Przy kawie ...

Miejsce na dyskusje nie związane z pozostałymi tematami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Culagula
Kobietka Expert

Re: Przy kawie ...

Post autor: Culagula »

Hej :)
Miaamy masz rację co do eurowizji, ja nie wiem czy europejczycy to jacyś nawiedzeni ludzie? Jeszcze żeby ta piosenka była najładniejsza ale mi osobiście podobały się bardziej inne. Janie wiem jakimi kryteriami się kierują ci ludzie...
Mnie normalnie szlag trafiał jak ten przebieraniec dostawał 12-tki. Ach...i jakie łzy,jakie niedowierzanie, jakie to wszystko sztuczne. Normalnie jak ktoś dostał 12 punktów to szaleli z radości a to dziwadło? Udawane, sztuczne i do dupy!!!!
Ale eurowizja lubi takie cuda...
a_gatka

Post autor: a_gatka »

Guśka - dzięki w porządku, a jak Ty się masz kochana? :*

Adix - ale to nie ja mam ten problem z tabletkami. :P

W ogóle to witam wszystkich i ślę słoneczka i serdeczności :)

A co do Eurowizji, to ja właściwie nie rozumiem o co to całe halo. Nie chcę tu urazić niczyich uczuć ani gustów muzycznych, ale mnie chyba już bardziej odpowiada to, co wygrało niż to co wystawiła Polska, choć też najwyższych lotów nie jest (nie znoszę tego kawałka Cleo czy jak jej tam). Btw. słuchałam dzisiaj sobie audycji Moniki Olejnik i środowiska prawicowe mają teraz strasznie dużo do powiedzenia, w całej Europie. Obawiają się tęczowej ekspansji :D Myślę, że ciekawie będzie to poobserwować. :)
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Post autor: Kris »

Dobry wszystkim :)

Pomyślałem sobieże sie w końcu odezwe bo jeszcze o mnie zapomnicie :)
A prawda jest taka że po weekendzie majowym złapałem takiego lenia że nic mi się nie chciało ale trzeba było w końcu wrócić do rzeczywistości:)
Troche nastukałyście tych postów odkąd byłem tu ostatni raz i od razu przyznam się że nie czytałem tego bo jest za dużo do czytania :)

a-gatka masz racje o gustach sie nie rozmawia, jednemu podoba się to drugiemu to. Mi kawałek Cleo i Donatana się podobał. A reszy startujących w Eurowizji nie oglądałem. Chociaż tego gościa z Austrii słuszałem na półfinale i powiem że ciężko się takie coś ogląda. NIe wiem czy to był koleś czy kobieta. W każdym bądz razie Eurowizja z każdym rokiem mocno obniża swój poziom. I coraz bardziej biorą pod uwagę oprawę wizualną ( kto najbardziej będzie się wyróżniał osobowością ) niż warunkami artystycznymi. NIe wygrywa już najlepsza piosenka tylko najdziwniejszy wykonawca.
Co do polityki jestem tylko takiego zdania czy to środowisko prawicowe czy lewicowe czy środkowe :) dla mnie wszyscy to banda złodzieii co kombinuje jak tylko wybić się bądz zarobić na nieszczęściu innych . Jak najwięcej ukraść a dobro obywateli ich wcale nie interesuje.
Miłość odbiera rozum tym, co go posiadają,
a daje tym, co go nie mają.
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

Post autor: Tygrys »

Witam.
Kris - mnie tylko przez weekend nie było a już tyle natrzaskane.
Adix - jeśli mogę coś podpowiedzieć ze skarbówką... to jeśli masz np., że garaż do remontu, czy stan techniczny to tak wytłumacz. Najlepiej jak się ma ceny z innych ogłoszeń czy transakcji.
Eurowizja... im większy dziwiak to ma większe szanse na wygraną chyba. Najlepsze było tłumaczenie komitetu czy kierownictwa - ludzie chcieli by wyłączyć Rosję z konkursu - to oni powiedzieli, że nie bo płaca największą składkę... Więc o co chodzi w tym konkursie o muzykę czy kasę. Mogli dyplomatycznie powiedzieć, że integracja, że są ponad podziałami, pokojowo nastawieni itd... Ale taki świat chyba teraz.

W weekend mąż mi sprawił super tygryskową sukienkę (jak znajdę zdjęcia to wkleję).
Miłego dnia :)
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Wczoraj usłyszałem że wg tego co ludzie głosowali to zajelibyśmy 5 miejsce. To ja już nie wiem po co nakłaniają ludzi żeby wysyłali te wszystkie smsy skoro ich głosy nie są brane pod uwagę. Przecież o to tu powinno chodzić że to społeczność Europejska ma wybierać zwycięzcę a nie jakieś tam jury.
Ech w moich oczach Ero... już dawno straciło w oczach. To już nie to samo co kilka ładnych lat temu. Wtedy naprawdę brało się pod uwagę zdolności wokalne uczestnika.
Teraz liczy się kasa, polityka i wygląd uczestnika. Za rok zwycięży jakiś gej bo jury będzie się bało że jak nie wygra albo nikt na niego nie zagłosuje to będzie dyskryminacja mniejszości i tego typu bzdury
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

tez to słyszałam, że w niektórych krajach polska piosenka wśród publiczności 1 miejsce, a jury dało jej ostatnie. No to właśnie po co ludzie mają głosować jak i tak najważniejsze jest jury - a tu polityka, kasa, układy.
a_gatka

Wy serio się tym tak przejmujecie? :D Jeśli mam być szczera, to totalnie mi to zwisa... Piosenka tego kolesia nie jest wcale zła, z ciekawości przesłuchałam. Gdyby śpiewał za zasłoną jak w The Voice, to pewnie by się świat zachwycał, taka prawda. Co do Donatana, może bym się i zachwycała, gdybym wcześniej nie widziała i nie słyszała "Nie lubimy robić". Kolejny kawałek z tej samej bajki rozczarował mnie, a opieranie drugiego z kolei teledysku na cyckach jest po prostu nudne. To trochę jak z Enej - po sukcesie pierwszego kawałka robią wszystko na jedno kopyto, a tak fajnie grali zanim zaczęli być "znani". :)

Oraz dzień dobry kochani, dużo słońca w ten deszczowy jesienny dzień!
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Post autor: Hadassa »

hejo ;)
ale ja mam dobrego szagra i mi też taką sukienkę wkleił ;)
jak nie dasz rady to spróbuję z mms przerzucić tu ;)

ja się o eurowizji nie wypowiadam....
od dawna ten konkurs nie ma sensu dla mnie...
.. bo w oczach tkwi siła duszy...
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

i to załatwił z rezerwacją - bo w jednym sklepie nie było... zarezerwowały w drugim, ostatnią w rozmiarze we Wrocku :)
zaraz przerzucę, bo na necie nie znalazłam :)
A to całe eurowizji - tak jak nasze opole, sopot - coraz niższy poziom. A szkoda, bo całkiem fajne festiwale kiedyś były.
a_gatka

Przestałam mu kibicować w latach 90. Podobnie zresztą jak wszystkim festiwalom oprócz tych powiązanych z muzyką klasyczną. Tam się niewiele da przekombinować - albo ktoś jest wirtuozem, albo nie.

Apropo's - polecam uwadze Yiruma - świetne, lekkie kompozycje na fortepian. "River flows in you" zostało wykorzystane w "Twilight". Przyjemnie się tego słucha i nie męczy uszu.
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

Nie a_gatko nie przejmuje się tą ero...
W tym roku obejrzałem tylko występ Donatana bo chciałem zobaczyć jak sie zaprezentuja i nic więcej. A że wraziłem uwagi odnośnie całej euro.. to tak wyszło.

Dawaj a_gatko do mnie u mie świeci słoneczko aż miło :)
a...

Post autor: a... »

Cześć Wam!
Udało mi sie nadrobić.
Gratuluję Bacardi i Jameli! :kwiatek
Guśka przykro mi, że te wyniki takie wyszły. Mam nadzieję, że mimo wszystko sie uda, musicie w to wierzyć. Mamy znajomych tez po problemach i w końcu udało sis prawie donosić, oczywiscie z przejsciami i pobytami w szpitalu, ciągłe leżenie, ale w sumie maluch moze sie rodzić już w razie czego. Będzie dobrze Guśka. :kiss2
Jamelia nie znam Twojej historii, ale mam nadzieje, że decyzja przemyslana. :ok:

Ja nie mialam weny na neta ostatnimi czasy. Dużo śpię, kręgoslup mnie nawala jak głupi. W czwartek mialam wizyte i wszystko jest dobrze, nastepna na początku czerwca. W piątek mialam energie i sie nudziłam, to odkurzyłam, umyłam podłogi, łazienke, prania i ogólnie ogarnęłam mieszkanie, ale wieczorem padlam. Sobotę przebimbałam od rana, jedynie pranie zrobiłam, a tak to czysto było i połozyłam się z ksiażką... Skończylo sie snem. ;) Mąż wrócił to pojechaliśmy zmoczyć strop na dzialkę i poźniej do mojej siostry na grilla i wieczór zleciał. Wczoraj za to jakoś gorzej sie czułam i wyszliśmy na chwilę w sumie, a tak to ciagle bym spala.
Co do Eurowizji to nie lubię tego konkursu. Jedna wielka ściema dla mnie. No i to głosowanie... Po co smsy jak jury robi co chce. Popieranie facetów przebierjacych sie za kobiety jest dla mnie chore.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

ooo ale super ;) hehe tomi się udało ;)
ale sukienka jest genialna ;)

Bo w sumie nie ma już jakiegoś festiwalu na którym coś było by sensownego

Aurinko.. w sumie to juz niedługo koniec.. może dlatego tak się czujesz <przytul>
a...

Hadessa kregosłup na pewno. Już po prostu mam dość, ale cóż. Mam tylko nadzieje, ze po ciaży ten kregoslup nie bedzie strasznie zmasakrowany. :?
Nie mam dzis pomysłu na obiad.
a_gatka

Kris, u mnie za oknem jesień. :(
Awatar użytkownika
Kris
Samiec

a u mnie żadnej chmurki, świeci aż miło . Ake to standard kiedy jestem w pracy a w weekend będzie padać :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Auriko.. a jakieś ćwiczenia wzmacniające..
wiem że u mnie rehabilitantka mowiła że to ważne, nawet w ciązy...

a u mnie za oknem słońce na spółkę z chmurami
a...

Hadessa chętnie, ale ja mam szew załozony i nie moge niestety. Przypuszczam, że gdyby nie to to i lepiej bym sie czula, a tak od polowy ciazy miesiąc lezenia a później duzo lezeni i odpoczynku. W sumie teraz dopiero od miesiaca woecej sie ruszam, bo juz nie daje rady.
Dlatego już marzę o ćwieczeniach po porodzie. :ok:

U mnie też słonko z chmurkami.
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Auriko to się dopytaj lekarza co w takiej sytuacji robić...

oki, wklejam sukienkę ;) co i jak i Tygrys mamy taką samą :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
a...

Ładny tygrys. :) Ja takich długich sukienek nie lubię, ale za taka bluzkę bym sie nie obraziła. :)
Awatar użytkownika
Carina
Kobietka Expert

Post autor: Carina »

Hej.;*

Ładna sukienka :) Tygrysek jest mega :)

Adrian, ano dziwne.Jakby mi ktos powiedzial ze tak moze sie zrobic to bym nie uwierzyla.Ale sama tego doswiadczylam...
Dzisiaj idziemy kupic nowa gazowke i zapytamy czemu tak sie stalo.Moze mieli juz taki przypadek albo slyszeli.

Jamka, nie nie.Gaz sie nie ulatnia.Co pol roku sprawdzaja.Ale powiem ci ze sama zawolalam dla pewnosci na drugi dzien ;)

Auri wspolczuje, bo lezenie dodatkowo obciaza i oslabia. Wiec nie dziwie sie ze juz ci jeskno za ruchem.Takim konkretnym.
Ale to jeszcze troche ;*
A powiedz ten szew to masz do rozwiazania ?czy wczesniej sciagną?

Agatka ;*
Ja na szczescie nie ogladalam eurowizji... i jestem z tego powodu dumna.Raz ze szkoda czasu na to a dwa i nerwow.Z roku na rok spadaja jakosciowo nizej wiec od paru lat nie sledze tego.
Jezeli zas chodzi o Cleo,to ma dziewczyna wokal ladny ale odgrzewane smakuje gorzej.A ow piosenka zjechana juz tyle razy byla w stacjach muzycznych i radio, ze sie obrzydla.Tamtego pana pani nie slyszalam wiec sie nie bd wypowiadala.

Tygrysku fajnie miec takiego meza ;)

Kris ;* dawaj troche tej pogody ;) a nie tak tylko dla sb trzymasz ;p
"...przez noc droga do świtania -
przez wątpienie do poznania -
przez błądzenie do mądrości -
przez śmierc do nieśmiertelności..."
Awatar użytkownika
Tygrys
Super Gaduła

a w tej sukience... top jeszcze jest tył we zworek tygrysa...plecki tygrysa - jest rewelacyjna :)
Udał mi się mężuś :)

Dziwne rzeczy Carinko z tą Twoja kuchenką...nie słyszałam o takim przypadku. Dobrze, że nikogo akurat w kuchni nie było.

Aurinko - jeszcze trochę... :)
Awatar użytkownika
Hadassa
Moderatorka

Ech ja się nie mogę doczekać aż sukienkę na żywo zobaczę...

Car a może na necie coś znajdziesz, czemu takie coś się dzieje ??
może tam prędzej znajdziesz podobny przypadek
G****

Post autor: G**** »

Hej wszystkim :)

Ja dziś nie dość że się źle czuję po tych tabletkach to jeszcze z moim się pokłóciłam, najchętniej to bym go udusiła...

a_gatka Adrian mówił do mnie z tymi tabletkami bo mam na imię Agata :)

aurinko musi być dobrze :) w następnym tyg znowu mam wizytę tylko nie będę miała męża badań jeszcze...

Miłego dnia wszystkim :)

a i zapomniałam o sukience napisać :) Bardzo fajna ale jak dla mnie to za długa ;)
a...

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Jeszcze trochę wytrzymam. Wszyscy mowia, ze teraz to luz i lepiej niech siedzi jak najdlużej. Kurde wcale nie, a poza tym nie po to chciałam dziecka, żeby mi w brzuchu siedziało. 8-)

Carina, szew bede miala prawdopodobnie zdejmowany jak trafie na porodówke, bo coraz częściej to praktykują. Zobaczymy, bo wiem, ze niektorym zdejmują wcześniej.

Guśka skoro masz zaufanie do tego lekarza, to trzeba wierzyć, że Wam pomoze. :)
Zablokowany