek

Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam :) . Znowu pojeździłam po optykach , koszty podobne , u nas niby o 90 zł taniej ale szkła jakościowo gorsze , człowiek się nie zna ale moja Ula ma porównanie bo tutaj kiedyś robiła i była niezadowolona , tutaj mają szkła z oznaczeniem AR i okazuje się że one po jakimś czasie matowieją , :( więc zdecydowałam robić we Wrocławiu we Filmanie , :)mamy już przetestowane , od marca szkła drożeją tak mi tutaj pani powiedziała , ale i to do mnie nie przemawia bo muszę poczekać do kwietnia Obiadek miałam dobry , mojemu zachciało się ryby i to tak że uparł się co było dla mnie bardzo dziwne , więc pojechaliśmy do rybnego i oczy mi wylazły bo zdrożały , kilogram dorsza aż 37 zł o zgrozo ale jeden płat kupiłam , bo to duże kawałki i nam starczyło do tego surówka z kapusty kiszonej i ziemniaczki , kompocik z czereśni , jutro postanowiłam z domu się nie ruszać bo cały tydzień wojowałam po świecie ,

Kasiu , fotek butów nie widzę :( a co do torebki czerwonej , to własnie ten kolor mnie zachęcił do kupna ,a dzisiaj zauważyłam że ta torebka którą kupiłam w CC, to przy uszach się coś mi się pruje,dzisiaj zauważyłam , więc muszę ja reklamować , bo 99 zł piechotą nie chodzi , szkoda mi jej bo bardzo mi się podoba i jest pakowna ,

Agnieszko , coś u mnie kwiaty się nie chowają , od ciebie jest ale tak jakby stał w miejscu ani nie za wiele urósł a już nawet o kwitnieniu nie wspomnę , ale mam wspomnienie że to od ciebie , na poprzednim mieszkaniu miałam śliczne a tutaj miejsce chyba jest złe .

Sasza oj ale ci współczuję , choroby wymęcza okrutnie , bierzcie coś na uodpornienie , a kręgosłup to proś o rehabilitację , kup ten pas , to tez ci pomoże :)

Gosiu oprawki we Filmanie są tanie od 40 zł i to bardzo ładne a tutaj to od 150 zł wzwyż .

A gdzie Małgosia ???
Przy po­dej­mo­waniu de­cyz­ji, nie zważaj na in­nych, kieruj się głosem ser­ca i włas­nym instynktem...

Obrazek
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Hejka
Dziewczynki, jestem dziś normalnie wykończona ale psychicznie.....
Najpierw z Kasią debatowałyśmy (od wczoraj) nad pitem moim i męża, co z ulgą zrobić abym ja też dostała cokolwiek.
Tak to zagmatwane że pojechałam do koleżanki która też się tym zajmuje.
A ta koleżanka to mnie normalnie dobiła psychicznie.
Ma tak chorą córkę, że bardzo to jakoś mną wstrząsnęło.....
Ta córeczka ma 5,5 roku i tyle co już bólu przeżyła to niejeden dorosły nie ma pojęcia.
Ma jakąś rzadką chorobę jelit, żeby się wypróżnić to musi mieć robione lewatywy bo sama nie zrobi.... co to dziecko miało już w zyciu kolonoskopii i lewatyw to nikt nie policzy. I wszystko bez znieczulenia.
Ile badań, ile cierpień....
Teraz jest na przepustce w domu ale 2 marca wraca do Warszawy do Centrum Zdrowia Dziecka i będzie miała operację wycięcia jelita i założą jej stomię....
Do końca życia, chyba że medycyna kiedyś coś wymyśli...
A ona od niedzieli z gorączką, blada, chudziutka, waży 14,8kg w wieku 5,5 roku!!!!
To ta moja sąsiadka Zosia ma 2,5 roku i waży 3 kg mniej a jest drobniutka.
Wiecie co, inaczej jak się czyta/ogląda o jakimś obcym dziecku a inaczej jak się je zna i widzi takie słabe leżące na łóżku...
Ach, normalnie to nie na moją psychikę.....

Potem pojechałam do sąsiadki wyładować te moje emocje, wygadać się
A w domu dalej siedziałam nad pitami i jeszcze znów Kasi głowę zawracałam
Za dużo myślenia jak na jeden dzień....

Z tego wszystkiego nie pytałam kolegi o auto ale jutro muszę z nim pogadać bo mi się wydaje że dalej coś tłucze jak jadę po dziurach czy raczej łatach. Jak po nowym czystym asfalcie to nie a jak już pojawią się łaty to coś słychać. jakiś inny dźwięk niż wtedy ale coś jest nie tak.

Co do rowerku to dziś jechałam już dłużej i zwiększyłam stopień trudności i powiem Wam, że normalnie zaczęłam się już pocić, cała się kleiłam więc zaraz pod prysznic.
A czas mi fajnie zleciał bo akurat rozmawiałam sobie z Kasią :)
Wstać mi było ciężko bo miałam wrażenie że siodelko wbiło mi się w tyłek i wstanę razem z nim :)
Szkoda tylko że coś mi się licznik popsuł i nie wiem ile mniej więcej kalorii spaliłam.
Tamirko i Ty mówisz że to tylko dla zdrowotności? Absolutnie muszę zrzucić 10 kg :)

Halinko, dziś u tej koleżanki widziałam siostrę Twojej kliwii i też wcale nie jest zbyt duża ani nie zamierza kwitnąć, choć akurat ona kwitła rok temu.
Ogólnie luty to jest jeszcze szybko, raczej kwiecień ale mi rok temu kwitła dwa razy i właśnie w lutym pierwszy raz.

Tamirko, teściowa chyba się stęskniła za moją pracą w domu bo dziś i po śniadaniu zostawiła bo jechali, i po kolacji bo o 17 poszła na Drogę Krzyżową która zaczynała się o 18 a droga do kościoła to 5 minut.
Nawet coś zbiła i miotłę w kuchni dla mnie zostawiła do schowania.
Ale ja przecież nigdy nic nie robię ;)

Aguś, naprawdę skombinuj sobie ten pas, popytaj w sklepie medycznym, no chyba nie jest taki drogi. Moja babcia go bardzo chwali.
Co do przedszkola to fakt, odwożenie i przywożenie to też robota i obowiązek, pamiętam jak musiałam odprowadzać Marcela. A nawet samo to, że człowiek taki nieumalowany, nieuczesany a tam mamuśki jak lale to aż głupio. No więc trzeba było się przebrać, przeczesać żeby jakoś wyglądać.... A w domu to jak w domu....

Gosiu, no na tym zdjęciu na fb to bym normalnie się zastanawiała czy jesteś mamą Majki bo tak młodo tam wyglądasz że ho ho :) Super :)

A gdzie Agatka nam się podziała?

I co, zacznę tysięczną stronę czy jeszcze nie?
Z pewnością jutro rano Tamirka zajrzy i zacznie nowy rozdział naszego wątku :)
A wtedy będziemy balować :happy :happy :happy :happy
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

A tej znowu balowanie w głowie
Aga wszak post mamy ;)o
Powiem wam,że u nas w wielką sobotę jest weselicho ,ze ho ho
I masz rację Aga jutro pewnie tamirka zacznie tysięczną strone

Agatka zagineła
Obrazek

Sasza
Super Gaduła

Tamirka tez mnie ciekawi z tym PiS. Przeciez wygrali, tyle osob za bylo, a tyle narzeka...nie pojmuje....

chochlik leze. Mam dosc lezenia bo ja typ osoby ktora nosi, juz bym sobie pocwiczyla
to na rtg idziesz??

Malinka z pasem moze byc problem na nfz. Neurolog mowila ze ona nie jest fanka pasow...no ale najpierw przeswietlenie musze zrobic a pozniej bedziemy myslec. Ja sie bede przy nim upierac.

Agus yyy gorset ortopedyczny to 100-400zł. Ale sa jakies pasy jeszcze, w aptece bylam i ....30 zl.
Ale czym to sie rozni to ja pomyslu nie mam. Ale podejrzewam ze taki pas to nic specjalnego
Szacun za rowerek....i zycze sukcesow.

No nic lece lezec, smarowac sie itp bo wczoraj podniosłam psiaka, zapomnialam ze dzwigac nie moge i kurde teraz mnie boli jakis fiks
tamira
Super Gaduła

Brawo Saszka! Napoczęłaś tysięczną stronę!!! ]:-)
Pas, a gorset to dwie różne rzeczy... :) jak dla mnie zdecydowanie lepszy jest gorset ( sznurówka) porządnie stabilizujący kręgosłup.
A u mnie mgła, gęsta i lepka panoszy się bezczelnie odbierając chęć na cokolwiek... :P
Nieśpiesznie siorbię sobie kawę zbierając siły na udanie się w lenistwo... :D

Perłę wśród śmieci trudno jest dostrzec , ale śmieci wśród pereł widać od razu.
(...)
Urokliwej soboty! :kwiatek
Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

chochlik70 pisze: Tak Gosiu szukanie pracy,ale wiadomo jak jest z pracą kicha jakich mało.
Może będzie ok.

Gosieńko wyglądasz cudnie,jak starsza siostra córki,pochwal się ,dalej dieta i siłownia???
Chwalisz sobie wizyty u dietetyczki???pytam bo ostatnio moja sąsiadka chodzi i kumpela i zadowolone są .
Myślałam że cię nie ma bo zalatana jesteś komunia coraz bliżej
Ja już też się po mału interesuję i zerkam na komunijne strony.

Kasiu - tak chwale sobie dietetyczkę :)
Ja na początku swojej walki o NOWĄ Gośkę ;) byłam na diecie męża, on dla zdrowotności i w zasadzie dla tego by zrzucić zbędny balast też ...
Teraz chodzę też osobiście, i jestem zadowolona, choć już po 7 miesiącach zaczyna coraz wolniej spadać ...

Tak ja dalej dieta, a siłownia niestety zawieszona, od dwóch tygodni walczę z chorobą, najpierw grypsko a teraz właśnie wychodzę z zapalenia oskrzeli, takie powikłanie pogrypowe ... :angrywife

Jest mnie faktycznie malutko bo ta Komunia mi spędza sen z powiek, a jeszcze przed Komunią mamy w rodzinie Chrzciny, i dostąpił mnie zaszczyt, mam chłopczyka do Chrztu podawać ;) :happy

Więc pełna mobilizacja, co by kupić sukienkę na tą okoliczność ;) ]:-)

Co do rowerku to dziś jechałam już dłużej i zwiększyłam stopień trudności i powiem Wam, że normalnie zaczęłam się już pocić, cała się kleiłam więc zaraz pod prysznic.
A czas mi fajnie zleciał bo akurat rozmawiałam sobie z Kasią :)
Wstać mi było ciężko bo miałam wrażenie że siodelko wbiło mi się w tyłek i wstanę razem z nim :)
Szkoda tylko że coś mi się licznik popsuł i nie wiem ile mniej więcej kalorii spaliłam.
Tamirko i Ty mówisz że to tylko dla zdrowotności? Absolutnie muszę zrzucić 10 kg :)

Agnieszko
, niestety siodełka w tych rowerkach stacjonarnych to takie niewygodne są ...
Choć na te rowerki na siłowni narzekać nie mogę jakoś inaczej skonstruowane i siedzi się na nich jak na harleju ;) to i tyłek nie boli ...

Kobieto, jak Ty zrzucisz te 10 kilogramów to Cię widać nie będzie !!!
Ale powodzenia, wiem - ile trzeba pracy włozyć, ile potu i łez czasem trzeba wylać ;)
Gosiu, no na tym zdjęciu na fb to bym normalnie się zastanawiała czy jesteś mamą Majki bo tak młodo tam wyglądasz że ho ho :) Super :)
Ohhhh zawstydzacie mnie, naprawdę :)
Bardzo dziękuję za miłe słowa :)

Halinko - mnie niestety nie stac na oprawki dla Majki za 150 złotych, kiedy co rok trzeba je wymieniać.
Niestety :(

Czekam teraz na zwrot podatku, bo muszę sobie okulary zrobić, ale te przyciemniane, bo wiosna idzie ja już od słonka płaczę, a okularów przeciwsłonecznych nie założę ...

Wczoraj mąż póżno wrócił po nadgodzinach, ja od razu wskoczyłam pod kołderkę z książką i w końcu poszłam spać jak już ją przeczytałam.

Teraz musze już spadać :sprzata: obowiązki wzywają.

Saszko, Tamirko
:fallinlove :fallinlove :fallinlove

Miłej soboty.
tamira
Super Gaduła

Ha! po mgle ani śladu, za to słonko świeci całym niebem!
Obiad zrobiony i niech się Misiek cieszy, że pokonałam lenia zrobiwszy mu pieczeń taką, jaką lubi najbardziej:-)
Obraziłam się na prawe biodro i "stych nerf" umyłam szafki w kuchni, właściwie sama nie wiem po co... :roll: chyba dla zajęcia czymś rąk i języka żeby nie bluźnić bez potrzeby słowem mocno rynsztokowym... ;-)
Gosiu! gratuluję sukcesu, bo jest to wyczyn nie lada! co, prawda nie mam szans na zobaczenie Cię w nowej odsłonie, bo FB jest mi, jak wiesz absolutnie obcy, ale wierzę opinii dziewczyn i tak trzymaj! ]:-)
Halinko! jeżeli jutro nic nam nie wyskoczy, to chcemy podjechać do Selgrosa, a ponieważ w życiu tam nie byłam, to powiedz mi proszę, na co warto zwrócić uwagę. Tak po prawdzie, to jedziemy poszukać jakiegoś sensownego prezentu urodzinowego dla teściowej, a z tym zawsze kłopot...
Urodziny niby dopiero za miesiąc, ale wolę mieć już to z głowy, wszak w każdej chwili mogę iść pod nóż, a Misiek pozostawiony sam sobie z tym tematem zadowoli się oczywiście bombonierką i zdechłym kwiatkiem... :P
Aaa.... właśnie kwiatek!
Aga! kliwia od Ciebie wygląda uroczo, ale ani myśli zakwitać!!! Mam nadzieję, że jeszcze zmieni zdanie.. :)
W poczuciu odwalenia niezbędnych obowiązków idę zalegać z książką.. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
hurri
Kobietka Expert

Gosiu- zawsze mogę Ci podrzucić zdjęcie na pw ;)
Swoją drogą to dlaczego własnie fb nie masz? Chociażby tylko dla nas :P

Ja własnie tylko na zakupach byłam, i nic więcej mi się oczywiście nie chce :P

Kawkę zrobiłam wypiję i zobaczę czy mi ochota na sprzątanie przyjdzie.
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam . :) U nas też pięknie , słonecznie ale na jutro zapowiadają już opady z czego jestem niezadowolona ;-) może ta ich prognoza się nie sprawdzi i oby.....ciągle myślę jakby tutaj zwalić parę kilogramów ale wiecznie zagryzam do kawki słodkościami , ile było przyrzeczeń ale w głowie a w czynach jest co innego , mam za słabą wolę :( przewracam dokumenty , wiecznie czegoś potrzebuję , teraz szukam kiedy to ja robiłam okulary progresy i wychodzi na to że w 2010 r.bo słoneczne to 2014 w których prawie nie chodzę , tylko jak jadę w samochodem ,

Małgosiu , tak ten olej z czarnuszki jest niesmaczny ale my piejmy jedną łyżeczkę z czarnuszki i zaraz drugą olej z dyni tez po 1 łyżeczce i to nam łagodzi posmak , jutro będzie tydzień jak systematycznie pijemy rano i wieczór , myślałam że mój nie będzie chciał to pić a jednak sam nawet tego pilnuje . Czytałam na forum że nawet mieszają z sokiem z cytryny ale mi to wystarczy ,bo z dyni ma taki fajny posmak orzechów ,No te dwie torebki to wyjściówki , ja szpilkowa , kapeluszowa , :D czerwona to do torebki i kapelusza , a zwłaszcza że to nie drogie , bo ta droższa którą teraz kupiłam to już jest do reklamacji .Gratuluję podwyżki , dobrze zrobiłaś żeś się upomniałaś więc wzięli to pod uwagę , a ja czekam na podwyżkę emerytury , bo się łapię w przedziale :D co do sondaży to robią chyba we wschodniej części Polski bo nie wierzę żeby mieli taki wynik psiaki ;-) wszystko niszczą , teraz afera znowu ze stadniną koni , to już wielkie przegięcie z ich strony , słuchałam Olbrychskiego jak się wypowiadał na ten temat , ach szkoda gadać ,

Kasiu , to straszne że zginął taki młody człowiek , współczuje tym rodzicom . Balerinki ładne , :) a co do barku to też rehabilitacja , dobry jest laser , brałam kiedyś na kręgi szyjne , a rok temu na lędźwie i mi wielką ulgę przyniósł .

Agnieszko , szkoda mi tego dziecka , stomie w tym wieku ??/ u ciebie chyba wszystkie kwiaty rosną , masz dobre fluidy , i co zrobiłaś już ten PIT ???

Sasza , ta twoja neurolog to może fanką pasów nie jest , ale to przynosi ulgą więc napieraj na nią i wyproś , przecież to nie z jej kieszeni idzie .

Gosiu , ja też takich drogich oprawek nie kupuję , teraz chce przełożyć do starych o ile optyk stwierdzi że są dobre a jak nie to u nich ( Filman) można dostać już za 40 zł i to bardzo ładne ,

Małgosiu , my do Selgrosa jeździmy po mięsko , bo maja swój rozbiór , jest świeże ,kawę ziarnistą , a tak poza tym to trzeba bardzo uważać bo niekiedy w sklepach jest taniej , ale niektóre rzeczy można fajne dostać , pozwiedzacie i się zorientujecie co i jak .

Obrazek
tamira
Super Gaduła

Trzeba mieć nawalone we łbie, jak Cyganka w tobołku żeby w świętą niedzielę tłuc się po domu od 5.00 przed świtem.
Oba z Misiem jakoś spać nie mogliśmy i śniadanko w związku z tym było wyjątkowo wcześnie:-)
A przy okazji obgadaliśmy parę spraw i remoncik kuchni odkładamy na przyszły rok! czyli znowu wyszło na moje, hi,hi
Gosiu! to ja poproszę zdjątka na PW, tak ze dwa dla porównania. A w temacie FB, to ciągle jestem na bardzo duże nie, bo jakoś mi to potężnie gryzie się z poczuciem utraty prywatności i niepotrzebną stratą czasu. Jakoś nie mam potrzeby (i chęci) do zaistnienia akurat w fejsbukowej przestrzeni... ;-)
Wiem, wiem dziwadło ze mnie, ale i dziwadła na tym świecie są potrzebne, chociażby dla odmiennego kolorytu i możliwości porównań.. :)

Budzeni pocałunkiem wstają z łóżka właściwą nogą.
(Lidia Jasińska)

Udanej niedzieli! :kwiatek
Obrazek
Sasza
Super Gaduła

Tamirka jakie tam dziwadło , ja sobie fb usunelam . Mam juz dosc perypetii fb:P
Co do godzin wstawania ja jeszcze nie dawno o 4 buszowałam:P
jak bylam w ciazy wstawałam o 5 i ogladalam sobie serial:P

Malinka bede ja cisnac.;)

Witam
Noc nawet nawet.
Jutro do lekarza moze sie dostane...i skierowanie zalatwie...a jak nie to tylko zastrzyk w pupcie i finitko
Ide lezec:P
Milego dzionka
Awatar użytkownika
malinka 61
Kobietka Expert

Witam w ten słoneczny dzionek . :) Mam nadzieję że już wiosna do nas nadchodzi , bo zrobiło się nawet ciepło . Obiadek się gotuje , będzie rosół z makaronem , mięsko pieczone, ziemniaczki , surówka z kapustki kiszonej oraz buraczki , a na deser zrobiłam zapiekane jabłuszka , kiedyś kupiłam kokilki i tak sobie leżały dopiero Ula mnie popędziła żeby je wyciągnąć i zacząć robić smakołyki , u niej to jest na porządku dziennym takie różności pitrasić , :D ale ona ma dzieci więc lubią łakocie . :D

Małgosiu ,co ty piszesz że ty dziwadło , każdy ma swoje spojrzenie na świat , ja założyłam konto na FB. za namową Kasi, bo tam znalazła się dawna grupa dziewcząt z poprzedniego forum ,grupa zamknięta ,ale się prawie nie udzielam , zdjęć nie wstawiam , lubię czytać różne komentarze a zwłaszcza teraz to co się dzieje w polityce , klikam na ciekawe memy , a przy okazji uśmieję się bardzo .a co wy chcecie robić w kuchni ??? przecież macie ładną . :) czyżby zmianę mebli ???

Sasza ,naciskaj na lekarza bo tyle jest udogodnień żeby sobie ulżyć w cierpieniu , ja teraz myślę o kupieniu takiej specjalnej podpórki pod lędźwie , więc muszę iść do lekarza po skierowanie, żeby sobie móc później odliczyć od podatku

Obrazek
Awatar użytkownika
chochlik70
Super Gaduła

Hejka
U mnie piękna pogoda,która niestety odsloniła jakie mam brudne ściany oj przyzdałoby się malowanko przydało.
Kuchnię sobie sama machnę,ale mały pokój musi być poddany dokładniejszym zabiegom i bez fachowca się nie obędzie.
Tamirko gratulacje podwyżki.
Dlaczego nie chcesz mnie straszysz odcinkiem szyjnym????
Moja dr coś przebąkiwała o cieśni barkowej.
Wiesz o to samo ostatnio spytałam męża,wszyscy narzekają,protestują a słupki poparcia rosną,noż kurna jak to możliwe???
I dlaczego dziwadło z fb???ja założyłam też z pewnych względów,ale fakt złodziej czasu nieziemski i jestem co raz bliższa likwidacji,powstrzymuje mnie też szybka możliwośc kontaktu z zagraniczną rodziną.
Saszka no to się obie męczymy,mnie co prawda trochę puściło bo zaczyna mnie nosić i wymyślam roboty.
Gosiu żadne przesady cała wasza rodzinka przeszła metamorfozę,a nie chcę ach i och robić na fb bo możesz sobie tego nie życzyć tu jest intymniej.
Aga straszne co to dziecko przechodzi no okropne,brak słów
Obrazek

Zablokowany