Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
G****

Re: Przy kawie ...

Post autor: G**** »

Ja bym mogła brać ale myślę że to nie ma sensu póki biorę antykoncepcyjne bo w sumie jedno drugie wyklucza. Może zacznę brać jak skończę antykoncepcyjne ale to dopiero w maju.
L...

Post autor: L... »

ja biore anty juz troche czasu i jestem zadowolona w sumie poki co ;) .
Awatar użytkownika
miaamy
Super Gaduła

Post autor: miaamy »

Ja nigdy nie brałam tabletek ... a jak mi się dzidziuś zdaży to się nic nie stanie ;)

idę do łóżka :) dosyć mam wrażeń jak na jeden dzień :) dobranoc kobietki ;) śpijcie dobrze papa :papa:
„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”
J. Carroll
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Post autor: Madlen »

no bez sensu mieszać, a później problemy się zrobią dopiero..
Radziłabym CI skonsultować się wcześniej z lekarzem zanim zaczniesz je brać..

a nie mówiłam Ci, ja odstawiłam w środę w połowie opakowania, w sumie już i tak miałam rezygnować po tym, ale mi lekarka kazała od razu odstawić..
No a wcześniej plamiłam jak je brałam i po odstawieniu budzę się w sobotę i całą mnie zalało.. normalnie byłam w takim szoku... ale to się mogłam spodziewać, że po odstawieniu mi się @ pojawi..
Ciekawi mnie jak to teraz te cykle będą wyglądać u mnie...

Lady póki się bierze to wszystko fajnie, gorzej jak się odstawi:P

Dobranoc Miaamy :papa: :kiss2
L...

ja poki co nie planuje wiec bede brala kilka lat jeszcze ;) a potem moze implant w ramie ale to po dzieciach :D

szkoda bo myslalam ze przytyje na tabletkach a biore 2 lata i nic nie przytylam ;)
G****

Lady tylko że my bierzemy z przymusu anty. Bo my właśnie chcemy mieć dzieci a żeby je mieć to najpierw trzeba sie wyleczyć :)
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

To nie tak jak dawniej, że każdy się bał zażywać anty, bo się tyje.. teraz już jest taki postęp że nie ma tych skutków ubocznych, a jak masz dobrze dobrane to już w ogóle.. Ja też brałam w sumie z przerwami 1,5 roku i nie przytyłam, cerę miałam ładniejszą i piersi mi urosły... :)
a tak to ok:)

A chciałabyś przytyć??

Zanna ja już nie biore:P:P:P Haha
G****

A te leki to ile teraz masz brać? A ja kurcze coś mi sie dzieje tam w środku :)
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

no na razie mam na miesiąc a póxniej się okaże czy dalej te same czy powrót do bromergonu, bo jak mi te nie będą pomagać to powiedziała, że bez sensu tyle kasy płacić i wrócimy do poprzednich..

a co konkretnie Ci się dzieje??
G****

bo ostatnio podczas seksu mnie strasznie pieczę i po nim przez jakiś czas, później stopniowo ustaje. Używamy żeli nawilżających i mimo to piecze. Wyczytałam że to może być jakaś infekcja więc zaczęłam stosować clotrimazolum to teraz dodatkowo swędzi...
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

To może faktycznie jakaś infekcja Cię dopadła??
Jest taki lek do rozpuszczania w wodzie, chyba tantum rosa o ile dobrze pamiętam, jak złapałam infekcję w szkolnej toalecie to lekarka mi to zleciła na swędzenie, pieczenie i upławy, może to spróbuj??
L...

to wam wspolczuje dziewczyny.
ja bym nie plakala przez ciaze jakby sie zdarzylo,ale chce jednak zachowac kolejnosc - przede wszystkim byc po slubie ale tez miec kariere juz taka do ktorej bede mogla po coiazy wrocic no i chcemy kupic najpierw dom i troche swiata zwiedzic i pobrac jeszcze wiec dajemy sobie tak minimum 5 lat :D

Madlen chetnie bym przytyla ale to nie bylo niestety moim skutkiem ubocznym. Za to ciesze sie ze juz tak nie cierpie jak mam @ bo kiedys to sie z bolu zwijalam
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Ehh beznadzieja normalnie.. a czytam teraz o hiperprolaktynemii jeszcze żeby się co nie co dowiedzieć i jak widzę, że kobietom się non stop wraca po odstawieniu leków to mi słabo...

Rozumiem, ale teraz jak już mieszkacie razem to ta kolejność i tak do końca niby nie jest zachowana :D
Póki macie możliwości, żeby gdzieś jechać czy poszaleć to pewnie że tak:)
Co do anty to rzeczywiście mniejsze bóle są, ale mnie na nic więcej nie pomogły
L...

ee tam najwazniejsze zeby bylo slub potem dziecko, reszta moze byc nie zachowana :D

ja nie wyobrazam sobie osobiscie wyjsc za maz nie mieszkajac predzej razem. Nie chodzi mi tu ze zerwalabym o brudne skarpetki tylko po prostu jak sie juz mieszka i martwi o kase czy rachunki to zwiazek wyglada calkiem inaczej i warto wtedy sie sprawdzic w roznych sytuacjach :)

ale wiadomo kazdy ma swoje zdanie.
Awatar użytkownika
Madlen
Kobietka Expert

Tak, zgadzam się:) Mieszkanie razem ale bez teściów:)

Zmykam spać bo już się mi oczy zamykają :)
Dobrej nocy:**
L...

oj tak to napewno bo za duzo by mieszali :D na szczescie nie mam tej 'przyjemnosci' :D

dobranoc :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

witajcie ;)

poważne tematy widzę... MAdi, Zanna, a jakie szanse że po kuracji zajdziecie ??
moja siostra sie w końcu wybiera do jakiejś babki, ale już teraz chcą porobić wszystkie badania itp....

Lady, widze że Wy podobnie jak my... ślub a potem dziecko jak sie trochę pozwiedza ;)
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
G****

Dobry :)
Kay jakie szansę na zajście? Okaże sie wszystko po kuracji dopiero, chociaż ja i tak wiem że po tych lekach będę miała następne chyba że mi cudem PRL spadnie... W co wątpię.

Madi mi mówiła S. siostra bo ona tez dużo czyta że te leki to trzeba brać cały czas tak jakby na podtrzymanie tej właściwej PRL aż do samego zajścia w ciążę.
elzbieta45
Kobietka Expert

Post autor: elzbieta45 »

witajcie :kiss2
G****

Cześć Elu ;)

a co to nikogo nie ma?
Awatar użytkownika
Catherine
Extra Kobietka

Post autor: Catherine »

miaamy pisze:ooo piwko :D też bym chętnie ... ahh :D może w week :)

LadyJ mi się film podobał fakt trochę smętny i się ciągnie ale sam wątek super :) Ostatnio w kinie byłam na Zimowej Opowieści z Farrellem świetny :) troche fantastyki i thrillera w jednym świetny film :)
też byłam na tym filmie w walentynki z chłopakiem :) taki nawet nawet fajny :) taka baśń trochę :)

dziewczyny tak serio wy tutaj tak piszecie że chcecie mieć dziecko , na pewno wam się uda mieć! Ja osobiście chyba bym zwariowała gdyby się okazało że jestem w ciąży, na razie chcę skończyć studia znaleźć pracę dopiero wtedy może zdecyduje się n a dziecko ale jakoś nie mam instynktu macierzyńskiego... moze to na razie zobaczy się
„Prawdziwa miłość oznacza,że zależy ci na szczęściu drugiego człowieka bardziej niż na własnym, bez względu na to, przed jak bolesnymi wyborami stajesz.”
G****

Cat nic na silę :) nie chcesz teraz to w późniejszym czasie będziesz chciała ;)

Ja bym tak bardzo chciała a tu dupa...
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Ja z moim rozmawiałam to ustaliliśmy że dzidziusia teraz jeszcze nie(no jak to tak? na utrzymaniu rodzicow i dziecko? to by byla masakra, pewnie nieźle by sie do niego wtrącali..:P), tylko jak ze sobą zamieszkamy czyli za 2latka jakoś, ale jak całkowicie sie ustatkujemy.. a nie że ledwo sie wprowadzimy i już dziecko.. bo chce troche pożyć i pokorzystać z życia :D

A w ogóle to cześć wszystkim...
Ja dopiero co okresu dostałam i już mnie tak cholernie brzuch boli, ze sniadania zjesc nie moge.. zaraz wezme tabletke.. mam tylko nadzieje ze nie bedzie mnie bolec jak ostatnio, ze karetke mieli wzywac do szkoly bo prawie zemdlalam z bolu ..
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
G****

My w sumie już rok się staramy i jeszcze pewnie nam to zajmie.

Vanilka współczuję Ci takich okresów bo dobrze wiem co to znaczy :kiss2
vaniliiia
Kobietka Expert

Post autor: vaniliiia »

Dziękuje.. No niestety kobiety to są biedne z tymi okresami.. choć nie każda..
Zanka, najwazniejsza jest cierpliwosc i to zeby sie nie denerwowac, bo jak ktos chce bardzo dziecka to przewaznie nie wychodzi, a jak nie chce to chop, i sie okazuje ze juz jest w ciazy..
Takze cierpliwosci :)
Obrazek

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Vice Miss Babskich Spraw 2013
Zablokowany